Verkerk boekt eerste zege op gras

Martin Verkerk heeft zijn eerste overwinning ooit op gras geboekt. De Alphenaar won in de eerste ronde van het toernooi van Rosmalen van de Belg Kristof Vliegen met 7-6 6-4.

De Nederlander speelde niet geweldig, maar de sterk service van Verkerk hield hem overeind. De returns van Verkerk liepen niet zoals hij zich dat had gewenst. De Nederlander: 'Ik had op het Center Court moeite met de returns. Dat heeft te maken met het verschil in bounce in vergelijking met de trainingsbanen. Op de belangrijke momenten in de tiebreak sloeg ik ze gelukkig wel terug.'

In de eerste set ergerde de lange tennisser zich aan opmerkingen uit het publiek. 'Iemand zei na een gemiste service dat ik de bal meer naar rechts op moest gooien', legt de Alphenaar uit. 'Dat gaat wel een beetje ver. Hoewel hij wel gelijk had, haha. Maar niets ten nadele van het publiek, de mensen hebben me fantastisch gesteund.'

Ook John van Lottum en Dennis van Scheppingen bereikte de tweede ronde van het 'Ordina-Open'. van Lottum won gemakkelijk van de Fransman Thierry Ascione: 6-2 6-0. van Scheppingen won van de Argentijnse gravelbijter Jose Acasuso.

Verkerk zal het in de tweede ronde opnemen tegen de Rus Mikhail Youhzny, van Lottum neemt het op tegen de Spanjaard Fernando Verdasco terwijl Dennis van Scheppingen speelt tegen de winnaar van het duel Karlovic/Clement.

Peter Wessels verloor in de eerste ronde. Wessels werd uitgeschakeld door de Rus Igor Andrejev. Andrejev had vorige week nog Andre Agassi verslagen.