Uitslagen Engeland Speelronde 38

Tottenham Hotspur komt volgend seizoen uit in het toernooi om de UEFA Cup. De mannen van Martin Jol verloren met 2-1 van West Ham United. Directe concurrent om de vierde plaats, Arsenal, deed wel wat het moest doen. De ploeg won met 4-2 van Wigan Athletic.

Voor het eerst sinds 1998 wist coach Arsene Wenger zich niet bij de eerste twee clubs van het Premiership te scharen. Grote man aan de zijde van The Gunners was Thierry Henry. Hij maakte drie van de vier doelpunten. Wigan kwam zelfs op een 2-1-voorsprong door goals van Paul Scharner en David Thompson. Robert Pires deed wat terug voor Arsenal. Na ruim een half uur spelen kwam Henry op stoom. Tijdens de rust stond er 2-2 op het scorebord. Na de thee zorgde Henry er met twee goals voor dat de drie punten alsnog op Highbury bleven.

Voor The Spurs eindigde het seizoen in mineur. De ploeg stond 23 speelrondes op de vierde plaats, maar is nu alsnog tot het spelen van UEFA Cup-voetbal veroordeeld. Na 10 minuten spelen stond Tottenham Hotspur al op achterstand door een goal van Carl Fletcher. Nog voor rust wist Jermain Defoe de stand weer gelijk te trekken. Na de thee leek het er lang dat de twee ploegen de punten moesten delen, maar tien minuten voor tijd zorgde Yossi Benayoun er voor dat de aspiraties voor de Champions League alsnog in de prullenbak konden.

Manchester United heeft zich door een overwinning op Charlton Athletic verzekerd van de tweede plaats. Hierdoor komt de ploeg ook volgend seizoen weer uit in de Champions League. The Mancunians hadden de klus voor de thee al geklaard. Ryan Giggs had een groot aandeel in de eerste twee goals. Zowel bij de goal van Louis Saha als bij het doelpunt van Cristiano Ronaldo leverde hij de assist. Vervolgens werkte Jason Eull de bal nog achter zijn eigen keeper. Na de thee maakte Saha zijn tweede doelpunt van de middag, wat tevens ook de eindstand zou betekenen. Ruud van Nistelrooy maakte geen deel uit van de feestende spelers. De spits was voor aanvang van de wedstrijd al vertrokken. Er was ook nog goed nieuws te melden over Paul Scholes en Ole Gunnar Solskjær. Dit tweetal keerde na blessureleed weer terug in het elftal.

Liverpool heeft ook zijn negende overwinning op rij binnen. Tegen laagvlieger Portsmouth werd het 1-3 voor de ploeg van coach Rafa Benítez. Alle goals vielen na rust. Robbie Fowler was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van de middag. Peter Crouch zorgde er zes minuten voor het einde voor een 2-0-voorsprong. Een minuut later wist Ognjen Koroman wat terug te doen voor de thuisclub. In de laatste minuut van de officiële speeltijd vergrootte Djirbill Cisse de marge weer naar twee doelpunten.

Chelsea, sinds vorige week kampioen van het Premiership, liep dit weekend tegen een nederlaag aan. Newcastle United was met 1-0 te sterk voor The Blues. The Magpies sloten het duel overigens met tien spelers af. Titus Bramble zorgde er in de 73ste minuut voor dat de punten in Newcastle bleven. Niet veel later kreeg zijn ploeggenoot, Stephen Carr, de rode kaart. Ondanks het feit dat Chelsea vanaf die tijd een man meer had, wist de club niet te scoren.