Jaguar positief over kansen verkoop

Bij Jaguar blijft men positief over de kans op de gehele verkoop van het team. Er zou met verschillende partijen worden onderhandeld.

Zowel de werknemers in Milton Keynes als het team van mensen dat de races afgaat moet wachten op de uitkomst van de onderhandelingen tussen Ford en eventuele kopers. Het is de vraag of een koper het gehele team met alle werknemers gaat overnemen of dat er ontslagen gaan vallen. De geruchten gingen dat Ford zo goed als rond was met Red Bull over de verkoop van het team, maar dat wordt nu ontkend. Er wordt voorlopig nog met verschillende partijen onderhandeld.

Dave Pitchforth van Jaguar vertelde: "Er zijn verschillende onderhandelingen gaande en het is niet aan mij om daar informatie over te geven, behalve dat het proces loopt. Het is niet mijn bedrijf om te verkopen; het is aan Ford om het te verkopen. We zijn nog lang niet voor 99% verkocht, omdat er een proces is dat moet worden doorlopen en daarvoor zijn banken en advocaten nodig. Alles gebeurt echter zo snel mogelijk. Snel verkopen is nu de essentie en er gaat veel goed, maar er is nog geen beslissing gevallen. Het is duidelijk dat we al een goede relatie met Red Bull hebben en dat is fijn. Het is echter niet gedaan, voor het echt gedaan is."

Hij vermeldde erbij dat teambaas Tony Purnell dit weekend afwezig was in Japan, omdat hij dichter bij een aantal mensen wilde zijn. Dat lijkt erop te duiden dat Purnell in onderhandeling is met eventuele kopers die in Europa zijn momenteel.