Di Luca: "Boogerd grootste concurrent"

Danilo Di Luca ziet Michael Boogerd als zijn grootste concurrent voor Luik - Bastenaken - Luik. Daarnaast noemt hij Cunego, Rebellin, Freire en Vinokourov.

Voor Danilo Di Luca is morgen zijn kans om de Triple binnen te halen. Waar vorig jaar iedereen sprak over een historisch prestatie van Davide Rebellin, lijkt die prestatie dit jaar door Di Luca te kunnen worden herhaald. De Italiaan heeft zich dit jaar tot een echte winnaar ontpopt en de vraag is wie hem morgen zal kunnen kloppen.

Op de vraag wie Di Luca verwacht, is hij duidelijk: "Een aantal landgenoten zoals Rebellin en Cunego bijvoorbeeld. Freire, Vinokourov... Altijd dezelfden. Helemaal bovenaan zet ik echter Michael Boogerd, gebeten door diens tweede plaats van vorig jaar en vorige zondag. De Nederlander liet de Waalse Pijl schieten om zich volledig te concentreren op Luik-Bastenaken-Luik. Dan weet je het wel, niet?"

De Triple zou hij zelf uniek vinden: "Stel dat het me lukt om ook zondag Luik-Bastenaken-Luik aan mijn erelijst te voegen, dan verandert dat niks en catalogeer ik mijn eigen prestatie naast die van Davide onder de noemer uniek , wees daar maar zeker van. Maar laat ons niet vooruitlopen op de zaken. De koers moet nog gereden worden. En Luik-Bastenaken-Luik is sowieso de mooiste van de drie. Eentje waarvoor ik die andere wel had willen opofferen. Een droom."