FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 juli 2005

Wetenschappers ontdekken vleesetende muis

Wetenschappers hebben op het Britse eiland Gough een bijzondere en verontrustende ontdekking gedaan. Het in de zuidelijke Atlanische oceaan gelegen eiland, dat bekend staat om zijn inmense populatie albatrossen, blijkt bewoond te worden door minstens 700.000 vleesetende muizen.

Het eiland is de broedplaats voor veel zeevogels, omdat er voorheen geen natuurlijke vijand was voor de pas geboren vogels. Toch wordt nu een groot deel van de jonge albatrossen levend opgegeten door de vleesetende muizen. Doordat de kuikens in de eerste weken het nest niet verlaten en nauwelijks worden verdedigd door hun ouders hebben de muizen een makkelijke prooi. Meerdere muizen knagen rustig aan een levende albatros, welke pas weken later op een gruwelijke wijze kan overlijden aan zijn wonden.

Door vleesetende muizen worden er nu elk jaar minder albatrossen volwassen en daalt de populatie. Geoff Hilton, een wetenschapper die verbonden is aan het Britse Koninklijke genootschap voor de bescherming van vogels, is bijzonder verbaasd door de vleesetende muizen. De muizen, die ongeveer drie keer zo groot zijn als de huismuizen zoals we die in Nederland kennen, vallen namelijk vogels aan die soms wel meer dan tien kilo wegen en tot een meter groot zijn: "Het is alsof een klein poesje een nijlpaard aanvalt".


Een aangevreten albatroskuiken


Hier is een filmpje te zien van de muizen die een Albatroskuiken aanvallen. Let op: niet geschikt voor mensen die niet tegen dierenleed kunnen.
Met dank aan Nowomowa voor het filmpje

Slang in toilet bijt vrouw

Oh bah, dit zijn van die linkjes waar je eigenlijk niet op moet klikken want je weet vooraf al dat het je gemoedsrust op bepaalde ogenblikken niet ten goede zal komen. Nu ben ik toch al niet zo'n held als het om vreemde toiletten gaat en aangezien ik momenteel vakantie vier (volgens mij op een dependance van Veldzicht), blijf ik vannacht maar gewoon even staan als ik naar het toilet moet. Bovendien weet je het toch nooit, misschien staat het vizier een keer op scherp.

Het ging dus kennelijk om een Moccasinslang, op zich nog een wonder dat de dame in kwestie het overleefd heeft. Niet alleen is het beest dus giftig, maar een hartstilstand had ook niemand zich waarschijnlijk over verbaasd.

En nu we het toch over dieren hebben, dit gezeur begint ook weer.

Punten Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Hockenheim is afgelopen weekend verreden. Tijd om de punten te verdelen.

De top10 van afgelopen weekend deelt de eerste plaats. Chi666, Jeldert, jupke, karel007, MrCaBLeGuY, osdeboss, Romkes, shinji_united, 2Marty-fok en Ultra2D haalden allen 661 punten.
In het algemeen klassement neemt American_Nightmare de leiding over. Hij heeft nu 6026 punten.

Formule 1 was de beste subleague met een score van 563. Zwinleague en Sneker racing volgenden met 527 en 518. In het algemeen klassement staat thijsadriaans.nl met 5644 punten aan de leiding.

Minardi wil Hyundai

De Koreaanse autofabrikant Hyundai wordt na eerdere verbanden met Jordan en Williams nu weer genoemd in verband met Minardi.

De afgelopen weken zijn Hyundai en de Formule 1 al meerdere malen samen genoemd. Eerst waren er de geruchten dat Hyundai samen met Samsung en Dave Richards Jordan/Midland wilden overnemen, en later verklaarde Frank Williams gesproken te hebben met hetzelfde consortium, over de verkoop van zijn team.

Nu heeft Paul Stoddart, de teambaas van Minardi, verklaard contact gezocht te hebben met Hyundai. "Ik heb de afgelopen week contact proberen op te nemen met Hyundai. Ik heb dit gedaan omdat ik hoorde dat ze interesse hadden in de Formule 1. Het is dus niet zoals bij Jordan en Williams dat zij mij benaderd hebben, maar ik heb hun benaderd" aldus de 50-jarige Australiër. Hij ziet een samenwerking met de Koreanen wel zitten.

Eerder werd het team van Paul Stoddart al in verband gebracht met Eddie Irvine, ex-Formule 1 coureur. Hierover zegt Stoddart het volgende: "Ik heb inderdaad ook contact gehad met Irvine, maar daar is nog niets concreets uit voortgekomen. Hij is aan het shoppen in het F1-circuit, maar zo zijn er nog vier mensen."

Honderden Belgen moslim geworden in 2004

In België bekeren zich steeds meer mensen zich tot de islam, zo heeft Abdel Kadet van het Islamitisch Centrum in Brussel vandaag laten weten. In totaal werden vorig jaar 400 Belgen moslim, 50 meer dan in 2003. De meeste bekeerlingen zijn vrouwen, 300 in getal. Kadet zegt dat mensen erachter komen ''dat wij anders zijn dan het beeld dat de media van ons ophangen''.

Volgens Nordine Taouile, een imam die bekeerlingen in België begeleidt, stijgt de belangstelling voor de islam bij onze zuiderburen al enkele jaren, en is dat tevens een wereldwijd fenomeen. Taouile stelt dat de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten een keerpunt waren: ''De mensen zijn beginnen te onderzoeken en boeken lezen over de islam. En daardoor zijn ze ook in contact gekomen met de juiste informatie over de islam''.

Waarom er in België meer vrouwen moslim worden dan mannen is niet geheel duidelijk. ''Het is zeker niet zo dat al die vrouwen moslima worden om met een moslim te kunnen trouwen. Moslimmannen mogen vrouwen van een ander geloof trouwen'', aldus Kadet. Omgekeerd is dat overigens niet toegestaan. De motivatie van mannen die zich bekeren tot de islam heeft volgens het Islamitisch Centrum dan ook een duidelijkere oorzaak: ''Vaak ligt er een Romeo en Julia-gegeven aan de basis: de Belgische man is halsoverkop verliefd geworden op een moslimmeisje.''

FC Groningen haalt Bruno Silva

FC Groningen heeft eindelijk de opvolger voor Kurt Elshot in huis gehaald. De Uruguayaan Bruno Silva tekent namelijk een meerjarig contract bij de middenmotor.

Silva was de afgelopen drie weken al op proef bij FC Groningen. De 25-jarige rechtsback beschikt over een Italiaans paspoort, zodat hij voor Groningen binnen de financiële mogelijkheden past. Silva speelde drie interlands voor Uruguay, alweer een aantal jaren geleden. Sinds 2000 was de verdediger in zijn eigen land actief bij Danubio, waarmee hij dit seizoen nog deelnam aan de Copa Libertadores. Vorig jaar werd hij nog voor korte tijd verhuurd aan het Russische Rostov FC, waarvoor hij slechts vier keer in actie kwam. Met de komst van Silva telt de selectie van FC Groningen nu achttien spelers.

Real Madrid maakt slechte beurt

Real Madrid heeft een oefenwedstrijd tegen Tokyo Verdy kansloos verloren. De Koninklijke ging met 3-0 af tegen de Japanse club. Bovendien was Beckham weer eens betrokken bij een incident.

Real Madrid maakte een vermoeide indruk en dat is niet zo gek: het duel tegen Verdy was al het vierde duel dat de nummer twee van Spanje afwerkte op zijn wereldtournee. Toch zal elk excuus tekortschieten voor een nederlaag tegen een middelmatige Japanse ploeg, dat in Toda (onder meer ex-ADO Den Haag) zijn sterspeler heeft. Al na 53 minuten stond de 3-0 eindstand op het bord, dankzij treffers van Kobayashi, Washington en Yamada.

Beckham kwam weer eens in opspraak. De Engelsman verklaarde dat hij werd bespuwd door Toda: ”Hij spuugde mij in het gezicht. Dat is vreselijk, in het normale leven, maar zeker ook in het voetbal. Sommige ploeggenoten van mij zagen het en vonden het allerminst leuk.” In de rust ging Beckham verhaal halen bij Toda en ontstond er een kleine aanvaring. De Japanner ontkent elke beschuldiging: ”Ik kreeg een trap van hem waarna ik hem uitschold. Daarbij kwam wat speeksel vrij, maar ik heb hem niet geraakt.”

Teams maken wensen 2008 kenbaar

Alle Formule 1 teams, met uitzondering van Ferrari, hebben gezamenlijk gereageerd op de voorstellen van de FIA over de technische specificaties en regels voor 2008. Eerder deze maand heeft de FIA voorstellen over de competitie in 2008 gedaan in de hoop een reactie te ontlokken aan de teams.

Die reactie is er nu gekomen, en hoewel de specifieke wensen van de teams nog niet openbaar zijn gemaakt, hebben ze toch informatie gegeven over de ideeën achter de voorstellen. In het gezamenlijke persbericht maakt men duidelijk dat men verder wil bouwen op de reputatie die de Formule 1 heeft als de best bekeken sportreeks ter wereld. Verder willen de teams de positie van “hoogste tak van autosport” bevestigen door de Formule 1 de spannendste en technologisch meest vooruitstrevende klasse in de autosport te maken.

Ook het kostenaspect wordt aangekaart. “Waar mogelijk moeten kosten significant worden gereduceerd, mits de sportieve belevenis en de competitie er niet onder lijden. Het doel is een eerlijke, transparante sport waar op elke startrij financieel gezonde en competitieve teams staan, die met de beste coureurs op de beste circuits over de hele wereld tegen elkaar strijden.” De teams tekenen tegelijkertijd aan dat hoewel ze technische vooruitgang zullen nastreven, dit niet de financiële en sportieve positie van renstallen mag aantasten. Aan de kleinere, onafhankelijke teams (met kleinere budgetten) belooft men dat er een betrouwbare motorenbron zal zijn. Dit om de sport ook op langere termijn financieel gezond te houden.

De teams hebben niet alleen hun eigen belangen voor ogen, ook willen ze voor andere partijen de toekomst van de sport veilig stellen. Maast de teams moeten ook de circuits, de sponsors, de media en de fans moet verzekerd worden van een eerlijke, gezonde sport. Er is een gesprek met FIA president Max Mosley aangevraagd waarin men de voorstellen wil bespreken. Men heeft vertrouwen in een goeie afhandeling door de FIA.

*Ferrari en de Concorde Agreement*

Dat Ferrari niet reageert is te verklaren doordat zij al een verlenging van de Concorde Agreement hebben getekend. Niet alle andere teams hebben dat gedaan waardoor ze aan het einde van 2007 in principe niet meer gebonden zijn aan die overeenkomst.

Eerdere posts over Concorde Agreement:
16 maart - Bernie lobbyt voor nieuwe Concorde Agreement
20 maart - "Splitsing Formule-1 gevaarlijk"
14 april - Jordan en Red Bull wel naar FIA-overleg
18 juli - Red Bull tekent toch het Concorde-contract
20 juli - Midland ondertekent Concorde Overeenkomst

FOK!radio: naaktfoto's en gr8w8 live

FOK!RadioBuffers, haperingen, problemen met de verbinding; het zal allemaal tot het verleden behoren. ActionRadio, host van FOK!radio, heeft namelijk een nieuwe server in gebruik genomen die alle stream vanuit Nederland gaat verzorgen. Om een lang verhaal kort te houden: de verbinding zou nu veel beter moeten zijn!

En luister nu naar FOK!radio en hoor: Reviewer gr8w8 is jarig! En hij wilde dit graag met heel FOK! vieren op de radio. Hij komt dus langs en heeft wat gasten bij zich. Daarnaast gaan we ook bellen met een aantal mods. Eentje is net nieuw en de ander loopt op dit moment rond op een heel speciaal evenement. Verder waren er nog meer wisselingen van de wacht, waarover je vanavond dus alles hoort! Ook gaan we het hebben over een aantal pikante foto's die afgelopen week de ronde gingen. Hoe en wat hoor je vanavond.

Verder natuurlijk Meki. Hij heeft weer een wekelijkse aanbieding, exclusief voor FOK!radio Wat dit is hoor je vanavond. De afgelopen keren ging het mis, maar nu zal hij er echt zijn! Uiteraard zal admin Yvonne weer met ons roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

[upd] OM: onderzoek groepsverkrachtingen

Er moet ''een gedegen'' onderzoek komen naar groepsverkrachtingen onder jongeren. Dat heeft officier van justitie E. Pols vanmiddag bepleit tijdens een rechtszaak tegen drie leden van een groep jongeren die zes meisjes tussen de 11 en 15 jaar hebben misbruikt.

Volgens Pols vormen het aantal zaken gerelateerd aan groepsverkrachtingen die nu door het OM voor de rechter worden gebracht, slechts het topje van de ijsberg. Eerder behandelde de Rotterdamse rechtbank al groepsverkrachtingen in Katendrecht, Rotterdam-West en -Oost. Justitie vroeg al eerder naar een onderzoek, maar dat is nog steeds niet begonnen.

De drie die vandaag terecht stonden maakten deel uit van een Kaapverdiaanse pooierclub, genaamd de 'Cabo pimp unit', die in de wijk Spangen opereerde. De zeven leden variëren in de leeftijd tussen de 17 en 19 jaar. De vermeende leider van de verkrachters komt in september voor de rechter.

Update 19:39
Tegen de twee meerderjarige verdachten die vandaag terecht stonden (beiden 19 jaar) werd 24 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk geëist. De minderjarige verdachte (17 jaar) hoorde 18 maanden eisen, waarvan zes voorwaardelijk. Officier van justitie Pols vroeg zich af welke factoren een rol spelen bij dit soort verkrachtingen. ''Hoewel het in deze zaak gaat om een groep Kaapverdische verdachten, betwijfel ik of etniciteit een rol speelt. Nieuwe media zoals MSN, de gezinssituatie en seksuele voorlichting kunnen een rol spelen. Maar misschien is het wel cool om je als slet of pooier te gedragen en is dat het enige dat leidt tot onvrijwillige seks.''

Opvallend is overigens dat het 11-jarige slachtoffertje Mellanie geen aangifte heeft gedaan van verkrachting. Het OM meent echter dat er bewijzen te over zijn dat het om een verkrachting gaat. Zo zijn er verklaringen van verdachte Titoy die zegt: ''Clees ging met Mellanie ballen, en Mellanie zei 'Nee Nee'. Daarna ging Josie met haar ballen. Ik hoorde dat Mellanie schreeuwde 'het doet pijn'. Ze was boos, ze wilde wel met één ballen volgens mij, maar niet met vier''. Zie ook bericht op RTV Rijnmond (video in blauwe vlakje).

Microsofts gamedivisie wordt geleidelijk aan winstgevend

Microsoft slaagt er met rasse schreden in om van de Xbox een winstgevend product te maken, dankzij sterke verkopen in het vierde (financiële) kwartaal (januari tot april 2005). De Xboxverkopen stegen maar liefst met 22%, waarmee het de verliezen in haar home entertainment divisie beperkte tot een nog steeds aanzienlijk bedrag van $179 miljoen. Ter vergelijking: de verliezen in het vierde kwartaal van 2004 bedroegen $340 miljoen.

"Ik denk dat de cijfers Microsofts business model om op de eerste plaats te komen tot zekere hoogte rechtvaardigen," aldus analist Matt Rosoff. "Het is een grote sprong, welke erg belangrijk is voor Microsoft. De betreffende bedrijfstak is tot dusver erg langzaam gegroeid." In totaal groeide de vierde kwartaalwinst van Microsoft met 37%, waardoor Microsoft $3,7 miljard verdiende, tegenover $2,69 miljard een jaar geleden.

Microsoft toont Japanse support voor Xbox 360

Microsoft heeft op de Xbox Game Summit 2005, een jaarlijks evenement van Microsoft in Tokyo, een flink aantal titels laten zien voor hun next-gen console, de Xbox 360. Veel hiervan waren van Japanse makkelij.

Tussen de lijst met titels die Microsoft op het evenemt liet zien zijn de meest opmerkelijke Resident Evil 5 van Capcom, een game waarvan eerder deze week al bekend werd dat die op de Xbox 360 zou verschijnen, en Ridge Racer 6 van Namco.

Peter Moore van Microsoft liet weten dat Microsoft nog steeds erg geinteresseerd is in Japan als userbase en dat het land ook een belangrijke factor is in het strategisch beleid rondom de Xbox 360.

Activision
"Call of Duty 2"
"Tony Hawk's American Wasteland"
"Quake IV"
"Gun"

A R C System Works Co. Ltd.
"Versus Tactical Action" (working title)

Artdink Corp.
"A-Train X"

Atari Japan Co. Ltd.
"Test Drive Unlimited"

Bandai Co. Ltd.
"Mobile Suit Gundam" (working title)

Banpresto Co. Ltd.
"Super Robot Wars" (working title)

Capcom
"Biohazard 5 (Resident Evil 5)"
"Dead Rising"

Cavia Inc.
Title TBA

D3 Publisher Inc.
"E-D-FX" (working title)
"Chambara Beauty X" (working title)

Eidos KK
Title TBA

Electronic Arts K. K.
"FIFA Soccer 2006"
"NBA Live 2006"
"Need for Speed Most Wanted"

Idea Factory
Title TBA

Jaleco Ltd.
Title TBA

Kids Station Inc.
Title TBA

KOEI Co. Ltd.
"Dynasty Warriors 5"

Konami
"Winning Eleven" (working title)
"Rumble Roses XX" (working title)
"Proyakyu Spirits" (working title)

Marvelous Interactive Inc.
Title TBA

Microsoft Co. Ltd.
"NINETY-NINE NIGHTS"
"Every Party"
"Project Gotham Racing® 3"

Namco
"Frame City Killer"
"Ridge Racer 6"
RPG Title TBA
"Love Football" (working title)

FromSoftware Inc.
eNCHANT arM

Frontier Groove Inc.
Title TBA

G.Rev Ltd.
Title TBA

Genki Co. Ltd.
"Shutokou Battle" (working title)

Hamster Corp.
Title TBA

Hudson Soft Co. Ltd.
"Far East of Eden Ziria – Tales from Distant Jipang"

SEGA Corp.
"Chromehounds" (working title)

SNK Playmore Corp.
"King of Fighters Maximum Impact 2" (working title)

Spike Co. Ltd.
Title TBA

Square Enix Co. Ltd.
"Final Fantasy XI"

Success Corp.
"Zookeeper" (working title)
"Operation Darkness" (working title)

TAITO Corp.
"World Airforce" (working title)

Tecmo
"Dead or Alive 4"
"Dead or Alive Xtreme 2"
"Project Progressive"
"Dead or Alive code: Cronus"

THQ Japan
"Saints Row"
"The Outfit"

Tomy
"Zoids" (working title)

Treasure Co. Ltd.
Title TBA

Ubisoft KK
"Ghost Recon Advanced Warfighter" (working title)

Vivendi
Title TBA

Yuke's Co. Ltd.
"Wrestle Kingdom"

Civilization IV screens en info

2K Games heeft enkele nieuwe screenshots en wat informatie over Civilization IV vrijgegeven. Zo is bekend geworden dat de volgende religies een rol gaan spelen in de game: het Jodendom, de Islam, het Taoisme, het Confucianisme, het Hindoeisme, het Katholicisme en het Boeddhisme. Je kunt kleine dorpjes van vriend en vijand bekeren met missionarissen, zodat je enkele bonussen kunt verdienen.





Wilde achtervolging eindigt in Duitsland

In het Duitse Bad Bentheim zijn vanmorgen drie personen uit Emmen aangehouden na een wilde achtervolging die in Almelo begon. De politie wilde de personenwagen met aanhanger controleren omdat de verlichting niet brandde. Op dat moment ging de wagen er vandoor.

Tijdens de achtervolging raakte niemand gewond maar beschadigde de bestuurder meerdere politiewagens. De snelheid liep hoog op en toen de aanhangwagen een wiel verloor bleven ze met 140 kilometer per uur doorrijden. Daarbij vlogen verschillende zaken die op de aanhangwagen lagen door de lucht en kwamen op de politieauto's terecht. Bij het kat- en muisspel waren Nederlandse en Duitse politieauto's betrokken. In Bad Bentheim werd de auto middels een blokkade tot stilstand gedwongen. De bestuurder probeerde er nog vandoor te gaan maar een politiehond weerhield hem daarvan.

De drie inzittenden, in de leeftijd van 16, 17 en 22 jaar, zitten momenteel in een Duitse cel. Wat er met hen gebeurt wordt deze week beslist.

Sluiter alweer vroeg eruit

Raemon Sluiter raakt maar niet in vorm. De Rotterdammer ging in het Oostenrijkse Kitzbühel alweer voor de twaalfde keer dit jaar onderuit in de eerste ronde van een ATP-toernooi.

Sluiter kon niet overtuigen tegen Alessio di Mauro. Hij verloor met 6-2 en 6-3 van de Italiaanse nummer 105 van de wereld. Sluiter kwam in de eerste set nog met 2-0 voor, maar daarna kwam onze landgenoot nooit meer in de wedstrijd en won hij nog maar drie games. Momenteel staat Sluiter slechts 130e op de wereldranglijst en zal hij kwalificatiewedstrijden moeten spelen voor de US Open.

Sluiter neemt nu een rustperiode in acht om zich optimaal voor te bereiden op de kwalificaties in New York. Vorige week leek de Rotterdammer weer op stoom te komen, toen hij op de Dutch Open van gravelspecialist Horna won. In de tweede ronde ging hij er in Amersfoort echter af tegen Bracciali.

Di Luca blijft ruimschoots eerste in Pro Tour

Dankzij zijn zevende overwinning in de Tour de France heeft Lance Armstrong goede zaken gedaan in het klassement om de Pro Tour. De Texaan zal wegens zijn afscheid leider Di Luca echter niet kunnen bedreigen.

Ook Vinokourov, Ullrich en Boonen doen goede zaken dankzij uitstekende prestaties in de Tour. Toch kunnen zij Di Luca (die er niet eens bij was in Frankrijk) nog lang niet bedreigen. Bij de ploegen staat Phonak eerste, voor Rabobank en CSC. In de maand augustus zijn heel wat punten te verdienen voor de Pro Tour. Op 3 augustus begint alweer de ENECO Tour in Mechelen. Ook de Ronde van Duitsland vindt volgende maand plaats, net als de GP Ouest France en de Classica San Sebastian. Op 27 augustus begint dan de Ronde van Spanje. Aanstaande zondag al worden de HEW-Cyclassics georganiseerd.

Stand Pro Tour na de Ronde van Frankrijk:

Positie:Naam:Land:Leeftijd:Ploeg:Punten:
1 Danilo Di LucaITA29LIQ184
2 Lance ArmstrongUSA33DIS139
3 Alexandre VinokourovKAZ32TMO136
4 Tom BoonenBEL24QUI120
5 Alessandro PetacchiITA31FAS111
6Jan UllrichDUI31TMO98
7Santiago BoteroCOL32PHO95
8Oscar FreireSPA29RAB94
9Paolo SavoldelliITA32DIS92
10George HincapieUSA32DIS89
13Michael BoogerdNED33RAB80

Wraak met waterkoker slecht bekomen

Xender herschreef en meldde ons via de nieuws-submit:

Wie een kuil graaft voor een ander ... staat zelf in de fik. Dat overkwam een vrouw in het Belgische Gent. Ze wilde de studio van haar ex-vriend in brand steken en vulde daarop zijn waterkoker met een brandversneller. Toen ze de stekker echter in het stopcontact stopte, ontplofte de koker en stond ze zelf in de hens.

De vrouw wist nog naar buiten te lopen, maar viel neer op de stoep. Ze is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij de ontploffing sneuvelden ook de ramen van de flat en van een auto die voor de deur stond.

Pimp My Ride - Homemade

De parodiën op "Pimp My Ride" blijven maar komen. Uitleggen wat dit programma is, hoeft al lang niet meer.
Genoeg gepraat nu, want we gaan het nu over deze nieuwe paradie hebben, namelijk Pimp My Ride - Homemade, gemaakt door MP3 en gepreseteerd door Axzibit. Natuurlijk gaat het in dit programma over het opknappen van een oude auto en natuurlijk gebeurt dit op een hele professionele manier.

[upd] VARA daagt Spijkerman voor de rechter

JackDe VARA en presentator/programmamaker Jack Spijkerman staan woensdag tegenover elkaar voor de rechter in een kort geding dat de omroep heeft aangespannen wegens contractbreuk. Spijkerman stapte onlangs over naar Talpa van John de Mol, hetgeen met veel ophef gepaard ging.

De VARA wil niet dat Spijkerman voor een andere omroep gaat werken. Ze eist daarom een dwangsom van 250.000 euro per dag, voor iedere dag dat hij voor een andere omroep werkzaam is.

Spijkerman tekende in 2004 een contract dat hem tot september 2007 aan de VARA zou binden. Bij die gelegenheid zei hij: ''Er hebben de afgelopen tijd diverse commerciële stations en publieke omroepen aan me getrokken, maar in 2007 ben ik 25 jaar bij de VARA en dat jubileum wil ik hier graag vieren''. Dit jaar besloot hij echter om te vetrekken na een lucratief aanbod van De Mol.

Update 18:01
Omdat de VARA en Spijkerman het conflict samen hebben opgelost zal er woensdag geen kort geding volgen.

Zeven mensen dood door fout van kok

Icoon'Dushuqiang' kan dan lekker klinken in een Chinees gerecht, maar het is toch echt rattengif. Dat ondervond ook een Chinese kok die in plaats van zetmeel per ongeluk het gif in zijn vissoep stopte. Zeven doden en dertig mensen met een vergiftiging was het gevolg.

Het gebeurde allemaal in het dorp Xiaogan, waar dorpeling Chi Du'an een banket gaf op de zevende dag nadat zijn moeder was overleden. Een traditie die bedoeld is als eerbetoon. Al zijn gasten, waaronder veel familie, kregen te maken met een vergiftiging. Van de 30 mensen die nog in het ziekenhuis liggen is er nog 1 in kritieke toestand.

Het gif is al bijna vijftien jaar verboden in China, maar nog volop verkrijgbaar bij illegale producenten.

-
Xender vertaalde en herschreef bovenstaand bericht en stuurde het ons via de nieuws-submit, waarvoor dank!

Video: Need For Speed: Most Wanted

EA Games heeft sinds 21 juli weer twee video's vrijgegeven. In totaal zijn er nu vier video's om te bekijken; waarvan twee ingame video's. Mocht je de eerste twee niet hebben gezien, dan kun je die hier alsnog bekijken.

In de twee nieuwe video's zie je een achtervolging met heel veel patrouillewagens. In dit filmpje zie je een BMW M3 GTR, Mazda RX8 en een Corvette C6 die bestuurd wordt door een undercover agent.

In het 2e filmpje zie je ook een achtervolging met veel spannende momenten. En hoewel er eerder nog geen schademodellen aanwezig waren in de filmpjes, zie je nu wel de nodige schade, in ieder geval aan de politieauto's.

Wegmisbruikers

Er zijn veel programma's op de televisie waar je idioten in auto's ziet langscheuren. De namen van deze programma's verschillen wel maar ze heb het allemaal over hetzelfde onderwerp, namelijk wegmisbruikers.
Gasten die roekeloos rijgedrag vertonen door veel te hard te rijden en links en rechts in te halen. Stoplichten negeren en zo verder. Helaas voor de personen die je op televisie ziet worden ze altijd aangehouden en krijgen ze een flinke bekeuring. Helaas is dit niet voor alle wegmisbruikers het geval.

'Vampiers' persen 47-jarige vrouw af

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw in het Italiaanse Palermo is opgelicht door een Italiaans koppel. Het koppel maakte de zwaar christelijke vrouw uit de Siciliaanse stad wijs dat zij vampiers waren. Als zij de 'vampiers' niet betaalde, dan zouden zij de vrouw bevruchten met het kind van de duivel.

Het drama speelde zich al vier jaar af, tot dat de familie van de 47-jarige vrouw het opvallend vond dat zij al haar spaargeld had uitgegeven. De 'vampiers', eigenlijk een cabaretzanger en zijn vriendin, verkochten de vrouw pillen van drieduizend euro die ervoor zorgden dat zij niet zwanger zou kunnen raken van de duivel. Het tweetal is gearresteerd en hangt een gevangenisstraf boven het hoofd.

Disney laat tientallen honden afmaken

pberends had ons via de nieuws-submit te melden, met dank aan calvobbes voor de aanpassingen:

Icoon opmerkelijk nieuwsEnkele tientallen honden die rond het nieuwe Walt Disney Park in Hong Kong rondzwierven zijn afgemaakt. Dit omdat het nieuwe attractiepark in september open moet. "Er was een risico voor onze medewerkers en de gasten, daarom hebben we de overheid gevraagd de dieren te vangen", aldus een woordvoerster van het park.

De beesten zwierven rond het park omdat de mensen die het park hebben opgebouwd zorgden voor de beesten. Vaak lieten zij eten achter en gaven de beesten aandacht. Nadat het park af was en de constructiewerkers wegwaren werden de beesten achtergelaten en werd er totaal niet meer voor hen gezorgd.

Disney, die onder andere de productie van "101 Dalmatiërs" en "Lady and the Tramp" verzorgde, zegt niet te weten hoeveel beesten er exact werden omgebracht, maar the Post zegt dat het aantal omgebrachte honden in de buurt van de veertig ligt.

Doornbos: "Het zal mijn schuld wel zijn"

Robert Doornbos werd gisteren tijdens zijn debuut in Duitsland al na 3 ronden van de baan gereden door ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Jacques Villeneuve was vroeger het grote idool van Robert Doornbos. Hij zorgde ervoor dat Robert ook ging racen. Toen de Nederlander gisteren voor het eerst aan de start van een Grand Prix kwam de Canadees dan ook even naar hem toen en wenstte hem succes. "Villeneuve heette me welkom de club, hij zei me dat ik ervan moest genieten. Een paar minuten later reed hij op mijn achterkant en schoten we samen van de baan", aldus de Minardi-coureur.

"Niemand weet eigenlijk precies wat er gebeurd is en daarom ben ik na de race naar hem toe gegaan en heb gezegd: "Ik ben de rookie en jij de ex-wereldkampioen en dus zal onze aanvaring mijn schuld wel zijn". Verder verklaarde Doornbos veel geleerd te hebben van zijn eerste Grand Prix, "Het was een enerverend debuut, het is zeker niet onopgemerkt gebleven".

Schumacher geeft het op

Zevenvoudig, en regerend, wereldkampioen Michael Schumacher heeft sinds gisteren de strijd om de titel opgegeven. Hij wist gisteren zijn Ferrari als 5e over de streep te brengen en scoorde daarmee slechts 4 punten.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de Duitser zelf wilde nog van niets weten. Tot gisteren dus, de problemen van de Italiaanse renstal werden tijdens de thuis-Grand Prix van Schumacher weer pijnlijk duidelijk. Een derde plaats in de race leek nog even tot de mogelijkheden te behoren, maar toen de race over de helft heen was zakte 'Schumi' terug tot een vijfde plek.

Met zijn vijfde plek in Duitsland vond hij het dan ook het moment om toe te geven dat hij dit jaar geen wereldkampioen meer zal worden. "Ik denk dat het voor mij zinloos is om dit jaar nog voor de titel te strijden" aldus Schumacher. "We kijken het hele jaar al tegen een achterstand aan, maar ik was heel lang van mening dat deze afstand nog wel te overbruggen was. Maar ik denk nu toch dat het niet meer mogelijk is om me nog te mengen in de strijd om het kampioenschap" vervolgt de Duitser.

De achterstand van Schumacher op WK-leider Fernando Alonso is inmiddels opgelopen tot 40 punten, en gezien de betrouwbaarheid van de Renault lijkt het voor Schumacher inderdaad een onmogelijke missie.

Op de vraag wat Schumacher denkt dat het grootste probleem van Ferrari is antwoordt hij: "Aan het einde van de race begonnen mijn banden erg veel grip te verliezen, ik denk dan ook dat de banden van dit jaar het grootste probleem zijn voor ons".

Martina loopt Nederlands record op 100 meter

Churandy Martina heeft zaterdag bij internationale wedstrijden in het Belgische Heusden een Nederlands record gelopen op de 100 meter.

De 21-jarige sprinter van de Nederlandse Antillen werd in de finale tweede achter de Amerikaan Coby Miller met een tijd van 10.18. Dat is éénhonderdste sneller dan het oude record van Troy Douglas dat stamt uit 2001.

Voordat zijn record geldig verklaard werd moest de sprinter wel eerst een dopingtest ondergaan.

Majesco in moeilijkheden

Uitgever Majesco bevindt zich in moeilijke tijden. Eerder deze week gingen er al geruchten dat ze failliet zouden zijn, nu verklaart echter een medewerker dat het nog niet zo ver is. Wat wel klopt is dat Majesco diep in de problemen zit. Nadat ze bekend hadden gemaakt dat de verliezen erg groot waren zakte de koers naar de 50% en werden er al diverse rechtszaken gestart.

De laatste game die Majesco uit heeft gebracht is Nanostray voor de DS. Door de slechte situatie is deze echter maar in een zeer beperkte oplage verschenen. Of later meer exemplaren worden uitgegeven blijft onduidelijk. Voor de toekomst van andere games waaraan ze werk(t)en zoals A Boy and his Blob, Age of Empires, Black & White Creatures, Bust a Move DS en Guilty Gear: Dust Strikers moet gevreesd worden.

Nu ook Sims 2 slachtoffer van kruistocht tegen seks

Na het gedoe om Grand Theft Auto: San Andreas vanwege een seks-minigame is nu ook een ander spel in opspraak geraakt in de Verenigde Staten. The Sims 2 ligt namelijk onder vuur vanwege vermeende seksuele inhoud.

Jack Thompson, een advocaat uit Miami en fel anti-games activist beklaagt zich over het feit dat met simpele codes de 'blur' die normaal de edele delen van The Sims afschermen, weggehaald kunnen worden. Thompson beweert tevens dat bij het weghalen van deze blur volledige genitaliën en schaamhaar zichtbaar zijn. Ook bij kinderen kan die blur weggehaald worden, "tot groot genoegen van pedofielen overal ter wereld, die nu virtueel kunnen oefenen", aldus Thompson.

Thompson zegt verder dat EA niets gedaan heeft om het weghalen van de 'blur' te voorkomen, waardoor het bewust mee werkt aan het veranderen van The Sims 2 in iets pornografisch. Momenteel heeft The Sims 2 nog een rating T, wat betekent dat het spel geschikt is voor 13 jaar en ouder. We zijn benieuwd hoe lang nog.

"Buttongate" herhaalt zich

Het silly season rond Jenson Button is in volle gang en wordt door de pers al betiteld als een tweede "Buttongate". Williams claimt de Brit voor 2006, maar BAR twijfelt aan de motivatie van de coureur.

Frank Williams verklaarde gisteren al dat Button sowieso voor zijn team zal racen. Hij baseert zijn uitspraak op het contract dat Button met het team zou hebben getekend. Dat contract is al afkomstig uit 2004, toen Button door de Contract Recognition Board van de FIA werd verboden om dit seizoen bij Williams te rijden.

Nick Fry van het team van BAR weet echter te melden dat Button helemaal niet meer naar Williams wil. Ondanks dat de verplichting om volgend jaar te blijven niet meer van toepassing is, omdat de coureur minder dan 75% van het puntenaantal van de kampioen van dit seizoen zal scoren, is Button volgens Fry volledig gemotiveerd om ook in 2006 voor BAR te rijden.

Fry geeft wel toe dat contractueel gezien Button volgend jaar moet verkassen naar Williams. Hij betwijfelt echter of dat een verstandige stap zal zijn. "Ik zou geen werknemer willen hebben die liever ergens anders zou willen werken. Als Jenson bij BAR wil blijven, zal hij dat in de rechtbank moeten uitvechten met Williams."

Momenteel zoeken de advocaten van BAR uit of het mogelijk is om Button volgend jaar te behouden. Mocht Button tegen zijn zin toch bij Williams moeten gaan rijden, dan blijkt dat dus een omgekeerde situatie te zijn van het Buttongate-conflict van 2004. Toen wilde de coureur graag naar Williams, maar moest bij BAR blijven.

Van Lent in ziekenhuis

De Nederlandse aanvaller van Eintracht Frankfurt, Arie van Lent, is zondagavond opgenomen in het ziekenhuis met een tot nu toe onbekende aandoening.

De 34-jarige aanvaller klaagde over pijn in de vingers van zijn linkerhand en zal de komende dagen in het ziekenhuis moet blijven, hoe lang hij in totaal uit de running zal zijn is nog niet bekend.

Van Lent speelt sinds afgelopen seizoen voor Frankfurt en scoorde in 32 wedstrijden 16 maal. Eerder speelde hij voor Borussia Mönchengladbach, Greuther Fürth, Werder Bremen en VFB Oldenburg. In zijn carrière speelde hij 244 wedstrijden en scoorde daarin 92 maal.

El Guerrouj niet naar WK atletiek

Olympisch kampioen Hicham El Guerrouj zal niet meedoen aan het WK atletiek, dat volgende maand in het Finse Helsinki zal plaatsvinden. De Marokkaanse atleet liet weten dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen.

"Het was geen gemakkelijk besluit. Ik vind het heel jammer dat ik me voor de eerste keer moet afmelden voor het WK. Ik zal echter wel in Helsinki aanwezig zijn om mijn landgenoten te ondersteunen," aldus El Guerrouj, die tijdens de Olympische Spelen vorig jaar goud won op zowel de 1500 als de 5000 meter.

El Guerrouj heeft sinds de Olympische Spelen, vorig jaar, geen race meer gelopen. Hij had zich aangemeld voor de FBK-Games in Hengelo, maar wegens angina moest hij daar verstek laten gaan.

Toyota en RBR naar Bridgestone

Zowel Red Bull Racing als Toyota F1 zullen volgend jaar met banden van Bridgestone gaan racen. De teams rijden dit jaar nog op Michelins.

Racereport meldt in een speciale digitale uitgave van het blad dat Toyota F1 van hogerhand opdracht heeft gekregen om naar Bridgestone over te stappen. Het team geeft de voorkeur aan Michelin, maar het hoofdkantoor in Japan heeft ge-eist dat er wordt gekozen voor Bridgestone. Wellicht is de reden hierachter het feit dat Bridgestone, evenals Toyota, een Japans bedrijf is.

Openlucht urban-festival geflopt

Het eerste puur urban outdoorfestival van Nederland 'Downtown', dat gisteren in Amsterdam op de kop van het Java-eiland gehouden werd, is een grote flop geworden. Eén van de twee tenten waarin urban-eclectic gedraaid zou worden, bleef zelfs dicht wegens te weinig belangstelling. In totaal werden 2.000 kaarten verkocht. Er was plek voor 10.000 bezoekers.

Op een podium voor een vrijwel leeg veld draaide onder meer organisator Jerry Leembruggen, die samen met Ruben Fernhout The Partysquad vormt. Ook aanwezig waren de Nederlands urban dj's Real el Canario en Chuckie. Verder traden een paar van Nederlands bekendste rapacts op: Brainpower, Opgezwolle, K-Liber en Lange Frans en Baas B. In de originele opzet was het de bedoeling met de twee tenten een selectie van Nederlands beste dj's achter de draaitafels te laten staan, van house tot hiphop en dancehall.

Volgens Leembruggen is op het programma weinig aan te merken, maar werkte het weer gisteren niet echt mee. ''Het urban publiek houdt niet van regen en koopt op het laatste moment pas een kaartje.'' Als we dit indoor hadden gedaan, was het twee keer zo druk geweest, meent Leembruggen. Toch wil hij het volgend jaar nog een keer proberen.

Ailton moet tekengeld terugbetalen

Met de transfer naar Besiktas leken alle problemen tussen Ailton en Schalke 04 uit de wereld geholpen, maar de Duitse club sputtert nog na.

De club uit Gelsenkirchen eist de helft van het tekengeld, ¤ 500.000, terug van de Braziliaan. Dit bedrag kreeg Aitlon bij de overgang van Werder Bremen naar Schalke 04, vorig seizoen. Het terugeisen van het tekengeld komt als reactie op de kritiek die Ailton gaf op trainer Ralf Rangnick en manager Rudi Assauer.

Schalke dat drie miljoen van Besiktas ontvangt voor de aanvaller denkt dat alles toch nog goedkomt: "We vinden zeker een oplossing", zei financieel directeur Josef Schnusenberg. "Ik geloof niet dat we de transfer om deze reden laten afketsen."

De huisbaas!

Mijn eerste huisbaas was een geldwolf.
De tweede een weerwolf.
En momenteel huur ik een ruimte van een wolf in schaapskleren.

De eerste huisbaas (de geldwolf) wist mij uit het ouderlijk huis te lokken middels een interessante advertentie: ‘Pand te huur, midden in het centrum, op kruipafstand van de kroegen’. Helaas was het Leger des Heils een stuk verder kruipen. Geld voor de kroeg hadden ik en mijn huisgenoten na het betalen van gas, water, licht, gemeentelijke belastingen etc. niet. De huur van het krakkemikkige pand (enkel glas, met slechts een slecht werkende kutkachel) was namelijk exclusief. Exclusief wonen noemen ze dat.

Af en toe stuurde de huisbaas, een yup van een jaar of vijfendertig, ons een brief inzake huurverhoging, bijkomende kosten of iets anders. In het post scriptum wenste hij ons wel altijd ‘succes met eventuele (her)tentamens’. De beste man had zelf namelijk ook gestudeerd, weet je wel.

Toen één van de huisgenoten het pand na een opzegtermijn van drie (!) maanden wijselijk verliet, maakte de huisbaas de overige huurders er per aangetekende brief op attent dat de huur van het pand nu door de resterende huurders betaald diende te worden. Wederom wenste hij ons succes met eventuele (her)tentamens. De beste man had zoals gezegd ook gestudeerd. Rechten.
Cum laude afgestudeerd op onrecht.

Mijn tweede huisbaas, de weerwolf, nam wel gas, water en licht voor zijn rekening. Helaas woonde deze mede-alcoholist zelf ook in het pand. Nadat hij eens –klokslag twaalf- op een door mijn georganiseerd feestje stomdronken en luid jankend mijn kamer was binnengevallen, besloot ik dat spookhuis maar te verlaten. Jammer, want zijn huurprijs was zeer schappelijk, dat in tegenstelling tot mijn eerste huisbaas. Zo zie je maar dat je niet elke huisbaas over één kam moet scheren, want was er wel geschoren, dan was wel gebleken dat mijn huidige huisbaas een onvervalste wolf in schaapskleren is.

“Huisbaas, wat heeft u grote ogen?!”
-“Dat is om te kijken of je je huur wel op tijd betaalt!”
“Huisbaas, wat heeft u grote oren?!”
-“Dat is om te luisteren of jullie niet teveel herrie maken!”
“Huisbaas, wat heeft u een grote bakkes?!”
-“Dat is om jullie valse beloftes te doen!”

Dus geen prachtige, nieuwe keuken, maar een neurotische gek als huisbaas met een fascistisch huisreglement waarbij Mozes’ Stenen Tafelen verbleken tot een soft, geitenwollensokken gedoogbeleid.

Blijkbaar zondigen ik en mijn huisgenoten vaak tegen deze Tien Geboden, want na een wespenplaag zijn we ook al geteisterd door een koudwaterplaag, de welbekende kapotte kachelplaag, en na wat angstig bladerwerk in een bijbeltje las ik dat achter de bloedbesmeurde voordeur weldra de oudste huisgenoot zal komen te overlijden (Exodus 11 vers 5-6).

Ik raad dan ook iedere student aan om na de studie zo snel mogelijk zelf een pand te kopen.
En succes met eventuele (her)tentamens!

MotoGP: Regen zorgt voor veel uitvallers

Valentino Rossi heeft zijn zevende overwinning van dit seizoen gepakt op Donnington Park. De Italiaan was het snelste in zeer slechte weersomstandigheden. Doordat het de hele dag hard regende lag er een flinke laag water op het asfalt. Door deze lastige omstandigheden finishten maar tien rijders in de MotoGP klasse.

Rossi: "Dit was een van de meest lastige races uit mijn carrière, de omstandigheden waren vreselijk. Vandaag reed ik niet op een motor, ik bestuurde een boot. Doordat er zoveel water tussen mijn wielen en de baan zat spinde de achterkant bijna de hele tijd en het voorwiel blokkeerde steeds."

Roberts en zijn Suzuki finishten als tweede, hiermee pakte de voormalig wereldkampioen zijn eerste podiumplaats sinds Rio 2002. Barros werd derde en gaf daarmee zijn 250ste Grand Prix een mooie afsluiting. Groot feest was er ook bij Yamaha, natuurlijk omdat Rossi won maar ook omdat zijn teammaat Edwards vierde werd. Hierdoor klimt hij in het algemeen klassement op naar plaats drie slechts één punt achter Melandri op plaats twee.

In de 250cc pakte Randy de Puniet zijn eerste overwinning sinds vorig jaar op het circuit van Catalunya. De Fransman was sneller dan regenrijder Anthony West die KTM zijn eerste podiumplaats gaf in de kwart liter klasse. Casey Stoner werd toch nog derde nadat hij twee rondes voor het einde even van de baan ging.

De 125cc race werd onderbroken voor de regen maar uiteindelijk wist Julian Simon met zijn KTM zijn eerste GP te winnen voor di Meglio en Lai. In de achtste ronde werd de race geneutraliseerd met een rode vlag vanwege de regen. Daarna werd de race herstart voor negen rondes.

Uitslag MotoGP betandwin.com British Grand Prix

positiecoureurteamtijdachterstand
1Valentino RossiGauloises Yamaha Team52:58.67529 ronden
2Kenny RobertsTeam Suzuki MotoGP53:01.8443.169
3Alex BarrosCamel Honda53:02.6814.006
4Colin EdwardsGauloises Yamaha Team53:08.69710.292
5Carlos ChecaDucati Marlboro Team53:11.69513.020
6Loris CapirossiDucati Marlboro Team53:21.99623.321
7Makoto TamadaKonica Minolta Honda53:36.50837.833
8Alex HofmannKawasaki Racing Team53:43.29244.617
9Toni EliasFotuna Yamaha Team54:02.2941 ronde
10Roberto RolfoTeam D'Antin Pramac54:35.5701 ronde

Uitslag 250cc betandwin.com British Grand Prix

positiecoureurteamtijdachterstand
1Randy de PunietAprilia Aspar 250cc49:11.33727 ronden
2Anthony WestRed Bull KTM GP25049:12.5731.236
3Casey StonerCarrera Sunglasses - LCR49:28.07716.740
4Daniel PedrosaTelefonica Movistar Honda 25049:59.16247.825
5Sebastian PortoAprilia Aspar 250cc50:14.7861:03.449
6Simone CorsiMS Aprilia Italia Corse50:43.7741:32.437
7Andrea DoviziosoTeam Scot50:45.8971:34.560
8Jorge LorenzoFortuna Honda50:57.3011:45.964
9Sylvain GuintoliEquipe GP de France - Scrab49:13.7611 ronde
10Andrea BalleriniAbruzzo Racing Team49:26.8631 ronde

Uitslag 125cc betandwin.com British Grand Prix

positiecoureurteamtijdachterstand
1Julian SimonRed Bull KTM GP12517:35.5239 ronden
2Mike di MeglioKopron Racing World17:37.9292.406
3Fabrizio LaiKopron Racing World17:44.4198.896
4Marco SimoncelliNocable.it Race17:44.6929.169
5Pablo NietoCaja Madrid - Derbi Racing17:49.36013.837
6Thomas LuthiElit Grand Prix17:53.84618.323
7Mika KallioRed Bull KTM GP12517:58.97623.453
8Joan OliveNocable.it Race18:06.94731.424
9Dan LinfootKRP/teamlinfootracing.com18:09.38833.865
10Toshihisa KuzuharaAngaia Racing18:15.61740.094

Gaat Irvine het Minardi-team kopen?

Er gaan dit seizoen veel geruchten over oud F1-coureur Eddie Irvine. Aan het begin van het seizoen werd gezegd dat hij het Minardi-team zou willen kopen. Een paar weken later zou hij niet Minardi willen kopen, maar Jordan .

Het kopen van het Jordan team ging niet door, omdat de eigenaar Alex Schnaider minstens 90 miljoen wilde hebben. Door dit torenhoge bedrag ging Irvine het opnieuw bij Minardi proberen.

De Ier is dit weekend samen met Paul Stoddart in de paddock gezien. "Irvine heeft het er inderdaad met mij over gehad", vertelde Paul Stoddart. "Echter kunnen we pas serieus gaan praten als hij meer dan 20 miljoen op tafel legt."

'Ooijer vertrekt naar Schalke 04'

André Ooijer vertrekt bij PSV. Niet naar het Italiaanse Genoa waarmee de Amsterdammer al enige tijd mee in verband wordt gebracht, maar naar Schalke 04.

Dit meldt de Duitse voetbalkrant Der Kicker. Schalke 04 wil Ooijer graag overnemen om de defensieve problemen bij de club uit Gelsenkirchen op te lossen. De club verloor deze zomer onder andere Niels Oude Kamphuis. Volgens Der Kicker betaalt Schalke ongeveer één miljoen voor de verdediger.

Ooijer werd eerder in verband gebracht met het gepromoveerde Genoa uit Italië. De club bracht de komst van Ooijer zelfs officieel naar buiten, maar de PSVer sprak een akkoord tegen.

Een vertrek naar het buitenland ziet Ooijer zitten. "PSV is geweldig en ik heb absoluut geen reden om per se weg te willen", zei Ooijer een week geleden. "Het is wel dat als ik op mijn leeftijd nog een mooi buitenlands avontuur kan aangaan, dat ik daar voor open sta. Maar alleen als alle voorwaarden voor mijn gevoel kloppen. Het risico om te verliezen wat ik bij PSV heb, wil ik niet lopen".

IRL: Sam Hornish Jr. wint

De IRL-race op de Milwaukee Mile is gewonnen door Sam Hornish, Jr. In een direct gevecht met Dario Franchitti wist hij enkele ronden voor de finish de leiding te pakken.

Op de oval van slechts 1,6 km lang leidde Sam Hornish de eerste 111 ronden van de race van 225 ronden. Tijdens een van de pitstoprondes verloor hij echter de leiding aan Franchitti, die tot acht ronden voor de finish de koppositie wist te behouden. Hornish vocht zich echter terug en wist Franchitti slechts enkele minuten voor het einde in te halen. Franchitti finishte slechts drie tienden van een seconde achter Hornish.

De baan was extreem glad door de hoge temperaturen, die tegen de 35 graden liepen. Danica Patrick werd slachtoffer van deze omstandigheden toen haar auto opeens naar rechts afweek en Patrick de muur raakte. Ze was ongedeerd, maar kon de crash niet verklaren. Ze reed op dat moment op de zesde positie.

Door zijn overwinning staat Hornish met 309 punten nu op een gedeelde tweede plaats in het kampioenschap, op gelijke hoogte met Franchitti. Dan Wheldon, die niet hoger kon finishen dan een vijfde plaats, gaat nog steeds ruim aan de leiding, met 68 punten. Vierde staat Tony Kanaan, met 306 punten.

positiecoureurteamaantal rondesuitvalreden
1Sam Hornish, Jr.Team Penske225
2Dario FranchittiArcaEx225
3Tomas ScheckterPennzoil Panther225
4Tony KanaanTeam 7-Eleven225
5Dan WheldonKlein Tools/Jim Bean225
6Bryan HertaXM Satellite Radio225
7Patrick CarpentierRed Bull Cheever224
8Alex BarronRed Bull Cheever224
9Vitor MeiraLetterman Menards224
10Scott SharpDelphi221
11Kosuke MatsuuraPanasonic ARTA220
12Ed CarpenterVision219
13Scott DixonTarget Chip Ganassi219
14Jimmy KiteEthanol Hemelgarn218
15Roger YasukawaDreyer & Reinbold212
16Helio CastronevesTeam Penske206
17Buddy RiceLetterman Argent164crash
18Buddy LazierROCKSTAR Panther129crash
19Danica PatrickLetterman Argent125crash
20Darren ManningTarget Chip Ganassi34handling
21AJ Foyt IVABC/AJ Foyt19handling
22Ryan BriscoeTarget Chip Ganassi0niet gestart

Egypte zoekt Pakistanen na terreur

Volgens de Egyptische politie zijn zes Pakistanen betrokken bij de bloedige aanslagen van afgelopen vrijdag in de badplaats Sharm el-Sheikh. Eén van de daders zou bij de aanslagen zijn omgekomen.

Het zestal was rond de aanslagen in Egypte en is daarna verdwenen. De politie zegt dat ze de paspoorten van de mannen in haar bezit heeft. Tot gisteren ging men er van uit dat er alleen Egyptische radicale moslims bij de aanslagen betrokken waren. De politie heeft vanmiddag twee dorpjes omsingeld nabij Sharm el-Sheikh. Het vermoeden bestaat dat twee van de zes verdachte Pakistanen zich er schuil houden.

Volgens de politie gebruikten de daders 600 kilo explosief materiaal, waarschijnlijk afkomstig van buiten uit Egypte. Ongeveer de helft van het materiaal werd ingezet bij de zelfmoordaanslag op het Ghazala Gardens Hotel

Het dodental van de aanslagen staat nu op 63. Onder hen zijn toeristen, maar het merendeel betreft inwoners van Egypte.

Uitvallen Räikkönen menselijke fout

Het falen van de wagen van Kimi Räikkönen in de Duitse Grand Prix blijkt door een menselijke fout te zijn veroorzaakt. Räikkönen reed aan de leiding van de race toen zijn auto halverwege de race tot stilstand kwam.

Het defect lijkt te zijn veroorzaakt door een overdrukventiel dat niet goed was gemonteerd. Hierdoor verloor de motor vloeistof waardoor deze vastliep. Het is niet bekend of het overdrukventiel koelvloeistof, olie of wellicht een andere vloeistof lekte.

Teambaas Ron Dennis was, zoals verwacht, niet tevreden over de race. "De berg (naar het kampioenschap, red.) is weer wat steiler geworden. Onze inzet voor deze uitdaging blijft echter onverminderd."

Villeneuve :"Het leek dat iedereen mij raakte"

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve beleefde een vreemde maar wel enerverende wedstrijd op Hockenheim. De Canadees kwalificeerde slecht, startte ook matig en zat hierdoor de eerste paar rondes ‘vast’ achter de Minardi’s van Christijan Albers en Robert Doornbos.

In de vierde ronde raakte hij Doornbos waardoor ze beide even van de baan afvlogen. Villeneuve zegt dat de schuld bij de Nederlander ligt. "Het lijkt wel of ik vandaag door iedereen werd geraakt! In de eerste lap kwam Rubens aan de binnenkant bij me in de hairpin; ik denk dat iemand hem daar had geduwd. Daarna had ik een incident met Doornbos in lap vier. Hij reed over-agressief in zijn eerste race, en terwijl hij remde voor de bocht veranderde hij van lijn en raakten we elkaar. Dat is Formula Ford stuff, en niet nodig!"

Voor de Canadees was het daarna nog niet voorbij. "Daarna met Monteiro, in ronde 27. Ik denk echt niet dat hij me zag. Het grappige is dat de wagen nog steeds goed was na het contact, maar uiteindelijk had ik last van serieuze vibraties. We veranderde de voorbanden maar dat hielp niet, en het werd erger en erger dus ik moest rustig aan doen. Het zou geen zin hebben om in zo’n situatie alles te riskeren."

Tilburgse kermis opent boven verwachting

ReuzenradDe Tilburgse kermis is dit jaar boven verwachting begonnen. Een kwart miljoen mensen kwamen naar de Brabantse stad om het openingsweekend van de grootste kermis van de Benelux mee te maken. Vorig jaar kwamen er in totaal een miljoen mensen naar het evenement dat tien dagen duurt.

"Een mix van topvermaak, perfect kermisweer en sfeervolle activiteiten zorgden voor een geslaagd openingsweekend", zo zegt Kermis-wethouder Hans Janssen. Vrijdagavond opende de kermis en kwamen er zo'n 50.000 bezoekers op de kermis af. Op zaterdag waren dit er 110.000. Het was voor de tweede keer dat de kermis op vrijdagavond al opende. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste keer.

Roze maandag 2004Voor vandaag staat de Roze maandag op het programma. En dit jaar is speciaal omdat er een jubileum gevierd zal worden. Het is dit jaar namelijk voor de vijftiende keer dat het roze-feest gehouden zal worden op de kermismaandag. Zangeres Glennis Grace zal optreden en alle exploitanten is gevraagd hun attracties roze te kleuren. Met als thema 'Think Pink, Dress Pink, Drink Pink!' worden 300.000 homo's, lesbo's en belangstellenden verwacht in Tilburg.

"Williams in 2006 met Cosworth"

Williams F1 gaat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk met de V8 van Cosworth racen. Verwacht wordt dat de deal op zeer korte termijn officieel bekend wordt gemaakt.

Williams zat zonder motor voor volgend seizoen, nadat BMW had bekendgemaakt het team van Sauber over te zullen nemen. Het Britse team heeft onderhandelingen gevoerd met onder andere Honda en Toyota, maar zou nu dus toch voor Cosworth kiezen.

De keuze van Williams is ook goed nieuws voor Cosworth. De motorbouwer had de ontwikkeling van de V8 stilgezet bij gebrek aan een afnemer. De begrensde V10-motor van Cosworth wordt volgend jaar overigens aan Minardi F1 geleverd.

GP2: Pla pakt tweede overwinning in GP2

Olivier Pla heeft de tweede race van het GP2 raceweekend op Hockenheim gewonnen. De coureur leidde de race van start tot finish en was daarmee sneller dan Pantano, Speed en Rosberg op de plaatsen twee, drie en vier.

Pla kwam al meteen bij de start goed weg en hield iedereen achter zich. Titelkandidaten Kovalainen en Rosberg waren meteen in de eerste ronde met elkaar in gevecht waarbij ze gebruik moesten maken van de lange asfalt uitloopstroken om elkaar niet te raken. Uiteindelijk wist Rosberg voorbij Kovalainen te komen en ging de Duitser op jacht naar Scott Speed en mogelijk een podiumplaats.

Giorgio Pantano reed inmiddels rond op plaats twee maar stond onder druk van zowel Scott Speed als Nico Rosberg. In ronde 23 blokkeerde Pantano zijn wielen bij het ingaan van het stadion gedeelte. Speed wilde buitenom maar werd geblockt door de Italiaan. Rosberg zag zijn mogelijkheid om de twee voorbij te steken en dat lukte hem ook, maar toen hij gas gaf bleek hij de eerste versnelling te hebben geselecteerd in plaats van de tweede. Rosberg spinde hierdoor en moest zowel Pantano als Speed weer voorbij laten.

De Duitser was behoorlijk kwaad op zichzelf en wilde laten zien dat zijn ART auto wel snel was. Binnen vier ronden had hij het gat met Speed tot twee seconden weten te verkleinen. Ook zette hij hierbij de snelste raceronde neer. Uiteindelijk kwam Pla als eerste over de finish voor Pantano op plaats twee en Speed op plaats drie.


Het is altijd close racen in de GP2 klasse

Uitslag race twee GP2 Hockenheim

positiecoureurteamachterstand
1O. PlaDPR27 ronden
2G. PantanoSuper Nova6.9
3S. SpeediSport7.4
4N. RosbergART7.6
5B. GarciaRacing Eng.16.6
6H. KovalainenArden17.7
7N. LapierreArden18.4
8N. PiquetHitech Piquet20.0
9A. PrematART20.8
10J. LopezDAMS21.7

Sharia-politie arresteert verliefde stelletjes

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

In Atjeh, een Indonesische provincie in het uiterste noorden van het eiland Sumatra, zijn dit weekende zestien stelletjes opgepakt wegens het met elkaar samengaan zonder dat ze in de echt zijn verbonden. Volgens de in 2003 ingevoerde islamitische sharia-wetgeving is het verboden een relatie te hebben zonder getrouwd te zijn.

Volgens een sharia-politieman zijn de 16 aangehouden omdat ze 's avonds laat nog uitgingen. De verliefde stelletjes kwamen vrij nadat ze schriftelijk hadden beloofd het nóóit meer te doen.

Sinds 2003 bepaalt de sharia in Atjeh welke sancties er staan op gokken, alcohol drinken, wegblijven bij het vrijdaggebed, het niet dragen van een hoofddoekje en het verkopen of nuttigen van voedsel tijdens de ramadan. In enkele gebieden in Atjeh kunnen veroordeelden lijfstraf krijgen.

Het berechten van dieven en moordenaars valt in Atjeh nog niet onder de sharia. Ook soldaten kunnen geen shariawetten overtreden, want zij vallen onder een ander gezag.

Begin dit jaar werd bekend dat Indonesië het openbaar zoenen in heel het land strafbaar wil stellen.

Glusevic en Hersi mogen weg

Igor Glusevic en Youssouf Hersi mogen weg bij Vitesse als er zich een club meldt. Vitesse zelf zal geen moeite doen om de spelers kwijt te raken.

Volgens manager voetbalzaken Jan Streuer hoeven de spelers niet weg maar als er een club interesse toont valt er zeker over te praten. Ook bij alle andere spelers is dit zo maar voor Glusevic en Hersi zal zeker de hoofdprijs niet betaald hoeven worden. Met de opbrengsten van de verkopen wil Vitesse versterking gaan halen wat op het moment nog niet mogelijk is ook al hebben ze Rankovic al verkocht.

Vooral het eventuele afscheid van Hersi valt op omdat de voormalige speler van Ajax pas sinds een half jaar actief is in Arnhem, hij werd tijdens de winterstop overgenomen van SC Heerenveen als vervanger van Nick Hofs die op zijn beurt naar Feyenoord vertrok.

Het eventuele vertrek van Glusevic is minder opvallend omdat de 31-jarige aanvaller op het tweede plan is geraakt doordat coach Sturing liever speelt met Matthew Amoah.

Man zwaait hond door de lucht

In Hoorn is gisteren een 37-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn hond en het bedreigen van een vrouw die daar commentaar op had. Een 26-jarige vrouw zag rond 02:00 uur dat een man op het Kerkplein zijn aangelijnde hond aan riem door de lucht heen en weer zwaaide. Ook schopte hij het beest.

De hondenmishandelaar was niet gediend van kritiek op zijn brute handelswijze, want de vrouw kreeg bedreigingen naar haar hoofd geslingerd. Na de politie te hebben geïnformeerd werd de man aangehouden en getrakteerd op een proces-verbaal wegens onder meer dierenmishandeling.

Megakatapult haalt wereldrecord

Leden van de theatergroep Domheid uit Dronten hebben dit weekeinde het wereldrecord trebuchetschieten verbeterd. Een trebuchet (of 'slingerblijde') is een megakatapult die in de Middeleeuwen werd gebruikt om loden kogels over kasteelmuren heen te slingeren.

Theatergroepleden bouwden de afgelopen tijd een supergrote trebuchet om de recordpoging te ondernemen. Na drie keer lukte het ze om een bal van 7,3 kilo maar liefst 412,5 meter een weiland in te katapulteren. Deze afstand krijgt nu een vermelding in het Guinness Book of Records. Het oude record was in handen van Britse padvinders, die niet verder kwamen dan 75 meter.

In de Middeleeuwen werden volgens Jos Reinhoudt van de Domheid nog veel grotere trebuchets gebruikt dan die zij nu hadden gebouwd: ''Wel drie keer zo groot''.

Op de site van de theatergroep staat uitgebreide informatie over de gebruikte trebuchet.

FOTO: FRIEDLÄNDER

Brits paard heeft hooikoorts

Het 14 jaar oude paard Teddy uit Groot-Brittannië heeft last van hooikoorts. Het dier moet op reepjes krantenpapier slapen omdat hooi en stro meteen voor een hoest- en hijgpartij zorgen, waarbij het lijkt alsof hij astma heeft.

"De ziekte lijkt op hooikoorts bij mensen, in die zin dat het ervoor zorgt dat de luchtwegen nauwer worden", zegt veearts Paul James. "In een ideale wereld zouden we Teddy een permanente anti-histamine of steroïde-inhaler kunnen geven. In dit geval zou ik echter adviseren om het dier uit de buurt van hooi te houden onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen'"

De eigenaresse van Teddy houdt het paard nu uit de buurt van hooi en stro. Daarnaast moet zij ook de voeding van haar dier afdekken om stof te vermijden. Teddy mag niet meer in zijn stal komen en er ligt continu een voorraadje medicijnen klaar voor als hij een aanval krijgt.

-
Met dank aan Xender die dit bericht vertaalde en in de nieuws-submit gooide.

Kerkklok van slag door blikseminslag

De kerkklok in het Zuid-Limburgse Eijsden is al weken van slag door een blikseminslag. Verwacht wordt dat het nog wel enkele weken kan duren voordat het euvel verholpen is. Op dit moment slaat de klok of te veel, of te weinig.

Het kerkbestuur wacht op een technicus die het uurwerk kan repareren en beveiligen tegen nieuwe blikseminslagen. Maar door de bouwvak is het moeilijk om op dit moment aan een geschikte technicus te komen. De inwoners van Eijsden zullen de komende weken dus nog op hun horloge moeten vertrouwen.

Mediagroep geïnteresseerd in Formule 1

De Chinese mediagroep Hutchison Whampoa uit Hong Kong is in gesprek met Bernie Ecclestone. Het gaat hier om een overnamen van 75% van de commerciële rechten van de formule 1, die nu in handen is van de SLEC. Hutchison Whampoa zou voor deze overname bereid zijn een bedrag van 1 miljard dollar (828 miljoen euro) te betalen.

Bernie Ecclestone, die 25% van de rechten bezit, bevestigd dat er gesprekken zijn met Hutchison Whampoa. Echter verwacht de Brit niet dat het tot een overname zal komen. Eén van de bedrijven die onderdeel is van de mediagroep, zegt dat er al gesprekken zijn geweest met de drie banken (Lehman Brothers, JP Morgan en BayernLB). Het gaat om mediabedrijf Tom Group en volgens een anonieme bron, zou er veel potentie zijn in Azië voor de formule 1.

Indien Bernie de overname niet steunt, zal er ook geen overname plaats vinden. De banken zien een overnamen in ieder geval wel zitten. Verder vind het mediabedrijf dat de Brit door moet gaat waar hij zo goed in is. Een ander probleem is, dat 7 teams het nieuwe Concorde Agreement nog niet ondertekend hebben. De in de nieuwe overeenkomst verbinden de teams zich tot 2012 aan de formule 1.

Alonso: "Kimi is gewoon sneller"

Tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Duitsland gaf winnaar Fernando Alonso toe dat hij de snelheid niet had om Kimi Räikkönen bij te houden.

"De auto was goed, de balans was bijna perfect, en het ging goed. We waren competitief, maar Kimi was sneller. De race was saai toen Kimi uitviel, de overwinning was binnen. Het gehele weekend was McLaren dominant, we moeten de volgende races ons bewijzen. McLaren heeft gewoon een betere package op het moment, maar een race duurt 70 rondes, en niet 40…," aldus de Spanjaard.

Alonso zei verder dat hij prima op koers ligt voor het behalen van zijn eerste wereldkampioenschap. "Nu na 13 races kom ik dichter en dichter bij het kampioenschap. Tot nu toe gaat alles goed, dus probeer ik gewoon deze vorm vast te houden. Deze race in Duitsland was goed voor de punten en het kampioenschap. Als we de races blijven uitrijden en niet uitvallen, denk ik dat het voor mijn concurrenten moeilijk wordt mij te verslaan in de strijd om het kampioenschap."

Theo Lucius hervat training

Zeven weken na zijn ongelukkige kuitbeenbreuk in de interland tegen Finland heeft Theo Lucius zich weer aangesloten bij de PSV-selectie.

Terwijl zijn teamgenoten afgelopen week in Zuid-Korea actief waren in de strijd om de Peace Cup, trainde de international al individueel in Nederland. Als de speler geen verdere hinder ondervindt tijdens deze trainingsweek, dan hoopt hij aanstaande vrijdag zelfs nog wat speelminuten mee te kunnen pakken in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Bruid trouwt per ongeluk met verkeerde man

In India is een vrouw niet met de man met wie zij wilde trouwen in de echt verbonden, maar met zijn broer. Het komt natuurlijk wel vaker voor dat vrouwen tegen hun zin met een man moeten trouwen, maar dit keer was er geen opzet in het spel en lag de fout bij de priester.

Tijdens de trouwceremonie vroeg de priester niet of de bruid met Siraj wilde trouwen, maar met diens broer Mehraj. In de opwinding rond het huwelijk had niemand de fout bemerkt en de bruid beantwoordde de vraag met 'ja'. Pas toen de ouders van de bruid de volgende morgen de trouwakte bestudeerden, kwamen zij tot de ontdekking dat hun dochter met de verkeerde man getrouwd was.

De zaak ligt nu bij de religieuze rechtbank. De bruid, de bruidegom, de verkeerde echtgenoot en de ouders hopen dat de ceremonie ongeldig wordt verklaard.

Wat betekent meute nu eigenlijk?

Tja, daar ik heb wel zo mijn ideeën over, maar echt de definitie had ik je niet kunnen geven, als je me er naar zou vragen.

Opzoeken dus; op de website VanDale.nl. Het was niet zo'n grote zoektocht, ik vond de definitie dan al snel:

meu'te (de ~, ~n/~s)
1 troep honden voor een drijfjacht => kennel
2 menigte

Tja, zie je wel; ik zat goed!

Maar waarom zocht ik dat woord? Puur als bevestiging van wat ik eigenlijk al wist op mijn eigen manier? Erg belangrijk trouwens; dat woordje: 'eigen'. Vooral omdat je dat tegenwoordig steeds minder ziet terugkomen. 'Wij' individuen zijn namelijk een hersenloze meute geworden.

We staan op en we hebben direct al haast: 'oh shit, ik moet op tijd zijn'. Al hollend springen we onder de douche, maximaal 5 minuten en we springen er weer uit. Snel even wat uit de kast geritste kleding aan en hoppatee de auto in. Daar begint dan al de ellende. De file.
Iets wat wij zelf hebben gecreëerd als meute. Namelijk een lange sliert van ronkende en stinkende mensen met een laagje roest erom heen. Je zou ook kunnen zeggen; een lange sliert mensen in een ronkende en stinkende bak roest. Het is maar hoe je het bekijkt en dit mag je van mij part dan ook zelf invullen. Let wel; ZELF!

Vervolgens komen we dan al scheldend, tierend en badend in het zweet, van alle file-leed, aan op 'ons' werk, om de werkdag te beginnen met een boze blik van je meerdere. Je ziet hem al denken: 'jongen, je bent al weer te laat. Kom nou toch eens op tijd!'. Tja, alsof je voor de lol in de file staat. Ik bedoel; wachten voor de kassa is voor de mensen al een lijdensweg, laat staan wachten in een koektrommel op een lange strook ZOAB.

Maar goed, er van uitgaande dat je dan ongeschonden die 8 uur door komt, kun je lekker na het bulderen en klieren met je collega's, terug naar huis. 'Tja, de werkplek is eigenlijk een crèche voor volwassenen'. Enfin het klokje slaat 5 uur en ZOEEEEF je gaat weer naar huis.
Dit maal sjees je naar huis op die grote sliert afval, waar je die zelfde ochtend naar gekeken hebt toen het daar nog zo rustig was en iedereen kon racen. Waarom ik NU niet, denk je dan.

In ieder geval komt aan die ellende voor jou ook een eind en beland je thuis op de bank. Even lekker een krantje lezen. Nou uhm lekker? Je wordt geconfronteerd met zaken die je eigenlijk niet wilt weten: 'weer een zinloze geweldpleging', 'weer een demonstratie' en 'wederom een nieuw absurd plan van de door jou gekozen overheid'. Al balend scan je de krant op leuke artikelen. 'Nope, weer geen leuk nieuws'. Dan maar de TV aan. 'Ah, het 6 uur journaal'. Even er lekker voor zitten. Maar al gauw kom je tot de conclusie dat het nieuws wederom negatief van aard is.
Je schuift aan tafel en je eet wat. Na het eten, ga je er toch weer voor zitten: 'De Actualiteiten Programma's'. Nou daar begint dan weer de ellende; Marokkanen, Imams, Het Falen van de Immigratie, Hirsi Ali, Wilders, Demoniseren en natuurlijk Terrorisme.

Dit allemaal in een mooi jasje gestoken, gepresenteerd door een journalist die al decennia in het vak zit, met wat aan de tafel aangeschoven slimme pieten, die dan de wijsheid in pacht zouden moeten hebben, maar compleet wereldvreemd zijn. Ach ja de gevestigde orde, zullen we het maar noemen.

Enfin je bent uitgekakt onder andere van de negatieve tendens en je wilt wat anders, dus zappen maar weer en we komen uit bij 'De Tokkies' en programma's als 'Herken de Homo'. Nou, dat is dan wat je dan wilt, me dunkt!

Want je kijkt er naar en je lacht wat af en je denkt bij jezelf: 'Ongelooflijk wat een bagger tegenwoordig op de TV. Zelfs een beroepswerkeloze dikkerd met een grote bek, is nu een BN-er!'. Tja, je promoot het zelf door er naar te kijken en in Nederland kan alles!

Kijk en hier begint dus bij mij een lichtje te branden. Eigenlijk zijn wij compleet achterlijk geworden. WIJ laten het hier dus in de soep lopen. Nederland is niet meer, is de conclusie die de meeste trekken en men trekt massaal als een meute naar het buitenland. We vluchten dan, iets wat we eigenlijk al vanaf oudsher goed kunnen.

Maar vlucht gewoon een keer NIET en doe wat aan de verbetering van de kwaliteit van de samenleving!

[MLB]Benson temt de Dodgers

Kris benson heeft de LA Dodgers weten te temmen door ze in acht innings geen enkele run te gunnen terwijl Aaron Heilman in de negende inning makkelijk tot drie uit wist te komen.

Benson liet in totaal maar vier hits toe, gooide vijf man rechtstreeks uit en gooide slechts één keer vier wijd voor zijn eerste overwinning op de Dodgers sinds 7 juni 1999. Mike Piazza sloeg drie van zijn drie slagbeurten raak met een homerun en drie binnengeslagen punten.

De Mets kwamen op het scoreboard in de tweede inning door David Wright die eerst een honkslag sloeg en daarna over de thuisplaat kwam na de twaalfde homerun van Piazza dit seizoen voor de 2-0. New York verdubbelde de voorsprong in de derde inning met Carlos beltran die wist te scoren na een tweehonkslag van Cliff Floyd en even later kwam Floyd zelf ook over de thuisplaat na een honkslag van Piazza.

Marlon Anderson besliste de wedstrijd in de achtste inning met een honkslag waardoor twee man over de thuisplaat konden komen.

American league :

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins001000001271
Detroit Tigers10012100X5130

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners010100001340
Cleveland Indians10000230X6121

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics2013011008130
Texas Rangers010002000370

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays1003000015100
Kansas City Royals00042000X690

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles001100000241
Tampa Bay Devilrays00120012X6130

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox1100010014100
Chicago White Sox22100010X6100

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox1100010014100
Chicago White Sox22100010X6100

National League :

Team1234567891011121314Tot.HE
Houston Astros000001000000034101
Washington Nationals00001000000000140

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000000000040
New York Mets02200002X6120

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers100010000270
Cincinnati Reds000200001370

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres000001000170
Philadelphia Phillies00040010X5100

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000000000070
Pittsburgh Pirates02010000X380

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins011002000473
San Fransisco Giants001000000170

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves000100100240
Arizona Diamondbacks20010000X390

Team12345678910Tot.HE
Chicago Cubs01010002048101
St. Louis Cardinals3000000010481

Standen :
American league :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Boston 54 44 .551 - 27-18 27-26 20-25 9-5 13-8 12-6 5-5 L1
New York 52 45 .536 1.5 29-19 23-26 17-21 9-7 15-10 11-7 5-5 W1
Baltimore 50 47 .515 3.5 27-20 23-27 23-18 13-15 6-4 8-10 3-7 L5
Toronto 49 49 .500 5.0 26-20 23-29 23-16 7-11 11-12 8-10 5-5 L1
Tampa Bay 35 64 .354 19.5 23-26 12-38 19-22 5-18 8-9 3-15 7-3 W3

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Chicago 64 33 .660 - 33-19 31-14 11-6 31-7 10-14 12-6 6-4 W1
Minnesota 53 45 .541 11.5 29-22 24-23 15-6 23-20 7-9 8-10 5-5 L1
Cleveland 51 48 .515 14.0 25-26 26-22 8-9 17-27 11-9 15-3 4-6 W2
Detroit 49 49 .500 15.5 24-26 25-23 12-13 21-22 7-5 9-9 6-4 W1
Kansas City 36 62 .367 28.5 21-28 15-34 10-9 12-28 5-16 9-9 5-5 W1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Los Angeles 59 40 .596 - 30-22 29-18 6-4 24-16 17-14 12-6 6-4 L1
Oakland 53 45 .541 5.5 30-17 23-28 14-20 7-5 22-12 10-8 8-2 W6
Texas 48 49 .495 10.0 28-24 20-25 11-10 14-9 14-21 9-9 2-8 L5
Seattle 42 55 .433 16.0 22-24 20-31 12-19 8-10 12-18 10-8 3-7 L2

National League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
Atlanta 55 44 .556 - 29-14 26-30 26-20 16-7 6-9 7-8 5-5 L1
Washington 55 44 .556 - 32-18 23-26 18-18 16-14 9-6 12-6 3-7 L1
Philadelphia 52 47 .525 3.0 33-22 19-25 20-26 14-9 11-4 7-8 7-3 W3
New York 51 47 .520 3.5 32-21 19-26 25-22 12-12 9-3 5-10 7-3 W2
Florida 49 47 .510 4.5 25-22 24-25 21-24 9-11 9-7 10-5 5-5 W2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
St. Louis 62 36 .633 - 33-20 29-16 7-8 32-13 13-10 10-5 6-4 L2
Houston 51 47 .520 11.0 30-14 21-33 7-12 23-21 14-6 7-8 7-3 W1
Chicago 50 48 .510 12.0 24-22 26-26 8-14 25-19 11-6 6-9 6-4 W2
Milwaukee 48 51 .485 14.5 26-17 22-34 11-13 22-23 7-8 8-7 5-5 L1
Pittsburgh 43 56 .434 19.5 24-27 19-29 10-10 16-30 12-9 5-7 4-6 W2
Cincinnati 42 56 .429 20.0 31-25 11-31 10-10 16-28 9-10 7-8 7-3 W1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
San Diego 50 49 .505 - 29-18 21-31 6-6 13-12 24-20 7-11 2-8 L7
Arizona 48 52 .480 2.5 25-28 23-24 7-12 7-10 26-20 8-10 5-5 W1
Los Angeles 44 54 .449 5.5 23-23 21-31 6-9 8-11 25-21 5-13 4-6 L2
San Francisco 42 55 .433 7.0 22-30 20-25 4-11 10-10 22-22 6-12 5-5 L2
Colorado 34 63 .351 15.0 24-23 10-40 6-6 11-23 11-25 6-9 3-7 L2

FOK! Prijswinnaars week 29

Om 'The Amityville Horror' prijzen te winnen, moest je ons vorige week kunnen vertellen dat Amityville in de staat New York ligt. Onderstaande winnaars wisten dat, en kunnen hun prijzen binnenkort thuis verwachten:


CG
Jazeera
Ebocrombi
d00b3h
CleeJee


Als je wist dat Roald Dahl de schrijver van Sjakie en de Chocoladefabriek is, maakte je kans op leuke prijzen van de gelijknamige film. De winnaars zijn:


B
carmencarmen
stoopkind
Iwan1976
mrbree


Van harte! Ook jullie prijzen komen eraan zodra we ze binnenhebben.

Tenslotte zochten we 3 mensen met een hele goede reden om naar Supernaturals Funky Musique Festival te gaan. NatteKip verraste ons met zijn inzending:

Funk is zwoel. Funk is sexy. Funk is genieten. Funk is lekker. Funk is DE combinatie. Funk is DE muziek. Funk is tijdloos. Funk is op en top. Funk is zomers. Funk is liefhebben. Funk is voldoening. Funk is ontspanning. Funk is supernatural. Funk is altijd

Countblah had net die dag ontslag gehad, en dus genoeg tijd, maar niet genoeg geld om eens lekker te gaan feesten.

En Shandy tenslotte vond dat zij niet mocht ontbreken op Supernatural omdat 'ik van nature ook een uberfunky persoon ben, en zonder mij er geen funk aan is! '.

De organisatie van Supernatural neemt met jullie contact op over de verdere afhandeling, namens FOK! alvast veel plezier!

Medewerkster partyboot verdronken

Zondagavond is een 51-jarige medewerkster van een partyboot in het Limburgse Neer te water geraakt en verdronken. De boot lag afgemeerd aan een steiger.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van haar vermissing en toen bleek dat er vanaf 18.15 uur niks meer van haar vernomen was. De brandweer ging met duikers te water en vonden het levenloze lichaam. Reanimatie kon haar niet meer redden. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Het lichaam wordt onderzocht door een forensisch arts.

Fietsendief aangehouden op Schiphol

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Schiphol worden doorgaans bolletjesslikkers aangehouden, maar ook fietsendieven zijn niet meer veilig voor de douaniers. Een 28-jarige fietsendief uit Zaandam kon bij de paspoortcontrole op het vliegveld namelijk aangehouden worden.

De man had op 30 mei een fiets gestolen op de Dam in Zaandam en deze te koop aangeboden aan een kringloopwinkel. Toen de eigenaar van de fiets zijn rijwiel in de etalage zag staan, waarschuwde hij de politie. Uit de administratie van de winkel kon worden achterhaald wie de fiets had aangeboden, maar de als veelpleger bekend staande man kon niet opgespoord worden tot hij bij de paspoortcontrole ontmaskerd werd.

Omniworld heeft Europese primeur

FC Omniworld heeft met haar high tech kunstgrasveld een Europese primeur doordat er nergens nog een mat ligt die voldoet aan de hoogste eisen.

Omniworld, dat komend weekend zijn debuut zal maken in de Goudengids Divisie, heeft namelijk een kunstgrasveld liggen dat voldoet aan de allerhoogste eisen en waar dus zelfs internationale wedstrijden gespeeld mogen worden. Ook Cambuur Leeuwarden en Heracles Almelo spelen op kunstgras maar dit voldoet niet aan die eisen.

VS winnen Gold Cup na strafschoppen

De Verenigde Staten hebben de CONCACAF Gold Cup gewonnen. De ploeg van ADO Den Haag-middenvelder John O'Brien en PSV-aanvaller DaMarcus Beasley versloeg in de finale Panama na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd en in de verlenging werd er door beide ploegen niet gescoord.

Bondscoach Bruce Arena van de Verenigde Staten moest wegens een rode kaart in de halve finale plaatsnemen op de tribunes en zag dat zijn ploeg het niet gemakkelijk had. Panama kreeg tijdens de wedstrijd de grootste kansen om te scoren, maar vond het net niet.

In de strafschoppenserie zette Luis Tejada die lijn voort door de eerste penalty in handen van de Amerikaanse doelman doelman Casey Keller te schieten. Jorge Luis Dely Valdés miste ook de tweede strafschop voor Panama en nadat Alberto Blanco de vierde penalty over had geschoten, besliste Brad Davis de serie voortijdig in het voordeel van de Amerika.

Een filosofische analyse van seks

Seks: er is al veel over gezegd, de bladen staan er bol van, de televisie kan niet zonder en het internet is ermee groot geworden. Zelf ben ik er op mijn manier mee bezig en ik prijs mezelf dat ik me niet door de oversekste tijdgeest laat leiden. Ik probeer er meer betekenis aan te geven dan het verdrijven van tijd en het redigeren van stompzinnigheid en verveling. Hier volgt dan ook een tamelijk abstracte en filosofische beschouwing over seks; ik hoop dat de lezer er iets in herkent en wellicht seks anders leert ervaren; dit alles omdat ik me zorgen maak over hoe ermee wordt omgesprongen en over de vulgarisering en pornografische uitbuiting van een zo heerlijk, alles vergoedend gevoel.

WK Zwemmen: Dekker naar finale vlinderslag

Bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Montreal heeft Inge Dekker zich geplaatst voor de finale op de 100 meter vlinderslag.

De Nederlandse kwalificeerde zich als vierde in een tijd van 58.73. De Australische Jessicah Schipper zette de snelste tijd in de halve finales neer met 57.75.

De Nederlandse mannen eindigden als achtste in de finale op de 4x100 meter vrije slag met 3:19.34. Marks Veens, Mitja Zastrow, Stefan Oosting en Bas van Velthoven eindigden daarmee ver achter winnaar Amerika. Bij de 4x100 meter vrouwen werden Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Chantal Groot en Marleen Veldhuis vierde in een tijd van 3:39.37.

Favoriet Grant Hackett won de gouden medaille op de 400 meter vrije slag in een tijd van 3:42.91. De Zuid-Afrikaner Roland Schoeman zwom in de halve finale van de 50 meter vlinderslag naar een nieuw wereldrecord in een tijd van 23.01. Het ouderecord van 23.30 uit 2004 stond op naam van de Amerikaan Ian Croker.

Shirtsponsoring Barcelona in geding

Het is nog niet zeker dat FC Barcelona in het nieuwe seizoen voor het eerst zal gaan spelen met shirtreclame.

Peking, de organisator van de Olympische Spelen van 2008, heeft nog geen volledig akkoord bereikt met de Catalaanse club.
Eerder leek de Chinese stad al een overeenkomst te hebben met voorzitter Joan Laporta, maar dit blijkt niet het geval te zijn, er moeten nog enkele cruciale details worden ingevuld. Voorzitter Laporta blijft echter opgewekt en is ervan overtuigd dat de deal alsnog zal worden beklonken.

Toch is hij al wel vast op zoek naar een alternatieve sponsor. Met de sponsoring is zo´n twintig miljoen euro per seizoen gemoeid. Het contract zal voor de duur van vijf jaar worden gesloten.

Minardi zeer tevreden met resultaat

De Grand Prix van Duitsland is voor Minardi bijzonder succesvol verlopen. Het team spreekt zelfs van het succesvolste race-weekend dit seizoen.

Tijdens de race op Hockenheim eindigde Christijan Albers op de dertiende plaats voor een aantal directe concurrenten. Zijn nieuwe teamgenoot Robert Doornbos beëindigde zijn eerste Formule 1-race met een achttiende plaats.

De race was voor beide coureurs echter niet zonder incidenten. Zo verloor Albers in de eerste ronde één van zijn bargeboards na een aanvaring met een andere wagen en moest Doornbos in de vierde ronde een ongeplande pitstop maken na een aanrijding met Jacques Villeneuve. Onder het tanken ontdekten de mechanici een gaatje in een band, waardoor er een band moest worden gewisseld. Naast een nieuwe band leverde deze wissel echter ook een stop-and-go penalty op.

Ondanks deze incidenten wisten beide coureurs toch met sterk en consequent racen de finish te bereiken. Hoewel zijn auto volgens Christijan Albers niet in optimale staat was, was de Nederlander toch tevreden met het resultaat. "Maar," voegde hij er als kritisch noot aan toe, "ik denk dat het nog beter had kunnen zijn."

Robert Doornbos was vooral blij met het uitrijden van zijn eerste Formule 1-race. Voor de coureur was het, met een botsing, een bandenwissel en een stop-and-go penalty, een bewogen race. Ondanks deze problemen zag de Nederlander de race positief. "Als we dan toch wat pech moeten hebben is het misschien beter om dat vandaag, tijdens de eerste race, te hebben zodat het volgende week een stuk beter zal gaan. Ik voel me fit en kijk nu uit naar Hongarije."

Ginepri winnaar in Indianapolis

Robby Ginepri heeft het ATP-toernooi in Indianapolis op zijn naam geschreven. De Amerikaan zag zijn tegenstander Taylor Dent in de derde set opgeven.

De eerste set leverde een boeiend gevecht op tussen de twee Amerikanen. Dent sprong net iets beter met zijn kansen om en won met 6-4 het eerste bedrijf. In de tweede set ging Dent steeds minder spelen, hij had duidelijk last van de hitte. Ginepri stoomde door naar 6-0. Bij een 3-0 achterstand in de derde set gaf de vermoeide Dent er de brui aan.

Ginepri had een topweek in Indianapolis. De nummer 99 van de wereld versloeg achtereenvolgens Srichaphan, Spadea, Roddick, Beck en Dent. Toch was Ginepri niet tevreden over de manier waarop hij de finale won: ”Het is niet leuk om zo een titel te winnen, helemaal omdat Taylor een vriend is. Ik ben wel tevreden over mijn spel van deze hele week.”

Boek: Linda Holeman - De Doornappel

Het is 1823. Linnet Gow is elf jaar. Haar moeder is gestorven en ze blijft achter bij Ram Munt, een man die niet haar vader is en die haar vooral beschouwt als een lucratieve bron van inkomsten. Kort na de dood van Linny's moeder verkoopt hij haar lichaam voor het eerst aan een vreemde. Dat is het begin van een lange weg vol ellende. Maar Linny weigert zich neer te leggen bij haar lot. Haar moeder heeft haar altijd op het hart gedrukt dat ze méér kan worden en met die woorden in gedachten gaat ze de strijd aan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.