NBA: Pistons beginnen goed aan finales

De Detroit Pistons hebben wedstrijd één van de Eastern Conference finale gewonnen van de Miami Heat. De Pistons speelden een geode wedstrijd en wisten ervoor te zorgen dat Shaquille O’Neal, sterspeler van de Heat, niet goed in de wedstrijd kwam.

Uiteindelijk werd er met 90-81 gewonnen, nadat de mensen uit Detroit in het derde kwart nog een angstig moment hadden. Miami kwam terug van veertien punten achterstand naar 80-80. Maar uiteindelijk wist men in het vierde kwart het verschil te maken en zo het team uit Florida zijn eerste nederlaag van het naseizoen toe te brengen.

Bij de Pistons waren vooral Rasheed Wallace en Chauncey Billups de uitblinkers van de wedstrijd. Wallace scoorde 20 punten en pakte tien rebounds, Billups scoorde acht van zijn achttien punten in de laatste vijf minuten voor de regerend NBA kampioen.

Wedstrijd twee uit de best of seven serie is woensdag in de American Airlines Arena van de Pistons.