Minardi wil Hyundai

De Koreaanse autofabrikant Hyundai wordt na eerdere verbanden met Jordan en Williams nu weer genoemd in verband met Minardi.

De afgelopen weken zijn Hyundai en de Formule 1 al meerdere malen samen genoemd. Eerst waren er de geruchten dat Hyundai samen met Samsung en Dave Richards Jordan/Midland wilden overnemen, en later verklaarde Frank Williams gesproken te hebben met hetzelfde consortium, over de verkoop van zijn team.

Nu heeft Paul Stoddart, de teambaas van Minardi, verklaard contact gezocht te hebben met Hyundai. "Ik heb de afgelopen week contact proberen op te nemen met Hyundai. Ik heb dit gedaan omdat ik hoorde dat ze interesse hadden in de Formule 1. Het is dus niet zoals bij Jordan en Williams dat zij mij benaderd hebben, maar ik heb hun benaderd" aldus de 50-jarige Australiër. Hij ziet een samenwerking met de Koreanen wel zitten.

Eerder werd het team van Paul Stoddart al in verband gebracht met Eddie Irvine, ex-Formule 1 coureur. Hierover zegt Stoddart het volgende: "Ik heb inderdaad ook contact gehad met Irvine, maar daar is nog niets concreets uit voortgekomen. Hij is aan het shoppen in het F1-circuit, maar zo zijn er nog vier mensen."