Villeneuve :"Het leek dat iedereen mij raakte"

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve beleefde een vreemde maar wel enerverende wedstrijd op Hockenheim. De Canadees kwalificeerde slecht, startte ook matig en zat hierdoor de eerste paar rondes ‘vast’ achter de Minardi’s van Christijan Albers en Robert Doornbos.

In de vierde ronde raakte hij Doornbos waardoor ze beide even van de baan afvlogen. Villeneuve zegt dat de schuld bij de Nederlander ligt. "Het lijkt wel of ik vandaag door iedereen werd geraakt! In de eerste lap kwam Rubens aan de binnenkant bij me in de hairpin; ik denk dat iemand hem daar had geduwd. Daarna had ik een incident met Doornbos in lap vier. Hij reed over-agressief in zijn eerste race, en terwijl hij remde voor de bocht veranderde hij van lijn en raakten we elkaar. Dat is Formula Ford stuff, en niet nodig!"

Voor de Canadees was het daarna nog niet voorbij. "Daarna met Monteiro, in ronde 27. Ik denk echt niet dat hij me zag. Het grappige is dat de wagen nog steeds goed was na het contact, maar uiteindelijk had ik last van serieuze vibraties. We veranderde de voorbanden maar dat hielp niet, en het werd erger en erger dus ik moest rustig aan doen. Het zou geen zin hebben om in zo’n situatie alles te riskeren."