Snelheid in lijn met vorig seizoen

Dit seizoen zijn voor de veiligheid veel regels veranderd die er voor moesten zorgen dat de Formule 1 zo’n twee á 3 seconden langzamer zou worden. De vele tests die zijn geweest tonen echter aan dat de Formule 1 er niet langzamer op is geworden, maar ook niet sneller.

Mark Webber is één van de coureurs die het er mee eens is dat regels zijn aangepast om de wagens niet sneller te laten worden. Webber geeft aan dat de bochtsnelheden die vorig seizoen werden gehaald zeker omlaag moeten. Het is daarom een logische stap dat de regels zijn veranderd om de snelheden naar een lager niveau te brengen.

Mark: “Als er geen verandering was geweest in de regelgeving dan zouden de wagens dit seizoen ongehoord snel zijn geweest. Er zijn circuits bij die geen Formule 1 wagens aan kunnen als de ontwikkeling van de snelheid gewoon zo door was blijven gaan.”

De nieuwe Formule 1 bolides zullen dit seizoen zeker niet onder doen voor die uit het seizoen 2004, maar veel sneller zullen ze niet zijn. Dankzij de aanpassing van de regulering is er een mindering in downforce gerealiseerd, wat de teams hebben weten te ondervangen maar niet hebben weten te verbeteren.