[NFL]San Diego verplettert New England

De Chargers verpletteren de verdedigend kampioen 41 - 17 in Foxboro, waar de Patriots al sinds 2002 ongeslagen waren.

De New England Patriots hebben hun tweede verliespartij van het seizoen opgelopen dankzij een ontketend San Diego team. In de eerste helft ging de score nog gelijk op met een ruststand van 17-17. De verdediging van de thuisploeg begon echter in het tweede kwart al scheurtjes te vertonen.

LaDainian Tomlinson maakte gretig gebruik van de zwakke run defense van de verdedigend kampioen. De Patriots konden ook geen druk zetten op quarterback Drew Brees die een makkelijke dag had. Hij gooide een zeer effectieve wedstrijd met twee touchdown passes. De Patriots hadden geen antwoord voor tight end Antonio Gates die vrijwel elke play aanspeelbaar was.

De tweede helft van de wedstrijd nam ook de druk op Tom Brady van New England toe. Door een achterstand van twee touchdowns verlieten de Patriots de running game en probeerden door diepe passes de wedstrijd te laten kantelen. Na een slechte beslissing van Brady volgde een interception van de Chargers.

Tomlinson bracht zoveel power met zijn running game, dat het vierde kwart voor een groot gedeelte werd opgeslokt door drives van de Chargers.

Beide teams staan nu op 2-2, maar zowel de Chargers als de Patriots hebben nog een zwaar schema voor de boeg. New England lijkt echter de consequenties van de vele blessures te gaan voelen, terwijl San Diego alleen maar sterker lijkt te worden.

Submitter:  Bron: FOK!