Ajacied Maduro in voorselectie Oranje

Marco van Basten heeft in de voorselectie van het Nederlands elftal maar liefst zeven Ajacieden opgenomen, waaronder de middenvelder Hedwiges Maduro.

De voorselectie van de jonge Amsterdammer mag een grote verrassing worden genoemd, omdat Maduro nog maar drie officiële wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld: tegen Roda JC, AJ Auxerre en ADO Den Haag.

Overigens zal de bondscoach pas op 18 maart zijn definitieve selectie bekend maken voor de wedstrijden van Oranje tegen Roemenië op 26 maart en tegen Armenië op 30 maart.

Update
Naast de afvaardiging van Ajax, werden ook nog andere spelers geselecteerd. Zes spelers van AZ liefst. Daarbij voor het eerst verdediger Tim de Cler (26), naast Jan Kromkamp, Denny Landzaat, Joris Mathijsen, Martijn Meerdink en Henk Timmer. Van PSV staan Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Phillip Cocu, André Ooijer en verrassend ook Jan Vennegoor of Hesselink op het lijstje. De spits is derhalve nog steeds in beeld bij Oranje. Van Feyenoord zijn Dirk Kuyt en Romeo Castelen kandidaat.