Räikkönen: "Kan nog steeds winnen"

Kimi Räikkönen kon nog geen stempel drukken op de kwalificatie van de Grand Prix van Europa in Valencia, de Ferrari-rijder kwalificeerde zich op de vierde plaats. Daarmee staat hij achter teamgenoot Felipe Massa, Lewis Hamilton en Robert Kubica, maar hij denkt zelf nog altijd de zege binnen te kunnen slepen.

"De vierde plaats is niet waarnaar ik op zoek was, maar het is ook zeker niet het einde van de wereld", aldus Räikkönen. "Ik had nog iets hoger kunnen eindigen, maar tijdens mijn laatste run blokkeerde ik mijn wielen een paar keer, waardoor ik wat tijd verloor. Het waren geen grote fouten, maar op dit circuit kan een klein foutje al teveel zijn."

De Finse regerend wereldkampioen vervolgde: "Ik denk dat ik nog steeds mee kan doen om de overwinning, vooral als ik morgen een goede start heb. We hebben een goede wagen, die het vooral in de race erg goed zou moeten doen." De coureur staat momenteel met 57 punten achter de leider Lewis Hamilton, die 62 punten heeft. Teamgenoot Massa staat achter hem, op 54 punten.