Uitslagen Duitsland speelronde 8

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de achtste speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Werder Bremen vernederd Arminia Bielefeld
Een wel zeer ruime overwinning deed Werder Bremen stijgen op de ranglijst. De thuisploeg versloeg met 8-1 Arminia Bielefeld. Werder Bremen kwam via Peter Niemeyer op voorsprong na zeventien minuten. Na iets meer dan een half uur maakte Hugo Almeida de tweede voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van Arminia kwam op naam van Artur Wichniarek. Nog voor rust werd het duel in het slot gegooid door twee doelpunten van Boubacar Sanogo die eerst in de 41e minuut de 3-1 en daarna in de 44e minuut de 4-1 op het scorebord zette.

Na rust werd er nog viermaal gescoord in het Weser Stadion. Per Mertesacker in de 59e minuut en oud-Ajacied Markus Rosenberg zeven minuten later zorgden voor de 5-1 en 6-1. Vijf minuten voor tijd was Diego verantwoordelijk voor de zevende voor Werder. Hugo Almeida sloot het doelpuntenfestijn af door de 8-1 eindstand te bewerkstelligen.

Bayern München blijft ongeslagen
Een 0-1 overwinning op Bayer Leverkusen zorgde ervoor dat Bayern München ongeslagen blijft in de Bundesliga. Het duel tussen de tot dan toen nummers één en twee van de ranglijst werd beslist door Luca Toni. Vijf minuten voor rust maakte de Italiaan het enige doelpunt van de wedstrijd. Het gat met Bayer Leverkusen, dat naar de vierde plek zakte, werd door de overwinning vergroot naar zes punten.

De bezoekers hadden met grotere cijfers kunnen winnen wanneer het doelpunt van Miroslav Klose was goedgekeurd. In de elfde minuut ging zijn schot via de onderkant van de lat over de lijn. De scheidsrechter was van mening dat dit niet het geval was en keurde het doelpunt af. Daarvoor had Bayern ook al kansen gehad via Klose en Ze Roberto, de thuisploeg was gevaarlijk via Stefan Kiessling. Na rust had Theofanis Gekas de kans op zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten maar hij faalde waardoor het 0-1 bleef.