Toyota geeft schuld aan Bridgestone

Het team van Toyota heeft zichzelf ten schande gemaakt bij de eerste Grand Prix van 2006. Het Toyota team, met ervaren rijders als Ralf Schumacher en Jarno Trulli, kon in de kwalificatie al geen potten breken en ook in de race ging het volledig mis.

Toyota leek helemaal de goede weg te zijn ingeslagen. 2005 verliep boven verwachting en de nieuwe auto voor 2006 werd al vorig jaar november geïntroduceerd. Daarnaast worden de uitgaven van het Toyota F1 team zelfs hoger ingeschat dan die van Ferrari.

Het ging in Bahrein echter helemaal mis. In de kwalificatie kwamen de Toyota coureurs niet verder dan een veertiende en zeventiende positie en in de race waren beide coureurs met elkaar in gevecht om de veertiende plaats.

Volgens Toyota is dit allemaal te wijten aan de banden van Bridgestone. De banden van de beide racewagens zagen er na de race nog als nieuw uit en waren niet, zoals het hoort, volledig opgebruikt. Toyota en ook Bridgestone begrijpen helemaal niets van de situatie.

Toyota Technical Director Mike Gascoyne:"We hadden verwacht een betere racesnelheid te hebben. We hebben tijdens de tests verschillende lange afstanden gereden, we hebben alle data met de concurenten vergeleken en we weten waar we zouden moet zitten, maar we zijn niet in de buurt gekomen. Op dit moment weten we niet wat het probleem is. Wanneer je na afloop naar onze banden kijkt zien ze er splinternieuw uit".

Deze verklaring is zeer opmerkelijk te noemen aangezien de Bridgestoneband weer helemaal terug lijkt te zijn. De snelste raceronde in Bahrein is neergezet door rookie Nico Rosberg met zijn Williams op Bridgestone banden en ook Ferrari met een eerste en tweede positie in de kwalificatie maakte gebruik van Bridgestones.