FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 maart 2005

Eretitels Wennemars en Groenewold

Erben Wennemars en Renate Groenewold zijn tijdens het IJsgala in Heerenveen uitgeroepen tot beste Nederlandse schaatsers van het seizoen.

Zij ontvingen de AEGON Ard Schenk Award. Het Jong Oranje-team werd gekroond tot beste ploeg. De prijzen werden uitgereikt op basis van behaalde resultaten bij de NK's, de World Cups, de EK's en de WK's.

Voor Erben Wennemars is het al het derde jaar op rij dat hij tot beste schaatser wordt gekozen. Wennemars prolongeerde dit seizoen zijn wereldtitel sprint, won de wereldbeker 1.000 meter en werd met Mark Tuitert en Carl Verheijen wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Wennemars liet Bob de Jong en Carl Verheijen achter zich.

Renate Groenewold is de meest constante schaatsster van het seizoen en eindigde voor Marianne Timmer en Barbara de Loor. Groenewold, de wereldkampioene allround van 2004, won onder meer in november de vijf kilometer tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen en werd Nederlands kampioene op de 1.500 meter.

Tijdschrift speciaal voor het toilet

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsOnderzoeksbureau Blauw Research vroeg afgelopen jaar aan 535 mensen wat ze het liefst doen tijdens een bezoek aan de wc, naast hun behoefte. Op de eerste plaats in de 'toilet top 10' stond lezen, wat uitgever Georgia-Pacific inspireerde tot het uitgeven van WC Magazine.

De 'toilectuur', zoals de makers het noemen, werd dinsdag in Amsterdam ten doop gehouden. In eerste instantie verschijnt het blad alleen via een grote fabrikant van toiletpapier, maar de makers hebben als doel het tijdschrift uiteindelijk in de kiosken te verkopen. WC Magazine zal 4 keer per jaar verschijnen, in een oplage van 170.000.

"Het blad is speciaal ontworpen voor op het toilet en claimt daarmee een nog niet eerder benut aandachtsmoment", aldus een woordvoerster. Alle artikelen hebben een leestijd van drie tot zes minuten, omdat uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 5,6 minuten over het toiletbezoek doet.

In het tijdschrift komen artikelen over auto's, reizen, toilet-inrichting en high society. Ook is er ruimte voor raadsels, rebussen en breinbrekers. 'Poep, pies en andere meligheden' worden door de makers geweerd.

Volgens het onderzoek lopen de makers een flink aantal vrouwen mis, doordat het tijdschrift is bedacht voor mensen die gaan zitten op de wc. 57 procent van de vrouwen zegt namelijk boven het toilet 'te hangen' als ze naar een vreemde wc moeten. Dat aantal ligt bij mannen op 14 procent.

Todt: "F2005 niet eerder in actie"

Ferrari zal de nieuwe auto, de F2005, niet eerder dan gepland introduceren. Dat heeft teamhoofd Jean Todt laten weten.

Het weekend verliep voor Ferrari erg wisselvallig. Rubens Barrichello en Michael Schumacher kwalificeerden zich door regenval respectievelijk als elfde en negentiende. In de race viel Schumacher uit na een aanvaring met Nick Heidfeld. Barrichello presteerde wel goed; hij finishte de race als tweede.

Op de vraag of Ferrari nu de F2005 eerder zal introduceren is Jean Todt duidelijk: "Nee. We weten dat we nog niet op het niveau zitten dat we willen halen met de nieuwe auto, dus we blijven testen en ontwikkelen, tot we het gevoel hebben dat we in de positie zijn om hem te introduceren. Bovendien is er één motor voor twee races, dus hebben we nog één race-weekend te gaan."

Uitslagen Champions League (08/03/05)

SubheaderDe returns in de eerste drie achtste finales van de Champions League brachten veel spektakel met zich mee. Er werd volop gescoord.

In Londen deden vele toeschouwers zich tegoed aan het treffen tussen Chelsea en FC Barcelona. De thuisclub maakte in no time de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd goed. Gudjohnsen, Lampard en Duff tekenden binnen 20 minuten voor de 3-0 voorsprong. Ronaldinho hielp Barcelona nog voor de rust weer in de race. In de tweede helft bleef het kansen regenen. Enkel Chelsea wist nog te scoren (4-2) en bekert verder.

AC Milan hield tegen Manchester United de Italiaanse traditie in ere. Met een enkele treffer van spits Hernan Crespo werd de volle buit binnengehaald. Manchester United, met Ruud van Nistelrooij in de gelederen, was zeker niet kansloos, maar verloor wederom met de minimale score.

In Lyon ontving Werder Bremen een pak slaag van Olympique. Nadat eerder de thuiswedstrijd al met 0-3 verloren was gegaan, kreeg het nu een 7-2 nederlaag te slikken. Sylvain Wiltord scoorde driemaal voor de Franse club.


Uitslagen achtste finales

Chelsea - FC Barcelona 4-2 (1-2)
8' Gudjohnsen 1-0
17' Lampard 2-0
19' Duff 3-0
27' Ronaldinho 3-1 (pen)
38' Ronaldinho 3-2
75' Terry 4-2

AC Milan - Manchester United 1-0 (1-0)
61' Crespo 1-0

Olympique Lyon - Werder Bremen 7-2 (3-0)
8' Wiltord 1-0
17' Essien 2-0
30' Essien 3-0
32' Micoud 3-1
55' Wiltord 4-1
57' Ismaël 4-2 (pen)
60' Malouda 5-2
64' Wiltord 6-2
80' Berthod 7-2 (pen)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Briatore claimt zijn gelijk

Nu Giancarlo Fisichella de eerste Grand Prix heeft gewonnen, is iedereen bij Renault erg opgetogen. Voor teambaas Flavio Briatore is de overwinning een bevestiging van zijn gelijk.

Voor het seizoen was Briatore ervan overtuigd dat Renault om de topposities kon gaan meedoen. Hij noemde in dat verband echter vaker de naam van Fernando Alonso dan van Giancarlo Fisichella. Nu de tweede de eerste Grand Prix heeft gewonnen, betekent dat niet dat Briatore minder met Fisichella zal pronken.

Briatore was namelijk al overtuigd van Fisichella, naar eigen zeggen: "Het was nooit een gok om hem bij Sauber weg te halen. Hij is het soort volwassen coureur die de druk van het vechten in de top aan kan. Fischella is de man voor dit seizoen. Ik hou wel van een gokje, maar met de keuze voor een coureur gok ik nooit."

Nu is Briatore nog zelfverzekerder voor de rest van het seizoen: "We zullen Ferrari een poepje laten ruiken en er nog wat lol bij hebben ook. Dit was een goed resultaat voor de sport, net als voor ons, en ik ben erg blij voor Fisichella."

Uitslagen CL (08/03/2005)

De eerste drie beslissingen in de achtste finales van de Champions League zijn gevallen. Hieronder vind je de uitslagen.

Chelsea - FC Barcelona 4-2 (1-2)
8' Gudjohnsen 1-0
17' Lampard 2-0
19' Duff 3-0
27' Ronaldinho 3-1 (pen)
38' Ronaldinho 3-2
75' Terry 4-2

AC Milan - Manchester United 1-0 (1-0)
61' Crespo 1-0

Olympique Lyon - Werder Bremen 7-2 (3-0)
8' Wiltord 1-0
17' Essien 2-0
30' Essien 3-0
32' Micoud 3-1
55' Wiltord 4-1
57' Ismaël 4-2 (pen)
60' Malouda 5-2
64' Wiltord 6-2
80' Berthod 7-2 (pen)

Uitslag Chelsea - FC Barcelona

Chelsea en FC Barcelona speelden de achtste finale return in Londen. In een zinderend duel wist Chelsea Barcelona te verslaan.

De wedstrijd leek aanvankelijk in veel opzicht op het eerdere treffen in Camp Nou. Barcelona nam het initiatief. Chelsea verscheen echter middels een flitsende uitbraak als eerste voor het doel. Op aangeven van Mateja Kezman opende Gudjohnsen ogenblikkelijk de score. De gasten waren nog niet van de schrik bekomen of de tweede treffer was een feit. Een schot van Cole werd aangeraakt, waarop keeper Victor Valdes niet voldoende kon redden. Frank Lampard was er snel bij om het kansje te verzilveren. Twee minuten later werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Dit keer scoorde Damien Duff. Barcelona hervond zich nog. In de 27e minuut kreeg het een strafschop na een handsbal van Renato Paulo Ferreira. Ronaldinho scoorde feilloos. Goed tien minuten later was hij met een punter nog eens trefzeker. Daarmee was Barcelona weer op koers richting kwartfinale.

De tweede helft kon maar moeilijk tippen aan het eerste bedrijf. Niettemin deden beide ploegen wederom hun best. Er waren vele kansen over en weer. Andres Iniesta en Samuel Eto'o lieten prima schotkansen echter onbenut. Chelsea tekende een kwartier voor tijd voor de beslissende treffer. Terry maakte middels een kopbal een einde aan het Catalaanse optreden in de Champions League. De prima leidende scheidsrechter Collina liet bij die situatie vasthouden door Carvalho van keeper Valdes onbestraft. Mede dankzij inbrengen van twee verdedigers aan Chelsea zijde slaagde Barcelona er niet meer in de benodigde treffer te scoren. Chelsea is met de 4-2 zege en de 1-2 nederlaag verder naar de kwartfinales.

Chelsea - FC Barcelona (4-2)
8' Gudjohnsen 1-0
17' Lampard 2-0
19' Duff 3-0
27' Ronaldinho 3-1
38' Ronaldinho 3-2
75' Terry 4-2

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira (Johnson/51), Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Makelele, Cole, Lampard, Duff (Huth/85), Kezman, Gudjohnsen (Tiago/78)

FC Barcelona: Valdes, Belletti (Giuly/84), Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst (Sylvinho/45) , Deco, Gerard, Xavi, Ronaldinho, Eto'o, Iniesta (Maxi Lopéz/85)

Nederland 3 koopt 'Million Dollar Baby' aan

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De film 'Million Dollar Baby' van regisseur Clint Eastwood is aangekocht door Nederland 3. De televisiezender heeft laten weten dat de film, die vorige week de Oscar in de categorie 'beste film' won, over ongeveer twee jaar op de buis te zien zal zijn.

Naast de bovengenoemde Oscar won de film ook een Academy Award voor beste regisseur, beste vrouwelijke hoofdrol (Hillary Swank) en beste mannelijke bijrol (Morgan Freeman). In 'Million Dollar Baby' is bovendien een kleine rol weggelegd voor de Nederlandse oud-kickbokskampioene Lucia Rijker.

Omroepen NPS, VARA en VPRO willen Nederland 3 profileren als de filmzender van de publieke omroep. Eerder werden al topfilms als 'Goodbye, Lenin!', 'Lost in Translation' en 'Girl with the Pearl Earring' aangekocht. Ook 'Mar Adrento', de Spaanse productie die dit jaar de Oscar voor beste buitenlandse film won, is aangekocht.

Amerika waarschuwt Suriname voor Bouterse

Desi BouterseDe Amerikaanse ambassade in Paramaribo stelt dat haar land en vele andere landen moeilijk kunnen samenwerken met de regering van een veroordeelde drugsdealer. Op 25 mei zullen de inwoners van Suriname naar de stembus gaan om hun nieuwe leider te kiezen. Desi Bouterse doet met zijn partij, de NDB mee en maakt een kans om "wederom" president te worden. Wordt Bouterse gekozen, dan kan dat volgens de Amerikanen gevolgen voor het land hebben.

De Amerikanen zijn van mening dat de veroordeling van Desi Bouterse wegens drugshandel door een Nederlandse rechtbank niet kan worden genegeerd. Bouterse is destijds niet uitgeleverd aan Nederland omdat Nederland geen uitleveringsverdrag met Suriname heeft.

Man verwisselt cadeau van vrouw en vriendin

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Roemeense man heeft onlangs zijn vrouw verloren door een stomme fout. Hij gaf haar en zijn maîtresse een ketting cadeau waarin hun naam was gegraveerd. Alleen verwisselde hij de halssnoeren.

Voor de man naar zijn werk vertrok liet hij één van de identieke kettingen achter voor zijn vrouw. Later op de dag belde een advocaat hem op om te zeggen dat zijn vrouw een echtscheidingsprocedure had ingezet. De ketting die thuis was achtergelaten droeg namelijk de naam van de vriendin.

Hoewel het nu misschien wat laat is, hoopt de Roemeen dat zijn vrouw alsnog van haar echtscheidingsplannen afziet. Het stel is twintig jaar getrouwd.

Lumines naar Europa

Lumines, de hippe muziek-puzzelgame van Bandai, komt naar Europa. Ubisoft gaat de game uitbrengen en hij zal tegelijk met de launch van de PSP beschikbaar zijn.

John Parkes, director of marketing bij Ubisoft is blij:

"[...]
Ubisoft is thrilled to partner with Bandai and Q ENTERTAINMENT to bring Lumines for the PSP to the European launch. Lumines is such a unique and exciting title, we're very pleased to add it to Ubisoft's lineup of superior games.
[...]"


Gizmondo vanaf 19 maart te koop

De Nintendo DS en de PSP zijn niet de enige twee spelers op de handheld gaming markt. Ook de Gizmondo wil graag meedoen met de groten van 2005. De Gizmondo zal vanaf 19 maart te koop zijn voor een prijs van £229.

De Gizmondo zal niet alleen een game-apparaat zijn, maar je kan er ook foto's mee maken en er wordt een SIM-kaart meegeleverd zodat je MMS en SMS kan versturen. Daarnaast is er de mogelijkheid om MP3 te luisteren en MPEG4 filmpjes te bekijken. Ook een GPS chip zit in de Gizmondo ingebakken.

"[...]
Gizmondo is the British challenger in a market that will witness a spectacular boom this year,
[...]"


aldus Carl Freer van Gizmondo:
"[...]
we've been able to introduce exciting new features like GPS into gaming, and with such a remarkable list of features, the Gizmondo is the most powerful, feature-laden piece of multi-entertainment hardware available.
[...]"


Games gaan tussen de £9.99 en £29.99 kosten.

Voor 1,7 miljard online gekocht in 2004

Icoon Digital nieuws Nederlanders hebben vorig jaar massaal online gewinkeld. De totale uitgaven stegen naar 1,7 miljard euro, wat 42 procent meer is dan in 2003. Ongeveer vier miljoen mensen gaven vorig jaar online geld uit, wat neerkomt op 424 euro per persoon. Dat blijkt uit cijfers van het halfjaarlijks onderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Het hogere bedrag wordt volgens het onderzoek vooral veroorzaakt doordat mensen duurdere uitgaven deden, zoals het boeken van reizen of het afsluiten van verzekeringen. Met 740 miljoen euro heeft de reismarkt dan ook het grootste aandeel in de online uitgaven.

De omzet van de detailhandel daalde in 2004 juist met 2,1 procent. Eén van de redenen dat mensen vaker van achter de pc hun aankopen doen, is de toename van het aantal breedbandaansluitingen in Nederland.

Muizenplaag bedreigt luchtverkeer Schiphol

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Het aantal botsingen met vogels is met vijftig procent toegenomen, volgens het jaarverslag Schiphol. Volgens de luchthaven is dit het gevolg van de muizenplaag die het vliegveld teistert. Muizen trekken namelijk vogels aan, zoals de buizerd en de reiger. Deze lopen dan weer het risico in een motor van het vliegtuig terecht te komen.

"We hebben veel gedaan aan de zwermen kieviten en spreeuwen" vertelt Ruud Wever van de luchthaven. "En met succes. We hebben alle mogelijkheden gebruikt. De zwermen zijn grotendeels verdwenen, het zijn nu vooral solitaire vogels die moeten worden aangepakt." Per 10.000 vluchten was er in het afgelopen jaar 4,5 keer sprake van een botsing, terwijl dit een jaar eerder nog maar 3 keer was.

De luchthaven werkt inmiddels aan verschillende oplossingen om zowel de muizen als de vogels op afstand te houden. Zo zijn er de gebruikelijke oplossingen als het verjagen met honden, de alarmpistolen en bandjes met angstkreten. In de kop van de Polderbaan zijn nu bloembollen gepoot van narcissen en keizerskronen. Zodra deze uitkomen, verspreiden ze een geur waar muizen en mollen niet van houden. Schiphol hoopt dat de dieren dan een ander onderkomen zoeken. Ook laat de luchthaven het gras hoger groeien, omdat vogels liever laag gras hebben. Beton rond de banen storten is volgens Wever geen oplossing: "Het verhoogt de aantrekkelijkheid niet. Daarbij vinden vogels het heerlijk op beton te zitten wanneer het koud is, want het houdt de warmte vast. Muizengif mogen we niet gebruiken, omdat het indirect roofvogels zou kunnen doden."

Ongelukken
Het komt maar zelden voor dat er ernstige ongelukken gebeuren door vogels. Toch blijft de KLM als belangrijkste gebruiker van Schiphol, aandringen op maatregelen. "Vorig jaar hadden we een serieus incident in Los Angeles, waar een van onze toestellen een adelaar in de motor kreeg. Een ontploffing volgde, waardoor er een uitlaatstuk afviel. Dat kwam terecht op het nabijgelegen strand. Niemand raakte gewond", vertelt Hugo Baas van de vliegmaatschappij.

Ook bij het noodlottige ongeval op de vliegbasis in Eindhoven in juli 1996 waren vogels de oorzaak van het ongeluk. Tijdens de landing vloog het toestel, een Lockheed C-130 Hercules, door een zwerm opgevlogen vogels. Hierdoor werden drie motoren meteen uitgeschakeld. 34 mensen overleefden het ongeluk niet, zeven anderen raakten zwaargewond.

Kinderen leven 10 jaar met lijk vader in huis

Icoon opmerkelijk nieuws Een bizar verhaal uit Japan. Daar heeft de politie in het westelijk gelegen stadje Itami in een woning het lijk gevonden van een man die mogelijk al tien jaar dood was. Dit, terwijl zijn kinderen al die tijd rond het wegrottende lichaam hebben geleefd.

De resten van het weggerotte lichaam trof de politie op een bed in het huis aan. De kinderen, allen ouder dan zeventig jaar, waren in de veronderstelling dat hun vader nog springlevend was. Toch vroeg één van hen onlangs aan een familielid of hun vader misschien toch was overleden.

Forensisch onderzoek zal binnenkort uitwijzen waaraan de man is gestorven. De man stond met zijn 107-jarige leeftijd ingeschreven als oudste inwoner van de provincie Hyogo.

Adventure Ankh aangekondigd

De Duitse uitgever Rebel Games komt met een 3D-adventure, Ankh, dat zich afspeelt in het oude Egypte. Het spel wordt ontwikkeld door het eveneens Duitse Deck 13. In Duitsland zal het spel al in september in de winkels liggen. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt, al is daar nog geen datum voor gegeven.

De Egyptische jongen Assil steelt de sleutel van de grote pyramide om er eens flink te kunnen feesten met zijn vrienden. Helaas voor hem rust er een vloek op de pyramide en zal hij dus binnen enkele uren sterven. Maar als hij de sleutel niet gestolen had, had hij ook nooit de magische Ankh gevonden en het meisje van zijn dromen ontmoet...

Het spel zal volgens de uitgever veel zwarte humor, moeilijke puzzels en prachtige, zeer gedetailleerde omgevingen bevatten. Er is alvast één screenshot vrijgegeven:

Kamer tegen voorstel orgaandonatie

ChuckyPancamo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft vandaag tegen het voorstel gestemd om Nederlanders verplicht na hun dood hun organen af te laten staan voor transplantatie. Het voorstel kwam van SP-Kamerlid Kant en kreeg 78 tegenstemmers en 68 voorstemmers.

Het CDA, VVD, SGP en Groep Wilders stemden tegen. De PvdA, SP, D66, LPF, GroenLinks, ChristenUnie en de Groep Lazrak stemden voor, op enkele uitzonderingen binnen de partijen na. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid was vanaf het begin af aan al tegen het voorstel.

Hoogervorst zei na afloop van de stemming: "Ik denk dat een heleboel mensen teleurgesteld zijn." Wel kondigde hij aan "alles op alles" te zullen zetten om het aantal geregistreerde donoren te verhogen. Onder meer wil hij burgers vaker gaan vragen hun organen na hun dood af te staan.

Voor de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland kwam de uitslag van de stemming hard aan. Volgens hen is het een "zwarte dag" voor de mensen die op de wachtlijst staan voor een donororgaan.

PSV fit, Monaco gehandicapt

PSV verkeert wederom in optimale conditie voor het treffen met AS Monaco van woensdag. De selectie van Hiddink is compleet, waar die van collega Didier Deschamps gehavend is.

Bij PSV dus geen bijzonderheden, Monaco kent wel zorgen. De club moet het, nog afgezien van de magere resultaten van de laatste weken, zonder drie (lang)geblesseerden stellen; Sébastien Squillaci, Dayo Oshadogan en Souleymane Camara. Daarnaast staat er achter vijf namen een vraagteken voor de wedstrijd van woensdag. De inzet van eerste doelman Flavio Roma is onzeker. Sheyi Adebayor, Andreas Zikos, Lucas Bernardi en Pontus Farnerud zijn eveneens twijfelgevallen. In vergelijking met twee weken terug is de Uruguayaanse aanvaller Javier Chevantón nu wel weer van de partij. In het duel met FC Metz van afgelopen weekend kwam hij niet tot scoren (0-0)

Monaco zal een 1-0 achterstand dienen goed te maken om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het Champions League toernooi.

Echtpaar bekogeld door grote groep jongeren

h4nz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ouder echtpaar is vorige week op het Scheldeplein in Alblasserdam bekogeld met ijsballen, stenen en eieren door een groep van dertig tot veertig jongeren. Het incident is vandaag pas naar buiten gebracht, omdat de 73-jarige man zo geschrokken was van de aanval, dat hij een aantal dagen later pas aangifte kon doen.

Het echtpaar zat in de auto, toen zij ineens werden bekogeld door een grote groep jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Toen de man uitstapte om er wat van te zeggen, werd hij zelf doelwit. Zijn vrouw kreeg een ei tegen haar hoofd. De reden van de aanval is onbekend. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Eerste Chronicles of Narnia details

Het is gebruikelijk dat Disney zo rond de kerst met een film komt. Dit jaar moet The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe de kaskraker worden. Tegelijk met de film komt er uiteraard ook een gelijknamige game uit op diverse platforms (te weten: PlayStation 2, PSP, Xbox, GameCube, Game Boy Advance, Nintendo DS en PC). De game wordt door Disney Interactive (de publishing tak van Buena Vista Games) uitgegeven en door Traveller's Tales en Griptonite Games ontwikkeld. De film is gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis en gaat over het bevroren land Narnia.

"We hebben een paar creatieve top-talenten uit de gamesindustrie aan ingehuurd om aan de Chronicles of Narnia video games te werken," zegt Graham Hopper, senior vice president en general manager van Buena Vista Games. "De fantastische werelden en verbazingwekkende wezens die in de film voorkomen worden gebruikt als basis voor een action-adventure waarin spelers meegesleept zullen worden door opmerkelijke karakters, heftige gevechten en prachtige omgevingen, die alleen zouden kunnen bestaan in Narnia."

In Narnia is het al honderd jaar winter door het toedoen van een boze heks. De machtige leeuw Aslan probeert met behulp van een oude profetie zijn volk te redden. Vier kinderen uit onze wereld komen in Narnia terecht. Alleen door hun unieke krachten te bundelen kunnen Peter, Susan, Edmund en Lucy Pevensie de heks verslaan en Narnia redden. Daarvoor moeten ze wel een leger monsters verslaan, waaronder minotaurs, minoboars, cyclops, weerwolven, wraiths, ankleslicers, wolven en boggles (wat dat dan ook mogen zijn).

De monsters worden vormgegeven door de Nieuw-Zeelandse Weta Workshop, wier eerdere portfolio onder andere speciale effecten voor "Lord of the Rings: Return of the King," "Van Helsing," en "I, Robot" omvat. Het spel zal niet alleen uit vechten bestaan, de vier moeten ook puzzels oplossen. Ook zullen er stukjes film in de game verwerkt worden.

Petitie tegen over één kam scheren moslims

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het inititatief Moslimpetitie.nl heeft vandaag aan de commissie Integratiebeleid van de Tweede Kamer 2310 handtekeningen, gezet onder een manifest, overhandigd. De petitie, een initiatief van acht islamitische studenten uit Amsterdam, is gericht aan 'de vrienden van Van Gogh, mensen van de LPF, VVD en groep-Wilders'.

De ondertekenaars willen dat het over één kam scheren van alle moslims stopt. "De afgelopen jaren voelen wij ons in toenemende mate miskend, gediscrimineerd en gegeneraliseerd", aldus Hassan Outaklla en Fadi Hirzalla, twee van de initiatiefnemers van de petitie. Volgens politicoloog Hirzalla, "is er een algemeen klimaat in Nederland geschapen waarin het acceptabel is geworden om moslims te ridiculiseren en te criminaliseren."

In de open brief staat onder meer: 'De moord op Van Gogh is gepleegd door een individu, niet door de islam. Onze islam veroordeelt de moord (...) Het is vanzelfsprekend dat wij (allochtone moslims, red.) de moord net zozeer als u afkeuren. (...) Kritiek mag, maar geef het wel met respect en wees nauwkeurig en evenwichtig in uw oordeel. Waar wederzijds respect eindigt, daar begint onderling wantrouwen. Waar belediging begint, daar eindigt constructieve dialoog.'

In december werd de actie gestart. Omdat het aantal handtekeningen nauwelijks meer toeneemt, is besloten om vandaag deze te overhandigen. Volgens Outaklla is het niet een eenmalige actie. In de toekomst komen er volgens de beweging nog projecten, debatten en andere petities.

Voetbal: Van Basten ziet meer vernieuwing

Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten gaf dinsdag de namen van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de WK kwalificatieinterlands met Roemenië en Armenië prijs. In de voorselectie zijn opvallend liefst zeven Ajacieden opgenomen, waaronder de beloftes Ryan Babel en Hedwiges Maduro. Verder onder meer zes spelers van AZ en vijf van PSV.

De naam van Maduro is de grootste verrassing in het rijtje. De voorselectie van de jonge Amsterdammer is kennelijk verdiend op basis van de drie officiële wedstrijden die hij in het eerste van Ajax speelde: tegen Roda JC, AJ Auxerre en ADO Den Haag. De middenvelder viel op in het bekertreffen met ADO Den Haag, nadat hij de paal trof, kon Wesley Sneijder de score openen. Ook teamgenoot Ryan Babel kwam nooit op het Oranjelijstje voor. Zijn prestaties van de laatste tijd konden Ajax voor erger behoeden.

Bij de overige namen vallen vooral die van Tim de Cler en Jan Vennegoor of Hesselink op. De verdediger van AZ bleef tot nog toe onopgemerkt temidden van zijn collega's Joris Mathijsen en Jan Kromkamp. PSV-spits Vennegoor of Hesselink weet met de nominatie dat hij nog altijd in beeld is in Zeist. Nadat voor de oefenwedstrijd tegen Engeland bij afwezigheid van tal van spitsen geen uitnodiging op de mat viel, was het uitzicht op een eventueel Oranje optreden in de toekomst voor hem even ver weg. Ook collega André Ooijer is genomineerd. Op 18 maart maakt Van Basten de definitieve selectie bekend.

Hierbij een overzicht van spelers van de Nederlandse clubs, van Ajax:
Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Nigel de Jong, Maarten Stekelenburg, Rafael van der Vaart, John Heitinga en Wesley Sneijder

Van AZ:
Jan Kromkamp, Tim de Cler, Denny Landzaat, Joris Mathijsen, Martijn Meerdink en Henk Timmer

van Feyenoord:
Dirk Kuyt en Romeo Castelen

Van PSV:
Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Phillip Cocu, André Ooijer en Jan Vennegoor of Hesselink

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Lion Gate films op UMD

Lion Gate Films heeft vandaag aangekondigd dat ze 12 films uit zullen brengen op een UMD-disk voor de PSP. Deze 12 films bestaan uit een aantal recente zoals Open Water en Saw, maar ook uit een aantal oude films zoals Total Recall en Rambo: First Blood.
De prijzen zullen variëren van 10 tot 30 dollar, afhankelijk van de film. Volgens Steeve Beeks van Lion Gate Films zal de PSP een groot succes worden, zowel op spellengebied als op filmgebied.

Laatste seizoen Ponk bij Utrecht

Doelman René Ponk van FC Utrecht moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe club. De clubleiding heeft besloten het aflopende contract van de 33-jarige keeper niet te verlengen. FC Utrecht wil verder met de twee jongere doelmannen Joost Terol en Michel Vorm.

Ponk speelt sinds 1994, met tussenpozen, voor de ploeg uit de Domstad. Tussendoor kwam hij ook uit voor VVV, Santiago de Compostela in Spanje en FC Dordrecht.

In de winterstop leek Ponk de nieuwe keeper van De Graafschap te worden, maar de ploeg uit Doetinchem koos uiteindelijk voor Jimmy van Fessem.

maak je eigen muziek

Ik kwam een erg uitgebreide site tegen waar je zelf je muziek kan maken. Voor degenen die dat vaker doen zal het misschien een makkie zijn om zelf een leuk stukje in elkaar te zetten
Voor degenen die er minder bekend mee zijn raad ik aan om ff de demo te bekijken ( maar zelfs dan is het nog best pittig om te doen )
musicmaker
Ps: ik heb het ff geprobeerd maar ik ben der niet echt een kei in. De effecten en de solo`s zijn eigenlijk best wel geinig
Je kan de boel op die site opslaan en ons een urltje doorgeven

Microsoft organiseert nationaal Halo 2-toernooi

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het een nationaal Halo 2-toernooi gaat organiseren. Als je ervoor zorgt dat je uiterlijk tegen 20 maart tot de beste acht Nederlandse rumble pit-spelers behoort, dan ga je door naar de landelijke finale waar je gaat strijden om de hoofdprijs. De hoofdprijs bestaat uit een digitale camcorder van Samsung, een speciaal beeldje van Master Chief, een Halo 2 T-shirt en een plaquette van het toernooi.

Om mee te kunnen doen, moet je drie dingen doen:
1. Meld je aan bij je Xbox.com-account.
2. Koppel je gamertag aan je Xbox.com-account.
3. Schrijf je in als deelnemer en speel Halo 2 op Xbox Live.

Belgische gamers kunnen op deze deze pagina terecht.

Apen op Borneo seksueel misbruikt

Scootmobiel en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Verschillende vrouwtjesapen op het Indonesische eiland Borneo worden seksueel misbruikt door mensen. Dit vertelden verschillende natuurbeschermers tijdens een bijeenkomst. Een bewijs voor het misbruik ligt in het abnormale gedrag van een orang-oetan die terugkwam in een rehabilitatiecentrum.

Volgens de natuurbeschermers worden de apen misbruikt in bordelen in illegale nederzettingen van houtkappers. Daar worden de dieren gedrogeerd, waarna ze seksueel misbruikt worden. Hoeveel dieren dit lot al hebben ondergaan is niet duidelijk. Ook het Wereldnatuurfonds en een Britse journalist bevestigen het misbruik.

Op Borneo leven nu nog 39.000 orang-oetans. Om de dieren te kunnen helpen is het volgens het Wereldnatuurfonds noodzakelijk om 18 miljoen hectare regenwoud van het eiland tot internationaal natuurreservaat uit te roepen. De 21 huidige nationale parken moeten door uitbreiding met elkaar verbonden worden. En ook is een betere bewaking nodig van de parken.

Jongens gooiden beeldscherm van viaduct

Icoon Binnenlands nieuws Twee jongens hebben maandag een beeldscherm van een viaduct over de Den Elterweg in Zutphen gegooid. Enkele auto's zijn over het beeldscherm heengereden, maar er zou geen noemenswaardige schade zijn ontstaan. Nadat de lokale media aandacht hadden besteed aan het incident, meldden de jongens zich vandaag bij de politie.

De eerste van de twee jongens meldde zich dinsdagochtend vrijwillig bij het politiebureau. Volgens een woordvoerder had de politie al vlak na het incident een 'vermoeden' dat in zijn richting wees. Een paar uur later meldde een tweede jongen zich. "We hebben nog niet de hele club gesproken die erbij betrokken was, maar we hebben nu wel de hoofddaders te pakken", aldus de woordvoerder.

De jongens verklaarden zich niet gerealiseerd te hebben wat de gevolgen hadden kunnen zijn. Ze zijn door de politie doorverwezen naar een preventieproject, waar 'passende maatregelen' zullen worden genomen.

Volgens de woordvoerder werkt de aandacht voor mensen die objecten van viaducten gooien twee kanten op. "De één breng je door de berichtgeving op een idee, de ander bedenkt welke risico's ze nemen. Wij mikken met voorlichting in schoolklassen en in de media op de groep jongeren die er niet bij nadenkt voordat ze iets van een viaduct gooien."

EA bestormt mobiele markt

EA is is druk bezig met ontwikkelen voor de nieuwe generatie handhelds, maar ook voor de gewone mobieltjes blijkt EA druk bezig te zijn. Volgens John Batter, vroeger General Manager van EA, maar nu General Manager van de nieuwe afdeling, EA Mobile, komen er tussen de 15 en 20 nieuwe franchises voor mobiele telefoons aan uit EA's schuur. Batter had op een grote EA-conferentie voor meer dan 700 man het volgende te zeggen:
"[...]
Community and quality will drive growth for Electronic Arts in the mobile space.
(...)
When the consumer loves what we're doing, we're all going to make a ton of money.
(...)
We will be franchise-focused and connected, allowing the consumer to interact anytime, anyplace. It's not about genre, but about building a community around a franchise consumers are passionate about.
[...]"


Het lijkt er dus op dat EA nu ook deze markt gaat proberen te veroveren en volgens veel mensen zal dit ze prima gaan lukken.
"[...]
They are moving into the mobile sector and it's going to change everything. I'm impressed with their understanding of what it takes to succeed.
[...]"


Batter zei dat hij verwachtte dat in 2006-2007 mobieltjes graphics als die van de PSP aan zullen kunnen. Hij wil doen waar EA bekend om staat: mensen enthousiast maken over een franchise en die dan verspreiden over alle platformen - ook mobiel.

Parijs-Nice: Boonen opnieuw de sterkste

Tom Boonen (Quick-Step) heeft vandaag de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Belg, die gisteren al de eerste etappe op zijn naam schreef, was na 46,5 kilometer in Thiers iedereen te snel af in de massaspurt. Tom Boonen is, door de behaalde bonificatieseconden op de streep, tevens de nieuwe leider.

De organisatie van de 'rit naar de zon' had de tweede etappe flink ingekort. Door het slechte weer werd afgeweken van het eigenlijke parkoers van 191 kilometer en werd gekozen voor een 46,5 kilometer lange koers.

De koers, die meer weg had van een lange spurt, werd dan ook vanaf het startschot door Rabobank en Quick-Step gecontroleerd. Beide ploegen hadden er met Dekker en Boonen veel belang bij om de groep bijeen te houden.

Acht kilometer voor de meet, op de enige klim van de dag, probeerde Nico Mattan (Davitamon-Lotto), Jens Voigt (CSC) en Kim Kirchen (Fassa Bortolo) echter weg te komen, maar zonder resultaat.

Ook een vluchtpoging van Sylvain Chavanel (Cofidis) en Leon van Bon (Davitamon-Lotto) in de daaropvolgende afdaling werd door de sterk rijdende Quick-Step-ploeg, net voor de meet, teniet gedaan. Voor Boonen was het vervolgens makkelijk om zijn concurrentie uit het wiel te sprinten en zijn tweede Pro Tour zege op te eisen.

Uitslag tweede etappe:
1.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 53.31
2.K.A.Arvesen (Noo/CSC) z.t
3.Y.Popovych (Oek/Discovery Channel) z.t
4.V.Reynes (Spa/Illes Balears) z.t
5.O.Pollack (Dui/T-Mobile) z.t

Algemeen klassement na twee etappes:
1.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 5h 17 '55
2.E.Dekker (Ned/Rabobank) + 0.03
3.K.A.Arvesen (Noo/CSC) + 0.05
4.V.Gusev (Rus/CSC) + 0.09
5.J.Voigt (Dui/CSC) + 0.09

Zijlaard-van Moorsel genomineerd

Leontien Zijlaard-van Moorsel is genomineerd voor de Laureus World Sport Award. Ze dankt haar nominatie aan haar gouden plak op de Olympische Spelen.

In Athene won Zijlaard-van Moorsel goud op de tijdrit. Daarnaast won de oud-wielrenster brons op de achtervolging. Daarmee is ze de succesvolste wielrenster op de Olympische Spelen. Voor de award krijgt Zijlaard-van Moorsel concurrentie van atletes Kelly Holmes (Engeland), Carolina Klüft (Zweden), Yelena Isinbayeva (Rusland), tennisster Maria Sharapova (Rusland) en golfster Annika Sörenstam (Zweden).

Bij de mannen zijn wielrenner Lance Armstrong (VS), atleet Hicham El Guerrouj (Marokko), tennisser Roger Federer (Zwitserland), zwemmer Michael Phelps (VS), Formule I-coureur Michael Schumacher (Duitsland) en motorcoureur Valentino Rossi (Italië) genomineerd.

Bij de teams strijden het Argentijnse mannen basketbalteam, de honkballers van Boston Red Sox, de golfers van het Europees Ryder Cup Team, de voetballers van FC Porto, de coureurs van Ferrari en het Griekse nationale voetbalelftal om de trofee.

Baby vermoord na ruzie om 7 euro

Icoon Buitenlands nieuws In de Colombiaanse hoofdstad Bogota hebben drie mannen zondagnacht een baby van negen maanden doodgestoken. De drie mannen waren schuldeisers, die 20.000 pesos (7 euro) bij de vader van het kind kwamen ophalen. De politie heeft één van de moordenaars kunnen arresteren, de andere twee zijn nog niet gevonden.

De vader sliep samen met zijn kind in een auto die in zijn winkel geparkeerd stond, en werd gewekt door de schuldeisers die het geld kwamen opeisen. Omdat hij niet kon betalen, staken de drie op hem en zijn kind in. De man raakte hierbij zwaargewond. Zowel de man als de baby werden direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar voor de baby was het al te laat.

Zaak-Majstorovic naar geheime locatie

De KNVB heeft dinsdag besloten om de zitting van FC Twente-speler Daniël Majstorovic, die voor vanavond bij de tuchtcommissie op de agenda staat, niet in Zeist te behandelen. De zaak zal nu op een geheime locatie worden afgehandeld.

De voetbalbond heeft hiertoe besloten nadat er informatie was binnengekomen dat een groep van circa zestig fanatieke Twente-aanhangers de zitting wilde bijwonen. Uit veiligheidsoverwegingen is er nu gekozen voor een andere locatie.

De tuchtcommisie behandelt de zaak van de speler van FC Twente nadat Majstorovic niet akkoord was gegaan met het schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing. De voetballer zou in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen tweemaal een elleboogstoot hebben gegeven aan tegenstander Martin Drent.

Palmtop NES-emulator ontwikkeld

Een moderne PalmOne machine (Zire 72 of Tungsten) kan technisch gezien makkelijk een classic console emuleren. Om echter een nes-spel te spelen moest je voorheen een emulator gebruiken waar voor betaald moest worden. Voor de palmbezitters is er nu echter één die gratis is en die goed werkt.

Yoyofr heeft namelijk een emulatorsysteem uitgebracht dat nes-, gb-, snes- en megadrive-spellen kan emuleren en welke dit op een acceptabele snelheid doet. Er wordt bovendien nog gewerkt aan Neo Geo Pocket-, WonderSwan- en TG16-support.

De emulator heet Little John Palm OS en is op deze pagina te vinden.

De emulator is te gebruiken volgens het magische principe van 'cardware', waarbij je de maker van het programma een kaartje stuurt als de emulator je bevalt.

Tweede etappe Parijs-Nice ingekort

De tweede etappe van Parijs-Nice is door de organisatie ingekort vanwege sneeuwval. Normaal gesproken zou de etappe van La Châtre naar Thiers gaan over 191 km. De ingekorte etappe gaat nu van Aigueperse naar Thiers over 46.5 km.

De renners hebben zich vanochtend wel gemeld in La Châtre om daar de startlijst te tekenen. Vanuit La Châtre is men daarna met auto’s en bussen naar Aigueperse gereden waar om 15.00 de etappe is gestart. Een beslissing over de lengte van de derde etappe, Thiers - Le Chambon-sur-Lignon, wordt morgenvroeg voor de start pas genomen. Koersdirecteur Prudhomme: "Misschien moeten we de derde etappe inkorten, maar er is een weersverbetering voorspeld. Dus we moeten even afwachten hoe alles er morgen uitziet."

Vorig jaar werd de vierde etappe van Parijs-Nice, ook wel bekend als 'de koers naar de zon', ook afgelast vanwege hevige sneeuwval.

"Melbourne loopt geen gevaar"

De Australische Grand Prix loopt geen gevaar geannuleerd te worden, ondanks het feit dat de FIA daarmee heeft gedreigd. Dat zegt Ron Walker, hoofd van de Australian Grand Prix Corporation, de organisator van de race.

De FIA had na de verloren rechtszaak tegen Minardi, afgelopen weekend, gedreigd om Australië te boycotten. Walker verklaart echter dat de organisatie een contract heeft om tot 2010 de Australische Grand Prix te mogen organiseren. Ook zou er al een optie zijn opgenomen voor de vijf seizoenen daarna.

Walker zal deze week de situatie met Bernie Ecclestone bespreken, maar hij voegde toe: "Ik ga me niet bemoeien met de politiek van de FIA. We hebben de race omdat we hem goed organiseren in Melbourne. We liggen er niet van wakker, de race loopt absoluut geen gevaar."

Rentree Henin in Miami

De Belgische tennisster Justine Henin-Hardenne zal bij het toernooi van Miami, dat op 23 maart van start gaat, haar rentree in het internationale tenniscircuit maken. Henin meldt dit op haar website.

De Belgische kwam dit jaar nog niet eerder in actie. In december deed ze nog wel mee aan een exhibitietoernooi in Charleroi. In januari moest ze zich wegens een knieblessure afmelden voor de Australian Open, het toernooi wat ze vorig jaar wist te winnen.

In 2004 was Henin ook al lange tijd uitgeschakeld wegens een virusinfectie. De voormalige nummer een van de wereldranglijst is inmiddels teruggezakt naar de 21e plaats.

Kimonodragers gratis met de bus en metro

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

De dragers van het traditionele Japanse gewaad de kimono kunnen in de Japanse stad Kyoto, bekend van het gelijknamige verdrag, gratis gebruik maken van de bus en metro. Op deze manier wordt geprobeerd de bevolking aan te moedigen de traditionele Japanse outfit vaker te gaan dragen.

Vanaf aanstaande vrijdag zal het vervoer elf dagen lang gratis zijn voor de kimonodragers. "We willen het dragen van de kimono bevorderen en ook de lokale textielindustrie een duwtje in de rug geven", zo luidt de verklaring. Naast gratis bus- en metrovervoer kunnen de kimonodragers ook gratis naar enkele toeristische attracties en musea.

In het huidige Japan wordt de klederdracht bijna niet meer gedragen. Slechts bij speciale gelegenheden zoals huwelijken, begrafenisplechtigheden, religieuze festivals en andere evenementen wordt het pak aangetrokken.

De kimono, wat in het Japans staat voor kledingstuk, is een lang gewaad dat gedragen wordt met een soort sjerp, ook wel obi genoemd. Vaak is het een zeer kleurrijk kledingstuk met gedetailleerde versiering. De kimono wordt door zowel mannen als vrouwen gedragen.


Een traditionele kimono, gedragen op bruiloften

Rokkenjagers riskeren celstraf

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Players in Costa Rica riskeren vanaf nu een gevangenisstraf voor het versieren van een vrouw. Iedere vrouw die de versierpoging als ongewenst ervaart, kan tegen de rokkenjager een klacht indienen. Wordt de man in kwestie schuldig bevonden, dan loopt hij de kans om voor 50 dagen achter de tralies te verdwijnen.

Een politiewoordvoerder in de Costa Ricaanse hoofdstad San José ziet zijn nieuwe taak als moeilijk. Hoe kan je immers achterhalen of het gevlei al dan niet onfatsoenlijk overkomt. "Mensen zijn heel verschillend in de omgang, maar we gaan de nieuwe wet toepassen. Vrouwen verdienen meer respect", aldus de woordvoerder.

Nieuwe data bekend afgelaste eredivisieduels

De KNVB heeft voor drie van de vier afgelaste eredivisiewedstrijden van het afgelopen weekeinde een nieuwe datum vastgesteld.

ADO Den Haag-sc Heerenveen zal worden ingehaald op woensdag 16 maart, aanvang 20.00 uur. FC Groningen-PSV is opnieuw vastgesteld voor donderdag 17 maart om 19.30 uur. Ajax-AZ wordt, onder voorbehoud, gespeeld op donderdag 7 april, aanvang 20.15 uur. Als AZ ten koste van Sjachtar Donetsk in de UEFA Cup de kwartfinales bereikt, zal het duel tegen Ajax worden verzet.

Voor FC Den Bosch-Feyenoord is nog geen nieuwe speeldatum vastgesteld.

Wing Commander Privateer Remake

Ken je Wing Commander Privateer nog? Het in 1993 gepubliceerde freelancer space game werd door Origin Systems gemaakt. In ongeveer dezelfde trant als het (nog oudere) Elite kon je diverse opdrachten in de ruimte aannemen of het avontuur volgen.

Een groepje vrijwilligers heeft het complete spel herschreven en beschikbaar gemaakt voor Windows, Linux en Mac computers.


Van planeet naar planeet

Je kunt de game (185 Mb) hier downloaden. Een extra image-update is hier te vinden.

Mocht je niet meer weten waar je allemaal naar toe kunt reizen, zie hier de starmap:

Sid Meier's Pirates! v1.01 patch

Nog meer patches!

Sid Meier's Pirates! gaat naar versie 1.01 met de volgende fixes:

"[...]
Privateer crash where they had an invalid "home" and could not return.
Return NumLock state to whatever it was prior to game start.
Montalban map unaccessible from arrows.
"Terminator guy" player character on Intel graphics chipsets.
Crew will no longer be seen swinging from ropes in dueling when eliminated.
Treasure replay lists 1000 less gold.
With rank, no bounty appears in status screen.
Wrong color shirt in promotion replays.
Just because it annoyed me, all occurrances of "Treasuer" in log.cpp have been changed to "Treasure"
Barmaid - men in settlement.
Load/Save button enabled in port after loading arrival save.
Landmarks can disappear when two maps share same one.
Treasure map - no X.
You can still view treasure map after retrieving treasure but before returning to ship.
Wrong ordinals for PC in top ten pirates list and retirement screen.
Landmarks spawn under cities/not visible.
Leaving Panama/Gran Granada jail leaves player stuck.
Can't reassign left and right for nav (keymap.ini). Or SeaBattle, for that matter.
Player can walk off the right edge of the map when on land.
If lost relative mission and Montalban mission both enabled and you complete the relative mission, the Montalban mission button is not visible on the menu.
Bartender resets upgrade at shipwright.
Reefs did not damage player's ship in SB.
Camera clip in dance (Spanish ballroom).
Treasure fleet respawn issues.
Possible crash when trying to access one of the functions of DirectX before it was initialized.
Sea Nav: Port, Negative -2420 soldiers appear.
When firing grape or chain shot at the end of a ship battle, the sounds continue to loop in sailing.
Timing of dance help flash is earlier.
Land Battle exploit.
No food/no mutiny exploit.
Top 10 Pirates in wrongly named ships.
Water geometry not updated properly when scaling changes.
Sped up land battle animations.
Bar duels now more difficult - based on rank.
Dance rating modified by difficulty.
[...]"


De patch is hier verkrijgbaar.

Need For Speed Underground 2 v1.2 patch

EA brengt zijn 1.2 patch uit voor Need For Speed Underground 2.

De prestaties voor de nVidia 6800 series zijn verbeterd. Verder zijn er wat bugfixes uitgevoerd

"[...]
* Game crashing under certain conditions in Online Lobby for game running on Windows 98 and Windows ME.
* An internet connection is no longer required to host LAN games.
* A change in the UI relating to people convicted of cheating.
People convicted of chronic cheating will no longer be flagged, as there was a bug early on that would convict people of cheating even when they did not cheat.
[...]"


Je kunt de patch hier downloaden.

Leonardo nog een jaar bij Feyenoord

Leonardo heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord met één seizoen verlengd.

De 22-jarige Braziliaanse speler kwam de afgelopen twee jaar wegens blessures amper aan spelen toe, maar kreeg van de Rotterdamse club toch het vertrouwen. "Het is het jaar van de waarheid voor Leo. Hij moet het nu laten zien", aldus technisch directeur Mark Wotte.

Leonardo is sinds 1995 bij de Rotterdamse club onder contract, en maakte in augustus 2000 een indrukwekkend debuut in het eerste elftal. Hij groeide al snel uit tot de publiekslieveling, maar door een een zware enkel- en knieblessure bleef zijn echte doorbraak uit. Op 13 februari dit jaar maakte hij zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Willem II.(7-0)

[Upd]Ajacied Maduro in voorselectie Oranje

Marco van Basten heeft in de voorselectie van het Nederlands elftal maar liefst zeven Ajacieden opgenomen, waaronder de middenvelder Hedwiges Maduro.

De voorselectie van de jonge Amsterdammer mag een grote verrassing worden genoemd, omdat Maduro nog maar drie officiële wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld: tegen Roda JC, AJ Auxerre en ADO Den Haag.

Overigens zal de bondscoach pas op 18 maart zijn definitieve selectie bekend maken voor de wedstrijden van Oranje tegen Roemenië op 26 maart en tegen Armenië op 30 maart.

Update
Naast de afvaardiging van Ajax, werden ook nog andere spelers geselecteerd. Zes spelers van AZ liefst. Daarbij voor het eerst verdediger Tim de Cler (26), naast Jan Kromkamp, Denny Landzaat, Joris Mathijsen, Martijn Meerdink en Henk Timmer. Van PSV staan Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Phillip Cocu, André Ooijer en verrassend ook Jan Vennegoor of Hesselink op het lijstje. De spits is derhalve nog steeds in beeld bij Oranje. Van Feyenoord zijn Dirk Kuyt en Romeo Castelen kandidaat.

Consumentenbond moet rectificeren om luchtverfrissers

De Consumentenbond heeft de afgelopen maanden ten onrechte de indruk gewekt dat luchtverfrissers bij normaal huishoudelijk gebruik ernstige gezondheidsrisico's met zich mee brengen. De rechtbank in Den Haag heeft in kort geding bepaald dat de bond de uitspraak moet rectificeren. De zaak was aangespannen door Sara Lee, dat in Nederland onder meer Ambi Pur op de markt brengt. Het bedrijf bestrijdt dat er kankerverwekkende stoffen in de luchtjes zitten.

Sara Lee zegt financiële schade te hebben opgelopen door de publicatie van de Consumentenbond. De omzet is flink gedaald. Volgens de rechter was de conclusie van de Consumentenbond eenzijdig, tendentieus en misleidend. Uit de onderzoeken die zijn gedaan naar de luchtverfrissers kan volgens de rechter in Den Haag niet worden geconcludeerd dat ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

De Nintendo geruchtenmolen

Nu de GDC (Game Developers' Conference) in volle gang is komt de geruchtenmolen natuurlijk ook weer op stoom, helemaal als het gaat om Nintendo. Het begint allemaal met de toespraak die Nintendo president Iwata 10 maart zal houden.

Volgens de geruchten zal er tijdens deze toespraak een hoop bekend gemaakt worden over de online plannen van Nintendo voor de Nintendo DS. Het is al langer bekend dat Nintendo 'iets' wil doen met de wifi mogelijkheden van de Nintendo DS. Zo zegt Miyamoto in NOM (Nintendo Official Magazine):

"[...]
Well, our target user is everyone: people aged from 5 to 95. And if you look at that wide user base, you have children who see their parents with PDAs and so on. So there's a lot of appeal for kids to use the DS and the stylus for its chat capabilities. And it's possible for someone with a wireless router in their home to potentially link up the Nintendo DS to that router, their computer and the Internet, and then to potentially link up to other instant messenging programs.
[...]"


Ook schijnt het zo te zijn dat er tijdens de GDC een nieuwe Zelda trailer getoond gaat worden. Na de E3 van 2004 (waar de nieuwe Zelda voor de Cube aangekondigd werd) is er niets meer getoond van deze Zelda, maar op de GDC komt er misschien dus een nieuwe trailer.

Tot slot hebben we nog wat info van Reggie Fils-Aime uit het officiële Nintendo magazine uit Mexico. Hierin werd gevraagd of er een nieuwe Gameboy gepland is, en hoever die ontwikkeling is:

"[...]
First of all, Club Nintendo asked Reggie whether the rumours about the GameBoy Evolution were true or not. Reggie answered that Nintendo is always working on new gaming systems, such as the Revolution console. He also admitted that Nintendo is indeed working on a successor of the GameBoy Advance, however he was not able to say anything about a name or launchdate. He did add that Nintendo is always looking to include some innovative concepts though.
[...]"


Meer info over de nieuwe Gameboy zal er op de E3 van 2005 zijn.

'Russell Crowe was doelwit al-Qaeda'

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws De Australische acteur Russell Crowe was een paar jaar geleden een doelwit van al-Qaeda. De terreurorganisatie zou hem hebben willen ontvoeren. Dat heeft de filmster, bekend van onder andere A Beautiful Mind en Gladiator, zelf gezegd in een interview met het maandblad GQ.

Crowe werd in 2001 benaderd door de FBI, die informatie zeiden te hebben dat hij het doelwit van een ontvoering zou zijn. Volgens Crowe zat al-Qaeda daar dus achter. "Dat was de eerste keer dat ik van al-Qaeda hoorde", aldus de filmster.

Naar aanleiding van de dreiging werd Crowe door beveiligingsagenten begeleid tijdens onder andere de Oscar-uitreiking en de opnames van A Beautiful Mind in 2001. Zelfs tijdens de opnames van Master and Commander in 2003 werd hij nog extra streng beveiligd.

"Ik geloof niet dat ik het enige doelwit was. Het was onderdeel van een soort vaag cultureel destabilisatieplan waarbij Hollywood-sterren ontvoerd zouden worden", aldus Crowe.


Russell Crowe in Gladiator, waar hij later een Oscar voor zou winnen

Oude Kamphuis niet naar Twente

Niels Oude Kamphuis heeft een aanbieding van FC Twente naast zich neergelegd.

De Nederlander, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij het Duitse Schalke 04, is te duur voor de club uit Enschede. "Aan de andere kant voel ik me ook nog te jong om terug te keren naar Twente", aldus Oude Kamphuis in de Twentsche Courant Tubantia.

Oude Kamphuis speelt bij Schalke als rechtsback, maar wil in de toekomst graag op het middenveld gaan spelen. Eind 2004 toonde Feyenoord ook al belangstelling voor de Nederlander, die in 1999 Twente verruilde voor Schalke.

Final Fantasy VII: Snowboarding

Kent iedereen nog die snowboard minigame in Final Fantasy VII? Ja? Mooi, Square-Enix komt namelijk met Final Fantasy VII: Snowboarding als complete game. De game zal in Japan verschijnen en enkel beschikbaar zijn voor mobiele telefoons.


Final Fantasy VII: Snowboarding is vijfde Final Fantasy VII spin-off na Advent Children (DVD/UMD film), Before Crisis (mobiele telefoon), Crisis Core (PSP) en Dirge of Cerberus (PS2).

Wedstrijd tequila drinken leidt tot dood

Een 21-jarige Dominicaan die meedeed aan een wedstrijd tequila drinken, heeft dat moeten bekopen met zijn dood. Drie andere deelnemers aan de wedstrijd liggen met ernstige klachten in het ziekenhuis.

De 21-jarige man deed mee aan een wedstrijd in een discotheek in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek Met de wedstrijd kon de man tienduizend peso (290 euro) winnen. Daarvoor moest hij wel meer dan vijftig glazen tequila achterover slaan. Dat lukte de man, en hij sleepte de hoofdprijs in de wacht.

Enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis aan een door alcoholvergiftiging veroorzaakte hartstilstand.

Geen opnames meer mogelijk in ziekenhuis

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem heeft besloten om sinds afgelopen maandagmiddag geen patiënten meer op te nemen. Een woordvoerder verklaarde dat de totale opnamestop is ingesteld, omdat het ziekenhuis helemaal vol is. In de afgelopen maanden is er een opnamestijging geweest van 10 procent.

In de laatste maanden is het aantal gevallen van spoedeisende hulp in het Kennemer Gasthuis zelfs verdubbeld. "We dachten eerst dat deze drukte tijdelijk was door de verhuizing van het Spaarne Ziekenhuis van Haarlem naar Hoofddorp", zo verklaarde de woordvoerder. "Maar dat ziekenhuis zit daar nu al twee maanden en we zijn nog steeds speerpunt voor de spoedeisende hulp in Haarlem."

Vrachtwagen rijdt vijf Spaanse agenten dood

In de nacht van maandag op dinsdag zijn vijf Spaanse politieagenten doodgereden door een vrachtwagen geladen met staal. Het ongeval gebeurde tijdens een verkeerscontrole op de snelweg tussen Burgos in Noord-Spanje en Madrid. Ook raakten er twee agenten zwaargewond.

De vrachtwagen, bestuurd door een Roemeen, verpletterde vier voertuigen van de Guardia Civil. De agenten voerden een extra controle uit op de A1 in verband met een driedaagse antiterreurconferentie deze week in Madrid.

Bij het ongeval raakte de vrachtwagenchauffeur lichtgewond. Hij is gearresteerd en heeft een alcoholtest ondergaan. Daaruit bleek dat de man niet te veel had gedronken. De politie vermoedt dat de Roemeen in slaap was gevallen.

Wamberto ontsnapt aan vuurzee

Wamberto, de voormalige speler van Ajax en momenteel in dienst van Standard Luik, is afgelopen zaterdag aan de dood ontsnapt.

In de nacht van zaterdag op zondag werden Wamberto en zijn gezin opgeschrikt door een brand in hun woning. De kleine spits en zijn vrouw en kinderen kwamen met de schrik vrij.

"Rond vijf uur in de ochtend werden mijn vrouw en ik wakker van een brandlucht", vertelde de Braziliaan tegen een verslaggever van Het Belang van Limburg. "Toen we beneden kwamen, zagen we dat de woonkamer en de keuken in brand stonden. We hebben snel onze drie kinderen wakker gemaakt en konden daarna veilig buiten komen".

Waarschijnlijk is de brand veroorzaakt door een kortsluiting. Wamberto mag voorlopig logeren bij zijn landgenoot Michel Garbini, die ook onder contract staat bij Standard.

'Zwarte Britse jongens apart les geven'

Trevor PhillipsDe voorzitter van de Commissie voor Raciale Gelijkheid in Groot-Brittannië (Commision For Racial Equality), Trevor Phillips, heeft voorgesteld om zwarte jongens in aparte klassen te zetten. Op deze manier zouden hun leerresultaten verbeterd kunnen worden. Ook vindt hij dat zwarte vaders niet langer toegang zouden mogen hebben tot hun zonen, zo lang ze weigeren ouderavonden te bezoeken.

Phillips doelt vooral op jongens van Caribische komaf die bij hun moeder in eenoudergezinnen wonen. Ze behalen nu op school aanzienlijk lagere resultaten dan het toch al niet hoge Britse nationale gemiddelde: 36 om 52 op een schaal van honderd. Volgens Phillips dragen het gebrek aan zelfrespect en positieve rolmodellen voor de jongens bij aan het probleem, evenals de omstandigheid dat slim zijn in hun kring niet als cool geldt.

Een lid van Operation Black Vote (een politieke partij voor zwarten) beaamde deze cultuur: ''De jongens spiegelen zich te veel aan rappers, die te koop lopen met een fantasieleven van 'bling bling' (rijkdom) waarvoor niet gewerkt hoeft te worden.''

Antidiscriminatiewetten
De Britse onderwijswereld reageerde niet erg enthousiast op de plannen en ideeën van Phillips. ''In strijd met de Britse antidiscriminatiewetten'', was een veel gehoorde opmerking. ''Natuurlijk moeten we alle kinderen helpen die het slecht doen op school. Maar zwarte kinderen apart zetten kan contraproductief zijn, en zelfs illegaal,'' zei Martin Ward van de vereniging van schoolhoofden.

De minderhedenwoordvoerder van de Labourpartij zei overigens dat het binnen de wet wel degelijk mogelijk is om zwarte jongens apart te zetten op school. Hij ging er echter van uit dat de uitspraken van Phillips uit hun verband gerukt zijn. Ze sluiten echter wél aan bij een discussie die al veel langer aan de gang is onder bijvoorbeeld Caribische ouders.

Zwarte meisjes doen het in tegenstelling tot zwarte jongens wél goed in het onderwijs. Een recent onderzoek toonde aan dat zwarte Britse meisjes het zelfs beter doen dan autochtone Britse jongens.

Feyenoord volgt Greene

RKC Waalwijk-speler Serginho Greene staat in de belangstelling van Feyenoord.

De verdediger wordt goed in de gaten gehouden door Feyenoord. Trainer Ruud Gullit reisde afgelopen zaterdag naar Waalwijk om Greene tegen FC Utrecht (2-2) in actie te zien.

Het contract van Greene loopt in medio 2006 af. Feyenoord is bereid een transfersom te betalen en zou tevens Patrick Mtiliga in de transfer willen betrekken. AZ, volgend jaar onder de leiding van Louis van Gaal heeft ook belangstelling getoond voor Greene.

Meer details bekend over Nintendogs

Vorige week hadden we het nieuws over drie verschillende versies voor Nintendogs/Puppy Times, vandaag weten we meer.

1) Om alle 15 honden te krijgen hoef je niet alle drie de versies te kopen, je kan de overige 10 (in elke versie zijn er vijf standaard beschikbaar) 'kopen' in de dierenwinkel.
2) Je zal 'feeding points' krijgen tijdens het spelen.
3) Nintendogs is geen simulatie, je puppies zullen niet opgroeien of sterven.
4) Er kunnen maximaal 3 honden tegelijk op het beeld verschijnen, eventuele andere honden kun je in het Puppy Hotel bewaren.
5) Elke puppy is beschikbaar in 3 kleuren, en je kan ook het geslacht kiezen.

Ty the Tasmanian Tiger 3 aangekondigd

Vanwege het schijnbaar grote succes van Ty the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue heeft developer Krome nu besloten om een deel 3 te gaan maken.

De werktitel voor deel 3 is op dit moment nog gewoon Ty the Tasmanian Tiger 3. De game zal eind 2005 voor de huidge generatie consoles verschijnen.

"[...]
The games have captured the heart of millions worldwide which we're very proud of. Because of that reason, we've set the bar high for ourselves to deliver fans another quality experience in the next installment and we believe we're well underway to achieve our goals.
[...]"


Aldus Robert Walsh van Krome Studios.

In Ty 3 zullen er nieuwe vijanden zijn (waaronder een nieuwe eindbaas), nieuwe wapens en enkele nieuwe gameplaydingetjes. Ook zal er een multiplayer support zijn.

Trio vervangt Henk Wisman

Tot en met het einde van het seizoen zullen de voormalige assistenten Wim van der Horst en Jan van Grinsven en Manager Voetbalzaken Fred van der Hoorn de taken van de afgelopen zaterdag ontslagen Henk Wisman waarnemen.

Tijdens wedstrijden zullen Van Grinsven en Van der Horst de leiding over het elftal hebben, terwijl Fred van der Hoorn vanaf de tribune de matches zal gadeslaan. De drie trainers kwamen jarenlang als speler uit voor de club uit Noord-Brabant en bekleden al enige tijd diverse functies bij de Bossche voetbalclub.

Iedere pc op internet valt te achterhalen

kachelpieper en Nononono hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tadayoshi Kohno (aka Yoshi Kohno)Een student aan de universiteit van Californië heeft een manier gevonden waarmee hij iedere computer op het internet kan identificeren. Ook pc's die achter een zogenaamde NAT-netwerk (network address translation) zitten en pc's met een wisselend ip-adres kunnen worden geïdentificeerd. Op deze manier kunnen anonieme internetters worden ontmaskerd.

De student in kwestie, Tadayoshi Kohno, zegt dat er een aantal methoden zijn om van afstand een besturingssysteem te 'fingerprinten'. Bij de fingerprinting-techniek wordt informatie in de TCP (transmission control protocol) headers gebruikt om de "clock skew" van een computer te bepalen, die door kleine afwijkingen in de hardware veroorzaakt wordt. De techniek werkt zelfs als een computer duizenden kilometers ver weg is, er meerdere hops zich tussen het meetapparaat en de computer bevinden en is niet afhankelijk van de technologie waarmee verbinding met het internet gemaakt wordt, zo schrijft Security.nl.

De student heeft zijn methode met succes getest op besturingssystemen als Windows XP en 2000, Mac OS X Panther, Red Hat, Debian Linux, FreeBSD, OpenBSD en Windows Pocket pc 2002.

-
Meer op Caida.org.

EU boos over uiteenslaan Turks protest

De Europese Unie heeft felle kritiek geuit op Turkije vanwege het hardhandig uiteenslaan van een demonstratie voor vrouwenrechten in Istanbul. Bij de betoging afgelopen zondag, ter ere van de Internationale Vrouwendag, werden ruim 75 demonstranten opgepakt.

Europees commissaris Olli Rehn zei in een verklaring: ''Wij veroordelen elke vorm van geweld, demonstraties dienen vredig te verlopen. We zijn geschokt door de beelden van politiemensen die vrouwen en jongeren hebben geslagen.'' Rehn moet over zo'n zes maanden de onderhandelingen met Turkije gaan leiden over een EU-lidmaatschap. De verklaring werd mede ondertekend door de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Asselborn, en de Britse bewindsman voor Europese Zaken MacShane, die de EU momenteel in het buitenland vertegenwoordigen.

Abdullah Gül, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, heeft inmiddels zijn spijt betuigd over het optreden van de politie. Hij zei een onderzoek in te stellen naar het incident. Verder liet hij weten dat het een 'illegale betoging' betrof, maar dat de politie terughoudender had moeten optreden.

Ghaly weer terug, blessure voor Gibbs

Hossam Ghaly is op de weg terug. De Egyptische middenvelder van Feyenoord trainde maandag voor het eerst weer met de groep mee, nadat hij begin februari een blessure aan zijn knie opliep.

De kans is aanwezig dat de Egyptenaar aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC weer van de parij zal zijn.

Cory Gibbs is voor die wedstrijd een vraagteken. De Amerikaan raakte maandag op de training geblesseerd. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Dinsdag zal daar naar alle waarschijnlijkheid meer duidelijk over worden.

Française twee keer aangehouden

Datsun had ons via de nieuws-submit te melden:

Zondagavond werd in Terneuzen een 26-jarige automobiliste uit het Franse Mons en Baroeul aangehouden, omdat zij tijdens een inhaalmanoeuvre op een weg in het naburige Axel een ander voertuig had geschampt en daarna was doorgereden. Bij controle bleek dat de vrouw niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook bleek ze twee en een half keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Toen zij na het verhoor weer in vrijheid werd gesteld, stapte de dame gelijk weer in haar auto, om daarmee haar reis te vervolgen. Daarop werd ze nogmaals aangehouden om dit keer te worden ingesloten. Tevens ontving de vrouw een dagvaarding wegens het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Koude oorlog Mourinho gaat verder in Londen

Voor Chelsea-trainer José Mourinho is de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona alweer begonnen. De coach van de Engelse club hervatte de koude oorlog met trainer Frank Rijkaard van de Spaanse club, door zijn persconferentie te verzetten om niet vóór, maar na Rijkaard het woord te kunnen voeren.

De afgelopen twee weken probeerde Mourinho op verschillende manieren het vuurtje op te stoken. Voor de wedstrijd in Camp Nou voorspelde hij de opstelling van Barça, kleineerde Rijkaard omdat deze als trainer geen erelijst zou hebben en beschuldigde hem van het beïnvloeden van arbiter Anders Frisk. Mourinho diende zelfs een protest in bij de UEFA.

Aan de vooravond van de return toonde de Nederlandse coach zich ongevoelig voor de verbale intimidaties van Mourinho. "Iedereen mag zelf kiezen in welke vorm hij besluit naar buiten te treden. In die zin denk ik dat Mourinho het goed doet," sprak Rijkaard met een stalen gezicht. "Als iedereen hetzelfde deed zou het erg saai worden."

Op Stamford Bridge verdedigt de ploeg van Rijkaard een 2-1 voorsprong.

Weer een Tilburger naar AZ

Danny Mathijssen vertrekt aan het eind van dit seizoen van Willem II naar AZ.

Mathijssen, die een driejarig contract bij de Alkmaarse club tekende, wordt de vijfde speler binnen anderhalf jaar die de overstap van Willem II naar de Alkmaarders maakt. Denny Landzaat, Joris Mathijsen, Tarik Sektioui en Kew Jaliens gingen hem voor.

Vorig jaar tekende de 21-jarige middenvelder nog een contract tot medio 2007 bij de Tilburgers. Mathijssen maakte in 2001 zijn debuut in het eerste van Willem II. Sindsdien speelde hij in 92 competitiewedstrijden mee, waarin hij twee maal scoorde.

Hackers stelen seksvideo Fred Durst

h4nz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Fred Durst, de zanger van de Amerikaanse Nu-metalgroep Limp Bizkit, heeft een onderzoek laten opstarten naar een of meerdere hackers die op zijn pc hebben ingebroken en daarbij een seksvideo van de zanger hebben gestolen. Op de video, gemaakt in 2003, is te zien hoe Durst seks heeft met een voormalig vriendinnetje. De video-opname wordt inmiddels al via internet verspreid.

Lopende het onderzoek heeft Durst reeds een schadeclaim ingediend van 80 miljoen dollar tegen websites die de video reeds lieten zien of ter download aanboden. Durst claimt dat de opnames zuiver voor privédoeleinden waren gemaakt en dat het daarom "nooit de bedoeling was dat het grote publiek de video zou zien".

Peter Katsis, de manager van de zanger, claimt aanwijzingen te hebben die uitwijzen wie achter de hack zitten. Daarbij wijst hij naar de hackers die vorige maand verantwoordelijk waren voor het hacken van de mobiele telefoon van Paris Hilton.

Meisjes al vroeg ontevreden over zichzelf

De meeste meisjes beginnen zich al vanaf hun zesde of zevende levensjaar ontevreden te voelen over hun gewicht en hun uiterlijk. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. De meeste jonge meisjes willen slanker zijn en bijna de helft vindt dat ze al op dieet moeten.

Tot nu toe richtte onderzoek naar zelfbeeld zich vooral op meisjes tussen de 15 en 20 jaar oud. Maar volgens de onderzoekers is de problematiek dus al veel eerder aantoonbaar. De meeste meisjes krijgen het negatievere zelfbeeld al als ze eenmaal naar school gaan. Daar krijgen ze geregeld commentaar op hun uiterlijk en beginnen ze zich te spiegelen aan pop- of filmsterren.

Kraakpand Amsterdam brandt uit

Iscariah had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amsterdamse wijk De Pijp is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken in een kraakpand. Volgens een woordvoerster van de brandweer brak de brand in de Jan van der Heijdenstraat op de tweede of derde etage uit. De vlammen sloegen vervolgens over naar andere etages en naar een deel van een aangrenzend pand. Slachtoffers vielen er niet.

FOK!ker Iscariah was bij de brand. "Inmiddels is het hele dak eraf gebrand en staan meerdere huizen verdiepingingen in brand." De brandweer evacueerde uit voorzorg enkele woningen. Enkele tientallen mensen worden elders opgevangen.

Only in America VI

Tja, rednecks en guns, altijd een gezellige combinatie. Ik ben nog even gaan zoeken in de hoop dat de .45 een relatief klein kaliber is... Niks is echter minder waar; talrijke sites hebben het over de "awesome stopping power" en "the large bullet tends to expand when it hits bone". Kortom, heel erg kut...

Nou heb ik met een vriendinnetje ook menig voorwerp laten verdwijnen in onze "experimentfase", maar sommige dingen doe je gewoon niet.

"Groin" staat hier uitgelegd...

Doornbos aast op Red Bull

Robert Doornbos krijgt van Jordan alle vrijheid om rond te kijken naar andere Formule 1-teams. Er bestaat een kans dat hij Liuzzi mag vervangen als vrijdagtester bij Red Bull Racing, als die Christian Klien gaat vervangen tijdens de races. Klien zelf mag dit seizoen geen vrijdagtests uitvoeren.

Doornbos schrijft in zijn column in het tijdschrift Race Report dat hij ook niet uitsluit dat hij een Grand Prix mag rijden voor Jordan. Hij is eerste invaller als er iets met Tiago Monteiro of Narain Karthikeyan gebeurt, maar hoopt dat hij genoeg kan laten zien met zijn testwerk om een van de twee op een ander moment te mogen vervangen.

[Upd] DC haalt uit naar Friesacher

David Coulthard heeft uitgehaald naar Patrick Friesacher voor diens onverwachte manoeuvre in de Grand Prix van Australië. Friesacher probeerde Coulthard voorbij te laten in een snelle bocht, maar Coulthard raakte de Minardi.

Coulthard: "Het probleem met deze onervaren jongens is dat ze je voorbij moeten laten tijdens het aanremmen voor een bocht, maar in plaats daarvan middenin een snelle bocht van het gas gaan. De bocht waarin het gebeurde is volgas en vrij smal en ik verwachtte deze actie niet."

Coulthard raakte de Minardi en kwam daardoor bijna in contact met de Williams van Mark Webber. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan Mark. Hij had alle recht om geirriteerd te zijn, want ik dwong hem het gras op."

Update om 00:19:
Friesacher zelf schrok van de hele situatie. "Eigenlijk wilde ik David pas na de bocht voorbij laten, maar hij was plotseling zo dichtbij dat het al voor de bocht moest gebeuren. Het ging me allemaal net te snel en het liep maar net goed af."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.