Vooruitblik: Feyenoord - Ajax

Komend weekend staat de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Het ligt daarom voor de hand dat we deze week vooruit gaan blikken op deze wedstrijd. Ook bij de poll werd er massaal op deze wedstrijd gestemd.

Feyenoord heeft nog altijd moeite om een goede wedstrijd te spelen. De club bivakeert momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie. Donderdag kwam de ploeg van trainer Erwin Koeman uit in het UEFA Cup-toernooi tegen FC Basel. De Rotterdammers wisten er met veel pijn en moeite een gelijkspel (1-1) uit te slepen. De aanloop naar de klassieker verloopt overigens zonder verdere problemen. Koeman heeft geen spelers die hij in deze belangrijke wedstrijd hoeft te missen. Hierdoor kan hij zijn sterkste opstelling inzetten om de drie punten van de Amsterdammers af te snoepen.

Ajax, de huidige lijstaanvoerder in de Eredivisie, moet het in de wedstrijd tegen Feyenoord stellen zonder Ryan Babel. De aanvaller liep vorig weekend, in het duel tegen FC Groningen (3-2), een beschadigde knieband op. Hierdoor staat hij minimaal drie weken buitenspel. Verder kan trainer Henk ten Cate beschikken over een fitte selectie. Er zijn geen spelers geschorst en ook de ziekenboeg van de Amserdammers, is buiten de jonge aanvaller, leeg. De Amsterdamse ploeg wil de koppositie natuurlijk verder verstevigen en uitlopen op nummer twee, AZ. Hiervoor moet er dus gewonnen worden van de Rotterdamse formatie.

Als we een blik op de statistieken werpen leert ons het dat de ploegen elkaar niet veel ontlopen. Feyenoord en Ajax spelen regelmatig tegen elkaar. Of het nu om de KNVB Beker is of een wedstrijd in de play-offs. Over alle wedstrijden gezien wist de ploeg van Koeman zeventien keer te winnen, tegen achttien keer voor de Amsterdamse formatie. Verder speelden de beiden topclubs ook nog zestien keer gelijk. De laatste keer dat beide elftallen tegen elkaar speelden was op 23 april, in het kader van de play-offwedstrijden. Toen trok Ajax aan het langste eind en won het uiteindelijk met 2-4. Dirk Kuyt was tweemaal trefzeker voor Feyenoord. Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea wisten voor Ajax te scoren. Wie er komend weekend gaat winnen zal komende zondag duidelijk worden. Om 12:30 zal arbiter René Temmink voor het eerst op zijn fluitje blazen. Plaats van handeling is De Kuip.

Klik hier om de vooruitblik van AZ - PSV te bekijken.

Submitter:  Bron: FOK!sport