[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 4

De afgelopen week stond voornamelijk in het teken van kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008. Komend weekend beginnen de reguliere competities weer. Dit geldt ook voor de Eredivisie, waar we vooruit gaan blikken op de vierde speelronde.

Vanavond beginnen FC Groningen en FC Utrecht aan het nieuwe weekend, dat geheel in het teken van het Eredivisie-voetbal zal staan. De verwachting is dat de thuisploeg zich wil gaan revancheren. Vorig seizoen verloren de Groningers namelijk van de ploeg uit de Domstad. Loïc Loval en Sander Keller zorgden toen voor de doelpunten.

Een dag later kruisen De Graafschap en VVV-Venlo de degens. Vorig seizoen kwamen de twee ploegen nog uit in de Jupiler League. Dit seizoen zijn ze op het hoogste platform actief en draaien goed mee. De club uit Doetinchem is terug te vinden op de negende plaats. De Limburgers vertoeven momenteel op de tiende stek. Op zaterdag staat ook de eerste topper op het programma. PSV moet het namelijk opnemen tegen Vitesse.

Ook zondag staat er een leuk duel op het programma, namelijk Roda JC tegen Feyenoord. De ploegen vinden we terug op respectievelijk plaats vijf en één. Vorig seizoen gingen de Limburgers in eigen huis onderuit. De ploeg van toenmalig trainer Erwin Koeman zegevierde uiteindelijk met 2-1. De treffers werden gemaakt door Sekou Cissé (Roda JC), Timothy Derijck en Dwight Tiendalli (beiden Feyenoord).

Spelen Ajax, dat het tegen Heracles moet opnemen, en PSV komend weekend weer gelijk? Gaat SC Heerenveen wederom punten laten liggen? Vanaf vrijdagavond zal de bal weer gaan rollen in de Eredivisie. Zondagavond zal duidelijk worden of Feyenoord er in geslaagd is om de eerste plaats vast te houden.


Het programma voor de vierde speelronde:

DatumThuis:Uit:
14-09FC GroningenFC Utrecht
15-09PSVVitesse
15-09ExcelsiorSC Heerenveen
15-09HeraclesAjax
15-09De GraafschapVVV-Venlo
16-09SpartaAZ
16-09Willem IIFC Twente
16-09NECNAC Breda
16-09Roda JCFeyenoord
Submitter:  Bron: FOK!sport