FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 maart 2006

Stoddart heeft spijt van beslissing

Paul Stoddart heeft er spijt van dat hij Minardi heeft verkocht en de Formule 1 heeft verlaten. Zijn luchtvaartmaatschappij OzJet, waar Stoddart de sport voor verliet, is vandaag gestopt met het vervoeren van passagiers.

In het televisieprogramma Lateline van de Australische zender ABC werd Stoddart geinterviewd naar aanleiding van de teloorgang van OzJet, dat vluchten uitvoerde tussen Melbourne en Sydney. "Ik heb enorm spijt," gaf Stoddart toe. "Ik had liever geen luchtvaartmaatschappij opgestart en was veel liever in de Formule 1 gebleven."

Stoddart gaf toe dat zijn vluchten soms iets te exclusief waren voor de meeste mensen. Vandaag maakte OzJet haar laatste vlucht. De laatste tijd vlogen zijn vliegtuigen met soms minder dan tien betalende passagiers aan boord. "Wil meneer Smith aan boord gaan van zijn 737 naar Melbourne?" grapte Stoddart. "Maar dit is niemands fout, behalve dat we ons zelf op de markt hebben verkeken."

Riep daar iemand kuthoer?

Jort Kelder eat your heart out! want het duurt niet lang meer of een plekje in je zogenaamd geile Quote500 is niet meer het ultieme statussymbool. De concurrentie komt echter uit onverwachte hoek, een beetje vent staat binnenkort namelijk in de TOP500 van de politie...

Ja, de politie is niet voor niets ons aller grootste vriend, dus uiteraard hebben wij er geen bezwaar tegen dat voor het project om een TOP500 van hooligans samen te stellen, tot eind 2007 een slordige 0,5 miljoen Eury aan belastingcenten wordt uitgetrokken. Nog eens goed het nieuwsbericht lezen, leert dat het om een automatiseringsproject gaat, waarbij een databank wordt aangelegd.

Automatisering... nou dan weten we het wel. Dat betekent dus de kosten met twee vermenigvuldigen, de looptijd eveneens en dit alles nog een keer maal twee omdat we het over de overheid hebben. Oh ja voordat het af is, beginnen we vast aan iets anders omdat het is mislukt. Maar goed, dan is het ondertussen al dik 2010 en hebben we toch weer mooi tig politieagenten een paar jaar van de straat gehouden. Eh.....?

Binnenkort open beta weekend Auto Assault

NCsoft Europe heeft aangekondigd dat ze voor Auto Assault een weekend hebben gepland waarin iedereen het spel eens kan uitproberen. Vanaf 17 maart om zeven uur 's avonds kun je terecht in de post-apocalyptische wereld van Auto Assault. Het enige wat je moet doen om het spel uit te proberen is je hier registreren.

Na dit weekend kunnen mensen die een pre-order hebben gedaan gewoon verder spelen. Als Auto Assault eenmaal af is krijgen deze mensen ook nog een speciaal wapen (Railgun), een loot bonus en kunnen ze eerder beginnen met spelen dan de mensen die wachten totdat de game in de schappen ligt.



Auto Assault is een MMO game waarin je eens niet een poppetje bent dat door een immense wereld loopt, maar een autotje die je op allerlei manieren kunt aanpassen.

Punten eerste ronde

De eerste ronde van de FOK!F1-manager. Afgelopen weekend werd de eerste Grand Prix van dit seizoen gehouden in Bahrein. Hieronder de punten.

Zeven users behaalden met 261 punten de eerste plaats, 4-elements, Atreidez, Cp555, deviltje81, RacingJess, Stirlingmoss en _Starfish_ hadden het winnende team met Klien, Rosberg, Scuderia Toro Rosso, Cosworth TJ-2005 (STR) en de banden van Bridgestone.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar ToetToet met 246 punten. Newbie corner eindigde als tweede met 232 punten, en 2H pakte met 218 punten de derde plaats.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot zaterdag 18 maart 00.01 uur.

Vrouw vindt krokodil in zwembad

Icoon OpmerkelijkHet is altijd handig om voordat je in het zwembad stapt, even te voelen hoe koud het water is. Maar in het Australische Sydney kun je dat beter niet doen. Een vrouw trof in haar eigen zwembad namelijk een krokodil aan.

Na de vondst wist de vrouw het dier te vangen en zijn snuit vast te binden. De zoetwaterkrokodil is overgebracht naar een reptielencentrum, maar de verzorgers weten nog niet of het dier kan blijven.

Het is niet duidelijk waar de krokodil vandaan komt. Ook is het een raadsel hoe het beest heeft kunnen overleven in Sydney, waar het momenteel te koud is voor krokodillen.

Met dank aan B.eta voor de submit.

Snowboarder overleden na val tijdens training

Icoon SportTopsnowboarder Jonatan Johansson is gisteren overleden na een val tijdens een training. De 26-jarige Zweed had na een sprong problemen met de landing en ging hard onderuit. De sporter brak hierbij zijn nek en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens de Internationale Skifederatie (FIS) droeg de snowboarder tijdens de training de voorgeschreven helm. De wedstrijd die aansluitend op de training zou worden gehouden, werd door de jury afgelast.

-
Voor meer Sport-nieuws kijk je natuurlijk op Sport.fok.nl!

Blind twijfelt over linkshalfpositie

Ajax-trainer Danny Blind heeft zijn opstelling voor het Champions League-duel met Internazionale zo goed als rond. De Zeeuw twijfelt slechts over de invulling van de linkshalfpositie.

Urby Emanuelson en Nourdin Boukhari zijn de gegadigden voor de positie links op het middenveld naast Pienaar en Lindenbergh. Mocht Boukhari starten, dan staat Emanuelson als linksback geposteerd. Juanfran zal dan plaatsnemen op de bank.

Ajax kan morgen geen beroep doen op de geblesseerden Mitea, Sneijder, Grygera, Galásek en Manucharyan. Bij Internazionale wordt de ziekenboeg juist met de week kleiner. Zo maakte Juan Sebastian Veron zaterdag zijn rentree in het thuisduel met Sampdoria (1-0). De Nerazzuri kunnen niet beschikken over verdediger Ivan Córdoba. De Colombiaan zit een schorsing uit.


Vermoedelijke opstellingen:

Internazionale: Toldo; Javier Zanetti, Samuel, Materazzi en Womé; Figo, Cambiasso, Veron en Stankovic; Adriano en Cruz.

Ajax: Stekelenburg; Trabelsi, Maduro, Vermaelen en Emanuelson; Pienaar, Lindenbergh en Boukhari; Rosales, Huntelaar en Rosenberg.

FOK!radio: SEX, Marty26, Skaai & SunChaser

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Een aantal users uit het Seksualiteitforum hadden wel zin in een meeting. Nu is dat opzich niet zo bijzonder, maar wel als je afspreekt om naar een parenclub te gaan. En zo geschiedde... FOK!kers spraken af bij een parenclub in Lelystad. Hoe ging dat? En hoe is dat nou in een parenclub? Dat gaan we vragen aan Aventura, een van de modjes van SEX. Daarnaast kreeg het subforum er afgelopen week een moderator bij. Dus ook daar kunnen we dan mooi vragen over stellen. Vanavond vanaf 20:00 uur hoor je er alles over, uiteraard LIVE.

Noem het woord seks, en Marty26 en SunChaser hangen aan de lijn. Zij schuiven vanavond dan ook aan in de studio van FOK!radio. Kan Marty meteen ook even vertellen hoe het eraan toe gaat in DIG, waar hij moderator van is.

Ook Skaai komt langs. rond 20:30 uur komt zij de nodige versnaperingen de studio indragen.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Natuurlijk willen we ook even Cynix aan de lijn. Deze oud-FA werd namelijk toch weer moderator afgelopen week van een bijzonder subforum. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week doorneemt.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Mega Geile Gallerijen - Deel 19

De meeste mensen zijn weer fris aan de week begonnen. De meeste mensen vinden dit niet zo leuk want nu moeten ze weer werken maar om alles goed te maken zijn er weer twee grote gallerijen deze avond.

Een brunette: Jackie Kirby.
Een blonde: Princess Cameron.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 18.

Ullrich start seizoen in Sarthe

Jan Ullrich begint zijn seizoen op dinsdag 4 april. De Duitser maakt dan zijn opwachting in het Circuit Cycliste Sarthe.

Ullrich traint momenteel in het Italiaanse Toscane. De kopman van T-Mobile verheugt zich op zijn deelname aan het Circuit Sarthe: ”Die race is niet te zwaar, maar je moet over aardig goede benen beschikken om het peloton bij te houden. Het is een goede mogelijkheid om een paar dingen te testen.”

Der Jan eindigde al zevenmaal op het podium van de Tour de France, maar mocht slechts één keer als winnaar Parijs verlaten. Met name zijn voorbereiding gooide af en toe roet in het eten. Teammanager Olaf Ludwig vindt dat de trainingen goed verlopen. De voormalige topsprinter is dan ook benieuwd naar Ullrichs optreden in Sarthe: ”Jan is het seizoen vaker begonnen met deze wedstrijd en dat pakte altijd goed uit. Het is een wedstrijd over heuvelachtig terrein en er zit ook een tijdrit in. Het is de perfecte manier om weer in competitie te komen.”

Australiër in z'n achteruit op de snelweg

Icoon BinnenlandsBehalve nekpijn heeft een Australische automobilist een verwijsbrief naar de rechter gekregen wegens achteruit rijden op één van de drukste wegen van Australië. De man had er al veertig kilometer op zitten en had nog negentig kilometer te gaan.

De man was onderweg naar huis en zei dat de versnellingsbak kapot was en de auto alleen nog maar in zijn achteruit kon. Na controle bleek dat ook zo te zijn. De man moet binnenkort voor de rechter verschijnen.


Met dank aan robinotten voor de submit.

FOK!sport neemt afscheid van Jozef444

Helaas stopt Jozef444 als Site-Admin van FOK!sport. Zijn drukke studie maakt het hem moeilijk de nodige tijd te vinden die hij nodig heeft in zijn huidige functie.

Jozef444 werd in september 2005, tegelijkertijd met ondergetekende, Site-Admin van één van de leukste subsites op FOK! Samen met hem hebben we de O.S blog tot een succes gemaakt en de voorbereidingen gedaan voor de F1 manager, en daarnaast natuurlijk de dagelijkse beslommeringen op FOK!sport.

Gelukkig hoeven we niet geheel afscheid van hem te nemen want hij blijft in de sportcrew.

Thanks voor alles, Joep !

De Site-Admins van FOK!sport zijn momenteel Nuongirl en Curchulain. We zijn nog er nog niet uit of er een vervanger komt voor Jozef444.

Verkerk en Carr uit elkaar

Martin Verkerk heeft gebroken met zijn coach Nick Carr. Oorzaak is een meningsverschil over de financiële vergoeding van de 53-jarige Nieuw-Zeelander.

Verkerk en Carr waren al jaren een onafscheidelijk duo. In 2003 bereikte de samenwerking haar hoogtepunt: Verkerk won het ATP-toernooi van Milaan en bereikte de finale van Roland Garros. Sinds het najaar van 2004 wordt het servicekanon geteisterd door een schouderblessure. Naar verwachting maakt Verkerk eind deze maand zijn rentree.

Eén dode bij schietpartij Breda

PolitieBij een schietpartij aan het eind van de middag in de Oranjeboomstraat in Breda zijn vermoedelijk drie slachtoffers gevallen. Ooggetuigen melden dat voor een sauna annex zonnestudio tenminste één persoon al geruime tijd onder een wit laken op straat ligt, hetgeen uiteraard duidt op een stoffelijk overschot.

De straat is afgezet. Boven de plaats delict hangt een politiehelikopter. De politie heeft zelf nog geen informatie verstrekt, behalve dat er waarschijnlijk drie slachtoffers zijn.

Update 19:29
Er is één dode gevallen. Het andere slachtoffer raakte zwaar gewond. Er is geen sprake van een derde slachtoffer. De zwaargewonde man lag op de parkeerplaats naast de zonnestudio. De politie doet zowel onderzoek naar sporen in de studio als erbuiten. Er zou behoorlijk zijn geschoten.

De vermoedelijke dader of daders zijn ontkomen. Na de schietpartij liepen de gemoederen in de straat hoog op. De politie moest honden inzetten om woedende mensen tot bedaren te brengen.

De politie wil ontkennen noch bevestigen dat het schietincident te maken heeft met een voortslepende familievete. Juist vandaag werd er uitspraak gedaan in een rechtszaak over een bloedige vete tussen een Bredase en Utrechtse familie. Die vete betreft overigens een zeer gewelddadig treffen tussen twee Marokkaanse families die al aan meerdere mensen het leven heeft gekost.

Met dank aan woessie en Garagefluit voor de submit.

Kabinet vraagt burger mening over Europa

Icoon EuropaOp de website NederlandinEuropa.nl vraagt de regering aan de burger in vijftien minuten hoe hij of zij denkt over de toekomst van Europa. Dit plan van staatssecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï (VVD) hoort bij de 'bezinningsperiode', een pad dat het kabinet insloeg na het nee van de bevolking tegen de Europese grondwet.

Nicolaï ziet niet alleen slechte kanten aan het referendum verleden jaar. "Het nee tegen de grondwet is maar de helft van het verhaal. We willen ook weten wat Nederlanders wél willen met Europa." Hij waarschuwt dat het niet zijn intentie is de grondwet alsnog 'door de strot' van de burger te duwen. Zijn doel is een open discussie over de knelpunten van de Europese Unie.

Ook de uitbreiding van de Unie komt bij de vragenlijst aan bod. "We gaan moeilijke thema's dus niet uit de weg en we zijn niet op zoek naar het legitimeren van regeringsbeleid. We willen weten wat mensen beweegt door concrete vragen te stellen. We willen verder dan het relatief zwartwitte ja/nee van het referendum."

De uitkomsten hiervan zal de regering in beschouwing nemen als zij zich moet verantwoorden over haar standpunt tegenover de Eurotop in juni, een jaar na het beruchte referendum.

A1GP: Race director ontslagen

Icoon BinnenlandsDe race director van de A1GP is op staande voet ontslagen. Door een beoordelingsfout heeft de Nederlander Jos Verstappen tijdens de hoofdrace op Laguna Seca, afgelopen zondag, ten onrechte een drive through penalty gekregen.

Sheikh Maktoum Hasker Maktoum Al Maktoum kwam dit nieuws, met excuses, persoonlijk na de race brengen bij Verstappen. "Niet dat ik er qua resultaat wat aan heb maar het is op zijn minst een stukje genoegdoening en een bevestiging dat ik niets fout gedaan heb."

De Nederlander bestrijdt de tweede drive through penalty niet, maar over de eerste is zijn mening nu volledig bevestigd. "Tijdens de eerste ronde komt de safety car de baan op en op het moment dat ik even later de pitsstraat voorbij rij komt Tsjechië naar buiten na het maken van hun pitsstop. Geen gele vlag te zien en terwijl we naast elkaar rijden lukt het me om ze vóór de tweede bocht in te halen", legt Verstappen uit.

"Vervolgens krijg ik een drive through omdat de organisatie denkt dat ik onder gele vlaggen heb ingehaald. Het slaat helemaal nergens op. Dan moet je dus onterecht naar binnen. Als je dan later wéér een drive through krijgt dan is het bij mij echt even helemaal over. Natuurlijk betwist ik die tweede straf niet, te hard is te hard. Maar dit was niet gebeurd als de raceleiding gewoon fatsoenlijk zijn werk had gedaan en dat is opletten."

Deze pech zorgde ervoor dat Verstappen zijn koelbloedigheid niet volledig onder controle kon houden. "Ik rij me het licht uit de ogen en word dan zó benadeeld. Door die fout kan ik vervolgens nog eens naar binnen waardoor me de kans op een goede klassering door de neus wordt geboord. Ik was zo kwaad dat het voor mezelf en iedereen beter was om uit te stappen."


Voor meer (auto)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.
Met dank aan Marcator voor de submit.

Yakubu geblesseerd

De blessure die Abubakari Yakubu afgelopen weekend opliep in de wedstrijd van Vitesse tegen RBC Roosendaal, zal de Ghanees drie tot vier weken aan de kant houden.

De ex-Ajacied moest afgelopen zondag in de achttiende minuut geblesseerd vervangen worden door Onur Kaya, later zou duidelijk worden dat Yakubu een spierscheur in zijn bovenbeen heeft opgelopen.

De blessure komt voor Vitesse op een heel ongelegen moment, want er zijn nog maar zes wedstrijden te spelen, waaronder tegen Ajax, en Vitesse is nog volop in de race voor de play-offs.

Rock Werchter gekozen tot beste festival ter wereld

Icoon MuziekTijdens de International Live Music Conference (ILMC) afgelopen weekend in Londen is het festival Rock Werchter voor de tweede keer in drie jaar tijd bekroond voor beste festival. In 2004 kreeg Rock Werchter de onderscheiding voor het eerst.

Elk jaar worden deze prijzen in maart uitgereikt tijdens de ILMC. Meer dan 2.500 professionals uit de muziek-industrie van over de hele wereld brachten de afgelopen tijd hun stem uit. Ook het Rotterdamse Ahoy kreeg een onderscheiding, namelijk die voor beste zaal. De beste tournee was dit jaar van U2.


Met dank aan Jump voor de submit.

Visclub is zeehond meer dan beu

Zeehond Brammetje die al sinds afgelopen november zijn onderkomen heeft gezocht in een visvijver in Woensdrecht, is een doorn in het oog van de plaatselijke sportvissers. Volgens de lokale visclub Het Spanjooltje vreet het dier dagelijks zo'n 9 euro aan vis op. De hengelsportvereniging wil daarom zo spoedig mogelijk van het dier af.

Brammetje is afkomstig uit het National Sea Life Marine Park in het Belgische Blankenberge. Die vingen hem vermoedelijk op toen hij aanspoelde op de Noordzeekust. Eenmaal aangesterkt werd het beest vrijgelaten in de Westerschelde, waarna hij koers zette naar de viswateren van Woensdrecht die hij via een getijdesluis bereikte.
-
RTL 4 In Het Land had begin vorige maand al een item (videofragment) over Brammetje.

Milosevic wordt in Belgrado begraven

Slobodan MilosevicBelgrado zal de laatste rustplek zijn van de onlangs overleden Slobodan Milosevic. Dit naar wens van Milosevic' familie, die overigens wel een staatsbegrafenis verlangt, maar liever niet heeft dat hij op een speciale begraafplaats met allerlei andere prominente Serviërs begraven wordt. Dit laatste zou Milosevic' Socialistische Partij graag willen.

"Het is de wens van de familie dat hij in Belgrado wordt begraven. Ik heb de regering in Belgrado daarvan op de hoogte gesteld", aldus de advocaat van de familie. Partijleider Dadic vindt dat de begrafenis een eerbetoon moet zijn aan het leiderschap van de oud-president. Daarentegen maakt de regering bekend dat president Dadic een staatsbegrafenis zeer ongepast vindt "gezien de rol die hij heeft gespeeld in de recente Servische geschiedenis".

Milosevic zal door zijn zoon worden opgehaald uit Nederland. Deze Marko Milosevic is lange tijd voortvluchtig geweest en had een internationaal arrestatiebevel in zijn broekzak, maar dit is in augustus ingetrokken. Zijn moeder wordt ook in Belgrado gezocht in verband met fraude. De in Moskou verblijvende Mira Markovic heeft speciale toestemming gevraagd om de begrafenis bij te wonen. Belgrado heeft dit echter van de hand gewezen.

Alonso: "Renault niet het topteam"

Fernando Alonso voorspelt dat de strijd om de wereldtitel dit jaar door vier teams zal worden uitgevochten. Ook ontkent hij dat Renault dit jaar het beste team is.

Alonso begon dit weekend de verdediging van zijn wereldtitel met het best mogelijke resultaat, namelijk een overwinning. "Het wordt interessant," aldus de regerend kampioen. "Er zullen op ieder circuit vier teams vechten om de eerste plaats: Honda, McLaren, Ferrari en Renault. Alle vier kunnen races winnen."

De Spanjaard zei dat Renault niet de favoriet is waar veel mensen het team voor houdt: "We hebben altijd gezegd dat Renault geen topteam is, maar een top vier-team. De top vier zit erg dicht bij elkaar."

FOK! Prijswinnaars week 10

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! in samenwerking met MSI een notebook ter waarde van 1200 euro weg. De winnaar van deze superprijs is:

GWJ


Ook gaven we vijf keer twee vrijkaartjes weg voor Bacardi BatBeats op 17 maart. Daarnaast krijgen de winnaars ook nog een EP van Kraak & Smaak, waar er slechts 1000 van gedrukt zijn. De winnaars zijn:

Dynia
qu63
Likwits
VirusInside
Sibren


Ook gaven we maar liefst vijf keer een longsleeve en een beanie van de nieuwe film Edison weg. De vijf winnaars zijn:

Maikelsoft
Ilske
Frunnikje
BarBerserkert
whiteman



Tot slot gaven we zes keer twee vrijkaarten weg van Toneelgroep de Appel voor de voorstelling De Storm. De winnaars zijn:

RoyKruyshaar
Shebrown
Devrim_
Sunclair
em-tee
chriztiaan


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Toyota geeft schuld aan Bridgestone

Het team van Toyota heeft zichzelf ten schande gemaakt bij de eerste Grand Prix van 2006. Het Toyota team, met ervaren rijders als Ralf Schumacher en Jarno Trulli, kon in de kwalificatie al geen potten breken en ook in de race ging het volledig mis.

Toyota leek helemaal de goede weg te zijn ingeslagen. 2005 verliep boven verwachting en de nieuwe auto voor 2006 werd al vorig jaar november geïntroduceerd. Daarnaast worden de uitgaven van het Toyota F1 team zelfs hoger ingeschat dan die van Ferrari.

Het ging in Bahrein echter helemaal mis. In de kwalificatie kwamen de Toyota coureurs niet verder dan een veertiende en zeventiende positie en in de race waren beide coureurs met elkaar in gevecht om de veertiende plaats.

Volgens Toyota is dit allemaal te wijten aan de banden van Bridgestone. De banden van de beide racewagens zagen er na de race nog als nieuw uit en waren niet, zoals het hoort, volledig opgebruikt. Toyota en ook Bridgestone begrijpen helemaal niets van de situatie.

Toyota Technical Director Mike Gascoyne:"We hadden verwacht een betere racesnelheid te hebben. We hebben tijdens de tests verschillende lange afstanden gereden, we hebben alle data met de concurenten vergeleken en we weten waar we zouden moet zitten, maar we zijn niet in de buurt gekomen. Op dit moment weten we niet wat het probleem is. Wanneer je na afloop naar onze banden kijkt zien ze er splinternieuw uit".

Deze verklaring is zeer opmerkelijk te noemen aangezien de Bridgestoneband weer helemaal terug lijkt te zijn. De snelste raceronde in Bahrein is neergezet door rookie Nico Rosberg met zijn Williams op Bridgestone banden en ook Ferrari met een eerste en tweede positie in de kwalificatie maakte gebruik van Bridgestones.

Gebroken sleutelbeen voor Veneberg

Rabobank-renner Thorwald Veneberg heeft bij een val in de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico zijn sleutelbeen gebroken en heeft de strijd moeten staken.

De 28-jarige wielrenner moest na 84 kilometer opgeven, toen hij tegen het asfalt smakte door een overstekende hond. Naast zijn gebroken sleutelbeen is er ook een breuk geconstateerd in het zitbeentje. Veneberg zal een nacht ter observatie in het ziekenhuis van Terramo verblijven. Na het einde van de etappe reageerde kopman Thomas Dekker als volgt: "Het is zonde voor Thorwald. Hij heeft de eerste uren enorm veel werk verzet."

Federer en Roddick door naar derde ronde

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het ATP-toernooi van Indian Wells. De als eerste geplaatste Zwitser, die tevens op de eerste plaats van de wereldranglijst staat, versloeg de Chileense olympisch kampioen Nicolas Massu met 6-3 7-6.

Ook Andy Roddick wist te winnen. De Argentijn Jose Acasuso verloor van de Amerikaan met 7-6 6-0. Andre Agassi won eveneens in zijn thuisland. Zijn landgenoot Paul Goldstein werd door de geroutineerde Agassi in drie sets verslagen: 6-4 4-6 6-2.

Celstraffen voor beroven homorelatie

JustitieWegens het gewelddadig beroven van een 62-jarige homoseksueel in diens woning te Heemskerk, is een 22-jarige jongeman door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Samen met een kompaan ging hij er vorig jaar oktober met de sieraden, autopapieren en een mobiele telefoon van het slachtoffer vandoor.

De Heemskerker was diep getroffen door het gewelddadige incident omdat hij al anderhalf jaar een relatie had met de hoofddader, een uit Zoetermeer afkomstige 22-jarige Irakees. Deze is kort geleden al tot 5 jaar veroordeeld. De vandaag veroordeelde man is een in Den Haag woonachtige Pakistaan. Deze zei dat de hoofddader hem tot het misdrijf had aangezet én dat hij uit angst had meegedaan. De rechter geloofde daar echter niets van.

De twee rovers, die elkaar kenden van de Beverwijkse Bazaar, lieten weten het niet eens te zijn met de opgelegde straffen en gaan beiden in hoger beroep.

Gegevens CIA'ers makkelijk te vinden

Icoon BuitenlandsDe persoonsgegevens van 2.600 medewerkers en de locaties van ruim twintig geheime werkplaatsen van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zijn erg gemakkelijk te vinden via ordinaire zoekmachines op internet. Dit meldt de Amerikaanse krant Chicago Tribune.

De krant heeft de informatie verkregen van betaalde zoekmachines, maar heeft verder geen andere gegevens of details van zijn zoekopdrachten gegeven om de medewerkers van de inlichtingendienst enige bescherming te bieden.

Chicago Tribune kon leden van de Central Intelligence Agency vinden door middel van telefoonlijsten, financiële en rechtelijke documenten, bezitoverdrachten, en iemands stemgeschiedenis.


Met dank aan omearos voor de submit.

President Renault stapt op na overwinning

Patrick Faure heeft zijn vertrek als president van Renault F1 bekendgemaakt. Faure bracht het nieuws naar buiten, net nadat Fernando Alonso won in Bahrein.

Tegenover de Franse krant L'Equipe zei Faure: "Dit was mijn laatste Grand Prix. Het is geweldig om het team te verlaten met een zege." Als opvolger heeft Renault haar financieel directeur Alain Dassas aangesteld. Faure zal binnen een maand stoppen.

In 1983 kwam Dassas bij het Franse automerk, als hoofd financiën in New York. Drie jaar later werd hij hoofd van de interne bank van het bedrijf en vanaf 1997 was hij vice president financiële zaken. Renault maakte hem in 2001 senior vice president financiën en per januari 2003 zit hij in het bestuur.

Fisichella krijgt excuses

Renault heeft Giancarlo Fisichella hun excuses aangeboden. Fisichella viel tijdens de openingsrace in Bahrein uit.

De Italiaan moest met hydraulische problemen opgeven, in de kwalificatie had hij al problemen. Hoofdengineer Pat Symonds vindt dat er verkeerd gehandeld is door het team. "We hebben onze excuses aan hem aangeboden. Het motorprobleem wat hij in de kwalificatie had is niet opgelost en dat heeft zijn prestaties erg beïnvloed. Hij heeft zo'n 50 pk verloren en reed eigenlijk een erg goede race. Uiteindelijk stopte de auto door een hydraulisch probleem."

Fisichella zelf was woedend: "We hebben de hele nacht gehad om het probleem op te lossen, maar dat hebben we niet gedaan. Vorig jaar won ik de eerste race en had ik een moeilijk seizoen. Laten we hopen dat het nu andersom zal zijn."

'Amerikaanse kernwapens gericht op Noord-Korea'

Icoon BuitenlandsNoord-Korea heeft maandag nog eens extra benadrukt gemotiveerd te werken aan kernwapens. Het communistische land beweert dat dit nodig is om zich te verdedigen tegen een eventuele nucleaire aanval van de Verenigde Staten. Washington wordt opgeroepen zich te excuseren voor het omschrijven van Noord-Korea als een criminele staat.

Staatspersbureau KCNA verklaart maandag nogmaals dat het bezit en de ontwikkeling van kernwapens louter zelfverdediging is. "De koortsachtige ontwikkeling van kleine, nieuwe types nucleaire wapens door Amerika en het moderniseren van productiecentra is gericht tegen Noord-Korea. Dat overtuigt Noord-Korea ervan dat zijn bezit en ontwikkeling van kernwapens een geheel defensieve maatregel is", aldus de verklaring.

Met dank aan Psycho_Taz voor de submit.

DS lite op 5 mei in de winkels?

Een poosje terug was er het gerucht dat de DS lite op 16 augustus in onze winkels zou moeten liggen. Nintendo heeft dit echter ontkend en wilde voor de rest niks over de zaak loslaten. Een crewlid van Bashers.nl beweert dat hij een releaselijst van een winkel onder ogen heeft gezien en dat de release datum voor de DS lite op 5 mei ligt. De betrouwbaarheid van deze bron is natuurlijk twijfelachtig te noemen, omdat die lijsten zelden kloppen. Mochten we meer duidelijkheid hierover krijgen dan lees je dat natuurlijk hier op FOK!games.

T-A: Bertagnolli verrast in zesde etappe

In de Tirreno-Adriatico is Leonardo Bertagnolli door een vluchtpoging in de laatste kilometer winnaar geworden van de rit van vandaag. Thomas Dekker zal morgen, net als vandaag, in de geel-rode leiderstrui van start mogen gaan.

Oorspronkelijk stond vandaag een fikse beklimming naar San Giacomo op het programma, gelegen op 1105 meter. Door slechte weersomstandigheden werd door de organisatie besloten om te koersen van Benedetto del Tronto naar Torricella, waar nog zes omlopen met een kortere klim gehouden werden. Deze wijziging in het parcours was in het voordeel van Thomas Dekker om zo leider in het algemeen klassement te blijven.

Tot de laatste omloop waren er diverse renners, waaronder Francesco Pellizotti en Alexander Efimkim gevlucht vanuit het pak. Veel afstand werd hen niet gegund door het peloton, dat onder leiding van de Rabobankploeg het tempo er flink inhield. Vijf kilometer voor de streep, ging Michael Boogerd aan kop rijden op de korte klim, waardoor Thomas Dekker betrekkelijk veilig voorin het peloton bleef en aanvallen op zijn leidende positie in het klassement uitbleven.

Bij het ingaan van de laatste kilometer nam de Milram-ploeg het over met het doel Petacchi te lanceren. Leonardo Bertagnolli verstoorde echter dit feestje door er in zijn ééntje vandoor te gaan. Hij zou niet meer bijgehaald werden en daardoor verrassend deze rit winnen. In de eerste groep, die vlak achter de Italiaan finishte, zat Thomas Dekker, zodat hij morgen deze ronde als winnaar zou kunnen uitrijden. De kans hierop is vrij groot, omdat de etappe van morgen een vlak slot kent.

Uitslag zesde etappe Benedetto del Tronto - Torricella (179 km)

#CoureurTijd
1.Leonardo Bertagnolli (Ita)4.40.38
2.Alessandro Petacchi (Ita)z.t.
3.Riccardo Ricco (Ita)z.t.
4.Filippo Pozatto (Ita)z.t.
5.Igor Astarloa (Spa)z.t.

Noorse krijgt gratis bier uit de kraan

Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit Noorwegen dacht dat ze in de hemel beland was, toen er geen water maar bier uit haar kraan stroomde. "Ik deed de kraan open om de afwas te doen, en ineens kwam er bier uit", aldus Haldis Gunderson. Later bleek dat een barman twee verdiepingen lager de leidingen verkeerd had aangesloten.

Doordat hij een nieuwe ton bier aan Gundersons leiding koppelde, kreeg zij bier en hij water. Uiteindelijk bleek het toch niet zo'n hemelsgeschenk voor haar, omdat er geen koolzuur in het bier zat. Gelukkig kan ze er wel om lachen: "Als het nog eens gebeurt, bestel ik Baileys."

Noorwegen is één van de duurste landen ter wereld als het om bier gaat. Voor 0,4 liter van de goudgele vloeistof ben je meer dan negen euro kwijt.


Bier

Met dank aan Remco2002 en Babbelbox voor de submit.

LOTR Online: Shadows of Angmar trailer

Er wordt al jaren gewerkt aan een Massive Multiplayer Online RPG gebaseerd op de literaire werken van J.R.R. Tolkien. Deze ging eerst door het leven als Middle Earth Online, maar is later van naam veranderd naar The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. Je hoeft in deze game niet de held uit te hangen zoals de hoofdpersonen in film, maar je kunt ook de kant van het kwade aanhangen en een schaduw proberen te werpen over Middle-Earth. Naast de verschillende rassen heb je ook de keuze uit zes verschillende klasses Champion, Captain, Guardian, Hunter, Burglar Minstrel en Lore-master, waarvan je hier een uitgebreidere beschrijving kunt vinden.


Er is vandaag een nieuwe trailer van deze aankomende MMORPG verschenen die je hier kunt vinden. De verwachting is dat deze game eind dit jaar gaat verschijnen.

Met dank aan Markofnikoff voor de submit van dit nieuwtje

[Gerucht] Xbox 360 Premium voortaan met 100 GB HDD?

Op het Offciele Xbox-forum heeft iemand die bij een Best Buy zou werken een post geplaatst waarin hij beweert dat de Xbox 360 Premium voortaan een 100 GB harde schijf zal hebben. Zijn winkel zou nieuwe Xbox 360's binnen krijgen, maar deze mochten om deze reden tot eind maart nog niet verkocht worden. De prijs van de console zou $400 dollar blijven. Van twee tot vijftien april zou de Best Buy een grote promotie-actie houden die (onder andere) hiermee te maken heeft.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op het gerucht. Mits het waar is, is nog niet bekend of de nieuwe versie van de console ook naar Europa komt. De huidige 360's worden geleverd met een 20 GB harde schijf.

Demo Ridge Racer 6 op Marketplace

De demo van Ridge Racer 6 is vanaf vandaag te vinden op Xbox Live Marketplace. Echter, de game is alleen te downloaden met een Amerikaanse Live-account. Je zal dus een Amerikaanse passport-account aan moeten maken en hier een Xbox Live Silver-account aan moeten koppelen. De racegame ligt al vanaf de launch van de 360 in de winkels, maar is nu voor iedereen gratis te proberen. De demo telt 608 MB.

In-game PS3-screenshots van Untold Legends: Dark Kingdom?

Er zijn een aantal screenshots opgedoken die wellicht in-game screenshots zijn van de PS3-versie van Untold Legends: Dark Kingdom. De screens stonden voorheen op de gamerevolution website (nu weggehaald), maar zijn op diverse plaatsen gemirrord. Opvallend daarbij is hoe laag de grafische kwaliteit is. Hoewel het er niet heel slecht uitziet, staat het natuurlijk in schril contrast met bijvoorbeeld de E3-movie van Killzone, de video van Metal Gear Solid en vrijwel iedere uitspraak die Ken Kutaragi ooit gedaan heeft. We zullen hopelijk snel te weten komen of het echte PS3-screens zijn op de aankomende E3.




Bioware werkt aan MMO

Bioware, bekend van onder meer Baldurs Gate, Knights of the Old Republic en Neverwinter Nights heeft onlangs een nieuwe studio geopend in Austin, waar op dit moment gewerkt wordt aan een MMO-game. Het is de tweede studio van de ontwikkelaar en de eerste studio die buiten Canada is gevestigd. Er is verder nog weinig bekend over de game, maar wat we wel weten is dat een paar voormalige Sony Online-medewerkers meewerken aan het spel.



Van Persie maakt rentree


Na drie weken uit de roulatie te zijn geweest vanwege een gebroken teen, maakt Robin van Persie dinsdag in een oefenwedstrijd zijn rentree in Arsenal.


Ook ploeggenoot Sol Campbell is weer fit. Beide spelers hebben sinds de nederlaag tegen West Ham United (3-2) niet meer in de basis gestaan.

Tegen wie de Gunners dinsdag aantreden, is niet bekend. De wedstrijd is overigens ook niet voor publiek toegankelijk.

Field Ops aangekondigd

De Zwitserse publisher Freeze interactive onthulde vandaag de nieuwe game van developer Digital Reality, Field Ops. Field Ops zal de twee grootste genres op de PC combineren, real-time strategy en first person shooters. De game zal een anti-terrorisme thema hebben en spelers hebben controle over elk aspect van de game: van het uitschakelen van terroristen met een sluipschuttersgeweer tot strategische planning. Volgens de developer zal Field Ops de immersie van het FPS genre combineren met het strategische denken van het RTS-genre en als zodanig een grote stap vooruit zijn.

Een aantal features van de games zijn vijf unieke locaties, meer dan acht verschillende klasses per zijde, AAA-kwaliteit graphics, waarheidsgetrouwe physics, diverse multiplayer modes met een wereldwijd ranking-systeem en nog veel meer.

Field Ops zal rond november van dit jaar in de schappen liggen en enkel voor de PC beschikbaar zijn. De developer heeft ook direct een paar screenshots vrijgegeven van de titel:






Coulthard verliest tien startplaatsen in Maleisië

David Coulthard moet in Maleisië tien plaatsen inleveren. Na de finish in Bahrein moest de Red Bull-coureur zijn wagen met een opgeblazen Ferrarimotor parkeren.

Evenals vorig jaar moeten coureurs in 2006 twee weekenden met één motor doen, en dus is Coulthard de klos. "Het is zwaarder voor de kleinere teams. Iedereen begrijpt de straf, maar de straf komt niet bij iedereen even hard aan. Het is net als wanneer Chelsea met een man minder verder moet. Voor dat team is dat minder zwaar dan voor een kleinere club. We kunnen er echter niets aan doen. We moeten accepteren dat ook de tweede race lastig zal worden. Pas in Bahrein had ik het gevoel dat ik de auto leerde kennen", aldus de Schot.

Rosberg debuteert goed

Nico Rosberg heeft, behalve de snelste ronde en twee punten, ook veel lof geoogst in Bahrein. Tijdens de race kwam Rosberg in de eerste ronde met Nick Heidfeld in aanraking, waarbij hij zijn neus beschadigde en naar de pit moest.

Keke Rosberg, oud wereldkampioen en Nico’s vader kwam woorden tekort. "Het was niet te geloven. De snelste raceronde in je eerste Grand Prix. Ik denk dat niemand dat ooit gedaan heeft. Fantastisch!"

Jackie Stewart was eveneens vol lof over de jonge Duitser. "Ik denk dat dit de beste prestatie van een nieuwe F1-coureur sinds tijden is. Ik kan me niet zo'n spetterend debuut herinneren. Ik werd zesde in mijn eerste Grand Prix, maar Nico moest zich door het veld werken .En Bovendien reed ik zeker niet de snelste ronde. Hij weet hoe hij moet inhalen en hij laat het zien."

V10's worden niet verder begrensd

De V10-motoren van Scuderia Toro Rosso zullen voorlopig niet verder beperkt worden in vermogen. Max Mosley zei dat na afloop van de race in Bahrein.

De FIA heeft in Bahrein het vermogen van de V10's vergeleken met dat van de nieuwe V8's. "Toro Rosso heeft zo'n 720 pk," verklaarde Mosley. "De beste nieuwe V8's leveren circa 760 pk. We zijn in staat de V10's verder te begrenzen, maar we denken dat dat op dit moment niet nodig is."

Scuderia Toro Rosso was dit weekend relatief snel met de V10-motor. Zowel Vitantonio Liuzzi als Scott Speed haalden het tweede gedeelte van de knock out-kwalificatie en in de race reed Speed een snelste rondetijd van 1:33.108, slechts zes tienden langzamer dan de snelste raceronde van winnaar Fernando Alonso.

Snowboarder overlijdt na val in training

De Internationale Skifederatie (FIS) heeft maandag gemeld dat snowboarder Jonatan Johansson zondag overleden is na een val tijdens een training in het Amerikaanse Lake Placid.

Na de val besloot de jury de wedstrijd meteen af te gelasten. Johansson, die als twaalfde eindigde tijdens de Olympische Winterspelen, was ten tijde van de val alleen op de piste.

Volgens de officials droeg de 26-jarige Johansson wel een helm tijdens zijn training. Na zijn val werd de Zweed op de piste behandeld en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Sinds 2000 was Johansson actief in het wereldbekercircuit. Hij stond dit seizoen op de 45e plaats in het wereldbekerklassement.

Treble

Omdat de drie dames van Treble het Nationaal Songfestival hebben gewonnen, is het tijd om ze (of eigenlijk de fans) eens in het zonnetje te zetten. Dat doen we door het posten van veel Treble-foto's!

Treble is een Limburgse band die bestaat uit drie meiden: Caroline Hoffman (1975), Djem van Dijk (1987) en haar zus Niña van Dijk (1985). Ze zijn al sinds 11 jaar bij elkaar en zingen in hun zelfverzonnen fantasietaaltje. In 1995 kwam Caroline in aanraking met de zusjes Van Dijk die daarna muziekles van haar kregen. Ze speelden veel op straat met hun djembés en gitaren, waarna ze in 2003 landelijk bekend werden met hun eerste single Ramaganana.

Afgelopen zondag wonnen ze het Nationaal Songfestival met hun lied Amambanda. Een feestje waard, me dunkt!
En ach, mocht het niet vlotten met hun carrière, dan kunnen de twee zusjes Van Dijk altijd nog terecht als modellen...

Wallpapers: 1 | 2 | 3

Wil je inhoudelijk ook nog iets weten over de dames staat er op de FP een interview.
Met dank aan Bupatih voor de submit

Linez

De bedoeling van dit spelletje is om vijf dezelfde steentjes horizontaal, verticaal of diagonaal op een lijn te krijgen. Verschuiven van de blokjes doe je door op het blokje te klikken en dan op de plaats van bestemming. Die plek mag niet bezet of geblokkeerd worden door bestaande blokjes.
Als je een blokje verplaatst hebt, komen 3 nieuwe blokjes op het bord.

Succes! En de highscores natuurlijk in de reacties.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Nederlanders roken 9 procent minder dan in 2004

Icoon Gezondheid Nederlanders hebben afgelopen jaar 9 procent minder sigaretten en shag gerookt dan in 2004. Ten opzichte van 1995 daalde het aantal opgerookte sigaretten met maar liefst 25 procent, terwijl de shagconsumptie met 32 procent afnam. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In totaal staken Nederlanders er afgelopen jaar 25 miljard op. Per hoofd van de bevolking - dus ook niet-rokers - komt dit neer op 830 sigaretten en 678 shagjes.

Het aantal rokers is de afgelopen jaren ook gestaag afgenomen. Zo daalde het aantal rokende Nederlanders van 12 jaar en ouder tussen 2001 en 2004 met maar liefst 400.000 mensen tot 4 miljoen.

Volgens het CBS gaat de daling samen met een strengere Tabakswet. Hierdoor mag er bijvoorbeeld minder reclame gemaakt worden voor tabak, hebben werknemers het recht op rookvrije werkplekken en mag er niet meer gerookt worden in het openbaar vervoer. Daarnaast ging de prijs van tabak flink omhoog; tussen 1995 en 2005 stegen de prijzen met maar liefst 75 procent.

Overigens is het einde van de prijsverhogingen nog niet in zicht. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid maakte namelijk vorige week bekend roken nog duurder te willen maken, en de tabakswet verder te willen aanscherpen.


Sinds 1995 wordt er steeds minder gerookt

NBA: Detroit wint 50e duel

Door de Charlotte Bobcats te verslaan behaalden de Detroit Pistons hun 50e overwinning van het seizoen. Dallas en San Antonio volgen met slechts één overwinning minder.

Uitsluitend in het eerste kwart konden de Bobcats redelijk bijblijven. Daarna werd er door Detroit geleidelijk naar een comfortabele voorsprong toegewerkt. Door de goede defensie van Detroit hielden ze Charlotte tot een schotpercentage van slechts 38%. Het is het vijfde opeenvolgende seizoen waarin Detroit minimaal 50 overwinningen behaalt.

In het westen konden de Dallas Mavericks ook tot de '50 wins'-club toetreden. In Sacramento bleek echter de thuisploeg te sterk. De San Antonio Spurs wisten hiervan te profiteren door te winnen tegen de Houston Rockets. Dankzij de nederlaag van Dallas gaat San Antonio nu aan de leiding in het westen.

Volledige uitslagen:

Cleveland Caveliers - Miami Heat 92-98
Houston Rockets - San Antonio Spurs 81-88
Seattel Supersonics - Los Angeles Lakers 120-113
Philadelphia 76'ers - Memphis Grizzlies 94-91
Denver Nuggets - Boston Celtics 101-106
Indiana Pacers - Toronto Raptors 89-93
Charlotte Bobcats - Detroit Pistons 78-94
New Jersey Nets - New Orleans Hornets 95-84
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 80-85
Phoenix Suns - Portland Trailblazers - 101-111

Limburger zwaait met piemel naar politie

OpmerkelijkIn de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige inwoner van Venlo in zijn woonplaats op de Parade aangehouden wegens openbare schennispleging. De man vond het nodig om de politie onzedelijk te begroeten.

In plaats van vriendelijk met zijn hand te wuiven, liet de Venlonaar zijn broek zakken en zwaaide naar de agenten met zijn geslachtsdeel. De dienders begroetten hem daarop met een bekeuring, zo laat het korps Limburg Noord weten.

Met dank aan Psycho_Taz voor de submit.

Zombie Grinder

Altijd al zombies willen knallen op muziek? klik dan: HIER

Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk overleeft. Het leuke aan dit spel is dat de snelheid van de muziek de snelheid van het spel bepaald. Zorg dat de zombies je niet vastpakken, je niet door voor loopt, en dat je niet zonder kogels komt te zitten. Succes en post je scores en tijd maar in de reacties.

Met dank aan Lightsaber voor de submit

Hofstadleden willen niet naar Marokko

BinnenlandsTwee veroordeelde leden van de Hofstadgroep die inmiddels tot ongewenst vreemdeling zijn verklaard, willen ons land niet verlaten. Het gaat om de Marokkanen Mohammed Fahmi B. (24) en Mohammed el M. (25). Beiden werden vrijdag veroordeeld tot een straf die ze al in voorarrest hebben uitgezeten. Ze werden echter niet vrijgelaten maar in vreemdelingenbewaring gesteld omdat verblijfsvergunningen zijn ingetrokken.

De twee vrezen echter een uitwijzing naar Marokko. Bekend is dat het land 'niet bepaald vriendelijk' is voor terreurverdachten en de 'oorlog' heeft verklaard aan de radicale islam. De advocaat van Fahmi B. zegt: ''Mijn cliënt wil dat zijn veiligheid wordt gegarandeerd. Ik stel de Nederlandse staat keihard aansprakelijk wanneer zijn mensenrechten in Marokko worden geschonden.'' Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zei eerder al zich zorgen te maken over mensen met een 'terreurstempel' die worden uitgezet naar Noord-Afrikaanse landen.

Fahmi B., wiens veroordeling dit weekend nog werd bekritiseerd door VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, gaat zeker hoger beroep aanteken tegen zijn vonnis, zo zegt zijn raadsman. Een aantal andere veroordeelde Hofstadleden weet dat nog niet. Volgens hun radicale geloofsovertuiging mogen zij zelf geen oordeel halen bij de rechtbank, omdat zij de westerse rechtstaat verwerpen. Maar wanneer het OM hoger beroep aantekent mogen ze zichzelf wel verdedigen. Ook als je voor je leven moet vrezen, bijvoorbeeld door uitzetting, mag je ook voor jezelf in hoger beroep opkomen is hun uitleg van de islam.

Uitslag UAW-Daimler Chrysler 400

Jimmie Johnson heeft de UAW-Daimler Chrysler 400 in Las Vegas gewonnen. Johnson passeerde in de laatste ronde Matt Kenseth om in een fotofinish zijn tweede overwinning van het seizoen te scoren.

Jimmie Johnson, de winnaar van de Daytona 500 dit jaar, liet zich echter pas aan het einde van de race zien. Hij reed de hele dag geen ronde aan de leiding, behalve de laatste, toen hij bij het uitkomen van de laatste bocht voor de finish Matt Kenseth passeerde en met een halve wagenlengte voorsprong won.

De strijd om de koppositie ging voor het grootste deel van de race tussen Tony Stewart, Mark Martin en Matt Kenseth. De race kende nauwelijks crashes, het grootste deel van de gele vlaggen werden gegeven voor troep op de baan. De laatste keer dat dat gebeurde, in ronde 264, kon niet de goedkeuring van Matt Kenseth verdragen. Zijn wagen had ontstekingsproblemen en hij noemde over de radio de gele vlag belachelijk. De neutralisatie hielp Jimmie Johnson het gat naar Kenseth dicht te rijden en in de twee ronden na de herstart de overwinning te grijpen.

Door de winst verstevigt Jimmie Johnson zijn nummer 1-positie in het klassement. Matt Kenseth stijgt naar de tweede plaats. Casey Mears zakt twee posities, naar de vierde plaats. Johnson strijkt met zijn overwinning 386.936 dollar op.

Uitslag UAW-Daimler Chrysler 400

posstartcoureurwagenpunten + bonusaantal ronden
13Jimmie Johnson Chevrolet180 + 5270
29Matt Kenseth Ford170 + 10270
34Kyle Busch Chevrolet165 + 5270
45Kasey Kahne Dodge160270
513Jeff Gordon Chevrolet155270
618Mark Martin Ford150 + 5270
78Jeff Burton Chevrolet146270
81Greg Biffle Ford142 + 5270
938Casey Mears Dodge138270
1016Denny Hamlin (R)Chevrolet134270
1129Kevin Harvick Chevrolet130270
1232Robby Gordon Chevrolet127270
137Joe Nemechek Chevrolet124270
1426Elliott Sadler Ford121 + 5270
1520Clint Bowyer (R)Chevrolet118270
166Kurt Busch Dodge115270
1712J.J. Yeley (R)Chevrolet112270
1814Jeff Green Chevrolet109270
1915Dale Jarrett Ford106270
2027Martin Truex Jr. (R)Chevrolet103270
212Tony Stewart Chevrolet100 + 5270
2210Brian Vickers Chevrolet97 + 5270
2319Jamie McMurray Ford94270
2435Terry Labonte Chevrolet91 + 5270
2524Jeremy Mayfield Dodge88270
2621Carl Edwards Ford85270
2742Dale Earnhardt Jr. Chevrolet82270
2822Scott Riggs Dodge79270
2939Kyle Petty Dodge76 + 5270
3017Bobby Labonte Dodge73 + 5270
3128Dave Blaney Dodge70269
3237Scott Wimmer Chevrolet67269
3340David Stremme (R)Dodge64267
3441Brent Sherman (R)Dodge61266
3525Michael Waltrip Dodge58266
3631Sterling Marlin Chevrolet55258
3730Kevin Lepage Ford52251
3834Kenny Wallace Chevrolet49250
DNF33Travis Kvapil Chevrolet46216
4036Reed Sorenson (R)Dodge43206
DNF23Ken Schrader Ford40187
DNF43Chad Chaffin Chevrolet37157
DNF11Ryan Newman Dodge3488

DNF = did not finish; (R) = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Top 10 punten klassement

poscoureurpuntenachterstandracespoleswins
1Jimmie Johnson5400302
2Matt Kenseth488-52301
3Kasey Kahne455-85300
4Casey Mears454-86300
5Mark Martin430-110300
6Kyle Busch403-137300
7Clint Bowyer (R)389-151300
8Elliott Sadler385-155300
9Jeff Gordon374-166300
10Jeff Burton373-167310

Uitslagen Spanje speelronde 27

In Spanje is dit weekend de 27e speelronde van de competitie gespeeld. Een weekend waar in de top weinig gewonnen werd; van de top zeven won slechts één ploeg.

De grote topper die op het programma stond was ongetwijfeld Valencia - Real Madrid. In Mestalla was het Valencia dat lange tijd licht sterker was, maar dat niet in een doelpunt om kon zetten. Na rust was Real iets beter, maar ook de Koninklijke kon lange tijd niet scoren. In de laatste minuut kreeg Real Madrid een strafschop door een discutabele overtreding van doelman Cañizares. Diezelfde keeper stopte vervolgens de slap ingeschoten trap van Ronaldo, om de wedstrijd doelpuntloos te laten eindigen.

Dit was een kans voor koploper Barcelona om verder uit te lopen. Daarvoor ging het op bezoek bij nummer vier Osasuna. Barça-keeper Victor Valdés liet al vroeg in de wedstrijd de bal wegglippen, waardoor Valdo makkelijk de thuisploeg op voorsprong kon zetten. Een kwartier na rust maakte Edmílson een domme overtreding op Milosevic, veroorzaakte daarmee een strafschop en mocht inrukken met zijn tweede geel. Francisco Puñal schoot de 2-0 binnen vanaf elf meter. Henrik Larrson deed op aangeven van Ronaldinho nog wat terug, maar punten pakken deden de Catalanen niet. Ook Thiago Motta werd nog met rood van het veld gestuurd.

Om de strijd om plaats vijf ging Sevilla op bezoek bij degradatiekandidaat Deportivo Alavés. Al snel zette Barça-huurling Javier Saviola de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Even later verzuimde Nené vanaf elf meter de gelijkmaker te scoren. De strafschop was veroorzaakt door Aitar Ocio, die meteen rood kreeg. Diezelfde Nené maakte na 25 minuten alsnog de 1-1. Nog voor rust maakte Alavés optimaal gebruik van de man-meer situatie, en Bodipo rondde goed af voor een 2-1 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd eiste Bodipo opnieuw een hoofdrol voor zich op, dit keer door een rode kaart. Drie minuten later mocht ook Alavés-speler Juanito nog inrukken met een directe rode. Sevilla scoorde niet meer, en verliest kostbare punten.

Een dag eerder kon ook Celta de Vigo niet winnen bij Espanyol, ondanks dat het ruim een uur met een man meer speelde. Raúl Tamudo en Fredson scoorden voor de club uit Barcelona. Ook Champions League-kwartfinalist Villarreal kon niet winnen bij Mallorca. Pereyra zette de thuisclub nog op een 1-0 voorsprong, José Mari zette de eindstand op 1-1. Atlético Madrid won opnieuw, dit keer van Racing. Fernando Torres was trefzeker vanaf elf meter, en Pablo Ibanez vergrootte de winkansen. Damía maakte nog 2-1 voor de club uit Santander, maar dat mocht niet meer baten.

Uitslagen:

Espanyol - Celta de Vigo 2-0
Deportivo la Coruña - Real Sociedad 0-1
Valencia - Real Madrid 0-0
Athletic de Bilbao - Cádiz 1-0
Deportivo Alavés - Sevilla 2-1
Real Mallorca - Villarreal 1-1
Real Betis - Málaga 1-1
Real Zaragoza - Getafe 1-2
Atlético de Madrid - Real Racing 2-1
Osasuna - Barcelona 2-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona276164 - 25
2.Real Madrid275250 - 26
3.Valencia275237 - 21
4.Osasuna274935 - 30
5.Celta de Vigo274529 - 27
6.Sevilla274435 - 29
7.Villarreal274337 - 26
8.Atlético de Madrid274138 - 26
9.Deportivo la Coruña274036 - 31
10. Getafe273736 - 34
11.Real Zaragoza273637 - 37
12.Espanyol273027 - 41
13.Real Racing272924 - 31
14.Real Sociedad272835 - 51
15.Real Mallorca272727 - 42
16.Athletic de Bilbao272629 - 37
17.Deportivo Alavés272630 - 45
18.Real Betis272624 - 39
19.Cádiz272520 - 36
20.Málaga272229 - 45

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona19
2.David VillaValencia15
3.RonaldinhoBarcelona14
4.Diego MilitoReal Zaragoza13
5.Fernando TorresAtlético Madrid11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
7.Diego TristánDeportivo la Coruña10
=.EwerthonReal Zaragoza10
=.RonaldoReal Madrid10
10. Fernando BaianoReal Mallorca9

FOK!ker kan nu lachen om misser Telegraaf

OpmerkelijkFOK!-user Geqxon, de 17-jarige Bobbie uit Amersfoort, wil zijn 'gewone leven' weer oppakken na de commotie over de 'internetcrimineel-affaire', met zijn foto in De Telegraaf. Vorige week kwam hij onverwacht in het nieuws toen de krant bij een artikel over een lid van een Groningse jeugdbende, een oude foto van hem plaatste. De Telegraaf had die foto opgeduikeld uit een reactie onder een FOK!-nieuwsbericht over de Groninger. Iemand had daar voor de grap een link naar een foto van Bobbie gezet toen hij een neppistool hanteerde. Een foto overigens van zeker vier jaar geleden.

Bobbie in het Algemeen Dagblad: ''Ik had jaren terug op mijn kamer een foto genomen met een plastic pistool in de hand. Het was zo'n ding waarmee je bolletjes schiet. Toen ik die foto ooit op FOK! en Tweakers.net zette, heb ik er niet echt over nagedacht. Het was één grote grap om te laten zien hoe stoer ik destijds was.''

De Amersfoorter hoorde dat hij in De Telegraaf stond toen hij op school zat: ''In de klas kreeg ik een bericht dat ik in de krant stond. Ik heb de krant gekocht en zag die foto. Dat was heel raar. Ik kreeg ook reacties van mensen, via internet honderden en van mijn baas die er gelukkig om kon lachen. Op internet heb ik nagezocht hoe dit kon en zag dat iemand op FOK! mijn foto in een reactie onder het nieuwsbericht had geplaatst. De Telegraaf had dat een dag later, woensdag, gewoon overgenomen.''

De getergde FOK!ker, bezig met een ICT-opleiding, liet zijn vader contact opnemen met de krant, die de volgende dag een rectificatie plaatste. Bobbie en zijn ouders sluiten niet uit dat ze nog verder stappen ondernemen richting de ochtendkrant. Inmiddels is de boosheid gezakt bij de FOK!kende Amersfoorter: ''Ik kan er ook wel om lachen. Ik, een crimineel? Ik heb ooit een bekeuring gekregen omdat ik zonder licht fietste.''

Geqxon
'Geqxon als crimineel'

Radicale moslims woedend over Hofstad-zaak

TerrorismeHet vonnis tegen leden van de Hofstadgroep is slecht gevallen in radicale moslimkringen rond die groep, zo meldt de Volkskrant vandaag. Ze zijn woedend omdat ze door het vonnis 'monddood' worden gemaakt. Het gaat dan om dat deel van de uitspraak die negen verdachten schuldig acht aan het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De Hofstadgroepaanhangers stellen: ''Vanwege wat zijn ze veroordeeld? Vanwege het verspreiden van documenten die heel veel mensen willen lezen? Dan kun je iedere moslim wel oppakken. Je stuurt al snel een document door: kijk eens, wat vind jij hiervan?''

Jermaine W., het jongere broertje van de tot 15 jaar veroordeelde granaatwerper Jason W., is ook verontwaardigd over het vonnis. Zelf werd hij overigens vrijgesproken. Jermaine: ''Iedereen heeft het hier over de vrijheid van meningsuiting. Maar als die vanuit een islamitisch perspectief komt, is het strafbaar. Dat is hypocriet.'' Jermaine is blij verrast over de uitlatingen van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali dit weekeinde. Zij verklaarde dat een radicaal gedachtegoed niet via het strafrecht, maar in de 'ideologische arena' moet worden bestreden. ''In dit geval moet ik haar gelijk geven'', aldus Jermaine.

Hirsi Ali laat in een reactie weten dat Jermaine van haar best mag vinden dat ongelovigen moeten worden gedood, zolang hij het niet in de praktijk uitvoert: ''Hij mag mij met alle argumenten proberen te overtuigen van het gelijk van zijn profeet Mohammed. Als ik dan maar mag zeggen dat die profeet niet deugt.''

Trein in brand op spoorbrug Zwolle

FOK!-user 'Natuurzuiver' meldde ons even na achten: ''Op dit moment staat op de spoorbrug over de IJssel (de IJsselbrug) een trein van de NS in brand. De rookwolken zijn tot in de omtrek te zien.'' Een en ander heeft 'Natuurzuiver' zelf waargenomen vanaf de snelweg en zijn schoolgebouw.

Politieberichten bevestigen bovenstaand verhaal: er staat een trein in brand in de buurt van de IJsselbrug. De trein is ontruimd. Alle passagiers zijn in veiligheid gebracht. Het treinverkeer rond Zwolle is platgelegd.

Snelle update: De Nederlandse Spoorwegen zeggen dat de brand rond 07.30 werd ontdekt in een stoptrein die onderweg was van Utrecht naar Zwolle. De trein werd meteen stilgezet en ontruimd; daarbij vielen geen gewonden. Na acht uur was er sprake van een grote uitslaande brand.

Gestrande reizigers worden met bussen verder vervoerd. Treinreizigers wordt geadviseerd via Deventer te reizen omdat de stroom van alle bovenleidingen rond Zwolle is afgehaald in verband met de brand.

Update 09:32
Reizigers tussen Zwolle en 't Harde moeten rekening houden met een vertraging van dertig minuten tot een uur. De NS heeft bussen ingezet. Tussen Zwolle en Amersfoort rijden geen intercity's, mensen kunnen omreizen via Deventer.

De verwachting is dat de problemen pas aan het eind van de middag zijn opgelost (nablussen/wegslepen trein en controle van de spoorbrug).


Foto's FOK!-user 'CHeff', die in de bewuste trein zat


Met dank aan Natuurzuiver voor de submit.

[A1GP] Race director ontslagen

De race director van de A1GP is op staande voet ontslagen. Door een beoordelingsfout heeft Jos Verstappen tijdens de hoofdrace op Laguna Seca ten onrechte een drive through penalty gekregen.

Sheikh Maktoum Hasker Maktoum Al Maktoum kwam dit nieuws, met excuses, persoonlijk na de race brengen bij Verstappen. "Niet dat ik er qua resultaat wat aan heb maar het is op zijn minst een stukje genoegdoening en een bevestiging dat ik niets fout gedaan heb."

De Nederlander bestrijdt de tweede drive through penalty niet, maar over de eerste is zijn mening nu volledig bevestigd. "Tijdens de eerste ronde komt de safety car de baan op en op het moment dat ik even later de pitsstraat voorbij rij komt Tsjechië naar buiten na het maken van hun pitsstop. Geen gele vlag te zien en terwijl we naast elkaar rijden lukt het me om ze vóór de tweede bocht in te halen", legt Jos uit. "Vervolgens krijg ik een drive through omdat de organisatie denkt dat ik onder gele vlaggen heb ingehaald. Het slaat helemaal nergens op. Dan moet je dus onterecht naar binnen. Als je dan later wéér een drive through krijgt dan is het bij mij echt even helemaal over. Natuurlijk betwist ik die tweede straf niet, te hard is te hard. Maar dit was niet gebeurd als de raceleiding gewoon fatsoenlijk zijn werk had gedaan en dat is opletten."

Deze pech zorgde ervoor dat Verstappen zijn koelbloedigheid niet volledig onder controle kon houden. "Ik rij me het licht uit de ogen en word dan zó benadeeld. Door die fout kan ik vervolgens nog eens naar binnen waardoor me de kans op een goede klassering door de neus wordt geboord. Ik was zo kwaad dat het voor mezelf en iedereen beter was om uit te stappen."

CD: Eighteenth Day of May

Als er één ding is waar je mij 's nachts voor wakker kunt maken, dan is het wel een nieuw vrolijk folk-rock album. De blijdschap die mij overviel toen ik het debuutalbum van Eighteenth Day of May binnen kreeg was dus niet zo vreemd. Helaas wordt folk tegenwoordig gezien als iets oubolligs. Meteen wordt er gedacht aan Riverdance en doedelzakken, terwijl het zo veel meer is. Helemaal als het verweven wordt met hedendaagse muziek. Neem bijvoorbeeld Patrick Wolf, of zelfs Bob Dylan. Folk is de puurste muziek die er is, en alles behalve ouderwets. Dat bewijst ook Eighteenth Day of May.

Eighteenth Day of May

Boek: Het verdwenen meisje - Jodi Picoult

Delia Hopkins is 32 jaar, ze woont samen met Eric, hun dochtertje Sophie en haar vader Andrew. Ze heeft een speurhond, Greta, samen speuren ze vermiste mensen op. Vaak vinden ze die, meestal levend, soms dood, soms ook helemaal niet. Dan wordt Andrew plotseling gearresteerd: hij blijkt Delia ontvoerd te hebben toen ze 4 jaar was. Andrew wordt naar een gevangenis in Arizona overgebracht. Delia en Eric, die advocaat is, reizen hem achterna. Eric neemt de verdediging van Andrew op zich. Het proces over het verdwenen meisje begint...



Belgische voetbalclub failliet

De Belgische voetbalclub Koninklijke Beringen Heusden-Zolder, uitkomend in de tweede nationale divisie, stopt per direct. De bestuurders hebben zondag besloten om het faillissement aan te vragen.

De schuld van de club is inmiddels opgelopen tot 1,3 miljoen euro en de spelers zijn al ruim drie maanden niet betaald. "Wij stoppen met onmiddellijke ingang volledig. Als anderen zich geroepen voelen alsnog te starten in de laagste klasse, dan wens ik hen veel succes, maar voor ons is het definitief voorbij," aldus een ontgoochelde voorzitter Leon Frederix van de club van technisch directeur Luc Nilis.

De curatoren zullen de taak krijgen om de contracten met de spelers op te zeggen. De Belgisch-Limburgse vereniging is een fusieclub, eind jaren negentig ontstond de club uit drie provinciale verenigingen. De club speelde één seizoen in de hoogste Belgische klasse.

'Milosevic overleed aan hartinfarct'

BuitenlandsDe voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is overleden aan een hartinfarct. Dat is in ieder geval de voorlopige conclusie van de lijkschouwing uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek waren ook een Russische en Servische patholoog-anatoom aanwezig. Om elke schijn van partijdigheid te vermijden is de autopsie opgenomen op video.

Het definitieve rapport over de doodsoorzaak komt pas wanneer de uitslagen van een toxicologisch onderzoek binnen zijn. Dat moet uitwijzen of Milosevic mogelijk vergiftigd is, dan wel zichzelf vergiftigd heeft.

Het Joegoslavië-Tribunaal heeft eerder dit jaar al een onderzoek laten uitvoeren naar stoffen in het bloed van Milosevic omdat bepaalde medicijnen bij hem niet goed werkten. Daaruit bleek dat zijn bloed middelen bevatte die daar niet thuishoorden. Zo werd onder meer het tbc-middel Rifampicine aangetroffen. Dit neutraliseert medicijnen tegen hoge bloeddruk en hartproblemen die hij kreeg voorgeschreven. Mogelijk slikte Milosevic de vreemde middelen omdat hij zelfmoord wilde plegen.

Met dank aan Bregalad, FdBeer en sportfreakvoor de submit.

Weekend van de awards

Het weekend stond naast de al eerder genoemde bloggies vol met awards en finales van het een of het ander. Om straks tijdens je bakje koffie goed mee te kunnen praten met de mensen die WEL tv hebben gekeken en/of 3fm geluisterd hier even een lijstje.

Songfestival
Treble heeft met 72% van de stemmen een plekje in de voorronde van het songfestival bereikt.
Leuk weetje : Ze gaan alle deelnemende landen langs tijdens een tour om zichzelf te promoten.

Idols
Van de twee is Rafaella (ofzo) gekozen tot winnaar van Idols III. De zwangere liet Floortje (van de benen) achter zich.
Leuk weetje : Na een Homofiel en een Metrosexueel is het dit jaar de beurt aan een zwangere vrouw.

3FM Awards
De 3FM awards zijn weer geweest en de winnaars zijn weinig verrassend te noemen. Anouk was tegen de verwachting in aanwezig om haar prijs op te halen.
Leuk weetje: Giel Beelen en Sander Lantinga hebben getongzoend op het podium om Madonna en Britney te parodiëren/evenaren.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 30

In de Franse competitie lijkt Olympique na het succes in de Champions League tegen PSV (4-0) vleugels hebben gekregen. De koploper was met 4-0 te sterk voor FC Metz.

Metz creëerde tegen Lyon niet één behoorlijke mogelijkheid, de uitwedstrijd wist Lyon ook al met 4-0 te winnen. Juninho Pernambucano leverde vier assists. Florent Malouda scoorde twee keer, John Carew en Patrick Müller ieder één maal op aangeven van de Braziliaan.

Lyon heeft in de stand nu negen punten voorsprong op naaste belager Girondins Bordeaux. Er staan nog negen speelrondes op het programma in de Ligue 1.

In Stade Marcel Picot hielden AS Nancy en Paris Saint Germain elkaar in evenwicht, de wedstrijd eindigde in 1-1. Brison zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Oud-Feyenoorder Kalou bezorgde PSG een kwartier voor tijd alsnog een punt.

Door het gelijkspel houden beiden teams elkaar in het zicht. PSG staat zesde met 43 punten, AS Nancy staat op plek negen. De achterstand op PSG is slechts twee punten.

Uitslagen

Stade Rennes - AC Ajaccio 3-0
AS Nancy - Paris Saint-Germain 1-1
AJ Auxerre - Olympique Nice 2-0
RC Lens - Troyes 1-0
Girondins Bordeaux - Toulouse 2-0
Olympique Lyon - FC Metz 4-0
AS Monaco - FC Sochaux 4-1
FC Nantes - Lille OSC 1-1
RC Strasbourg - Le Mans 1-2
Ol. Marseille - Saint-Etienne 2-0

Stand na 30 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon296551 - 22
2Bordeaux295631 - 15
3Lille305142 - 20
4AJ Auxerre305038 - 28
5Ol. Marseille304729 - 28
6RC Lens304536 - 26
7Le Mans304529 - 25
8Stade Rennes304438 - 43
9Paris SG304332 - 27
10AS Nancy304129 - 24
11AS Monaco294031 - 26
12Ol. Nice304022 - 24
13St. Etienne304025 - 29
14FC Nantes303630 - 31
15Toulouse FC303527 - 35
16Sochaux293324 - 32
17Troyes302824 - 37
18Strassbourg302324 - 40
19FC Metz302321 - 48
20Ajaccio AC302117 - 40

Winnaars schrijven de geschiedenis

"Ik was geschokt en bedroefd toen ik het nieuws van Milosevic zijn dood hoorde." Niet de woorden van een Servische nationalist in de straten van Belgrado maar van James Bissett, de voormalig ambassadeur voor Canada in Joegoslavië. "Helaas krijgen we nu Milosevic's verhaal niet te horen. De consequentie daarvan is dat we nu alleen de nalatenschap hebben die we te horen krijgen op de BBC en via de Associated Press."

Hoe men ook aankijkt tegen de gebeurtenissen in voormalig Joegoslavië, met deze conclusie zal iedereen het eens zijn. Het verhaal is niet af en zal nu nooit voltooid worden.

Milosevic had gezondheidsproblemen. Verzoeken van hem om door 'onafhankelijke artsen' onderzocht te worden werden afgewezen of zeer mondjesmaat toegestaan. Begin dit jaar nog werd een Russisch aanbod om Milosevic in Rusland te behandelen afgewezen ondanks persoonlijke garanties van Poetin aan het hof. Ook uitte Milosevic meerdere malen ongerustheid over zijn medische behandeling en vermoedens van vergiftiging.

In 2004 vertelde hij het hof over een commotie die was ontstaan toen hij zijn bord met eten had geruild met dat van een medegevangene. Hoewel ogenschijnlijk hetzelfde gerecht, veroorzaakte dit een hele rel en moest de zaak weer teruggeruild worden. "My suspicions may or may not be justified, but they are well grounded", zei Milosevic tegen de rechter. (transcript Joegoslavië tribunaal)
In een ander geval kreeg hij de verkeerde medicijnen toegediend waardoor zijn hoge bloeddruk juist steeg in plaats van daalde. (NRC, 23 november 2002)

En nu meldt het nieuws dat Milosevic eind vorig jaar sporen in zijn bloed had van een middel dat gebruikt wordt in de behandeling van TBC en lepra. Dit is vermoedelijk het middel Rifampicin. In combinatie met medicatie tegen hoge bloeddruk en hartproblemen heeft Rifampicin een neutraliserende werking. Met andere woorden, de medicijnen helpen dan niet meer. Bovendien is Rifampicin extra belastend voor onder andere de lever.

Op de BBC hoorde ik een commentaar van een iemand uit Singapore waar ik me bij aansluit.

"Geruchten bij de dood van iemand over 'zelfmoord' of 'vergiftiging' is iets wat vaker voorkomt in minder ontwikkelde landen. Daar verwacht je dat ook. Het is frustrerend dat dit blijkbaar ook in Europa het geval is. Dat is erg droevig."

CD: Archie Bronson Outfit - Derdang Derdang

Het Londense trio Archie Bronson Outfit komt alweer met hun tweede album op het Domino-label. Domino zegt u, is dat niet hetzelfde label van Franz Ferdinand en Arctic Monkeys? Inderdaad, maar gelukkig is dit niet het zoveelste britpop bandje. Het is stevige bluesrock, scherpe gitaren, snoeiharde drums en schreeuwerige vocalen. Stonerrock is niet de juiste term, maar het heeft wel behoorlijk wat raakvlakken. Millionaire en Kyuss waren twee namen die mij tijdens het luisteren te binnen schoten.

Derdang Derdang

Bedreigde scholier mag kogelwerend vest dragen

Icoon ShockingEen 16-jarige jongen uit Londen heeft toestemming gekregen om een kogelwerend vest te dragen in de klas. De jongen vreest voor zijn veiligheid na een gevecht om een meisje. The London Mirror schrijft dat de school vanwege de 'uitzonderlijke omstandigheden' een uitzondering maakt en de jongen toestaat het vest onder zijn schooluniform te dragen.

"Na een incident over een meisje werd ik bedreigd", verklaarde de scholier. "Twee gasten die ik ken zijn al neergestoken. Eentje ligt er zelfs op de intensive care. Ik wil niet dat er bij mij hetzelfde gebeurt." Britse winkeliers verklaren een enorme stijging in de verkoop van beschermende vesten aan kinderen te zien. Sommige kopers zijn zelfs nog maar tien jaar oud.

Met dank aan Beasjtie voor de submit.

[A1GP] Uitslag hoofdrace

Ook de hoofdrace op Laguna Seca is gewonnen door Team Mexico. Duitsland werd tweede, gevolgd door Groot Britannië. Nederland viel uit door opgave van Verstappen.

De race werd gereden op een aanzienlijk drogere baan dan de sprintrace. Een aantal teams startten nog op regenbanden, maar al in ronde drie maakten bijna alle teams de verplichte pitstop en reed het complete veld op slicks. Frankrijk reed toen al aan de leiding, maar door een crash van Zuid-Afrika kwam de safety car op de baan.

Direct na de herstart kreeg Team Nederland een drive through-penalty voor het inhalen onder een gele vlag. Verstappen loste de straf in, maar kreeg slechts enkele ronden later opnieuw een straf, ditmaal voor te hard rijden in de pitstraat. Woedend zette Verstappen zijn wagen in de pits stil en stapte uit.

De race werd gekenmerkt door een aantal spins op de nog verraderlijk vochtige baan. Maleisië spinde bij de corkscrew en ook China en Indonesië overkwam hetzelfde lot. Ook Libanon, die vroeg in de race nog schitterde door lang op de tweede plaats te rijden, viel uit na een spin. Tsjechië viel uit door een spin waarbij de bandenstapels geraakt werden en van schrik spinde ook China op hetzelfde punt.

Team Frankrijk was het grootste deel van de wedstrijd oppermachtig, maar dolf twee ronden voor de finish het onderspit toen de auto stilviel. Dat gaf de overwinning voor de tweede keer op rij aan Team Mexico.

PosTeamRondenVerschilPits
1Mexico40- 1
2Duitsland40+2.0421
3Groot-Brittanië40+3.1171
4Portugal40+10.4201
5Canada40+14.1831
6Ierland40+20.8051
7Italië40+23.1991
8Australië40+24.2361
9Oostenrijk40+29.2291
10Maleisië40+30.0721
11Pakistan40+31.3911
12Nieuw-Zeeland40+31.9771
13Zwitserland382ronden 2
14Frankrijk373ronden 1
15Verenigde Staten373ronden 2
16Tsjechië346ronden 1
17China337ronden 2
18Brazilië2911ronden 3
19Indonesië2812ronden 1
20Libanon2713ronden 1
21Nederland1723ronden 3
22Zuid-Afrika337ronden 1

Uitslagen Six Nations speelronde 4

In het toernooi om de Six Nations werd dit weekend speeldag vier afgewerkt. Zelden hadden de Britse teams zo weinig succes als dit weekeinde.

Wales ontving de zwakste broeder van de zes in het Millennium Stadium. Italië had nog geen punt behaald in deze editie van de Six Nations, hoewel het in de voorgaande drie wedstrijden de score opende. Dit keer was het echter Wales dat de score opende met een penalty van Stephen Jones. Kort daarna moest men echter lijdzaam toezien hoe Dwayne Peel met een ontwrichte schouder de wedstrijd moest verlaten. Italië wist net als in de voorgaande wedstrijden goed druk te zetten maar een uitbraak van Mark Jones bracht Wales op een 8-0 voorsprong. Daarna was het echter aan de Azzurri om van de nul te komen en een enigszins controversiële try van Ezio Galon reduceerde de achterstand tot drie punten. Stephen Jones scoorde echter de tweede Welshe try en voegde er zelf de conversie aan toe voor de 15-7 tussenstand. Daarna trokken de Italianen nog even van leer voordat de thee geserveerd zou worden. Ramiro Pez schoot de bal tussen de palen uit een penalty en mocht na een tot try gepromoveerde interceptie van Pablo Canavosio de stand gelijk trekken. Pez was na rust niet zo zuiver meer en miste vier uit vijf pogingen, wat Stephen Jones de mogelijkheid gaf om gelijk te maken op 18-18. Het bleek de laatste score van de wedstrijd en het allereerste punt ooit dat Italië in de Six Nations in een uitwedstrijd wisten te behalen.

Op Lansdowne Road ontmoette Ierland Schotland. De Schotten, enigszins verrassend deze editie door hun sterke spel, bleken verdedigend een onneembare vesting. De aanval stelde echter wat teleur. Ook de regen kort voor de wedstrijd hielp niet om tries op de borden te brengen. In de tweede minuut opende Ronan O'Gara voor de Ieren de score, met een tweede penalty vijf minuten later voor een voorsprong van zes punten. Chris Paterson mocht direct daarna aanleggen voor drie punten vanwege ongeregeldheden bij de aftrap. Een weinig later trok Paterson de stand gelijk. Tegen de tijd dat het opnieuw begon te regenen hadden zowel O'Gara als Patersen nog een penalty achter hun naam gezet, maar de Ieren gingen uiteindelijk dankzij O'Gara met een 12-9 voorsprong de kleedkamers in. Na de rust speelde de line-out de Schotten parten en was het de verdediging die de ploeg in leven hield op kritieke momenten. Twee grote kansen op tries werden geneutraliseerd en het harde werk van de mannen in het groen leverde een magere drie punten op uit de vijfde rake penalty van O'Gara. De aanval van Schotland bleek echter nog maar een keer in staat om binnen twintig meter van de Ierse doellijn te komen en de Ieren bleken op dat moment geen problemen met hun line-out te hebben. De stand bleef 15-9.

Engeland ging op bezoek in het Parc des Princes, het thuis van het nationale rugbyteam van Frankrijk. Men had beter thuis kunnen blijven. Florian Fritz tekende voor de eerste Franse try na 40 seconden. Dimitri Yachvili converteerde en zo stonden de Engelsen binnen de minuut op zeven punten achterstand. Vijf minuten later mocht Yachvili aanleggen voor een penalty wegens het niet loslaten na een tackle van Joe Worsley. Het spel van Engeland leek nergens op. Elementaire zaken werden niet goed uitgevoerd en Frankrijk had weinig moeite met het afstraffen van de fouten. Yachvili tekende voor de 13-0 en de stoomwals bleek op gang, ondanks het feit dat Frankrijk flink wat kansen miste. Door de enorme hoeveelheid kansen was het echter geen verrassing dat Yachvili nog voor de pauze de voorsprong tot zestien punten uitbreidde alvorens Engeland haar eerste score kon laten registreren. Charlie Hodgson scoorde een penalty na een opzettelijke voorwaardse worp van Olivier Magne. Na de rust kwam Hodgson echter niet meer terug; hij werd vervangen door Andy Goode. Opnieuw Magne zorgde ervoor dat ook Goode een penalty tussen de palen mocht schieten, en Yachvili hielp enigszins door een drop-goal en een penalty te missen. Het leek het begin van een mogelijke comeback van de Britten, totdat een foutje van Harry Ellis Damien Traille een try schonk. Yachvili miste opnieuw met de conversie maar kon daarna alsnog drie punten uit een penalty aan zijn totaal toevoegen. Een onderschepping van een pass van Goode door Christophe Dominici leidde tot de laatste Franse try, waarop Yachvili alsnog een conversie wist te verzilveren. De 31-6 nederlaag betekende een evenaring van Engelands negatieve record uit 1972, toen men met 37-12 de boot in ging. Frankrijk heeft nu de beste papieren om de Six Nations te winnen, terwijl ook Ierland nog mag hopen op de titel. Engeland heeft nog slechts een theoretische kans om te winnen.


Stand:

PositieLandGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Frankrijk46127-69
2.Ierland46103-73
3.Engeland4496-78
4.Schotland4465-71
5.Wales4364-114
6.Italië4162-112

Twee meisjes vernielen tientallen auto's

Icoon MisdaadTwee 14-jarige meisjes uit Tilburg hebben vrijdagavond tientallen auto's in hun woonplaats vernield. Dat meldt de Brabantse politie zondag. De twee tienermeisjes zijn aangehouden.

Het minderjarige tweetal heeft volgens de politie tegen buitenspiegels van auto's getrapt en stenen door door autoruiten gegooid. In meerdere straten werden kapot getrapte spiegels aangetroffen door agenten. Het is nog onduidelijk of de twee jeugdige verdachten deel uitmaken van een grotere groep.

Uitslagen Duitsland speelronde 25

In de Duitse Bundesliga was het tijd voor speeldag 25. Verrassing van het weekend was de thuisnederlaag van Werder Bremen, waardoor Schalke voor het eerst dit seizoen op een Champions League-plaats kwam te staan.

Bayern München ging op bezoek bij VfL Wolfsburg. Als er een wedstrijd in de Bundesliga het stempel 'eenrichtingsverkeer' mocht krijgen zou deze wedstrijd een goede kandidaat zijn. De enige schoten die Bayern-keeper Oliver Kahn op zich af zag komen kwamen van zijn medespelers, tijdens de warming-up. Zijn collega aan de overkant, Simon Jentzsch, speelde zich vooral in de kijker door alles wat hij te verwerken kreeg uit de kooi te houden. Terwijl de verdediging van Wolfsburg niet boven zichzelf uitsteeg maakte Bayern het zichzelf nogal lastig met veel buitenspel. Uiteindelijk konden die Wölfe een feestje vieren met het behaalde punt: 0-0.

Met meer dan een uur vertraging ging op zondag de wedstrijd tussen HSV en FCK van start: Hamburg tegen Kaiserslautern. De Hamburgse brandweer moest eraan te pas komen om de sneeuw van het stadiondak te verwijderen alvorens scheidsrechter Franz-Xavier Wack de situatie veilig genoeg vond om de wedstrijd doorgang te laten vinden. De eerste helft werd gekenmerkt door de vele gemiste kansen van met name de noorderlingen. Pas in de tweede helft kon het aanwezige overwicht ook in treffers worden uitgedrukt. Benjamin Lauth wist keeper Florian Fromlowitz tien minuten na de rust met het hoofd te passeren na een corner van Rafael van der Vaart. Vijf minuten later was het Fabian Schönheim die de schlemiel van de wedstrijd werd met een eigen doelpunt. Vijf minuten voor het einde scoorde Van der Vaart vanaf elf meter de laatste treffer van de wedstrijd voor de 3-0.

Werder Bremen ontving het geplaagde Hertha BSC. Na de 2-4 thuisnederlaag vorige week tegen hekkensluiter Köln wilden coach Falko Götz en technisch directeur Dieter Hoeneß niets liever dan een klinkende overwinning bij de meest scorende club uit de Bundesliga. De klap van uitschakeling in de Champions League leek bij Bremen nog na te dreunen, en de aanval was geen schim van de veel scorende aanval die men inmiddels gewend is. Ook de blunder van doelman Tim Wiese leek nog een nawee te hebben, toen de in het felroze geklede keeper opnieuw de fout inging waardoor Kevin Boateng de 0-1 kon binnenkoppen. Ook daarna speelde Werder volledig inspiratieloos verder, wat resulteerde in druk van Berlijnse zijde. Een kwartier voor tijd vertaalde dat zich in de verdubbeling van de voorsprong door Marcelinho, en zeven minuten voor tijd bekroonde Yildiray Bastürk de overmacht van Hertha met de 0-3.

Arminia Bielefeld zette de UEFA Cup-ambities van Bayer Leverkusen in de ijskast met een 1-0 overwinning. Mainz behaalde drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie met een 3-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach. VfB Stuttgart en Borussia Dortmund wisten niet tot scoren te komen, evenals Duisburg en Hannover 96. FC Köln kwam door een loepzuivere hattrick van Robert Vittek op 0-3 achterstand tegen FC Nürnberg maar verloor uiteindelijk nipt met 3-4. Schalke zette met 2-0 Eintracht Frankfurt opzij om een plaats op de ranglijst op te schuiven.


Uitslagen:

Werder Bremen - Hertha BSC 0 - 3
Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 1 - 0
FSV Mainz 05 - Borussia M'gladbach 3 - 0
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0 - 0
VfL Wolfsburg - Bayern München 0 - 0
MSV Duisburg - Hannover 96 0 - 0
FC Köln - FC Nürnberg 3 - 4
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2 - 0
Hamburger SV - FC Kaiserslautern 3 - 0


Stand:

PositieClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Bayern München255948-19
2.Hamburger SV255340-18
3.Schalke 04255137-18
4.Werder Bremen255055-29
5.VfB Stuttgart253527-22
6.Hertha BSC253337-35
7.Bor. M'gladbach253330-32
8.Bayer Leverkusen253241-39
9.Hannover 96253134-31
10.Bor. Dortmund253129-29
11.Arminia Bielefeld253027-34
12.1.FC Nürnberg252730-40
13.VfL Wolfsburg252725-40
14.Eintracht Frankfurt252631-41
15.1.FSV Mainz 05252436-39
16.1.FC Kaiserslautern252434-54
17.MSV Duisburg252123-43
18.1.FC Köln251835-36


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen17
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern14
3.Michael BallackBayern München12
=.Ebi SmolarekBor. Dortmund12
5.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen11
=.Roy MakaayBayern München11
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
=.Ivan KlasnicWerder Bremen11
9.Boubacar Sanogo1.FC Kaiserslautern10
=.Thomas BrdaricHannover 9610
=.Michael Thurk1.FSV Mainz 0510

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.