Kovalainen tevreden met eerste startrij

McLaren-coureur Heikki Kovalainen reed in Monza een sterke kwalificatie, maar moest uiteindelijk in de derde sessie Sebastian Vettel nog voor zich laten gaan. Toch is de Fin tevreden met zijn plaats op de eerste startrij.

Kovalainen eindigde op minder dan een tiende van een seconde achter Vettel en is mede daardoor optimistisch over de race. "Sebastian en ik zaten dicht bij elkaar en ik miste het begin van de derde sessie," zo verklaart Kovalainen na afloop. "Mijn eerste ronde verliep niet goed en aan het einde van de sessie regende het weer. In mijn laatste ronde probeerde ik het nog, maar de grip verdween steeds meer en meer. Het is in ieder geval een goede positie voor de race morgen, de auto voelde goed aan dus we verwachten een sterke race."

De 26-jarige Fin wist zijn auto de gehele kwalificatie goed op gang te houden, dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton die de tweede kwalificatiesessie niet wist te bereiken. Heikki daarover: "Ik heb geen idee wat er aan de hand was met Lewis en zijn monteurs. Ik besloot samen met mijn monteurs dat we de tweede sessie zouden aanvangen met het setje banden uit de eerste sessie. Lewis dacht wellicht dat de baan droger zou gaan worden en koos daarom voor de intermediates. Een foute keuze blijkt achteraf."