De speler: Frits Paap

Elke week licht Flem er samen met zijn alter ego een wat onbekendere speler van de eredivisie uit. Deze week: Frits Paap, een 18-jarige middenvelder van RBC Roosendaal.

Paap werd geboren op 4 oktober 1986 in Serooskerke. Dit voor velen wellicht onbekende dorp ligt op Walcheren in Zeeland. Paap genoot van een vrij onbezorgde jeugd, voetbalde bij de lokale amateurclub v.v. Serooskerke en kwam uiteindelijk terecht in de jeugdopleiding van RBC. Hij begon ooit als spits, maar kan eigenlijk overal op het veld uit de voeten. Tegenwoordig zegt hij echter het liefst rechts op links op het middenveld te spelen. Paap is bezig aan zijn eerste seizoen in de selectie van RBC Roosendaal. Hij heeft een opleidingsplaats bij de ploeg en staat voor nul euro op de loonlijst. Dit seizoen hoopt hij een contract af te dwingen.

De seizoensstart is voor de Brabanders met nul punten en nul goals uit twee wedstrijden niet bepaald florissant te noemen; Paap lijkt echter niet te delen in deze malaise. Hij kreeg gelijk het vertrouwen van trainer Dolf Roks en lijkt dit ook uit te betalen. Tegen Ajax (0-2) was hij afgelopen zaterdag één van de weinige spelers die overeind bleef en werd hij zelfs tot 'man van de wedstrijd' gekozen. En dit terwijl hij linksback stond, een positie waar hij naar eigen zeggen nog nooit eerder had gespeeld. Ook in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen (1-0 verlies) was de nuchtere Zeeuw één van de weinige lichtpunten aan Roosendaalse zijde.

Paap lijkt een goed seizoen tegemoet te gaan, al is het voor hem te hopen dat de rest van de spelers zich aan zijn niveau kunnen optrekken. De kenners lijken het er in ieder geval over eens te zijn; als Paap de instelling houdt die hij nu heeft, kan-ie een goeie worden.