Williams:"Niet meer dan 12 teams in de F1"

Sir Frank Williams heeft de Formule 1 gewaarschuwd voor het toestaan van meer dan twaalf deelnemende teams in de koningsklasse van de autosport. De Engelsman, mede-eigenaar en teambaas van Williams Cosworth, verwelkomt het twaalfde Formule 1-team van Prodrive met open armen, maar zegt ook dat de Formule 1 het bij twaalf teams moet houden.

Williams vindt dat teams die de Formule 1 moeten verlaten, zoals Arrows en Prost, terwijl Jordan, Jaguar en Minardi op tijd over werden genomen, alleen maar slecht voor de reputatie van de Formule 1. Tevens zijn er volgens hem te weinig sponsoren om de privé-teams van genoeg geld te voorzien. "Sinds 1970 hebben we precies 61 Formule 1=teams gehad die zijn gekomen en vertrokken om maar één enkele reden – geld. Er zijn niet genoeg sponsoren met geld voor meer dan twaalf teams op dit moment."

Ook Max Mosley houdt zich bezig met de hoge kosten in de Formule 1. Eerder liet Mosley al weten dat het in theorie mogelijk is om het maximum van twaalf deelnemende teams te overschrijden. Dan zou er echter wel wat moeten gebeuren bij de circuits. "Als alle organisatoren en promotors een investering willen maken om de faciliteiten van het circuit te verbeteren, dan zie ik geen fundamentele reden waarom het niet kan gebeuren."