Super Aguri wel naar Barcelona

De auto's van Super Aguri zijn wel afgereisd naar Barcelona, dat heeft mede-eigenaar Fumio Akita verklaard tegenover persbureau Reuters. Toch is het nog onzeker of het team van coureurs Takuma Sato en Anthony Davidson van start zal gaan.

De financiële situatie is uiterst penibel, nu vorige week bekend werd dat de Britse investeringsgroep Magma Group had besloten geen geld meer te willen neerleggen om het team over te nemen. Het Japanse team heeft haar hoop nu op partner Honda gericht, met name voor het komende weekend, dan wordt de Grand Prix van Spanje verreden. Honda geeft al sinds de oprichting van Super Aguri in 2005 technische steun aan het team.

Volgens het Duitse blad Auto, Motor und Sport zou Honda nog éénmaal steun willen geven, mits Super Aguri een nieuwe partner kan vinden na de race in Spanje. De onderhandelingen zijn gaande volgens het blad, zelfs Bernie Ecclestone zou zich ermee bemoeien. De grote baas in de Formule 1 heeft al eerder noodlijdende teams geholpen, hij is gebaat bij een grid met elf teams.

Door de perikelen kon Super Aguri ook al niet deelnemen aan de tests die vorige week gehouden werden op het circuit van Barcelona.