[A1GP] Groot Brittanië laat Arden vallen

Arden International zal tijdens het tweede seizoen van de A1GP niet de auto van team Groot Brittanië prepareren. Het team verwachtte, ondanks de derde plaats in het eindklassement, meer van de samenwerking met Arden.

Teamleider John Surtees geeft aan waarom men niet meer met Arden samen wil werken: "We zijn blij met de derde plaats algemeen, maar als je gaat racen, ga je voor de overwinning. Niet om derde te eindigen. We zijn verslagen door twee extreem goede teams, maar zowel Seat Holder Tony Clements en ik voelden dat A1 Grand Prix groot en belangrijk genoeg is om van een organisatie te verwachten dat ze de klasse hun volledige aandacht geven", aldus Surtees.

"Arden is een zeer professioneel en goed geleid team, maar hun deelname aan zowel GP2 en het Red Bull Racing Formule 1 team hebben gezorgd voor enkele conflicten rond bijvoorbeeld de personele bezetting. Het A1GP team management vindt dat de A1GP niet ondergeschikt mag zijn aan andere raceklassen. We hadden een optie om met Arden te tekenen voor een tweede seizoen, maar we hebben besloten om die optie niet te lichten", besluit Surtees.

A1 Team Groot Brittanië zal vanaf komend seizoen, net als Team Nederland, zélf een team samenstellen om de auto te prepareren.