Nedved keert niet terug in nationale ploeg

Pavel Nedved zal niet terugkeren in het Tsjechische elftal. Vanwege het recente blessureleed was Pavel Nedved hard aan het nadenken over een rentree. De vedette van Tsjechië zette na het EK van 2004 in Portugal een punt achter zijn interlandcarrière.

Berichten dat Brückner geen pogingen wilde ondernemen om gestopte internationals op andere gedachten te brengen werden als onjuist bestempeld door de Tsjechische bond. Toch zal Nedved, na overleg met de bondscoach, niet terugkeren in het rood-blauwe shirt van de Tsjechen.

Bondscoach Karel Brückner had de 33-jarige middenvelder goed kunnen gebruiken. Behalve de afwezigheid van Jan Koller, Marek Jankulovski, Vladimir Smicer en Vratislav Lokvenc is het ook onzeker of Milan Baros kan meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal aanstaande zaterdag. De spits van Aston Villa heeft last van een achillespeesblessure. Tomás Galásek kan waarschijnlijk wel meedoen, de middenvelder van Ajax is bijna hersteld van een blessure aan zijn voet. Volgens zijn artsen zat hij dinsdag op 95%.

In de WK-kwalificatie staat Tsjechië tweede in poule A met vier punten achterstand op Nederland. Een gelijkspel is voor Nederland voldoende om zich te kwalificeren voor de eindronde in Duitsland volgend jaar.