FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 augustus 2005

VdH gaat trouwen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Pieter van den Hoogenband gaat trouwen. De olympisch kampioen treedt dinsdag in het huwelijk met zijn vriendin Minouche Smit. De moeder van de 28-jarige zwemmer heeft dat vanavond bekend gemaakt. Waar het paar gaat trouwen wordt geheim gehouden.

Alleen directe wederzijdse familieleden zijn bij het huwelijk aanwezig. Het paar heeft geen zin in media- en publieksaandacht zoals dat bij de huwelijken van Ruud van Nistelrooij en Rafael van der Vaart was.


"Kijk, da's goud!"

Brothers in Arms: Earned in Blood screenshots

Het eerste deel van Brothers in Arms was een redelijk succes op de Xbox en op de PC. Ubisoft brengt nu het vervolg hierop uit; genaamd Earned in Blood. Dit spel zal eind dit jaar op de PC en de Xbox verschijnen.

In dit deel speel je sergeant Joe Hartsock die samen met zijn collega's de rest van Normandië moet bevrijden van de Duitsers. Ook in het tweede deel kan je dezelfde spanning en realisme verwachten als in het eerste deel. De game bevat nieuwe wapens en ook nieuwe voertuigen zoals bijvoorbeeld de Wolverine. De PC-versie zal modtools erbij leveren en ook zullen er nieuwe multiplayer-modes bijkomen. Nieuw is ook de skirmish-mode waar één of twee spelers snel een level kunnen spelen.

Ubisoft heeft vier nieuwe screenshots vrijgegeven die je hieronder kunt bewonderen.


Zwolle laat Ruud Berger niet gaan

Nadat eerder al een eerste bod van RKC Waalwijk op FC Zwolle-speler Ruud Berger niet werd geaccepteerd, is nu ook een tweede bod van de Brabantse club door Zwolle afgewezen.

RKC bood een verhoogde transfersom in vergelijking met het eerste bod en aanvaller Eddy Putter voor een heel seizoen op huurbasis. De Gouden Gids Divisie-club gaat hier echter niet mee akkoord en heeft aan Berger medegedeeld dat de enige manier om de club te verlaten een gang naar de arbitragecommissie is. De speler zal zich er nu op beraden of hij de stap wil zetten.

'Vili the Warrior' klaagt EA aan

'Vili the Warrior' is een mascotte van de football-ploeg van de Universiteit van Hawaii en wordt gespeeld door Viliami Fehoko. Electronic Arts gebruikt deze mascotte in de game NCAA Football 2006 terwijl hiervoor geen toestemming is gevraagd aan de mascotte zelf. Viliami klaagt EA aan en eist minstens 75.000 dollar omdat zijn naam en imago zijn gebruikt zonder zijn toestemming.

'Vili the warrior'

Feyenoord-speler Hofs revalideert bij Vitesse

Afgelopen vrijdag onderging Feyenoord-middenvelder Nicky Hofs een kruisbandoperatie, vanwege een blessure die hij in de voorbereiding tijdens een oefenwedstrijd opliep. De Feyenoorder heeft er echter opvallend genoeg voor gekozen om bij Vitesse te revalideren.

Hofs had in zijn tijd als Vitesse-speler een identieke kwetsuur aan zijn andere knie en vanwege de goede inspanningen van de fysiotherapeut van Vitesse stond de speler binnen zes maanden weer op het veld. Daarnaast hoeft Hofs veel minder te reizen als hij in Arnhem behandeld wordt, waardoor het voor de middenvelder een logische keuze was om bij de club uit Arnhem te gaan revalideren.

Birmingham huurt Jarosik

Jiri Jarosik speelt dit seizoen op huurbasis voor Birmingham City. Bij Chelsea had de 27-jarige Tsjech geen uitzicht op veel speeltijd na de komst van Mickaël Essien.

Birmingham heeft tevens een optie tot koop bedongen. Manager Steve Bruce is tevreden met zijn nieuwe aanwinst: ”Ik raakte vorig jaar in onze ontmoeting met Chelsea onder de indruk van Jarosik. Hij deed maar 25 minuten mee, maar besliste de wedstrijd. Ik denk dat hij achter de spitsen het best tot zijn recht komt.”

Jarosik kwam tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen naar Chelsea. Mourinho maakte in veertien competitiewedstrijden gebruik van de diensten van de lange Tsjech, veelal als invaller. Nadat Chelsea een week geleden eindelijk Essien contracteerde slonken de kansen op speeltijd voor Jarosik tot het minimum. Om zijn kansen op het WK van 2006 intact te houden leek een verhuur een goede optie voor Jarosik.

Jong PSV uit bekertoernooi gezet

Na Heracles en De Graafschap is ook Jong PSV uit het bekertoernooi gezet. Dit omdat in de wedstrijd tegen amateurs van SHO werd gespeeld met een niet speelgerechtigde speler.

In de gewonnen wedstrijd tegen SHO speelde bij Jong PSV Lindsay Wilson mee. Achteraf bleek dat de speler formeel niet speelgerechtigd was en werd door de KNVB een onderzoek ingesteld. Na ook de lezing van PSV te hebben aangehoord heeft de KNVB besloten Jong PSV uit het bekertoernooi te zetten. SHO gaat nu reglementair door en zal in de volgende ronde uitkomen tegen ADO Den Haag.

Ferrari: Veel kennis verloren

Ferrari heeft het niet makkelijk dit jaar. Volgens Ross Brawn is dit te verklaren door de kennis die men verloren heeft nadat er verschillende mensen bij het team vertrokken zijn.

Het team dat vorig jaar slechts een paar races niet won, is dit jaar vaak te vinden in het middenveld. Ferrari heeft dit jaar tot nu toe alleen de Grand Prix van Amerika gewonnen. Ross Brawn, technisch-directeur van Ferrari, denkt dit te kunnen verklaren door een aantal sleutelfiguren binnen het team die zijn vertrokken naar andere teams.

Volgens Brawn hebben de sleutelfiguren de werkwijze van de Italianen geïntroduceerd bij diverse andere teams en hierdoor is Ferrari zijn voorsprong op de concurrentie kwijt geraakt. Ook zouden ze niet genoeg gedaan hebben om deze voorsprong te behouden. Het vertrek van Nicolas Tombasis, de man die verantwoordelijk was voor de aërodynamica, heeft een behoorlijke invloed gehad op het verliezen van hun voorsprong. Tombasis heeft het team aan het einde van vorig jaar verlaten en is nu werkzaam bij McLaren, die nu over de sterkste wagen beschikken. Brawn: "Al onze kennis over ons materiaal, onze werkwijze en onze filosofie is nu voor andere teams makkelijk beschikbaar."

Brawn is echter wel tevreden over de progressie die het team dit jaar geboekt heeft. "De progressie is zeker goed, alleen in totaal gezien hebben we het dit jaar niet goed gedaan."

Partner Olivia Newton-John spoorloos verdwenen

Icoon Showbiz nieuwsDe partner van zangeres en actrice Olivia Newton-John is twee maanden geleden op raadselachtige wijze verdwenen. Patrick Kim McDermott (48) is voor het laatst gezien toen hij op 30 juni in het Californische San Pedro aan boord ging voor een vistripje van een dag. Of hij op zee is verdwenen of na terugkomst aan wal iets is overkomen is niet duidelijk.

McDermott kende de bemanning en andere visliefhebbers op de boot niet. Vaststaat dat hij aan boord is gezien. Tevens werden zijn rugzak en visspullen op de viskotter aangetroffen, en stond zijn auto nog in de haven waar hij aan boord ging. Ondervraging van de bemanning en van een aantal andere opvarenden leverde echter niets op. Voor de naasten van McDermott werd pas een week later duidelijk dat er iets aan de hand moest zijn, toen de cameraman niet kwam opdagen op een familiebijeenkomst. Uiteindelijk werd hij op 11 juli als vermist opgegeven.

McDermott heeft sinds negen jaar een relatie met Newton-John (56), die in 1978 furore maakte in de filmmusical Grease. Zij woonden samen in een huis in de Californische kustplaats Malibu. Inmiddels doen er allerlei speculaties de ronde over wat de man is overkomen, van zelfmoord of een noodlottig ongeval aan boord tot wellicht moord of een in scène gezette dood. "Dit is een heel vreemde zaak", stelt Dennis Nebrich van de Amerikaanse kustwacht. "Steeds als je denkt dat je een idee hebt wat er aan de hand is, blijkt dat toch niet te kloppen."

Olivia Newton-John en Patrick McDermott
Patrick McDermott en Olivia Newton-John

FOK!radio: actie tegen TALPA

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio want daar hoor je alles over een irritatie bij veel users van FOK!: de vele reclames bij de uitzendingen van de samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de eredivisie op televisiezender Talpa. Dit seizoen zijn de wedstrijden voor het eerst de zien bij de nieuwe zender van John de Mol. Voorheen zond de NOS ze uit. In het subforum VBL (voetbal) klaagt men ook. Voetballiefhebber Theo Teitsma is daarom een actie gestart. Hij heeft een mailadres opengesteld voor reacties en handtekeningen. Deze wil hij overhandigen aan Talpa-baas John de Mol. Wat de Spijkenissenaar hiervan verwacht en of Talpa erop zit te wachten hoor je vanavond van hem zelf. Hij zit namelijk in de uitzending vanaf 20:00 uur.

De weblog is continu in beweging. Vele nieuwe webloggers kwamen. Een van hen is Cyberrobin. Hij zal vanavond samen met Martijn en KixAss meepresenteren. Aan hem natuurlijk de vraag hoe men werkt bij de weblog en wat er nog in het vat zit. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de FOK! Film Top 100 die vandaag bekend werd.

Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen en bellen we Cynix over zijn week. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

EJ15B verwacht in Monza

Jordan hoopt tijdens de Grand Prix van Italië de EJ15B eindelijk in te kunnen zetten. De verbeterde auto moet ervoor zorgen dat Jordan Minardi weer kan verslaan.

De EJ15B leek begin juli klaar te zijn voor gebruik, maar het team ontdekte toen dat de auto kampte met koelproblemen. Er werd gevreesd dat de auto helemaal niet meer ingezet zou kunnen worden. Nu denkt men na enkele aanpassingen denkt dat de auto klaar is voor gebruik.

Een intensieve test deze week moet aantonen of de auto inderdaad klaar is voor Monza. Jordan-coureurs Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro wachten ongeduldig op de nieuwe auto. Karthikeyan hoopt met de nieuwe auto dichter bij de andere teams te staan en verwacht een vooruitgang van zo'n 0,7 seconde per ronde.

'Politie geeft studenten fietscollege'

Hoofdcommissaris Bernard Welten van Amsterdam heeft vandaag bij de start van het academisch jaar de nieuwe lichting studenten aan de Vrije Universiteit toegesproken. Daarbij heeft hij de studenten vooral op het hart gedrukt om geen fietsen te gaan stelen en helen: ''Want dan komen wij elkaar tegen. Als je een fiets heelt en je wordt gepakt, krijg je een strafblad. Dan kun je je carrière vergeten. En heb nou niet de illusie dat je een fiets voor vijftien euro kunt kopen. Als u denkt dat dit kan, hebt u niet genoeg verstand om hier te studeren.''

WeltenWelten vertelde de eerstejaars dat er per jaar 80.000 fietsen in de hoofdstad worden gejat. En als ze worden doorverkocht komen daar nog eens 80.000 misdaden bij; namelijk heling. ''Wie van jullie heeft een fiets?'', vroeg de hoofdcommissaris daarop. Ongeveer de helft van de groep stak een hand op. ''Wie van jullie heeft morgen nog een fiets?'' Hierop waren een stuk minder handen te tellen. ''Doe me een lol, steek nu allemaal uw hand op.'' Niemand reageerde echter. ''Ik hoop dat u straks in de collegebanken meer antwoorden geeft'', zo zei Welten vervolgens.

De Amsterdamse hoofdcommissaris, zelf ex-VU-student, had ook een paar tips voor de studenten. Buiten het niet stelen en helen waren dat de aanschaf van goede sloten en het altijd doen van aangifte bij diefstal. Welten besloot met: ''Spreek elkaar aan op elkaars gedrag. Als je je afvraagt: ben ik mijn broeders hoeder, dan kan ik hier met een gerust hart zeggen: ja.''

De toespraak van Welten past binnen het beleid van de Amsterdamse politie. Fietsendiefstal heeft sinds enige tijd namelijk een verhoogde prioriteit.

'Schumi' niet naar McLaren

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat niet naar McLaren. De Duitser heeft zelf verklaard nooit de overstap naar de concurrent te willen maken.

Sinds de afgelopen Grand Prix in Turkije gaat het gerucht dat Michael Schumacher aan een overstap naar McLaren-Mercedes zit te denken. Deze geruchten zijn op gang gekomen nadat Schumacher een gesprek met Norbert Haug over de vermeende overstap zou hebben gehad.

De manager van Schumacher, Willi Weber, bevestigd dat de twee contact hebben gehad. Hij wil echter benadrukken dat dit gesprek ging over de toekomst van de Formule 1. Volgens Weber is het alleen maar gebakken lucht en zit de regerend wereldkampioen absoluut niet aan een overstap te denken.

De Duitser zelf geeft te kennen bij Ferrari te willen blijven. "Iedereen weet wat voor nauwe band ik met Ferrari heb, ik wil niet eens aan een overstap denken," aldus Schumacher. De laatste jaren domineerde de combinatie Ferrari/Schumacher de F1. Dit jaar hebben ze het wat zwaarder en moet 'Schumi' vaak genoegen nemen met een plek in het middenveld. Dit is dus voor hem echter geen reden het Italiaanse team te verlaten.

Volleybal-toernooi eindigt in vechtpartij

tiedel, Rachidje, wizzzard_of_oz en zhe-devilll hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Enschede is een buurtvolleybal-toernooi in een massale vechtpartij ontaard. Hierbij gingen ongeveer tweehonderd personen twee gezinnen te lijf.

Er werd onder andere geslagen, met flessen gegooid, ruiten kapot geslagen en tot slot ook nog eens een brand gesticht bij één van de gezinnen thuis. De ME werd opgetrommeld en met hulp van hen kon de politie de zes gezinsleden ontzetten en in veiligheid brengen.

Het was een vriendschappelijk toernooitje tussen de bewoners van de Berkstraat, Dennenweg en het Acaciaplantsoen. Toen de politie op het plein aankwam was de sfeer erg gespannen en merkte de politie dat er veel gedronken was. Toen het vuur door de brandweer geblust werd en het huis dicht getimmerd werd bleef het opdringerige publiek tegen de politie schelden. Even later werd er opnieuw brand gesticht maar tegen 01.00 uur 's nachts werd het weer rustig. Tot nu toe zijn er drie mensen opgepakt maar de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen later deze week.

Advocaat Van Persie wil sepot

Bat had ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieAdvocaat Abraham Moszkowicz gaat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd aan de officier van justitie vragen om de zaak tegen Robin van Persie, die verdacht wordt van verkrachting, te seponeren. De raadsman van de profvoetballer zegt dit nadat vanmiddag bij de rechter-commissaris een getuigenverhoor heeft plaatsgevonden.

Volgens Moszkowicz heeft het verhoor van Sandra Krijgsman, het vermeende slachtoffer, wat hem betreft ''leuke gezichtspunten'' opgeleverd. ''Haar verhaal is er zeker niet consistenter op geworden en dan druk ik mij nog netjes uit. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik erover nadenken om bij de officier een verzoek tot seponeren in te dienen. De zaak ontwikkelt zich absoluut in het voordeel van Van Persie, maar dat is mijn mening.'' Volgens Moszkowicz leverde het verhoor van de andere twee getuigen, vrienden van Van Persie, geen nieuwe inzichten op.

De Arsenalspeler zat in juni twee weken in de cel nadat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan van verkrachting. Het Openbaar Ministerie liet na zijn vrijlating weten dat de voormalige Feyenoorder verdachte blijft. Het onderzoek is nog steeds niet afgerond.

-
Zie ook: Van Persie werd mogelijk vals beschuldigd.

Nieuwe datum voor Ajax - ADO Den Haag

De KNVB heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag Haag. Het duel, dat op last van de gemeente Amsterdam niet plaats kon vinden in het weekeinde van 13 en 14 augustus, zal nu op woensdag 21 september worden. Dit heeft de Nederlandse voetbalbond maandag bekend gemaakt.

Burgemeester Cohen van Amsterdam verbood de wedstrijd omdat hij niet genoeg politie op de been kon brengen. De KNVB wilde vervolgens de wedstrijd op neutraal terrein zonder publiek laten spelen, maar daar verzetten beide clubs zich tegen. De clubs spanden een kort geding aan en kregen het gelijk van de rechter.

Het duel zal nu gewoon plaatsvinden in de ArenA en supporters van beide clubs zijn welkom.

Bridget Maasland O+

Bridget Maasland (geboren op 9 november 1974) krijgt dankzij een visagist als moeder en een producer als vader al snel de kinderwens mee om cameravrouw of regisseuse te worden. Via haar moeder komt ze in aanraking met modellenwerk waarbij ze op jonge leeftijd bijvoorbeeld te zien is in de commercial 'Snoep verstandig, eet een appel' en later als model in Barcelona werkt.
Als ze merkt dat modellenwerk niet zaligmakend is komt ze bij TMF terecht waar ze bekend wordt bij het grote publiek. Na verschillende drakenkapsels verruilt ze na vier jaar TMF voor de nieuwe zender BNN. Bij BNN presenteert ze een shitload aan programma's, zoals De Nationale IQ-test, Sterrenslag, Lijst 0, Neuken doe je zo, BNN at work en The Bridget Triangle.

Dit jaar is ze overgestapt naar Talpa, de nieuwe zender van John de Mol. Daar presenteert ze Je Leven in de Steigers en krijgt ze de mogelijkheid om te produceren en haar kinderwens uit te laten komen. Binnenkort zal Bridget samen met Ruud de Wild een nieuwe serie van Big Brother gaan presenteren op Talpa en ze is op BNN nog te zien met Sterrenslag.

Trouwerij eindigt in vechtpartij

Mainport had ons het volgende bericht herschreven en meldde het weer via de nieuws-submit:

In Cuijk is dit weekeinde een trouwerij uitgelopen in een vechtpartij. Er was onenigheid tussen enkele gasten, en nadat verscheidene andere gasten zich er ook mee bemoeiden mondde het uit in een vechtpartij.

Zes mannen in de leeftijdscategorie van 19 tot 48 jaar, afkomstig uit Nederland en Duitsland, zijn uiteindelijk aangehouden voor openlijke geweldpleging. Tevens liep een 29-jarige man uit Venraij een gebroken neus op, waar hij inmiddels voor is behandeld.

Baros nieuwe aanwinst Aston Villa

Liverpool en Aston Villa zijn het met elkaar eens geworden over een transfer van Milan Baros. De 23-jarige Tsjech zal na zijn medische keuring voor vier seizoenen tekenen bij Villa.

De topscorer van EURO 2004 levert Liverpool 6,5 miljoen pond op. Baros kon ook naar Lyon dat 8,5 miljoen pond bood, maar kiest voor een langer verblijf in het Premiership. De Tsjech wilde namelijk niet worden herenigd met zijn oude manager Gerard Houllier. Baros was bij Liverpool slechts de vierde spits in de pikorde; Cissé, Morientes en aanwinst Crouch hadden een streepje voor bij manager Rafael Benitez. Baros is tevreden met zijn nieuwe club: ”Villa is een topclub en ik zie dit niet als een stapje terug.”

Met het geld voor Baros wil Liverpool een verdediger aantrekken. Benitez is vooral op zoek naar een rechtsback. Toch zullen door de transfer van Baros de speculaties over een mogelijke comeback van Michael Owen terugkeren. Liverpool zou tevens geïnteresseerd zijn in Nolberto Solano.

Stel je vragen aan Peggy Vrijens

Zoals je misschien hebt gemerkt interviewen we op FOK! regelmatig BN-ers en binnenkort is het weer zover. FOK! gaat Peggy Vrijens, bekend van onder andere de TV-serie "Rozengeur & Wodka Lime", enkele vragen stellen en uiteraard stellen we jou weer in de gelegenheid de vragen samen met ons te verzinnen! Peggy is binnenkort te zien in de nieuwe film Joyride, dus wellicht dat je hier alles over wilt weten? Stel je vragen voor aanstaande woensdag! Meer info nodig over Peggy voordat je vragen kunt stellen? Dan hier even een stukje tekst van tvbabes.com:
quote:
Peggy Vrijens speelt de rol van Monica in de vierde Costa! serie (op de buis bij BNN in 2005). Peggy is ook bekend van "Rozengeur & Wodka Lime", hierin vertolkt ze de rol van Fleur van Aspen.

Peggy werd geboren op 28 oktober 1976 in Maastricht.. Na het VWO volgde zij de Toneelacademie in Maastricht. Tijdens haar jeugd volgde Peggy tien jaar lang balletlessen (klassiek en jazz) en daarnaast volgde ze van haar achtste tot haar achttiende vioollessen. Peggy volgde tevens twee projecten camera-acteren onder leiding van Carine Crutzen en Bram van Erkel.
De vragen zijn inmiddels gesteld, en de antwoorden zijn hier te lezen

Man rijdt tegen benzinepomp op

Mainport had ons het volgende bericht herschreven en meldde het via de nieuws-submit:

In Assen is een man met zijn auto tegen een benzinepomp opgeknald. Toen hij blijkbaar wilde tanken, bleek dat hij zelf ook al wat getankt had bij een café.

Hij botste tegen de benzinepomp op, in plaats van zijn auto er naast te zetten. Na een alcoholtest bleek dat de man een promillage van twee promille had. De politie merkte tevens op dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. En daar bovenop had hij ook nog een rijontzegging. Een proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Leipheimer houdt stand in tijdrit

Levi Leipheimer is zo goed als zeker de winnaar van de Ronde van Duitsland. De Amerikaan van Gerolsteiner bleef overeind in de tijdrit naar Weinheim. Jan Ullrich won de race tegen de klok, maar kon zijn opgelopen achterstand van de bergetappes niet meer goedmaken. Morgen volgt er nog een afsluitende, vlakke rit naar Bonn.

Zo eindigt Ullrich opnieuw achter een Amerikaan in een prestigieuze ronde. De kopman van T-Mobile moest voorafgaand aan de tijdrit een achterstand van 1.26 goedmaken op Leipheimer. De Amerikaan verloor echter maar 54 seconden en houdt zo een halve minuut over in het eindklassement. Tijdens de laatste tijdrit van de Tour won Ullrich nog bijna drie minuten op Leipheimer. Dat parcours was echter wel een stuk langer dan de 31 kilometer die vandaag werd afgelegd.

Als troost wint Ullrich wel nog een etappe in de ronde van zijn eigen land. Zijn grootste concurrent was Bobby Julich. De winnaar van de ENECO Tour hoefde slechts elf seconden toe te geven op ‘der Jan’. Julich was niet de enige CSC-renner die een uitstekende tijd klokte, want ook Voigt, Roberts en Luttenberger maakten indruk.

Naast Leipheimer en Ullrich zal morgen ook Totschnig worden gehuldigd op het eindpodium. De Oostenrijker deelde zijn race tegen de klok goed in en bleef Jaksche en Evans in het klassement voor. Totschnigs ploeggenoot Leipheimer doet het met de eerste plaats in de stand nog beter. De Amerikaan heeft zijn meer dan waarschijnlijke eindzege te danken aan de rit van donderdag, toen hij op de Rettenbachferner zegevierde. Ullrich leverde die dag te veel tijd in, net zoals hij zondag deed in de andere aankomst bergop.

Morgen eindigt de Deutschland Tour met een vlakke etappe. Tussen Bad Kreuznach en Bonn moet er 170 kilometer worden afgelegd. Onderweg ligt er één heuveltje van de derde categorie. De bergtrui kan Leipheimer echter niet meer ontgaan. Waarschijnlijk mondt de laatste rit uit in een massasprint en dan zijn alle ogen gericht op Daniele Bennati, de Italiaan die al twee massale aankomsten won.


Uitslag 8e etappe Ludwigshafen – Weinheim:

Positie:Naam:Ploeg:Land:Tijd:
1J. UllrichTMODUI36'56''
2B. JulichCSCUSA0'11''
3L. LeipheimerGERUSA0'54''
4J. JakscheLIBDUI1'02''
5M. BruseghinFASITA1'11

Stand na acht etappes:

Positie:Naam:Ploeg:Land:Tijd:
1L. LeipheimerGERUSA33.31.27
2J. UllrichTMODUI0'31''
3G. TotschnigGEROOS1'23''
4J. JakscheLIBDUI1'28''
5C. EvansDAVAUS1'53''

Carrilho verhuist naar Engeland

Mirano Carrilho zal zijn loopbaan in Engeland vervolgen. De 30-jarige verdediger heeft een contract in de wacht gesleept bij Milton Keynes Dons, dat uitkomt in League One, het derde niveau in Engeland.

Carrilho wist de technische staf te overtuigen tijdens een tiendaagse proefperiode. Hij tekende een contract dat voorlopig tot januari loopt.

Het afgelopen half jaar speelde de verdediger voor FC Dordrecht, dat hem overnam van De Graafschap. De verdediger speelde verder onder meer voor HFC Haarlem, ADO Den Haag en het Duitse Rot-Weiss Essen.

Bomtas Utrecht was gestolen laptoptas

junkieXXXL, sportfreak en paultjuhhh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 'bomtas' waarvoor gisteren Utrecht Centraal Station, het naastgelegen Beatrix Theater en het Jaarbeursplein werden ontruimd, was een gestolen laptoptas. De tas was door drie jongens in de trein achtergelaten.

De jongens verlieten de trein van Amsterdam naar Utrecht bij Duivendrecht zonder tas. Daarop sloeg het personeel alarm. Vervolgens is de trein toch doorgereden naar Utrecht Centraal. Volgens getuigen omdat het personeel vreesde anders een aantal invaliden niet uit de trein te kunnen krijgen.

CD-wisselaar gepakt wegens oplichting

In de Verenigde Staten is een man die games kocht in de winkel en deze terugbracht met een blanco CD in plaats van het originele spel, gepakt omdat hij deze vorm van oplichting te lang en te vaak gebuikte, zo heeft de politie van Utah verklaard.

Volgens rechercheur James Sheldon waren winkels in het gebied waar de man opereerde extra op aan het letten op een verdachte ruiler. De man nam de nieuw gekochte games mee naar zijn hotelkamer, waar hij ze uitpakte, de CD eruit haalde en verving door een blanco CD, waarna hij het spel weer inpakte in het originele verpakkingsplastic. Met deze ingepakte versie ging hij vervolgens terug naar de winkel waar hij het spel terug bracht. De originele CD verkocht bij op eBay.

Werknemers van ShopKo in West Bountiful belden vrijdag de politie nadat de man had geprobeerd om twee games terug te brengen. De man, die nog in zijn proeftijd zat wegens eerdere soortgelijke vormen van oplichting, werd opgepakt voor diefstal en fraude.

Sheldon zei dat de man in een week ongeveer 7.000 dollar had gedeponeerd op zijn rekening. De methode van de man was erg goed, alleen werd hij te hebberig. Als de man slechts een week actief zou zijn geweest in het gebied dan zou hij niet gepakt zijn, maar de man was meerdere weken actief in hetzelfde gebied.

Spelletje weg overhollen loopt fout af

Een inwoner van Purmerend heeft een spelletje 'ren de weg over vlak voor een auto langskomt', zuur moeten bekopen. De 25-jarige man stond met vrienden te wachten bij een bushalte langs de Jaagweg, en doodde de tijd met dit merkwaardige vermaak.

Waarschijnlijk is het de weg over hollen een paar keer goed gegaan, totdat een automobilist die net was opgetrokken bij een groen stoplicht, de man niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer hield aan de botsing ernstig letsel aan zijn hoofd over.

Van Hooijdonk ongeveer maand niet inzetbaar

Pierre van Hooijdonk zal ongeveer een maand niet in actie komen voor NAC Breda. De 35-jarige aanvaller hield een gekneusde rib over aan de derby tegen Willem II.

Van Hooijdonk ging vrijdag in de eerste minuut een luchtduel aan met Willem II-doelman Oscar Moens. Pi-Air kreeg de knie van Moens in zijn ribben en liet zich pas aan het begin van de tweede helft vervangen. Vanmorgen heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen dat Van Hooijdonk een zwaar gekneusde rib heeft opgelopen. De kneuzing is gesitueerd bij de aanhechting van de rib aan het borstbeen.

Van Hooijdonk denkt dat hij een tijdje niet zal spelen: ”Deze blessure betekent dat ik vier tot zes weken niet in actie kan komen. Waarschijnlijk zit er op die plaats een bloeduitstorting en die schiet de hele tijd op en neer. Dat veroorzaakt de meeste pijn. Als ik nu bijvoorbeeld ga zitten, of iemand trekt aan mijn armen, dan verschiet het. Zolang die bloeduitstorting er zit, kan ik niks doen. Daarna zal de pijn bepalend zijn voor hetgeen ik wél kan doen."

Simoni toch in Vuelta-selectie Lampre

Gilberto Simoni gaat zaterdag van start in de Ronde van Spanje. De bijna 34-jarige Italiaan twijfelde nog over zijn deelname, maar werd toch opgenomen in de ploeg van Lampre-Caffita.

Na zijn uitstekende Ronde van Italië (waarin Simoni op 28 seconden achter Savoldelli als tweede eindigde) nam de Trentijn een rustperiode in acht. Zijn comeback verliep echter niet naar wens: in de Brixia Tour en Ronde van Portugal maakte Simoni geen indruk en klaagde over vermoeidheid en een slechte conditie.

Lampre-Caffita neemt de klimmer dan toch mee naar de Vuelta. Simoni boekte in 2000 en 2001 al een ritzege in de Ronde van Spanje. De Italiaan wordt in het hooggebergte ondersteund door Vila, Szmyd, Figueras en Marzano. Verder maken ook Glomser, Bonomi, Fuentes en Matzbacher deel uit van de Vuelta-selectie van het Italiaanse ProTour-team.


Website van The Warriors online

Vandaag is de nieuwe website van The Warriors online gegaan. The Warriors is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1979 over de gangs in New York. Ruim 100.000 gangmembers zijn uit op de Warriors die onterecht zijn beschuldigd van moord op een rivaliserende gangleader.

Het doel van het spel is om als Warrior in je eigen gebied te komen, maar helaas is dit niet zo simpel als het lijkt. Tussen het begin en het eindpunt ligt namelijk een groot gebied waar allerlei rivaliserende gangmembers je opwachten.

Je kunt de website hier vinden.

Screens van Shadow of the Colossus

We hadden al een hele berg screens en artwork van Shadow of the Colossus in onze database staan, maar Sony heeft weer wat nieuwe screens vrijgegeven en dus was het tijd om onze collectie aan te vullen.

Shadow of Colussus wordt ontwikkeld door de geesten achter ICO. Dit spel gaat over een jonge knaap die op zoek gaat naar een mysterieus artefact. Tijdens je zoektocht zal je het op moeten nemen tegen enorme monsters, die ook duidelijk op deze screens naar voren komen. Dit spel zal in november in de Japanse en Amerikaanse winkels liggen en wij Europeanen zullen nog iets langer moeten wachten.





'Pianoman' is 20-jarige Duitser

Moehaha, WHiZZi, Maddy_K, arenda29,Gweaneth en vele anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Piano manDe 'Pianoman' is een Duitser. De mysterieuze pianist werd in april in een doorweekt kostuum aangetroffen op een Engels strand. Sindsdien zweeg de 20-jarige man uit Beieren. De man is maandag uit een Brits psychiatrisch ziekenhuis ontslagen. Vrijdag zou hij het stilzwijgen hebben doorbroken.

De man zegt volgens een krant homoseksueel te zijn en op het strand een zelfmoordpoging te hebben gedaan. Na zijn vondst sprak hij niet en toen hij pen en papier kreeg, tekende hij een piano. Daarop zou hij het verplegend personeel hebben verrast op een pianorecital, dat hem de bijnaam 'Pianoman' opleverde.

Van over de hele wereld kwamen ongeveer 800 tips binnen over de man. Nadat hij Oslo had aangewezen op een kaart, werd ook een Noorse onderzoeker ingeschakeld. De artsen konden echter niet achterhalen wie de muzikant werkelijk was. De artsen vermoedden dat de man autistisch was.

Waarschijnlijk heeft de man een slim bedrog gepleegd. De man kon wel degelijk praten en zou afgelopen weekeinde uitgebreid uit de doeken hebben gedaan dat hij in het verleden psychiatrische patiënten heeft verpleegd en hun gedrag heeft nagedaan. Bovendien zou de man helemaal niet goed kunnen pianospelen, maar steeds dezelfde pianotoets hebben aangeslagen.

Het ziekenhuis waar de man werd behandeld overweegt nu een schadeclaim in te dienen bij de man van 60.000 euro.

Waterparken & Glijbanen

Waterparken zijn leuke plekken om heen te gaan tenminste in de zomer dan.
Veel waterparken hebben veel glijbanen tenminste de meeste waterparken dan waar ik ben geweest. Er is nu een groep Franse jongens die een camera meegenomen hebben zodat ze de stunts die ze maakten vanaf de glijbanen konden filmen.

Het effect ervan is best leuk. Het is ze een paar keer goed gelukt om een goede stunt uit te voeren maar ik weet zeker dat ze hier niet heelhuids vanaf komen.

FOK! Prijswinnaars week 33

Afgelopen week hadden we weer twee prijsvragen op de FOK!frontpage. Allereerst gaven we twee setjes van twee kaarten weg voor het dance-evenement Q-BASE. Om kans te maken op deze prijs moest je weten dat de dj's die op Q-BASE draaien afkomstig zijn uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Spanje en Italië. De twee gelukkige winnaars, die twee correcte landen uit dit lijstje wisten te noemen, zijn:


Troetel
AvaloneLabel


Daarnaast gaven we drie keer een set van twee kaarten weg voor het concert van Boyz II Men op 27 augustus in Zaandam. Om hier aanspraak op te maken, moest je weten dat Mariah Carey de zangeres was waar de groep de grote hit 'One sweet day' mee maakte. De winnaars van de kaarten zijn:


Ashram
MMaRsu
Tim2Tall


De kaarten voor Q-BASE worden zo spoedig mogelijk per post opgestuurd. De winnaars van de kaarten voor Boyz II Men krijgen vandaag nog bericht per e-mail. Mochten jullie niets horen, neem dan even contact met ons op. Alle winnaars in ieder geval gefeliciteerd met jullie prijzen!

De la Rosa ergert zich aan teamorders Renault

Pedro de la Rosa uit scherpe kritiek op het team van Renault. De Spanjaard beschuldigt Renault van het geven van een teamorder tijdens de Grand Prix van Turkije.

Aan het begin van de Grand Prix van Turkije zat Giancarlo Fisichella achter Kimi Räikkönen, maar vóór Fernando Alonso. Een ongunstige situatie voor het team van Renault: Alonso heeft immers de leiding in het kampioenschap. Over de boordradio werd Alonso te verstaan gegeven dat hij sneller was en Fisichella voorbij moest gaan. Test-coureur Pedro de la Rosa van McLaren noemt dit een illegale actie van Renault.

Op de televisie was de opmerking dat Alonso aan Fisichella moest passeren live te horen. Na de Grand Prix van Istanbul werd over dit voorval echter nauwelijks gesproken. De la Rosa is hier erg verbaasd over. ”Wat zij tegen Alonso over de radio hebben gezegd is duidelijk een voorbeeld van een teamorder, wat echter 100 procent illegaal en verboden is.” De Spanjaard vindt dat de FIA Renault een straf moet opleggen naar aanleiding van deze actie.

Het reglement van de FIA zegt het volgende over teamorders: “Teamorders, die de uitslag van een race beïnvloeden, zijn verboden.” Deze regel voerde men in na de Grand Prix van 2002, toen Rubens Barrichello WK-favoriet Michael Schumacher moest laten winnen. De FIA kan Renault hoogstwaarschijnlijk niet aanspreken op het artikel. De mededeling aan Fernando Alonso kan namelijk niet volledig worden gedefinieerd als een order. De FIA had sterker gestaan als Renault Fisichella had gemeld opzij te gaan voor zijn teamgenoot.

Title Bout Championship Boxing is klaar

Voetbalmanagers zijn tegenwoordig makkelijk te vinden, maar de managers van andere sporten blijven nog een beetje achter. Gelukkig komt daar voor het boxing-genre verandering in, want hiervoor verschijnt op 7 oktober de box-manager Title Bout Championship Boxing. De game is al klaar en hieronder zijn een aantal screens te vinden van het eindproduct dat enkel voor de PC zal verschijnen.






Bijen

Er zijn mensen die van honing houden en iedereen weet dat honing afkomstig is van bijen.

Er zijn ook mensen die van bijen houden. Niet mijn favoriete animal, maar goed er zijn mensen die er heel erg veel van houden. Het vrouwtje in het volgend filmpje houdt van bijen en dat laat ze ook heel erg goed blijken.

Zoveel bijen op haar lichaam en zou ze dan niet eens een keer worden gestoken door de bijen?

Voetbalsters KV Mechelen winnen met 50-1


Het vrouwenvoetbalteam van de Belgische club KV Mechelen heeft zaterdag voor een uitzonderlijke doelpuntenregen gezorgd. Tegen SK Berlaar wonnen ze een bekerwedstrijd met 50-1.

De uitslag ontstond "omdat onze eigenlijke keepster naar het popfestival Pukkelpop was gegaan", aldus de verklaring van secretaris Jan Verbinnen van SK Berlaar. Bij de rust stond het al 27-0, maar Berlaar wist ook zelf te scoren. "Ze hebben ons laten scoren. Wel lief", aldus interim-keepster Charlotte Jacobs.

SEGASonic:TV komt terug

De enige Sonic the Hedgehog TV show komt met een nieuwe aflevering die te downloaden zal zijn van internet. Op deze vierde aflevering hebben de kijkers zes maanden moeten wachten. SEGASonic:TV, ook wel bekend als SS:TV is een door fans gemaakte video in de vorm van een tv show waarin het laatste nieuws op gamegebied, Sonic media en fanwork te zien zijn.

Er verschijnt niet alleen een nieuwe aflevering, maar ook krijgt de serie een makeover, aldus de producer van de show ManicVJ: "The way the show looks and feels has changed from the first half of the season, it will feel more like a TV show and will be giving the viewers what they want. This show is gonna rock!"

Er waren al drie eerdere afleveringen van de show, en deze zullen binnenkort opnieuw gereleased worden in een hogere kwaliteit. Er zijn ook plannen om SS:TV uit te geven op DVD met vele extra's.

SEGASonic:TV aflevering 4 zal vanaf vijdag 26 augustus te bekijken zijn. De afleveringen kunnen gedownload worden op de site van FastFeet Media of op de officiële mirror van Sonic on the Net.


Bonus disc bij Zelda: Twilight Princess?

Helaas is de nieuwste Zelda een paar maanden uitgesteld maar het lijkt erop dat de gamers hier iets voor terug krijgen. Jeux-France hoorde bij de Nintendo stand op de Games Convention dat de fans een 'speciale bonus' kunnen verwachten bij de game. Wat die bonus dan precies is en of het weer een bonus disc is zoals bij Zelda: the wind Waker is nog niet bekend. Het zou in ieder geval een "erg speciale" bonus zijn...

Brommers krijgen gele kentekenplaat

Bromfietsen krijgen vanaf 1 september een nummerplaat. Het kleine verzekeringsplaatje dat jaarlijks vervangen moet worden, verdwijnt daarmee. De nummerplaat voor brommers is mogelijk omdat deze voertuigen net als motoren en auto's, een kentekenbewijs op naam krijgen. Het doorverkopen van een gestolen voertuig wordt hierdoor bemoeilijkt.

De eigenaren van de naar schatting 500.000 brom- en snorfietsen die in Nederland rondrijden, kunnen vanaf 1 september 2005 een kentekenbewijs aanvragen en vanaf november 2006 moet iedereen er een hebben. Alleen oude (antieke) bromfietsen die niet aan het verkeer deelnemen, zijn vrijgesteld.

Om een kentekenbewijs voor de brom- of snorfiets te bemachtigen moet je met het vervoermiddel naar een bromfietshandelaar, die een erkenning van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft. Daar wordt hij bekeken, waarbij merk, het type en het chassisnummer worden genoteerd. Het is géén technische keuring, dus opgevoerde brommers kunnen ook een kenteken krijgen.

Vanaf november 2006 is het voor iedere brommer/scooter/snorfietsrijder verplicht om een kentekenbwijs bij zich te dragen. Deze is niet geldig als ID-kaart, dus die dien je ook bij je te hebben. De politie zal hierop toezien en boetes uitdelen als de bestuurder het document niet bij zich heeft.


Verkrijgbaar in 2 varianten

De nieuwe kentekenplaat voor brommers heeft een unieke cijfer-lettercombinatie; twee cijfers, drie letters, één cijfer. De beginletter bij brommers is D of F. Bromfietsen krijgen een geelzwarte nummerplaat, snorfietsen een blauwwitte. De plaat moet goed zichtbaar gemonteerd worden, zodat deze 'flitsbaar' is.

De totale kosten zullen circa 50 euro bedragen: De schouwing bij een erkende bromfietshandelaar gaat 10 tot 15 euro kosten. Het kentekenformulier kost 22,50 euro. Het kentekenplaatje gaat vermoedelijk ook 10 tot 15 euro kosten.

Willem II lang zonder Van Mosselveld

Willem II kan ruim een maand geen beroep doen op Frank van Mosselveld. De linksback raakte vrijdag in de streekderby tegen NAC Breda geblesseerd aan zijn enkel.

Van Mosselveld liet zich al na twaalf minuten vervangen door Van der Struijk, nadat hij verkeerd was terechtgekomen na een luchtduel. Onderzoek heeft uitgewezen dat de enkelband in zijn linkerenkel is ingescheurd. De herstelperiode zal zo’n zes weken in beslag nemen. Hierdoor zal Van Mosselveld de wedstrijden van Jong Oranje tegen Armenië en Andorra moeten missen. Van Mosselveld, die onlangs zijn verbintenis bij Willem II heeft verlengd, is de aanvoerder van Jong Oranje.

Pulp Fiction opnieuw 1e in FOK! Film Top 100

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is Pulp Fiction verkozen tot de populairste film onder de bezoekers van het subforum Film, Tv en Radio. Iedereen kon een maand lang een top 10, top 25, top 50 of zelfs top 100 van zijn favoriete films samenstellen. Dit deden 154 mensen, die in totaal 1593 verschillende films noemden. Tweede werd Fight Club op een respectabele afstand, op de voet gevolgd door The Shawshank Redemption.

Hoewel films van na 1990 net als in voorgaande edities opvallend goed scoorden, is Sin City op de 49e plaats pas de eerste film uit 2005. Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit 2004 is met een 13e positie de hoogste nieuwe binnenkomer in de top 100.

Quentin Tarantino, regisseur van onder andere Pulp Fiction, wist overigens nog een overwinning te behalen. Van alle regisseurs kreeg hij het meeste punten, voor Stanley Kubrick en Steven Spielberg.

Voor de volledige uitslag en voor nog veel meer lijstjes en statistieken, kun je terecht op het forum.


Pulp Fiction, voor het vierde jaar op rij de populairste film onder de FOK!kers

Sit Up

Sit up is een goede oefening voor je buikspieren. Als je dit vaak genoeg doet, zou je buik in ieder geval harder moeten worden. Je kunt het ook nog moeilijker maken door iemand een handdoekje over je hoofd vast te laten houden en dat jij dan de sit ups moet gaan uitvoeren. Dit is echt moeilijk maar de jongens in het volgend filmpje geven er een speciale draai aan.

Het lukt de jongen uiteindelijk wel om deze moeilijke sit-up uit te voeren maar op het moment dat hij het uitvoert, wacht er een leuke verrassing op hem.

SAIL 2005 trekt ruim 2,5 miljoen bezoekers

Icoon Binnenlands nieuwsDe zevende editie van het Amsterdamse botenevenement SAIL is door meer dan 2,5 miljoen bezoekers bezocht. Dat meldt de organisatie van de manifestatie. Met name in het weekend kwam het publiek massaal op de schepen af, met 800 duizend bezoekers op zaterdag en 600 duizend op zondag.

Zondagavond werd het festijn officieel afgesloten. "Hier staat niet een trotse burgemeester, maar een apetrotse burgemeester", liet burgemeester Job Cohen voorafgaand aan het afsluitend vuurwerk weten. Hij zei blij te zijn dat bezoekers zich niet hebben laten afschrikken door verhalen over mogelijke terreuraanslagen. "Sail you in 2010", zo refereerde Cohen aan de volgende editie van het evenement dat elke vijf jaar wordt gehouden.

Volgens de organisatie is SAIL 2005 bijzonder goed verlopen. De dood van een 31-jarige Rotterdammer, die uitgleed en vervolgens in het water terechtkwam, vormde de grootste smet op het festijn. Een aanvaring tussen een binnenvaartschip en een partyboot op de eerste dag zorgde voor tien lichtgewonden. Opvallend was de veelvuldige aanwezigheid van de koninklijke familie. Met name kroonprins Willem-Alexander was vrijwel dagelijks op het water te vinden. Koningin Beatrix doopte zaterdag de catamaran De Beatrix, een zeilschip voor gehandicapten.

Met de zogeheten SAIL Out is het nautische evenement vanochtend ook officieus tot een einde gekomen. De Beatrix was om 11.00 uur het laatste schip dat zijn tijdelijke ligplaats aan het IJ verliet. Sail werd voor het eerst gehouden in 1975 tijdens de viering van het 700-jarig bestaan van Amsterdam. In 1977 werd de permanente organisatie Stichting Sail Amsterdam (SSA) opgericht, die de manifestatie eens in de vijf jaar organiseert.

SAIL 2005

Snelheidsbeperking lost file niet op

Het verlagen van de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur lost de file in de ochtendspits niet op. Tot die conclusie komt Rijkswaterstaat na een proef op de A27 tussen knooppunt Hooipolder en de brug bij Gorinchem. Lengte en duur van de files zijn niet afgenomen en op sommige plaatsen nam de file zelfs toe.

Omdat mensen minder hard konden rijden, deden ze gemiddeld twee minuten langer over het traject, berekende Rijkswaterstaat. Door de uitkomst van de proef komt er geen permanente snelheidsverlaging op de A27. "Echte oplossingen moeten worden gezocht in ingrijpende structurele maatregelen", zo zegt een woordvoerder.

Brøndby geteisterd door blessures

Brøndby IF wordt momenteel geteisterd door blessureleed. De Deense kampioen en tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League heeft een aantal cruciale spelers in de lappenmand zitten.

Brøndby speelde het afgelopen weekend tegen FC Nordsjælland en won met 2-1. De ploeg van Michael Laudrup verloor tijdens de wedstrijd echter wel twee basisspelers: Rytter en Daugaard. Rytter heeft een dijbeenblessure, terwijl Daugaard last heeft van zijn lies. Laudrup nam Ankergren, Skoubo en Jørgensen wegens andere kwetsuren niet eens op in de selectie. Skoubo was twee weken geleden één van de uitblinkers in de heenwedstrijd.

Laudrup beseft dat zijn team een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat: ”Ik vreesde al dat ik mijn plannen moest bijstellen voor het duel met Ajax, maar door de vele blessures moet ik nu zelfs overgaan op plan C.” Ajax speelde in Denemarken twee weken geleden met 2-2 gelijk. Woensdag volgt de return in de ArenA.

Kijker start actie tegen reclame Talpa

Metallator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsEen voetballiefhebber uit Spijkenisse probeert tv-kijkers te mobiliseren tegen de overvloed aan reclame in het voetbalprogramma De Wedstrijden van tv-zender Talpa. Theo Teitsma heeft een mailadres opengesteld voor reacties en handtekeningen. Deze wil hij overhandigen aan Talpa-baas John de Mol.

"Het voetbal moet weer van de kijker worden. Met een nieuwe zender die het uitzendt, kan ik nog wel leven, maar niet met die voortdurende onderbrekingen", zegt Teitsma, die lokaal bekendheid geniet als journalist. Door de reclame zou het een half uur meer kosten om alle samenvattingen te zien. Daarbij ergert de voetballiefhebber zich aan het feit dat Talpa het sportprogramma niet met de belangrijkste wedstrijden begint. "Daardoor moeten naar mijn idee veel mensen te lang wachten voordat ze hun favoriete club kunnen zien."

De Spijkenisser zegt inmiddels enkele tientallen reacties te hebben ontvangen. Hij hoopt uiteindelijk met 'enkele tienduizenden en misschien wel meer dan honderdduizend steunbetuigingen' uit het hele land bij De Mol op bezoek gaan. "Ik hoop van harte dat hij de dialoog aan wil gaan. Ik kan me niet voorstellen dat hij ongevoelig is voor de mening van de voetbalkijkers", stelt Teitsma in een persbericht.

Amerikanen en Britten willen SBS

De Britse en een Amerikaanse investeringsmaatschappijen Permira en Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) willen het mediaconcern SBS overnemen. Ze willen ongeveer 1,7 miljard euro betalen voor SBS. In totaal beschikt het Scandinavische concern over zestien tv-zenders en meer dan vijftig radiozenders in Europa. In Nederland is het eigenaar van de zenders SBS 6, Net 5 en Veronica.

SBS zelf zegt dat de overname rond is. Vorige week ging het aandeel in het mediaconcern fors omhoog na overname-geruchten. Toen werden onder meer Talpa en RTL als mogelijke kopers genoemd.

Oud-Sea Devil Herrion sterft tijdens wedstrijd

De oefenwedstrijd tussen de San Francisco 49ers en de Denver Broncos is dit weekend voor de 49ers in een groot drama geeindigd. Dat de wedstrijd met 26-21 werd verloren was slechts een bijzaak toen men hoorde dat offensive lineman Thomas Herrion overleden was.

De 23-jarige Herrion zakte op het veld plotseling in elkaar, tot ontzetting van zijn teamgenoten die niets bijzonders hadden gemerkt aan de lineman. Ambulance-personeel reanimeerde de speler op het veld en bracht hem daarna met spoed over naar het ziekenhuis, waar Herrion snel na zijn aankomst overleed.

Eerder dit jaar speelde Thomas Herrion tien wedstrijden in de NFL-Europe voor de Hamburg Sea Devils. Hij was net aan de voorbereiding voor zijn eerste seizoen in San Francisco begonnen.

De doodsoorzaak is nog niet bekend. Het was wel warm tijdens de oefenwedstrijd, maar volgens artsen is het nog te vroeg om te zeggen of dit een rol heeft gespeeld.

Braziliaan wil in de Mannschaft

De Braziliaan Lincoln De Sousa Soares heeft zich beschikbaar gesteld voor de Duitse nationale ploeg. De spelmaker van Schalke 04 komt namelijk niet in aanmerking voor een plaatsje in de Braziliaanse selectie.

De 26-jarige Lincoln heeft nog geen enkele interland voor Brazilië gespeeld dus op papier zou Klinsmann de begaafde middenvelder kunnen oproepen. Als de Braziliaan zijn lopende contract bij Schalke (tot en met 2008) uitdient is een snelle naturalisatie mogelijk. ”Ik speel hier nu bijna vijf jaar en ik begrijp de Duitse mentaliteit. De Mannschaft spookt echt door mijn hoofd. Ik heb mijn familie ook al op de hoogte gebracht,” aldus Lincoln.

De assistent van Klinsmann, Jogi Löw, wijst het voorstel van Lincoln niet meteen af: ”We moeten hierover overleggen, maar hij is een goede voetballer, al hebben we Ballack op die positie.” Manager Rudi Assauer van Schalke denkt dat Duitsland sterker wordt met Lincoln: ”Hij heeft echt karakter, hij past bij Duitsland.”

Wereldtitels Hidayat, Xinfang

Taufik Hidayat is wereldkampioen badminton geworden. De Indonesiër versloeg in Anaheim de Chinees Lin Dan in de finale: 15-3, 15-7. Bij de vrouwen ging de titel naar Xie Xinfang.

Lin Dan begon als nummer één van de wereld als favoriet aan de eindstrijd. Toch kwam Dan er totaal niet aan te pas. Vooral in de eerste game was het kwaliteitsverschil schrijnend: Hidayat snelde naar een 13-0 voorsprong. Van deze dreun wist de Chinees niet meer te herstellen. ”Ik had veel last van de airconditioning in de zaal, maar ik weet niet waarom ik zó slecht speelde,” aldus Dan, zoekend naar een excuus.

Bij de vrouwen is Xie Xinfang de nieuwe wereldkampioene. In de finale was de Chinese haar landgenote Zhang Ning met 11-8, 9-11 en 11-3 de baas. Zhang was als eerste geplaatst en won in Athene olympisch goud. Xinfang schakelde eerder in het toernooi Mia Audina uit.

De cirkel in vogelvlucht

De leegte heerst. Het immense heelal is bij benadering leeg en de Aarde is een stipje in een schier oneindige wereld, een zandkorreltje in een lege woestenij, een druppeltje zonder bui van betekenis in de buurt. Als ik eeuwen de tijd zou hebben gehad om te kijken en me daarbij het perspectief van een hoogvlieger aan kon meten, zou de mensheid mij voorkomen als een mierennest dat in Afrika ontstond en dat zich na enige tijd razendsnel verspreidde over de Aarde, waarbij de mieren steeds actiever en ijveriger de rest van de nog onontgonnen ruimte trachtten te bezetten met hun nijdiger wordende aanwezigheid.

Rankings: Sharapova, Federer leiden

Maria Sharapova is de nieuwe nummer één van de wereld. De Russin neemt die positie over van Lindsay Davenport die tien maanden lijstaanvoerster was. Bij de mannen is Roger Federer nog steeds de nummer één.

Sharapova en Davenport lieten vorige week allebei het toernooi van Toronto schieten wegens blessures. Davenport verloor door haar afwezigheid echter meer punten dan de Siberische, zodat Sharapova de eerste Russische nummer één van de wereld is. De grote stijger is Kim Clijsters. De Belgische springt na haar zege in Toronto van plaats acht naar vier.

Roger Federer is nog altijd onaantastbaar op de ATP-ranking. De Zwitser verloor dit jaar pas drie wedstrijden en won gisteren in Cincinnati zijn negende titel van 2005. Andy Roddick steeg één plaatsje en komt weer in de top vier.


WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:Gestegen/gezakt:
1M. SharapovaRUS4452+1
2L. DavenportUSA4300-1
3A. MauresmoFRA37180
4K. ClijstersBEL3179+4
5S. KuznetsovaRUS3168-1
6E. DementievaRUS29870
7J. Henin-HardenneBEL2941-2
8S. WilliamsUSA2845-1
9N. PetrovaRUS2720+1

10
V. WilliamsUSA2658-1

ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:Gestegen/gezakt:
1R. FedererZWI69750
2R. NadalSPA43200
3L. HewittAUS35100
4A. RoddickUSA3370+1
5M. SafinRUS3260-1
6N. DavydenkoRUS2215+1
7A. AgassiUSA2190-1
8G. CoriaARG1765+2
9G. GaudioARG1755-1
10M. PuertaARG1717-1


Pakistan wint Rabotrophy

De Pakistaanse hockeymannen hebben zondag beslag gelegd op de Rabotrophy. In Amstelveen waren de Aziaten in de finale verrassend genoeg te sterk voor Olympisch kampioen Australië: 4-3.

In de 50e minuut van de wedstrijd scoorde Shahid Ali Khan de winnende treffer. Het Spanje van de Nederlandse bondscoach Maurits Hendriks werd derde ten koste van Zuid-Korea. Nederland eindigde teleurstellend als vijfde door zaterdag met 5-0 van Duitsland te winnen.

Ligue 1: PSG, Lyon op kop

Na vier speelronden in de Ligue 1 delen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon de koppositie. PSG verloor gisteren haar eerste punten door tegen Troyes met 1-1 gelijk te spelen. Lyon won wél, zij het met veel moeite.

Met drie opeenvolgende overwinningen was de competitiestart van PSG uitstekend te noemen. De ploeg van Laurent Fournier liep bij Troyes echter averij op: 1-1. Na 37 minuten zette Pauleta de Parijzenaars nog op voorsprong, maar vlak na de pauze zorgde Dallet met een fraaie snoepduik voor de gelijkmaker. Een echt slotoffensief zat er niet meer in voor PSG omdat Cissé na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg.

Op zaterdagavond kwam regerend kampioen Olympique Lyon zeer goed weg tegen Nancy. Pas in de blessuretijd kon Lyon het overwicht in een doelpunt uitdrukken. Claudio Caçapa was de gevierde man door met een kopbal keeper Sorin te passeren. AS Monaco leed zijn tweede nederlaag van het seizoen in Bordeaux: 1-0. Bruno Cheyrou was de matchwinnaar door in de 58e minuut fraai vanuit een vrije trap te scoren.

De opvallendste uitslag kwam uit de ontmoeting tussen RC Lens en AJ Auxerre. Auxerre was de competitie op een redelijke wijze begonnen door zeven punten te veroveren. Zaterdag ging echter niets goed voor de ploeg van Jacques Santini en werd er een 7-0 nederlaag geleden. Cousin, Thomert en Ferreira scoorden ieder tweemaal. En dan te bedenken dat Auxerre tot zaterdag de minst gepasseerde defensie had. Ondertussen zet de crisis bij Olympique Marseille zich voort nadat er bij Stade Rennes met 3-2 werd verloren. Uit vier wedstrijden heeft Marseille slechts één punt veroverd.


Uitslagen 4e Speeldag:
Bordeaux – Monaco 1-0
Ajaccio – Le Mans 0-0
RC Lens – AJ Auxerre 7-0
Olympique Lyon – Nancy 1-0
FC Metz – Strasbourg 0-0
Olympique Nice – Nantes 1-1
Stade Rennes – Olympique Marseille 3-2
Sochaux – Lille 0-0
Toulouse – Saint-Etienne 1-1
Troyes – Paris Saint-Germain 1-1


Stand na 4 speeldagen :

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Paris Saint-Germain4108 - 2
2Olympique Lyon4105 - 2
3RC Lens4911 - 3
4Bordeaux494 - 1
5Nantes476 - 3
6Auxerre473 - 7
7Ajaccio465 - 3
8Saint-Etienne463 - 1
9Troyes464 - 3
10AS Monaco463 - 4
11Le Mans455 - 2
12Olympique Nice455 - 4
13Lille455 - 5
14Sochaux442 - 3
15Toulouse442 - 5
16Stade Rennes433 - 10
17Strasbourg421 - 3
18FC Metz421 - 6
19Olympique Marseille413 - 8
20Nancy401 - 5


Topscorers:
Carew – Olympique Lyon – 3 goals
Pauleta – Paris Saint-Germain – 3 goals
Dallet – Troyes – 3 goals
Tulio – Le Mans – 3 goals

Massahysterie in Utrecht

Alle normen en waarden praatjes van politici en de reclamespotjes van Sire hebben geholpen, de maatschappij is echt aan het veranderen. Waar je een paar jaar geleden nog zeker wist dat wanneer je een tas vergat in de trein je deze definitief kwijt was, daar kan je er nu van op aan dat iedereen van je tas af zal blijven. Eerst zullen er misschien nog een paar mensen schichtig aan je tas voorbij lopen, maar al snel zal een oplettende burger een conducteur roepen om hem te wijzen op je achtergebleven tas. Het gaat echter nog veel verder, deze conducteur zal vinden dat hij uit privacyoverwegingen beter van je tas kan afblijven en zal de politie erbij halen. De rest van het verhaal is bekend. Waarschijnlijk gaat de service zo ver dat reeds dezelfde nacht de AIVD wordt ingeschakeld om je op te sporen, zodat de je tas kan worden terugbezorgd.

Het is misschien zwartgallig geschreven, maar wat er gisteren op het Centraal Station van Utrecht gebeurde is natuurlijk een triest voorbeeld van massahysterie. Nee, we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn, maar wanneer we voor iedere achtergebleven tas stations gaan ontruimen dan kunnen we het openbaar vervoer beter opdoeken of nog beter, gewoon helemaal de straat niet meer opgaan.

Natuurlijk zal er vandaag wel worden verklaard dat de hele operatie van gisteravond terecht was en dat er echt zeer verdachte omstandigheden waren, maar dat is dan gewoon goedpraten. De angst regeert en als we dat toestaan dan is de Nederlandse samenleving door terrorisme ontwricht, zonder dat daar ook maar één bom aan te pas is gekomen.

Navratilova pakt 351e tennistitel

Martina Navratilova heeft zondag de 351e tennistitel uit haar lange carrière gewonnen. In de finale van het vrouwendubbel in Toronto was de Amerikaanse samen met Anna-Lena Groenefeld te sterk voor het koppel Conchita Martinez/Virginia Ruano Pascal, setstanden waren 5-7 6-3 en 6-4.

Haar eerste toernooi won Navratilova in 1974, elf jaar voor de geboorte van haar dubbelpartner Groenefeld. Tot nu toe heeft ze 167 titels behaald in het enkelspel waaronder achttien Grand Slam titels. In het dubbelspel schreef ze 175 keer een toernooi op haar naam. In het gemengd dubbel wist ze negen titels te winnen.

De speler: Frits Paap

Elke week licht Flem er samen met zijn alter ego een wat onbekendere speler van de eredivisie uit. Deze week: Frits Paap, een 18-jarige middenvelder van RBC Roosendaal.

Paap werd geboren op 4 oktober 1986 in Serooskerke. Dit voor velen wellicht onbekende dorp ligt op Walcheren in Zeeland. Paap genoot van een vrij onbezorgde jeugd, voetbalde bij de lokale amateurclub v.v. Serooskerke en kwam uiteindelijk terecht in de jeugdopleiding van RBC. Hij begon ooit als spits, maar kan eigenlijk overal op het veld uit de voeten. Tegenwoordig zegt hij echter het liefst rechts op links op het middenveld te spelen. Paap is bezig aan zijn eerste seizoen in de selectie van RBC Roosendaal. Hij heeft een opleidingsplaats bij de ploeg en staat voor nul euro op de loonlijst. Dit seizoen hoopt hij een contract af te dwingen.

De seizoensstart is voor de Brabanders met nul punten en nul goals uit twee wedstrijden niet bepaald florissant te noemen; Paap lijkt echter niet te delen in deze malaise. Hij kreeg gelijk het vertrouwen van trainer Dolf Roks en lijkt dit ook uit te betalen. Tegen Ajax (0-2) was hij afgelopen zaterdag één van de weinige spelers die overeind bleef en werd hij zelfs tot 'man van de wedstrijd' gekozen. En dit terwijl hij linksback stond, een positie waar hij naar eigen zeggen nog nooit eerder had gespeeld. Ook in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen (1-0 verlies) was de nuchtere Zeeuw één van de weinige lichtpunten aan Roosendaalse zijde.

Paap lijkt een goed seizoen tegemoet te gaan, al is het voor hem te hopen dat de rest van de spelers zich aan zijn niveau kunnen optrekken. De kenners lijken het er in ieder geval over eens te zijn; als Paap de instelling houdt die hij nu heeft, kan-ie een goeie worden.

Opschudding Den Haag door vermiste meisjes

In Den Haag is zondagavond een grote zoekactie op gang gekomen naar twee vermiste meisjes. De politie zette tientallen mensen in om te speuren naar de kinderen van vijf en zes jaar. Getuigen meldden dat een onbekende man hen had meegenomen, later bleek dat de twee de verkeerde tram hadden genomen.

De meisjes waren aan het eind van de middag aan het spelen in het Vermeerpark, toen zij zoek raakten. Even later kwam de zoekactie op gang, waarbij onder meer een helikopter ingezet werd. Deze hing vlak boven Den Haag en speurde met infraroodcamera's naar de meisjes. Uiteindelijk werden ze halverwege de avond door personeel van vervoersmaatschappij in een tram aangetroffen.

Adriaanse wint, Koeman gelijk

Het FC Porto van Co Adriaanse is het seizoen goed begonnen. Estrela Amadora werd in eigen huis met 1-0 verslagen. De andere Nederlandse trainer in Portugal, Ronald Koeman, had een minder goede start: uit bij Académica Coimbra werd het 0-0.

Het ging echter niet gemakkelijk voor FC Porto. Pas vlak voor rust werden een paar kansen gecreëerd, maar steeds stond keeper Bruno Vale in de weg. Tien minuten na rust wist verdediger Ricardo Costa de doelman met een rake kopbal toch te verschalken.

Ook Benfica had last van een zeer goede keeper aan de overkant. De ploeg uit Lissabon slaagde er echter niet in om hem te kloppen. De regerend landskampioen had een aantal goede kansen, maar vond keer op keer Pedro Roma op zijn weg.

Sporting Lissabon, de derde topclub in Portugal, trapte de Portugese SuperLiga op vrijdagavond af met een wedstrijd in het eigen Estádio José Alvalade XXI tegen Belenenses. Na 38 minuten kwam Sporting op voorsprong via Rogerio, maar Belenses kwam dertien minuten na rust op gelijke hoogte door Pinheiro. Deivid de Sousa bracht uiteindelijk in de 63e minuut namens Sporting Lissabon de winnende treffer op zijn naam.

Uitslagen eerste speeldag
FC Porto - Estrela Amadora 1-0
Vitória Guimarães - Naval 0-2
Paços Ferreira - Nacional Madeira 0-1
Penafiel - Rio Ave 0-2
Gil Vicente Marítimo Funchal 1-0
Boavista - Vitória Setúbal 0-0
Academica Coimbra - Benfica 0-0
Sporting Lissabon - Belenenses 2-1

PositieClubWedstrijdenPunten
1Gil Vicente13
2Nacional Madeira13
3Naval13
4FC Porto13
5Rio Ave13
6Sporting Lissabon13
7Académica Coimbra11
8Benfica11
9Boavista11
10Vitória Setúbal11
11Belenenses10
12Estrela Amadora10
13Marítimo Funchal10
14Paços Ferreira10
15Penafiel10
16Vitória Guimarães10

Chelsea verslaat Arsenal

In Engeland heeft Chelsea in de tweede speelronde een gevoelige tik uitgedeeld. Concurrent voor de landstitel Arsenal werd namelijk met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt kwam op naam van Didier Drogba.

Het is al de tweede zege van Chelsea op de stadsgenoot in twee weken. Eerder veroverde Chelsea het Community Shield, de Britse Supercup. Ook toen was Drogba de gevierde man door twee goals te maken. Deze keer was het een behoorlijke 'lucky' van de Ivoriaan, die pas na rust het veld inkwam. De spits wilde een bal controleren, maar liep hem als het ware met zijn knie de goal in. Arsenals keeper Lehmann zag er hierbij ook niet al te gelukkig uit.

In het Premiership wist Manchester United gisteren al te winnen. De ploeg van Ruud van Nistelrooy versloeg, dankzij een goal van 'Van The Man', Aston Villa met 1-0. De Mancunians gaan nu samen met Tottenham Hotspur, Charlton Athletic en Chelsea aan de leiding in Engeland; zij wisten allen hun eerste twee duels te winnen.

Alle uitslagen:

Tottenham Hotspur - Middlesbrough 2-0
Newcastle United - West Ham United 0-0
Charlton Athletic - Wigan Athletic: 1-0
Liverpool - Sunderland: 1-0
Birmingham City - Manchester City: 0-0
Blackburn Rovers - Fulham: 2-1
Manchester United - Aston Villa: 1-0
Birmingham City - Manchester City: 1-2
West Bromwich Albion - Portsmouth 2-1
Chelsea - Arsenal 1-0

Clijsters wint Belgische finale Toronto

Kim Clijsters heeft het toernooi van Toronto gewonnen. De Belgische was op het Canadese hardcourt te sterk voor landgenote Justine Henin. Het werd 7-5, 6-1.

Clijsters, als zevende geplaatst, begon goed aan de wedstrijd en zette Henin (4) al snel op een 4-1 achterstand. Henin kwam nog terug tot 4-4, maar gaf hierna de set toch uit handen. Vervolgens was het gedaan met de Waalse, de tweede set ging dan ook vlot naar Clijsters. Zij bracht hiermee de stand in onderlinge duels op tien tegen negen.

De Vlaamse ging eigenlijk vrij makkelijk door het toernooi heen. Eerder versloeg ze Flavia Pennette (14) en Anastasia Myskina (9) in twee sets. "Ik speelde goed vandaag. In 2003 werd ik hier nummer één van de wereld. Nu heb ik er nog een mooie herinnering bij", aldus Clijsters.

Foo Fighters willen feesten op Leidseplein

Icoon Muziek nieuwsDe Amerikaanse band Foo Fighters heeft het publiek op Lowlands uitgenodigd door te feesten op het Leidseplein in Amsterdam. De band van voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl zou verblijven in het American Hotel aan het uitgaansplein. Of de festivalgangers er gehoor aan geven is nog maar de vraag, Lowlands biedt tot diep in de nacht nog dansmuziek van diverse dj's.

De Foo Fighters waren de afsluitende band op de dertiende editie van Lowlands. Directeur Eric van Eerdenburg liet op zondag weten tevreden te zijn met een 'soepel verlopen' festival. "Alle wolkbreuken hebben ons gepasseerd. Dat leidde toch wel tot verhoging van de feestvreugde", aldus Van Eerdenburg. Het driedaagse evenement, dat plaats bood voor maximaal 55.000 bezoekers was net niet uitverkocht. Van Eerdenburg zegt in de toekomst ook niet verder te willen groeien. "Anders wordt het te druk."

Voor de festivalgangers die zondagavond al huiswaarts keerden is het te hopen dat ze Utrecht kunnen vermijden. Een verdachte tas levert voor de reizigers waarschijnlijk uren vertraging op.

Bieb leent homo's, zigeuners en moslims uit

Icoon opmerkelijk nieuwsHeb je altijd al eens iemand uit een minderheidsgroep willen lenen? In Almelo kun je in de maand september bij de plaatselijke bibliotheek niet alleen voor boeken terecht, maar je kunt ook een homo, zigeuner of moslim 'lenen'. De bieb in Almelo werd op het idee gebracht door een soortgelijk initiatief dat loopt in het Zweedse Malmö.

Een uur lang krijg je een minderheid naar keuze mee, die je vervolgens in het café naast de bibliotheek de hemd van het lijf mag vragen. De actie moet stereotypen doorbreken. Directeur Jan Krol van de Almelose bibliotheek wil gedurende de maand tien personen met verschillende achtergrond uitlenen. Zijn naamgenoot Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, denkt dat het initiatief drempels verlaagd. "Het brengt mensen dichter bij elkaar", aldus Krol.

Volgens bibliothecaresse Ulla Brohed uit Malmö worden er heel wat vooroordelen weggenomen wanneer je met iemand uit een minderheidsgroep écht in gesprek raakt. Een Deense bibliotheek in Kopenhagen is net als de Almelose bibliotheek van plan om het Zweedse project over te nemen.

10 kleine negertjes deel 2


Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

We zaten dus in Scheveningen, in dat café en de deur was dicht. Toen ik probeerde hem open te maken, bleek dat we geen kant op konden. "Shit hey" zei 2Mini. "Grafkanker" zei Nietzman. Cptmarco keek rickmans aan. Op dit moment wist onze trouwe Weblogcoördinator ook niet wat we moesten doen. Xessive haalde een blaadje uit zijn zak. Het was het versje. "Ja sorry, ik had vanmorgen geen tijd om mijn e-mail te lezen dus heb ik het uitgeprint" zei hij. Hij legde het op tafel, en RealBizkit666 zag het meteen. De houten negertjes op tafel stonden allemaal schuin. En dat was niet het enige. Elk negertje beeldde een stervend negertje uit. Er was er één in tweeën geslagen, één fijngedrukt, er was er één met een bult op zijn voorhoofd, en alle andere waren gemakkelijk te plaatsen. We liepen ze één voor één na. "Jezus" zei Cptmarco. "Twink, kruip bij me op schoot" zei Nietzman. Iedereen was duidelijk onder de indruk. rickmans schraapte zijn keel. Het laatste negertje had een strop om zijn nek, het hing ook schuin en was gezegend met een bolle buik. "We moeten hier weg" zei Tolgashakur. Nolius probeerde nog eens de deur. Ondertussen speelde de band Bob Marley, alsof het rapversje niet eens was geweest. Knut, die tot nu toe redelijk stil was geweest riep de serveerster, die zenuwachtig aan kwam dribbelen. "Wat is er?" vroeg ze, en Knut wilde weten wat er met de deur was. Ze antwoordde niet, maar rende weg. RealBizkit666 stond op. Zo snel, dat zijn stoel naar achteren viel. "Ik blijf hier geen seconde langer" zei hij. Hij pakte de vaas die op het midden van het tafeltje stond, en gooide het glas van de deur in. Één voor één kropen we erdoor, de blikken van de enkele cafégasten negerend.

We renden zo hard mogelijk naar buiten. Met 2mini en Cptmarco voorop liepen we over het strand. Niemand zei iets. We gingen zitten in het vochtige zand langs de vloedlijn. Xessive trok zijn schoenen en sokken uit, en strekte zijn tenen uit naar het water. Toen hij zijn hand verzette gaf hij ineens een gil. In het zand stond een negertje getekend. Een negertje dat aan het overgeven was. Bij de volgende golf was het weg. Ik hield het niet meer, en sprong op. In mijn hele leven had ik me nog nooit zo gevoeld. Er was één of andere creep bezig ons heel erg bang te maken, en het lukte. Zonder iets te zeggen liepen we naar de parkeerplaats van het café. We stapten in de auto's en achter elkaar reden we over de snelweg.Ik zat bij RealBizkit666 in de auto, en er waren er meer die samen reden.

Na een half uur stopte Knut, onze leider, bij een McDonalds, ver weg van de Crazy Piano´s in Scheveningen. Een beetje bibberig zaten we rond een tafeltje. We bestelden wat te drinken, en sommigen namen een hamburger of frietjes. "Ik ga naar huis" zei Xessive. Nolius ging met hem mee. Precies toen ze opstonden gebeurde het. Cptmarco, de enige met een cheeseburger, begon te hoesten. Knut sloeg op zijn rug, en lachte een beetje erom, maar het hielp niet. Het werd steeds erger. Cptmarco greep naar zijn keel, werd steeds blauwer. Uiteindelijk viel hij van zijn stoel af, en lag te rochelen op de grond. In onze shocktoestand was 2Mini de enige die normaal kon reageren. Met zijn GSM belde hij een ambulance. Toen die vijf minuten later arriveerde, en wij alles hadden geprobeerd om Cptmarco op te laten houden, was het al te laat. Hij was overleden, en de reanimatiepogingen van het ambulancepersoneel waren tevergeefs. De politie kwam erbij, de McDonalds werd afgezet.

Het ging allemaal als in een waas aan mij voorbij. Ik herinner me nog dat ik thuis in mijn bed lag te denken. Uiteindelijk ging ik er nog uit en zette mijn laptop aan. Ik opende het mailtje van de negertjes. De eerste regels waren duidelijk.

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen.
Eén overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.

Ik belde Nietzman, want hij was de enige waarvan ik het telefoonnummer had. Het kon me niks schelen dat het midden in de nacht was, half vier. Hij nam meteen op. "Heb je het gelezen?" vroeg ik. "Ja" zei hij "grafkanker!". We praatten door. Cptmarco had zich niet overeten, maar het leek alsof hij was vergiftigd.

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden

[update] Utrecht CS ontruimd

dfr0st, Nienix, justhg en RuL0R hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Utrecht Centraal Station is zojuist ontruimd na de vondst van een verdachte tas in een van de treinen. Aanvankelijk stelde de NS alleen twee sporen buiten dienst, maar besloot even later al het treinverkeer stil te leggen.

Update 21:32
Ook het Beatrixtheater en het Jaarbeursplein worden ontruimd. Iedereen moet buiten een straal van 150 meter van het station blijven. De NS stelde eerst twee sporen buiten dienst, maar moest later op last van de politie al het treinverkeer stil leggen. Alle reizigers moesten uit de treinen.

Rond 19:45 uur meldden treinreizigers die uit de intercity van Amsterdam naar Eindhoven kwamen, dat er zich een onbeheerde reistas in de trein bevond. De intercity stond op dat moment stil op spoor 15. De politie is bezig met een eerste verkenning van het object.

Update 0:00
Zojuist is bekend gemaakt dat er geen explosieven zijn aangetroffen. Het treinverkeer wordt zo spoedig mogelijk hervat.

Er is ook een topic in het Nieuws & Achtergronden subforum op het FOK!forum.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.