FC Utrecht haalt bezem door technische staf

Het is crisis bij FC Utrecht. De clubleiding heeft bepaald dat er een frisse wind door de technische staf moet gaan waaien en dat heeft grote gevolgen. Zo zijn de contracten met de assistent-trainers John van Loen en David Nascimento per direct ontbonden.

De stap is opmerkelijk, aangezien Van Loen in maart zijn contract verlengde en werd gezien als mogelijke nieuwe hoofdtrainer. Ook keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers dienen het veld te ruimen. Hoofdtrainer Willem van Hanegem blijft wel en gaat zelfs de media te woord staan, iets wat hij altijd aan Van Loen overliet. Ton Du Chatinier, dit seizoen actief als trainer van zaterdaghoofdklasser Spakenburg, wordt de nieuwe assistent van de Kromme.

Voorzitter Jan Willem van Dop legt de maatregel op de clubsite als volgt uit: "De laatste tijd merkten we dat de onderlinge chemie in de technische staf, maar ook met de spelersgroep, minder werd. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de samenstelling van de trainersgroep, met uitzondering van de hoofdtrainer, al jaren hetzelfde is. In elk geval vinden wij het verstandig nu in te grijpen, zodat we de technische staf van nieuw elan kunnen voorzien."

Voorts laat Van Dop zijn licht schijnen over het nieuwe koppel: "Het is voor FC Utrecht heel goed dat iemand met de kwaliteiten en reputatie van Van Hanegem ook op de langere termijn aan de club kan bouwen. Met zijn aanblijven laat hij zien niet weg te lopen voor het nemen van verantwoordelijkheid. Met Du Chatinier hebben we iemand binnengehaald die zich niet alleen als trainer al volop heeft bewezen, maar die ook de clubcultuur van FC Utrecht goed kent. Wij verwachten veel van dit duo."

De namen van de nieuwe keeperstrainer en conditietrainer zullen later naar buiten worden gebracht.