Glock gaat voor de punten

'Rookie' Timo Glock hoopt het komend weekend zijn eerste punten te behalen tijdens de Grand Prix van Spanje. De 26-jarige Duitser behoorde de eerste twee races bij de uitvallers en finishte twee weken geleden net buiten de punten in Bahrein.

Glock was zeer tevreden met zijn prestaties in Bahrein. "Ik weet zeker dat ik een punt had kunnen scoren, als ik geen probleem met mijn versnellingsbak had gehad," aldus Glock. "We zijn duidelijk beter geworden sinds het begin van het seizoen en ik hoop dat mijn resultaten ook zullen verbeteren. Komend weekend wil ik me in de top-tien kunnen kwalificeren en mijn eerste punten van het jaar scoren."

Tijdens de laatste testweek in Barcelona heeft Toyota een nieuw aerodynamisch pakket getest, wat volgens het team succesvol is verlopen. Glock daarover: "We zouden dus optimistisch mogen zijn voor de aankomende race, alleen is het moeilijk om harde conclusies te verbinden aan de testresultaten, vooral gezien het feit dat sommige teams met slicks reden. Maar ik denk wel dat we een stap voorwaarts hebben gezet."