Van der Sar: "Eenmalige terugkeer"

Het is uitgesloten dat Edwin van der Sar na de interlands tegen IJsland en Noorwegen, die voor de komende week op het programma staan, nogmaals voor het Nederlands Elftal zal uitkomen. Dit maakte de sluitpost van Manchester United dinsdag bekend.

De keeper van The Mancunians werd door Bert van Marwijk aan de selectie van het Nederlands Elftal toegevoegd, nadat Maarten Stekelenburg en Henk Timmer geblesseerd wegvielen. "Ik had inderdaad ook niet verwacht dat ik er nu weer bij zou zitten," aldus Van der Sar na afloop van de training in Katwijk. "Maar het houdt echt een keer op. Na Noorwegen is het echt voorbij."

Van der Sar was verrast dat hij door bondscoach Bert van Marwijk voor beide interlands werd gevraagd. "Ik was verrast. Ik had daar geen rekening mee gehouden. Maar ik wilde het team ook niet in de steek laten. Maar dat betekent niet dat ik een volgende keer weer kom opdraven."

Het is nog maar de vraag of Van der Sar na volgend seizoen nog actief zal zijn als profvoetballer. "Ik spreek in december samen met manager Alex Ferguson over mijn toekomst bij Manchester United. Dan wordt er meer duidelijk. Nee, ik kan ook nog niet zeggen dat ik mijn loopbaan zeker bij Manchester United beëindig."