Coulthard: "Boetesysteem deugt niet"

Red Bull-rijder David Coulthard vindt dat de wereldautosportbond FIA haar boetesysteem onder de loep moet nemen. Aanleiding hiervoor is de 10.000 euro boete die Ferrari kreeg na het pitstraatincident tussen Adrian Sutil en Felipe Massa in de Grand Prix van Europa.

Coulthard windt zich in zijn column voor ITV op over het feit dat het incident in de pitstraat een even hoge boete opleverde als het overschrijden van de witte lijn bij de uitgang van de pitstraat door Fernando Alonso. "Ik begrijp niet hoe de hoogte van dat soort boetes wordt bepaald. Fernando Alonso kreeg een boete van 10.000 euro omdat hij tijdens een trainingen over een witte lijn was gereden en het team van Ferrari kreeg dezelfde boete voor iets dat veel gevaarlijker was. Dat vind ik vreemd. Er moet meer transparantie komen in de wijze waarop de boetes worden berekend."

"Tienduizend euro is voor Ferrari een peuleschil. Dat team is meer kwijt aan eten tijdens zo'n raceweekend," aldus Coulthard die vindt dat er gekeken moet worden naar de veiligheid in de pitstraat. "Toen ik een herhaling van het incident zag, viel me op dat er een cameraman in de buurt stond die zo omver gereden had kunnen worden. Als Massa en Sutil elkaar hadden geraakt en de Ferrari van richting was veranderd dan was het leed niet te overzien geweest. Ik vind niet dat we moeten afwachten tot er een keer echt iets mis gaat, maar dat we direct maatregelen moeten nemen."