Coulthard stopt na dit seizoen met Formule 1

Vandaag werd bekend dat David Coulthard na dit seizoen zijn helm aan de wilgen hangt. De 37-jarige Schot rijdt sinds Spanje 1994 mee in de koningsklasse.

De geruchten waren er al langer maar vandaag vertelde Coulthard zelf wat hij na dit seizoen gaat doen. "Ik maak vandaag bekend dat ik na dit seizoen stop met racen in de Formule 1. Ik zal als adviseur verbonden blijven aan Red Bull Racing. In die rol zal ik betrokken blijven bij het testen en het ontwikkelen van auto's. Ik weet nog niet of ik in de toekomst nog in andere klasses zal gaan racen. Daar heb ik nog niets over besloten, dus ik hang mijn helm nog niet definitief aan de wilgen. Ik heb al vroeg in het seizoen besloten dat ik ga stoppen met Formule 1. Die beslissing is gebaseerd op mijn wens om te stoppen op een moment dat ik nog competitief ben en geniet van het leven als Grand Prix-coureur."

"Daarnaast kijk ik er ook naar uit om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan in de sport. De beslissing om mijn besluit bij Britse Grand Prix wereldkundig te maken, is een logische. Twee van mijn dertien Formule 1-zeges heb ik op Silverstone behaald en ik ben lid van de British Racing Drivers' Club, de organisator van deze race. Ik ben trots op mijn werk bij Red Bull Racing en ik zal met dezelfde focus als altijd blijven racen, tot en met de allerlaatste ronde van de Grand Prix van Brazilië."

De reden dat DC zijn debuut maakte, was erg tragisch. Hij verving namelijk de op Imola verongelukte Ayrton Senna bij Williams. Ook in 1995 reed hij voor Williams. Tevens won hij dat jaar zijn eerste race, in Portugal. Vanaf 1996 reed hij bij Mclaren waar hij in totaal negen jaar reed. Hij won twaalf races bij het team van Ron Dennis, en eindigde in 2001 als tweede in het kampioenschap achter de ongenaakbare Michael Schumacher.

Momenteel is Coulthard aan zijn vierde seizoen bij Red Bull Racing bezig. Met de Oostenrijkse renstal vertoeft de Schot veelal in het midden van de uitslagen maar toch kwam hij in Monaco (2006, red.) en Canada (2008, red.) als derde over de streep. De totale puntenteller van Coulthard staat op 533 aan de vooravond van zijn thuisrace op Silverstone. Daarmee is hij de Brit met de meeste punten en vierde overall.