Toch vrijdagrijder voor Williams in 2006

Sinds er maandag (24 oktober) is besloten dat er nog gebruik mag worden gemaakt van vrijdagcoureurs en de reservewagens is ook Williams van plan om een coureur voor de vrijdag vast te leggen. Al gaat het niet echt van een leien dakje, aangezien ze naar alle waarschijnlijkheid op zoek zijn naar een pay driver.

Sinds er dit jaar de nodige sponsors zijn vertrokken, de komst van Jenson Button niet doorging en ze ook nog moeten betalen voor motoren van Cosworth zit Williams er niet meer al te warm bij. Als gevolg hiervan nemen de kosten alleen maar toe, terwijl de inkomsten achter blijven. En het inzetten van een vrijdagcoureur is ook een extra uitgave, al vindt Frank Williams dat hij haast niet anders kan.

Aangezien de aanstelling van Nico Rosberg al bijna in kannen en kruiken lijkt te zijn, focust men zich nu op de aanstelling van een coureur voor op de vrijdag. Op Autosport-Atlas vertelt Frank Williams: “Financieel gezien is het inzetten van een derde auto op vrijdag misschien wel op het randje. Maar we voelen een zekere verplichting, juist omdat de vrijdagtesters onder vuur lagen tot maandag.”

Als kanshebbers voor dit stoeltje worden de namen van Narain Karthikeyan, Robert Doornbos en Christijan Albers genoemd. Al is voor de laatstgenoemde Williams alleen een optie als hij geen racestoeltje bij Midland weet te bemachtigen. Ook wordt nog steeds de naam van Antonio Pizzonia genoemd, maar die tekent alleen maar als hij geen racestoel in de F1 of in een raceklasse in de Verenigde Staten weet te vinden.

“Het is even afwachten, maar ervaren coureurs kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven. Die jongens zijn te duur”, volgens Williams die zo de benarde financiële positie van Williams duidelijk maakt. “Als volledig onafhankelijk team staan de zaken er best anders voor, we hebben geen suikeroom om op terug te vallen.”