FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 juni 2004

Dertig jaar cel voor verkrachten Brits meisje

Icoon Buitenlands nieuws Een Franse rechtbank heeft een 54-jarige Spanjaard tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een 13-jarig Brits meisje. Eerder bekende de man, Arce Montes, de jonge scholiere in een jeugdherberg in Bretagne te hebben verkracht. Hij beweert de dood van het meisje niet op zijn geweten te hebben. Volgens hem leefde ze nog toen hij haar achterliet.

De 13-jarige Caroline werd 's ochtends door haar kamergenoten dood in haar bed aangetroffen. Lang bleef onduidelijk wat er gebeurd was, het Franse onderzoek liep na blunders vast. Een Amerikaanse politieman die als toerist in Engeland verbleef las in 2001 over de zaak in een krant, en moest denken aan een arrestant die in Florida vastzat voor een soortgelijke verkrachtingszaak. DNA-onderzoek bewees het verband tussen die arrestant, Arce Montes, en de dood van de scholiere.

Seksueel geweld
Arce Montes, ober van beroep, blijkt een lange geschiedenis van seksuele misdrijven te hebben. Volgens de aanklagers zou hij zich mogelijk al dertig jaar schuldig maken aan seksueel geweld tijdens reizen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Kort voor de fatale verkrachting zou hij in een jeugdherberg in dezelfde regio een ander meisje aangerand hebben. Deze wist echter haar kamergenoten te waarschuwen, waarna de ober vluchtte.

'Waterauto' snel over Het Kanaal

Icoon Wetenschappelijk nieuwsRichard Branson heeft een nieuw record gevestigd. De Engelse zakenman en avonturier stak in ťťn uur, veertig minuten en zes seconden met een amfibievoertuig Het Kanaal over. Het oude record stond op 4,5 uur en werd in de jaren zestig gevestigd. De oversteek van Dover naar Calais verliep zonder problemen.

Branson is onder meer de baas van het Engelse concern Virgin. Hij baarde eerder opzien door zijn pogingen met een luchtballon de aarde rond te vliegen. De 35 km lange tocht van Engeland naar Frankrijk legde de miljonair af in de Aquada, een sportauto die zich zowel over land als op het water razendsnel kan voortbewegen. Het voertuig doorstond de golven, de bestuurder moest een nat pak op de koop toenemen. "Dat was verfrissend", verklaarde Branson bij aankomst.

De Aquada maakte vorig jaar september een eerste geslaagde proefrit. Het voertuig werd ontwikkeld door de firma Gibbs Technologies. Op de weg kunnen snelheden van bijna 160 km per uur worden behaald, op het water bijna 50 km per uur. Door inklapbare voorwielen is de omschakeling van auto naar boot een secondenkwestie. Doordat het voertuig de voorkant boven de waterspiegel kan laten uitstijgen is het mogelijk hoge snelheden te halen.


Aquada
De Aquada tijdens een proefvaart

Euro 2004: Afmetingen doelen Drag„o onjuist

Icon EK 2004 PortugalHans-JŁrgen Schšfer, reporter van Bild Zeitung, heeft iets merkwaardigs ontdekt in het EstŠdio Drag„o, waar morgen de kraker Nederland-Duitsland wordt gespeeld. De grootte van beide doelen klopt niet. Volgens de reglementen zouden beide doelen een afmeting van 2,44 meter hoog en 7,32 meter breed dienen te hebben. Dat is niet het geval.

Het doel voor de zuid-tribune is ťťn centimeter te hoog, zo bleek na meting met een geijkt meetlint. Beide doelen zijn voorts drie centimeter te breed. Verantwoordelijk voor de verschillen is de fabrikant, een Duits bedrijf uit Rheinland-Pfalz. De doelen zijn pas sinds november vorig jaar in gebruik.

Afgelopen zaterdag verloor gastland Portugal in hetzelfde stadion de openingswedstrijd van Griekenland. De eerste goal van de Grieken ging er fraai in de hoek in. De vraag is nu of de drie 'bonuscentimeters' hierbij doorslaggevend waren? Portugal verloor met 1-2. Het door het Nederlandse Ballast Nedam gelegde gras levert vooralsnog geen problemen op.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Afmetingen doelen Drag„o onjuist

Hans-JŁrgen Schšfer, reporter van Bild Zeitung, heeft iets merkwaardigs ontdekt in het EstŠdio Drag„o, waar morgen de kraker Nederland-Duitsland wordt gespeeld. De grootte van beide doelen klopt niet.

Volgens de reglementen zouden beide doelen een afmeting van 2,44 meter hoog en 7,32 meter breed dienen te hebben. Dat is niet het geval.

Het doel voor de zuid-tribune is ťťn centimeter te hoog, zo bleek na meting met een geijkt meetlint. Beide doelen zijn echter 3 centimeter te breed. Verantwoordelijk voor de verschillen is de fabrikant, een Duits bedrijf uit Rheinland-Pfalz.

Afgelopen zaterdag verloor gastland Portugal in hetzelfde stadion de openingswedstrijd van Griekenland. De eerste goal van de Grieken ging er fraai in de hoek in. De vraag is nu of de drie bonus centimeters hierbij doorslaggevend waren? Portugal verloor met 1-2.

Veronica-tatoeage voor radio-winnaar

Rowdie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsOp de radiozender Veronica is vanmiddag het Veronica logo getatoeŽerd op de billen van Anton Rutjes. Hiermee kwam hij zijn afspraak na, dat als hij kaarten zou winnen voor de EK-wedstrijd Nederland-Duitsland, hij het logo op zijn achterwerk zou laten tatoeŽren.

Rutjes deed de belofte afgelopen vrijdag in het middagprogramma 'Rinkeldekinkel' aan presentator Jeroen van Inkel, vlak voordat hij daadwerkelijk twee kaarten voor de EK wedstrijd Nederland-Duitsland had gewonnen.

"Radio Veronica is mijn favoriete radiostation. In de hoop dat ik kaarten kon winnen heb ik geroepen het logo van Radio Veronica op mijn kont te laten tatoeŽren, dit heb ik geweten ook! De tatoeage is net gezet en ik hoop dan ook dat ik morgen tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland in Portugal wel weer kan zitten", aldus de dolblije en knotsgekke winnaar.

Huub Stevens naar 1er Fc KŲln

Huub Stevens kiest opnieuw voor een Duitse club. Komend seizoen is hij trainer van de 1. FC KŲln, dat uitkomt in de tweede bundesliga.

Stevens tekent een eenjarig contract bij de Keulse club. KŲln heeft een optie voor nog een jaar, dat het echter pas zal lichten als Stevens de club komend seizoen terug naar de Bundesliga brengt. Afgelopen seizoen eindigde KŲln daarin als laatste. Stevens vervangt Marcel Koller, die er de laatste acht maanden trainer was.

Dramatisch verlies Krajicek

Michaella Krajicek heeft op dramatische wijze afscheid genomen van de Ordina Open. In de tweede set stortte Krajicek in en moest opgeven.

Krajicek was bezig met haar partij in de eerste ronde tegen de Luxemburgse Christine Schaul. Schaul leidde met 6-4 3-1 toen het incident gebeurde. Even daarvoor had Krajicek al een medische time-out gehad wegens buikklachten.

De 15-jarige Krajicek wilde een bal opgooien voor een opslag toen zij plotseling in elkaar zakte. MichaŽlla Krajicek bleef minutenlang op de grasbaan liggen en kreeg eerste hulp.

MichaŽlla Krajicek staakte de strijd met ernstige maagklachten. Zij had heftige menstruatiepijnen. Zij werd door de medische dienst van het tennistoernooi voor onderzoek naar het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch gebracht, uit voorzorg van een maagbloeding. Toernooiarts Babette Pluim zei dat sporters die veel pijnstillers slikken risico's van maagbloedingen lopen.

Volgens Pluim was het gekomen door een combinatie van pijn, emotie en hitte. Vorig jaar werd Krajicek op het Ordina Open nog van de baan geveegd in haar eerste proftoernooi.

Verkerk boekt eerste zege op gras

Martin Verkerk heeft zijn eerste overwinning ooit op gras geboekt. De Alphenaar won in de eerste ronde van het toernooi van Rosmalen van de Belg Kristof Vliegen met 7-6 6-4.

De Nederlander speelde niet geweldig, maar de sterk service van Verkerk hield hem overeind. De returns van Verkerk liepen niet zoals hij zich dat had gewenst. De Nederlander: 'Ik had op het Center Court moeite met de returns. Dat heeft te maken met het verschil in bounce in vergelijking met de trainingsbanen. Op de belangrijke momenten in de tiebreak sloeg ik ze gelukkig wel terug.'

In de eerste set ergerde de lange tennisser zich aan opmerkingen uit het publiek. 'Iemand zei na een gemiste service dat ik de bal meer naar rechts op moest gooien', legt de Alphenaar uit. 'Dat gaat wel een beetje ver. Hoewel hij wel gelijk had, haha. Maar niets ten nadele van het publiek, de mensen hebben me fantastisch gesteund.'

Ook John van Lottum en Dennis van Scheppingen bereikte de tweede ronde van het 'Ordina-Open'. van Lottum won gemakkelijk van de Fransman Thierry Ascione: 6-2 6-0. van Scheppingen won van de Argentijnse gravelbijter Jose Acasuso.

Verkerk zal het in de tweede ronde opnemen tegen de Rus Mikhail Youhzny, van Lottum neemt het op tegen de Spanjaard Fernando Verdasco terwijl Dennis van Scheppingen speelt tegen de winnaar van het duel Karlovic/Clement.

Peter Wessels verloor in de eerste ronde. Wessels werd uitgeschakeld door de Rus Igor Andrejev. Andrejev had vorige week nog Andre Agassi verslagen.

'Tokkies' ongewenst in A'dams stadsdeel

Icoon Binnenlands nieuwsDe familie Tokkie is ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Hierbij werd de woning van buren van de familie in brand gestoken. De 'Tokkies' werden na documentaires van de IKON en SBS6 een nationaal begrip.

Na de huisuitzetting is door woningcorporatie Het Oosten en de Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) naar nieuwe woonruimte voor de familie gezocht. Deze leek gevonden in Bos en Lommer. Buurtbewoners die hier lucht van kregen hebben echter geprotesteerd tegen de komst en het stadsdeel zegt zich overvallen te voelen omdat het tot twee weken geleden van niets wist. Stadsdeelvoorzitter Luiten laat weten mee te willen praten in de toewijzingsprocedure.

De Tokkies denken zelf vrijdag het huurcontract te tekenen. Ze hebben de woning inmiddels bezichtigd. In een reactie stellen ze niets gemerkt te hebben van protesterende bewoners en wordt de gang van zaken een 'schande' genoemd. Ook de GG&GD vindt de bezwaren onterecht omdat de familie na het voorval in augustus vorig jaar geen overlast meer heeft veroorzaakt.

Mediacircus
Door de woningbouwvereniging is de roemruchte familie inmiddels verboden te reageren voor de camera's van de Amsterdamse TV-zender AT5. Het Oosten wil geen mediacircus op het nieuwe adres. Komen ze toch aan het woord op TV dan gaat de nieuwe huurovereenkomst niet door.


Familie Tokkie
De 'Tokkies', zoals ze onlangs te zien waren bij SBS6

Euro 2004: Uitslag Zweden - Bulgarije

Icon EK 2004 Portugal Vanavond werd in Lissabon de tweede wedstrijd van groep C gespeeld. Zweden wist met een 5-0 overwinning op Bulgarije de leiding in groep C te pakken.

De wedstrijd begon tumultueus. In de eerste tien minuten ging het spel snel op en neer, waarbij spelers van beide elftallen in elkaars strafschopgebied opdoken. Er waren genoeg kleine kansjes aan beide kanten, maar er werd slordig mee om gesprongen.

Ibrahimovich wist in de 31ste minuut aan buitenspel te ontsnappen. Hij kon doorlopen naar de keeper, maar hield goed het overzicht en gunde Ljungberg het doelpunt. De Bulgaren probeerden aan het eind van de eerste helft wat meer druk naar voren te zetten, maar dat lukte ze nog niet echt goed.

Met een korte vrije trap creŽerde Bulgarije verwarring en daardoor een kans voor Petrov, maar die mistte net het doel. Aan de andere kant was Henke Larsson slagvaardiger. Binnen een minuut wist hij twee keer te scoren. Eerst met een fantastische kopbal en daarna met een vrij lastige intikker uit een voorzet. Daarmee werd de wedstrijd in feite beslist.

Zweden schakelde een tandje terug, maar juist dat bracht meer rust in hun spel. Zweden kreeg enkele kansjes en met een actie van Ljungberg werd een penalty verdiend. Larsson gaf de bal aan Ibrahimovich, die de penalty wist te benutten en zo ook aan zijn doelpunt kwam.

Allbšck kwam in de ploeg voor Ibrahimovich en bewees ook nog steeds een topspits te zijn. Na een voorzet van Larsson wist ook hij nog te scoren.

Stand in Groep C
Zweden135-0
Denemarken110-0
ItaliŽ110-0
Bulgarije100-5


Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Uitslag Zweden - Bulgarije

Vanavond werd in Lissabon de tweede wedstrijd van groep C gespeeld. Zweden wist met een 5-0 overwinning op Bulgarije de leiding in groep C te pakken.

De wedstrijd begon tumultueus. In de eerste tien minuten ging het spel snel op en neer, waarbij spelers van beide elftallen in elkaars strafschopgebied opdoken. Er waren genoeg kleine kansjes aan beide kanten, maar er werd slordig mee om gesprongen.

Scheidsrechter Riley hield de wedstrijd kort. Hij floot voor veel kleine overtredingen, maar negeerde de kleine overtreding die tot een strafschop voor Bulgarije had kunnen leiden. Ibrahimovich kreeg aan de andere kant een indirecte vrije trap in het strafschop van de Bulgaren mee.

Ibrahimovich wist in de 31ste minuut aan buitenspel te ontsnappen. Hij kon doorlopen naar de keeper, maar hield goed het overzicht en gunde Ljungberg het doelpunt. De Bulgaren probeerden aan het eind van de eerste helft wat meer druk naar voren te zetten, maar dat lukte ze nog niet echt goed.

Jankovich kreeg bij het begin van de tweede helft een goede kopkans, maar hij kopte voorlangs. Meteen daarna kreeg ook Zweden met Ljungberg een goede kans, door een mooie actie van Ibrahimovich.

Met een korte vrije trap creŽerde Bulgarije verwarring en daardoor een kans voor Petrov, maar die mistte net het doel. Aan de andere kant was Henke Larsson slagvaardiger. Binnen een minuut wist hij twee keer te scoren. Eerst met een fantastische kopbal en daarna met een vrij lastige intikker uit een voorzet. Daarmee werd de wedstrijd in feite beslist.

Zweden schakelde een tandje terug, maar juist dat bracht meer rust in hun spel. Zweden kreeg enkele kansjes en met een actie van Ljungberg werd een penalty verdiend. Larsson gaf de bal aan Ibrahimovich, die de penalty wist te benutten en zo ook aan zijn doelpunt kwam.

Allbšck kwam in de ploeg voor Ibrahimovich en bewees ook nog steeds een topspits te zijn. Na een voorzet van Larsson wist ook hij nog te scoren.

Zweden – Bulgarije 5-0
31’ Ljungberg (1-0)
57’ Larsson (2-0)
58’ Larsson (3-0)
78’ Ibrahimovich (4-0)
88' Allbšck (5-0)

Geel: Linderoth, Ibrahimovic (allen Zwe), Petkov, Kirilov, Jankovic, Ivanov (Allen Bul)

Opstellingen:
Zweden: Isaksson, Lucic (Wilhelmsson), Mellberg, Jakobsson, Edman, Nilsson, Linderoth, Svensson (KšllstrŲm), Ljungberg, Larsson, Ibrahimovic (Allbšck)

Bulgarije: Zdravkov, Ivanov, Kirilov, Pazin, I.Petkov, Peev, Hristov, S.Petrov, Jankovic (Dimitrov), M.Petrov (Lazarov), Berbatov (Manchev)

Stand in Groep C

Zweden135-0
Denemarken110-0
ItaliŽ110-0
Bulgarije100-5

Wietplantage aangetroffen bij politieagent

Tha-Skunk en r_one hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De korpschef van de politie Kennemerland heeft een medewerker op non-actief gesteld, nadat er in de woning van de man een wietplantage werd aangetroffen. Het gaat om een 51-jarig lid van het managementteam van de politie Kennemerland.

De inval werd gedaan in de Albert John Luthulistraat na een tip van buurtbewoners. Daar werden bij de huiszoeking assimilatielampen, koolstoffilters en ventilatoren, standaardapparatuur die wordt gebruikt voor de hennepteelt, in beslag genomen. Tevens troffen agenten acht plastic zakken met gedroogde henneptoppen en plantenresten aan.

De politie Zaanstreek-Waterland verricht strafrechtelijk onderzoek, aldus de politie Kennemerland. Dat de hennep voor de handel was bestemd, wordt niet uitgesloten.

Vlaams Groen! wil niet meeregeren

Icoon Buitenlands nieuws Voorzitter Dua van de Vlaamse partij Groen! heeft aangegeven niet meer te willen regeren in het gewest Vlaanderen. Dit, omdat het teveel stemmen zou kosten zo zegt ze. Momenteel is Groen! nog participant van de paarse coalitie. Het paarse samenwerkingsverband verloor gisteren veel stemmen voor het Europees Parlement, ten koste van het Vlaams Blok.

Groen! werd in 2003 afgestraft voor de deelname aan de coalitie. Toen al gingen er stemmen op om ook uit de Vlaamse regering te stappen. Zover kwam het niet, maar nu blijven de Groenen toch liever weg van de macht. "De federale nederlaag van vorig jaar was een duidelijk signaal. Hoewel we nu weer stemmen gewonnen hebben, willen dat signaal niet negeren",aldus Dua.

Omdat geen enkele partij met het Blok wil regeren en omdat Groen! niet meer in een coalitie wil zitten, is er slecht ťťn combinatie nog mogelijk. Enkel het scenario van een regenboogcoalitie met de christendemocraten, liberalen en socialisten zou nog kunnen. Dat zou een primeur zijn voor de Vlaamse regering zijn.

In april bepaalde het Hof van Beroep in Gent dat het Vlaams Blok zich schuldig heeft gemaakt aan racisme. Mocht deze uitspraak ook in hoger beroep blijven bestaan bestaat de mogelijkheid dat de partij ontbonden moet worden.

Masturberen in het openbaar

De eerste keer dat ik masturbeerde was ik veertien jaar. Het was in bad en ik had gelezen dat spelen met je pik heel erg lekker kan zijn. Nou wist ik dat wel al een beetje, maar niet dat als je door zou gaan ook kon klaarkomen. Ik las erover in de bibliotheek. Behalve wat tips over het hoe en waarom stond er ook bij dat het iets was dat je deed als niemand erbij was. En dat je er al helemaal niet vrij over moest praten. Toch blijft het vreemd dat je iets, dat iedereen doet of ooit heeft gedaan en lekker vindt, niet in het openbaar mag doen.

[update] Artsen zonder Grenzen weigert miljoen terug te betalen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken hoeft niet te rekenen op teruggave van de ťťn miljoen euro losgeld die het aan Artsen zonder Grenzen voorschoot om Arjan Erkel vrij te krijgen. Artsen zonder Grenzen houdt de Nederlandse en Russische regering verantwoordelijk voor de lange duur van de gijzeling en weigert daarom terug te betalen.

De internationale organsatie gaat zelfs zo ver dat het geld terug eist die zij op de Nederlandse ambassade in Moskou had gedeponeerd. Artsen zonder Grenzen wil van dit bedrag, 250.000 euro, het grootste gedeelte terug te krijgen, namelijk 230.000 euro.

Arjan Erkel kwam afgelopen april vrij nadat hij 20 maanden in Dagestan had vastgezeten, waar hij voor Artsen zonder Grenzen werkte. De regering in Den Haag verzuimde volgens Artsen zonder Grenzen de Russische regering over te halen de zaak-Erkel op te lossen.

update 22:14 uur
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat het naar de rechter stapt om het geld terug te vorderen dat is betaald voor de vrijlating van Arjan Erkel.

Artsen zonder Grenzen beweert dat ze de regering nooit gemachtigd heeft om over Erkels vrijlating te onderhandelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt echter dat de organisatie van begin af aan betrokken was bij het verloop van de zaak en steeds op de hoogte is gehouden.

'Super'-stress door ruime aanbod

Met een winkelwagentje langs de rijkelijk gevulde schappen van een supermarkt rijden, is niet voor iedereen een feest. Klanten van zelfbedieningszaken raken gestresst omdat ze moeilijk kunnen kiezen uit het ruime assortiment, zo blijkt uit Engels onderzoek. Een te ruime keuze maakt winkelen eerder benauwend dan bevrijdend.

Klanten zouden lijden aan “product claustrofobie” omdat ze niet meer weten welke producten ze moeten kopen. Door reclames wordt dit alleen maar erger. Het is tegenwoordig zo dat ”mensen meer beslissingen moeten nemen in ťťn dag dan holbewoners deden in hun hele leven”, aldus psycholoog Dr. Aric Sigman.

Dat het maken van keuzes tijdens het boodschappen doen lastig kan zijn, blijkt wel uit het ruime aanbod van producten dat in ťťn winkel werd aangetroffen. Daar kon onder andere gekozen worden uit; 83 verschillende shampoos, 42 soorten deodorant, 68 douche gels, 77 waspoeders en 87 ontbijtgranen.

Vakantiepret

Zo, ik heb weer Nederlandse bodem onder m'n voetjes. Zo'n weekje vakantie doet een mens goed. Ik kom net terug uit Finland, waar ik vakantie heb gevierd met mijn -in Finland wonende- vriend. Maar wat gaat zo'n week snel voorbij, hŤ? 't Had nog wel veel langer mogen duren. De tijd lijkt altijd een stuk sneller te gaan als je het naar je zin hebt. Terwijl diezelfde tijd juist niet vooruit te branden is als je je verveelt. Van dat laatste was overigens geen sprake. Profiteren van de tijd die we hebben, was ons motto. En als je maar een weekje hebt, dan geldt dat natuurlijk dubbel.
In de weken voorafgaand aan de vakantie, hebben we dan ook een lijstje samengesteld met daarop alle bezienswaardigheden die we wilden bezoeken, samen met de openingstijden en de prijzen en dergelijke. Het enige waar we geen rekening mee gehouden hadden was het weer. En laat het nu slechts 10 graden zijn geweest toen ik aankwam in Helsinki...
Als je uit Nederland vertrekt met zomerse temperaturen, dan hoop je toch zo'n beetje hetzelfde plaatje aan te treffen bij aankomst. Maar goed, er was geen man overboord, we hebben ons alsnog zoveel mogelijk aan het schemaatje gehouden. Het valt me nog mee dat ik het volhield. Ik sta nu niet echt bekend om mijn geweldige conditie...

Op eerste Pinksterdag stond de dierentuin in Helsinki op het programma, alwaar we van alles konden verwachten. En oh, dat hebben we gemerkt. Het begon in ieder geval goed. De Helsinki Zoo ligt namelijk op een eiland voor de Finse kust. Dus naast een middagje tussen de dieren hebben we ook nog even van wat waterspektakel mogen genieten. Het tochtje van de wal naar het eiland duurde al met al een minuut of vijftien, dus nog voor de skyline van Helsinki uit 't zicht was, stonden wij alweer op het droge. De dierentuin was trouwens prachtig, zelfs de regen die ons overviel tussen de tijgers en de bruine beren kon daar niets aan veranderen. Uiteindelijk zijn we trouwens toch maar naar het dichtstbijzijnde theehuisje gehold. Regen is niet leuk, zelfs niet in Finland. En dat we niet de enige waren die er zo over dachten, spreekt voor zich. 't Zat bomvol in het theehuisje. Gelukkig wisten we nog twee stoelen te bemachtigen, maar een tafel zat er voor ons niet in. Na een poosje werd het gelukkig weer zonnig buiten en konden we onze toer langs de diertjes hervatten. Maar iemand had me wel mogen waarschuwen voor die kamelen. Ik heb nooit geweten dat ze zů stonken. Tientallen meters stonden we er vanaf en serieus.... argh!

De dag erna wilden we naar Suomenlinna. Dit 250 jaar oude fort is ťťn van de populairste Finse trekpleisters en ligt (wel ja, waarom ook niet) ůůk op een eiland. Het weer zat helaas wederom niet erg mee, waardoor we een dagje later naar het fort gingen dan de planning was. 't Zou ťťn van de meest culturele uitjes worden van ons vierdaagse verblijf in de Finse hoofdstad, maar ik vond het vooral ťťn van de mooiste. De lucht was blauw en zelfs de zeewind was aangenaam warm. Het is niet moeilijk voor te stellen dat dit, samen met het fort, het natuurschoon en de rust een erg romantisch plaatje vormde. Daar kon geen kerk tegenop met zijn serene schoonheid.

Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad in Finland. Maar zoals gezegd: voor je 't weet is het voorbij. Inmiddels ben ik alweer een week thuis en heb ik alleen de foto's nog om naar te kijken. En binnenkort kan ik dat samen doen met mijn vriend, die volgende week definitief terugkeert naar Nederland! 't Is een goeie maand tot nu toe: juni.

Bush vraagt hulp paus bij verkiezingen

Icoon Buitenlands nieuwsZowel de 'Washington Post' als 'The National Catholic Reporter' melden dat Bush het Vaticaan zou hebben gevraagd om agressiever te zijn in de strijd rond het homohuwelijk en abortus. Dat zijn belangrijke thema's voor de presidentsverkiezingen. De Amerikaanse president George W. Bush wil dat paus Johannes Paulus II de bisschoppen en priesters in de Verenigde Staten aanspoort om zich uit te spreken over deze onderwerpen.

"Niet alle Amerikaanse bisschoppen zijn met mij", zou Bush tijdens zijn bezoek van 4 juni hebben gezegd tegen kardinaal Sodano, de staatssecretaris van het Vaticaan. De president wil graag dat de priesters zich sterk maken voor een amendement in de grondwet dat het homohuwelijk verbiedt. Sodano zou niet op het verzoek zijn ingegaan.

Subheader
Bush in gesprek met de paus

'Geenstijl' nieuwe naam Doritos-zoutje

petre86 en Orealo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Internetters konden de afgelopen maanden een naam verzinnen voor een nieuwe smaak van het chipsmerk Doritos. Ook kon er gestemd worden op je favoriete naam. Vandaag is bekend geworden dat de Nederlandse weblog Geenstijl de verkiezing gewonnen heeft. Weblog Geenstijl riep zijn lezers de afgelopen maanden herhaaldelijk op om op de naam 'Geenstijl' te stemmen. Het nieuwe Doritos-zoutje 'Geenstijl' zal vanaf juli 2004 in de winkels liggen aldus de weblog.

Doritos lag in februari 2004 nog onder vuur door de weblog. De site claimde toen dat de internetprijsvraag doorgestoken kaart was. "Net nadat wij onze lezers hadden opgeroepen om te stemmen op de naam 'Geenstijl' en de eerste plaats bereikte, kwam de naam 'Texan Crunch' opeens in opmars. Texan Crunch kreeg er 's nachts exact elke vijf minuten ťťn stem bij.''

Moederbedrijf van Doritos, Smiths, ontkende toen het gerucht: "Ik kan mij ook helemaal niet voorstellen dat het zo is. Het kan best zo zijn dat iemand anders een script heeft geschreven, die de naam Texan Crunch erg mooi vindt. Maar wij weten van helemaal niks."

Volgens de weblog is de uitslag officieel door een zoutjesbakker aan hen meegedeeld. ''Geen loze verkiezingsbeloften, maar een duidelijke doelstelling: een zak chips met de naam van een weblog in de winkels.''

Subheader

Madonna en Britney gaan weer zoenen

De eerste zoen van Madonna en Britney Spears, die veel commotie teweeg bracht, zal binnenkort nog eens goed over worden gedaan. De volgende heftige zoen zal niet op de MTV Video Music Awards gebeuren, maar tijdens een concert van Madonna in New York.

Ingewijde bronnen melden dat de twee niet kunnen wachten op een vervolg, omdat ze zo enthousiast waren van de reacties op hun eerste zoen. "Britney was dolblij toen Madonna vroeg of ze haar wilde vergezellen op het podium. Ze stemde er meteen mee in", zo zegt een medewerkster van Spears.

Overigens is de zoen nog niet zeker, vanwege een knieblessure van Britney Spears. Dokters hebben haar nog geen groen licht gegeven om zo snel alweer het podium op te klimmen.

Zoen
De zoen van de vorige keer

Uitslag Denemarken - ItaliŽ

Vanavond worden op Euro 2004 de eerste duels in Groep C gespeeld. De eerste wedstrijd van de avond, tussen ItaliŽ en Denemarken, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks de 0-0 was het een boeiende wedstrijd, met een belangrijke rol voor de beide doelmannen.

In de eerste helft waren de Denen sterker, dit leidde echter niet tot grote kansen voor de Scandinavische ploeg. Slechts Helveg kon met een afstandsschot enigzins in de buurt van de Italiaanse keeper Buffon komen. Vlak voor rust was er een ware kansenregen; door de Deense keeper SÝrensen werden inzetten van Del Piero en Totti gekeerd, aan de andere kant stuitte JÝrgensen van dichtbij op Buffon.

Na rust werd ItaliŽ sterker en werden de Denen flink onder druk gezet. Er kon echter niemand tot scoren komen, onder andere Zambrotta en Vieri misten mooie kansen. In het laatste kwartier waren er nog goede kansen voor Tomasson en Rommedahl voor de Denen, maar ook Buffon weigerde te buigen en hield zijn doel schoon.

Stand in Groep C

Denemarken110-0
ItaliŽ110-0
Bulgarije000-0
Zweden000-0

Euro 2004: Uitslag Denemarken - ItaliŽ

Icon EK 2004 PortugalVanavond worden op Euro 2004 de eerste duels in Groep C gespeeld. De eerste wedstrijd van de avond, tussen ItaliŽ en Denemarken, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks de 0-0 was het een boeiende wedstrijd, met een belangrijke rol voor de beide doelmannen.

In de eerste helft waren de Denen sterker, dit leidde echter niet tot grote kansen voor de Scandinavische ploeg. Slechts Helveg kon met een afstandsschot enigzins in de buurt van de Italiaanse keeper Buffon komen. Vlak voor rust was er een ware kansenregen; door de Deense keeper SÝrensen werden inzetten van Del Piero en Totti gekeerd, aan de andere kant stuitte JÝrgensen van dichtbij op Buffon.

Na rust werd ItaliŽ sterker en werden de Denen flink onder druk gezet. Er kon echter niemand tot scoren komen, onder andere Zambrotta en Vieri misten mooie kansen. In het laatste kwartier waren er nog goede kansen voor Tomasson en Rommedahl voor de Denen, maar ook Buffon weigerde te buigen en hield zijn doel schoon.

Vanavond om 20:45 spelen Zweden en Bulgarije tegen elkaar in het andere duel in deze groep. Hieronder de voorlopige stand.

Stand in Groep C
Denemarken110-0
ItaliŽ110-0
Bulgarije000-0
Zweden000-0

Hup Duitsland!

Zoals velen weten is het EK voetbal ondertussen al begonnen, ieder heeft zijn favorieten.
Maar als Nederlander zou je het echt niet durven om openlijk te juichen voor het Duitse elftal. Je word gestenigd door je "medelanders" en wordt zuur aangekeken.

Ik zal de ban verbreken, en ik zal juichen voor Duitsland.

Dit zal de eerste en enige keer zijn dat ik dat doe, daar ben ik wel duidelijk over.
En nadat je deze link hebt bekeken veranderen jullie misschien ook van mening.

BHFH en Yvonne vanaf 20:00 bij FOK!Radio

FOK!RadioIs hij een kloon? Is hij echt? Vanavond krijgen we om 20:00 uur het antwoord bij FOK!Radio. BloodhoundFromHell komt namelijk naar de studio. Op het forum staat hij bekend om zijn zoektocht naar een mooi meisje en zijn verhuizing naar BelgiŽ. We draaien ook nog eens de muziek die bij hem past. Stem hier mee voor de BHFH-top 10! Samen met hem komt ook forum-moeder Yvonne en MissyMirjam naar de studio.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Yvonne en MissyMirjam gaan live in de studio een smiley nadoen. En niet zomaar een, nee, deze: . Verder hoor je weer een gedicht van Vleermuis en roddelen we met Yvonne. SunChaser maakt weer een column en de muziek wordt weer door jullie uitgezocht. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Deze week zijn er ook weer prijzen te winnen!!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Mariniers soms op dodelijke missie

Iwandj had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit documenten waar het NOS Journaal de hand op wist te leggen blijkt dat elite-eenheden van de Nederlandse krijgsmacht soms dodelijke missies voeren met toestemming van het kabinet. De acties die door deze eenheden worden uitgevoerd zijn voornamelijk ter bescherming van Nederlandse militairen op vredesmissie.

De documenten maken deel uit van het onderzoek naar Erik O. Vorig jaar december schoot deze Nederlandse militair een plunderende Irakees dood.

In de stukken wordt door justitie beschreven welke anti-terreuractiviteiten Erik O. in het verleden met instemming van de Nederlandse regering uitvoerde. Erik O. is niet blij met de documenten en stelt dat het gaat om staatsgeheimen die nooit in het onderzoek hadden mogen komen.

Binnen het ministerie van Justitie en Defensie wordt gezegd dat Erik O. aan minister Donner heeft gevraagd een onderzoek in te stellen naar het uitlekken van deze staatsgeheimen.

One out of 6

De meesten onder ons herkennen dit stukje tekst wel, het komt van onze lievelingseend, Alfred J. Kwak

Ik ben vandaag zo vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
heel vrolijk, heel vrolijk
maar zo behoorlijk vrolijk
was ik tot nog toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
phsychotisch en chaotisch
labiel en neogotisch
maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Soms ben ik ongelukkig
ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
phsychotisch en chaotisch
labiel en parasotisch
maar vandaag dus niet

Ik ben vandaag dus vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
zo vrolijk was ik nooit

Nu even terug naar de realiteit, "When ducks dissapear"

Ooh, hoe schattig, een eendenfamilie op waggeltocht.

Dit verhaal gaat de verkeerde kant op

A Peeking duck

Voor grotere foto's klik je maar op de verkleinde versies

Voorwiel kwam in publiek terecht

Felipe Massa maakte een harde crash mee op het circuit Gilles Villeneuve, maar kwam er uiteindelijk redelijk vanaf. Wat de camara's echter niet vastlegden tijdens zijn crash was dat een voorwiel van de Sauber in het publiek terecht kwam.

Het linkervoorwiel, inclusief band, wielnaaf, remschijf en bevestigingspunten, vloog met grote kracht recht omhoog over de hekken heen. Het stormde af op tribune 15, maar kwam eerst op de grond terecht net vůůr deze tribune. Daarna stuiterde het wiel wederom richting tribune 15, publiek op de eerste rij vloog uiteen om het wiel te ontwijken. Zeker ťťn persoon kwam in aanraking met het wiel, maar niemand raakte ernstig gewond.

Scherpe deeltjes die van het object afbraken bij de eerste landing vlogen ook in het publiek, maar gelukkig hadden veel van deze deeltjes hun snelheid al verloren.

IsraŽl werkt aan behoud ruÔnes van Masada

briefkees had ons via de nieuws-submit te melden:

Het fort MasadaTen noorden van de Dode Zee ligt Masada. Dit eeuwenoude fort, in vroegere tijden het buitenverblijf van de joodse koning Herodes, is een van de belangrijkste historische en toeristische plaatsen in IsraŽl. De veelbezochte ruÔnes hebben echter erg te lijden onder de slagregens, wind en erosie. Dat heeft de IsraŽlische regering ertoe bewogen om maatregelen te nemen om Masada te behouden.

Aan het begin van de jaartelling hielden zo'n duizend joodse rebellen lange tijd stand in het fort en weerstonden de aanvallen van het Romeinse leger. Nadat verzet niet langer mogelijk was pleegden ze collectief zelfmoord.

Naast een belangrijk trekpleister wordt het fort ook gebruikt voor het afleggen van de eed door de IsraŽlische soldaten. Deze eed bestaat uit de zin: "Masada zal niet opnieuw vallen".

Het fort van Masada is twee jaar geleden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Maandag kondigde de IsraŽlische regering de vorming van een speciale commissie aan. Deze commissie zal zich gaan bezig houden met het behoud van de ruÔnes van Masada en ook zal zij over de staat van het fort jaarlijks een verslag uitbrengen.

Zuma

Zuma

Concept is hetzelfde als puzzle bobble, 3 balletjes van dezelfde kleur die aan elkaar grenzen ontploffen.
Maar hier moet je dat in de vorm van een ketting doen, die geleidelijk opschuift naar een eindpunt.

Eindpunt bereikt? Game over!

Tip!
Stel voor, een keetting die er als volgt uitziet:
rood-rood-groen-groen-rood-rood
Schiet je de groene en ze ontploffen, dan zal je ketting terugschuiven omdat de rode bolletjes elkaar aantrekken en ook ontploffen, hierdoor kan je een heel eind terugzakken.

Scholes loopt blessure op

Naast het verlies van gisterenavond heeft Engeland er een extra tegenvaller aan overgehouden. Paul Scholes is geblesseerd geraakt.

In de wedstrijd, die gisteren met 2-1 van Frankrijk werd verloren, ging Scholes door zijn enkel. Hoewel hij nog wel gewoon door kon, kreeg hij er na de wedstrijd meer last van. Vandaag kon hij in ieder geval nog niet trainen en het is de vraag of hij donderdag voor de wedstrijd tegen Zwitserland wel fit is.

Bondscoach Sven-Goran Eriksson vertelde: "Hij verdraaide zijn enkel, dus kan hij vandaag niet trainen en misschien zelfs morgen niet. Woensdag zullen we zien of hij donderdag kan spelen. Ook Gary Neville heeft een lichte blessure, maar hij zal gewoon trainen vandaag en verder is het team fit."

Pech voor Vinokoerov

Alexandre Vinokoerov heeft zijn deelname aan de Tour in gevaar zien komen door de schade van een valpartij gisteren in de Ronde van Zwitserland. Vino is volgens zijn arts zeker drie weken uitgeschakeld.

Vinokoerov reed met nog 47 km te gaan tegen een vluchtheuvel aan met een snelheid van 50 km/h. Vino kwam met de schrik vrij en had diverse kneuzingen en wonden aan schouders, gezicht en handen.

Er wordt nu onderzocht of de Kazak geen banden in de schouders heeft gescheurd, in dat geval zou deelname aan de Tour bijna uitgesloten zijn. "Vinokoerov is zeer belangrijk voor onze Tour plannen." aldus een teleurgestelde perschef Ludwig van T-Mobile.

Ullrich vond dat de organisatie niet genoeg 'marshalls' had ingezet voor de veiligheid van de renners.

update: Vinokoerov gaat volgens de NOS teletekst definitief niet naar de Tour. Dit is uiteraard een grote teleurstelling voor Ullrich die Vino's hulp goed had kunnen gebruiken.

CSC team voor de Tour

De selectie van tour teams begint nu langzaam op gang te komen. CSC is de laatste ploeg die haar team bekend heeft gemaakt.

Het team van CSC bestaat uit de volgende renners: Carlos Sastre, Ivan Basso, JŲrg Jaksche, Jens Voigt, Bobby Julich, Nicki SÝrensen, Jakob Piil, Kurt-Asle Arvesen en Michele Bartoli. Andrea Peron is eerste reserve.

Basso is kopman voor het klassement met Sastre en Jaksche als beschermde renners. Volgens Riis kan zijn team goed uit de voeten in alle soorten etappes. Hij hoopt vooral op een succes in de ploegentijdrit.

Tyler Hamilton is er dit jaar niet bij voor CSC maar is overgestapt naar Phonak. Basso moet de Amerikaan doen vergeten maar dat zal moeilijk worden.

Peuter geeft zichzelf 'extreme make-over'

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen driejarige peuter uit de Bredase wijk Biesdonk weet volgens de politie sinds zondagavond dat wie mooi wil zijn, pijn moet lijden. Het ventje had zich zo uitgeleefd met de lippenstift van zijn moeder dat er sprake leek van een 'extreme make-over'. Het kind gilde zo hard dat de politie werd gealarmeerd.

Het kind zat zo onder de lippenstift dat de moeder haar zoon weer toonbaar wilde maken. Ze gebruikte daarvoor het agressieve make up-remover. Het kind gilde zo hard dat de mensen in de omgeving van de woning zich zorgen begonnen te maken. De buren belden de politie met het vermoeden dat iemand zijn kind luid krijsend in huis had achtergelaten. Bij aankomst van de politie bleek de vork iets anders in de steel te zitten.

Ralf: "FW 26 nog steeds slecht"

Volgens Ralf Schumacher is de Williams FW26 nog steeds dezelfde wagen en is er niets aan verbeterd. Pas binnen een tweetal races zijn er verbeteringen te verwachten.

Ralf reed een sterke race in Canada, helaas werden wel allebei de wagens van het Williams-team gediskwalificeerd na de race. Ondanks zijn sterke race zegt Ralf dat het nog geen betere wagen is dan de wagen die bijvoorbeeld in Imola of Barcelona gebruikt is.

"Het zal nog wel twee of drie races duren voordat de wagen echt beterschap vertoont. Momenteel rijden we nog steeds met dezelfde wagen als in Spanje of Imola. Hij werkt alleen wat beter op circuits met weinig downforce", aldus de Duitser.

Op het circuit Magny Cours zullen Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya kunnen racen met betere motoren en een nieuw aŽrodynamicapakket.

MDP van Abou Jahjah scoorde laag

De Moslim Democratische Partij (MDP), de politieke tak van de Arabisch Europese Liga (AEL), heeft gisteren bij de regioverkiezingen in BelgiŽ een zeer pover resultaat behaald. Slechts 0,26% van de stemgerechtenden in de provincie Antwerpen, de enige regio waar de MDP meedeed, stemde op de moslimpartij.

De leider en oprichter van de AEL, Dyab Abou Jahjah, was de lijsttrekker van de MDP in Antwerpen. Zijn partij kreeg in totaal 1.600 stemmen.

In Nederland is de MDP van plan om in 2006 aan de verkiezingen mee te doen.

Boek: Gummbah - Neksnor

Gummbah staat bekend als smakeloos cartoonist en ťťn van Neerlands beste vertegenwoordigers van absurde humor. Grappen op een bijzonder laag niveau, kort door de bocht-stripjes met (voor sommigen of velen?) grensoverschrijdende en zelfs schokkerende onderwerpen. Kort gezegd: Gummbah is echt waanzinnig grappig! Ik maakte dus ook een kleine sprong van vreugde toen ik deze nieuwe cartoonbundel in de planner zag staan...Titel: Neksnor
Auteur: Gummbah (Gertjan van Leeuwen)
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 96
Prijs: § 9,50
ISBN: 906 169 7123

Courteney Cox bevallen van dochter

Little_Earth had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsVoormalig Friends-ster Courteney Cox en haar man David Arquette zijn zondagochtend ouders geworden. Cox, die dinsdag 40 jaar wordt, is bevallen van een meisje in het ziekenhuis van Los Angeles. De naam van de baby is nog niet bekend.


Zaterdag werd Cox met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze, na de bevalling die de hele nacht duurde, haar dochtertje in haar armen kon sluiten. De geboorte van het meisje is een extra groot geschenk voor Cox en Arquette omdat zij al jaren een kinderwens koesterden.

Courteney Cox en haar man
Courteney Cox en haar man.

Bobbywood

Speciaal voor de rotivreters, de wanabee saoto mensen, de kousebandslurpers, de masalaguru's

Bollywood Disco presented by: Liquid Generation

Voor diegene die het niks aan vinden, heb ik hier voor jullie de Boob Patrol 1 en Boob Patrol 2

En dan als laatst voor de internetstakkers, die in hun web plakkers, de achterbak chatters, heb ik hier wat tiet dingetjes met letters.

( o ) ( o ) -- Perfect breasts

(+)(+) -- Fake silicone breasts

( * )( * ) -- Perky breasts

(@)(@) -- Big nipple breasts

oo -- A cups

{O}{O} -- D cups

(oYo) -- Wonder bra breasts

( ^ )( ^ ) -- Cold breasts

( o )( O ) -- Lopsided breasts

(Q)(O) -- Pierced breasts

(p)(p) -- Hanging tassels breasts

\o/\o/ -- Grandma's breasts

( - )( - ) -- Against the shower door breasts

| o | | o | -- Android breasts

( $ )( $ ) -- Martha Stewart's breasts

[update] F1: Williams en Toyota gediskwalificeerd na GP Canada

JoeyGnarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - Autosport (F1)Williams-courreurs Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya zijn evenals Cristiano da Matta en Olivier Panis van het Toyota-team na afloop van de Grand Prix van Canada gediskwalificeerd. Ook de constructeurspunten worden weer afgepakt. De auto's van de genoemde teams voldeden niet aan de technische reglementen. Hierdoor schuiven Barrichello naar een tweede en Button op naar de derde plaats op. Ook Jordan profiteert hierdoor, nu Timo Glock (zevende) en Nick Heidfeld (achtste) plotseling allebei binnen de punten vallen.

Williams heeft al aangekondigd niet in beroep gaan tegen de diskwalificatie. Volgens technisch directeur Sam Michael werd de afkeur veroorzaakt door een fout in het remsysteem: "We hebben een onbedoelde fout gemaakt. Deze fout heeft ons geen voordeel opgeleverd tijdens de race, maar we accepteren de straf van de FIA. We zullen dan ook niet in beroep gaan", aldus Michael.

Onduidelijk is nog waarom ook beide Toyota's uit de uitslag is gehaald. Daarom wordt een beroep tegen deze uitspraak niet uitgesloten. Daardoor is alleen zeker dat Jenson Button nu als derde geklasseerd wordt, voor Giancarlo Fisichella.

Update - Maandag 15:38

Ook Toyota gaat niet in beroep tegen de beslissing van de FIA. Dit omdat zij te laat waren met het indienen van een bezwaar. Toyota is wel van mening dat de reminstallatie aan alle gestelde en geaccepteerde eisen voldoet.

Kijk voor meer Formule-1 nieuws op de FOK!F1Manager!

Herexamen leerlingen na fraude docent

De zes leerlingen die van een docent de mogelijkheid kregen om buiten schooltijd het vak opnieuw te doen, mogen een herexamen doen. Dit meldde directeur Ger Jšgers van het Haarlemse Damiate-college. Zaterdag werd van het verhaal melding gemaakt in het Haarlems Dagblad. De zaak kwam aan het licht, nadat de docent dit had opgebiecht bij de schoolleiding.

De directeur noemt het gedrag van de docent 'absoluut ontoelaatbaar' en heeft de gemaakte examens ongeldig laten verklaren. Ook bracht de school de Onderwijsinspectie op de hoogte die heeft besloten dat de zes op 22 juni een herexamen in het vak moeten afleggen. Om welk vak het gaat wil de directeur niet zeggen want 'dat is in het belang van niemand'.

Van der Meyde wekt irritatie bij Advocaat


Vandaag werd Andy van der Meyde erg stil toen hij antwoord op de vraag moest geven wie zijn directe tegenstander zou zijn in de wedstrijd tegen Duitsland morgen.

De speler van VfB Stuttgart "Phillip Lahm" had Van der Meyde nog nooit van gehoord. De 25 jarige speler van Oranje richt zich volgens eigen zeggen alleen op zijn eigen spel.

Deze onverschilligheid kon Dick Advocaat daarentegen absoluut niet waarderen. 'Het zegt alles over Andy', aldus Dick Advocaat. 'Als hij niet weet wie Lahm is, dan zal ik 'm dat vandaag vertellen. Niet iedereen is kennelijk zo kwiek als wij.'

Doktoren VS weigeren juristen te behandelen

Jack_Flash had ons via de nieuws-submit te melden:

De USA Today van maandag meldt dat enkele Amerikaanse doktoren juristen, die voor niet-levensbedreigende klachten naar het ziekenhuis komen, niet langer willen behandelen. Reden voor de weigering van de doktoren is de angst voor het moeten betalen van hoge schadevergoedingen in de 'malpractice'-zaken. In zo'n zaak wordt de arts door de advocaten van de patiŽnt aangeklaagd omdat hij zijn werk niet goed genoeg zou hebben gedaan.

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de angst er bij de dokteren goed in zit. Zo maakt de USA Today melding van het ontslag van een verpleegkundige uit een ziekenhuis in New Jersey omdat haar man werkzaam was bij een advocatenkantoor. In het artikel wordt ook melding gemaakt van de site DoctorsKnow.Us waar een lijst staat van patiŽnten en advocaten die ziekenhuizen hebben. Onlangs moest deze site worden verwijderd toen bleek dat enkele doktoren mensen van deze lijst weigerden te behandelen.

Ondertussen weigeren lang niet alle artsen. Veel doktoren vinden de maatregelen van hun collega's te ver gaan. Elke arts legt namelijk na het afronden van zijn studie de eed van Hippocrates af. Deze eed verbiedt elke arts patiŽnten niet te behandelen. De weigerende artsen wijzen echter op de hoge schadevergoedingen die aan getroffen patiŽnten moet worden uitbetaald en de noodzaak om deze absurd hoge bedragen te matigen.

Scherpe controle op sportkantines tijdens EK

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Sportkantines die speciale 'EK-feesten' houden moeten oppassen. Een speciale opsporingseenheid van Koninklijke Horeca Nederland gaat streng toezien op de kantines. Volgens K. Verhagen, inspecteur van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM), regent het klachten van horeca-ondernemers. "We worden overspoeld met tips. Het zal niet lukken om al die duizenden kantines en andere sportclubs deze week aan te pakken, maar we komen er later zeker op terug."

De sportkantines worden vaak zwaar gesubsidieerd, betalen geen btw en er staan vrijwilligers achter de bar. Hier kunnen de gewone cafť's niet tegenop. Een aantal sportclubs zou al onder druk gesloten blijven. "We gaan de komende dagen niet voor de deur liggen, maar als wij merken dat sportclubs zich niet aan de regels houden, grijpen wij dus later in", zo zegt Verhagen.

Als de feestjes puur voor leden zijn is er geen probleem. " Maar in veel gevallen wordt er voor cafeetje gespeeld, en dat vinden wij niet leuk. Het zal niet lukken om iedereen voor dinsdag aan te pakken, maar wij komen we zeker op terug", aldus Verhagen.

Massa in ziekenhuis

Felipe Massa is na de Grandprix van Canada direct overgebracht naar een ziekenhuis in Montreal. Daar zijn rŲntgenfoto's van zijn linker elleboog gemaakt.

Massa ging vlak voor het eind van de race hard in de bandenstapels op het circuit Gilles Villeneuve. Hij kon zelf uit zijn wagen stappen maar wellicht heeft hij toch iets gebroken. "Felipe voelt zich redelijk", aldus een Sauber woordvoerder.

De oorzaak van Massa's crash is niet bekend, er wordt onder andere gedacht aan defecte remmen. Tevens is nog niet bekend of Massa daadwerkelijk iets gebroken heeft en of hij aankomend weekend de Grandprix van Amerika kan rijden.

Update:
Volgens de site f1.racing-live.com hebben de rŲntgenfoto's geen breuken laten zien.

Toch danceparade in Berlijn

aierwin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsOndanks dat de Loveparade dit jaar wegens financiŽle problemen definitief niet door gaat, zal er in Berlijn toch een danceparade georganiseerd worden. De parade zal er in de vorm van een demonstratie zijn onder de naam 'fight the power' en is gericht tegen intolerantie en het behoud van de clubcultuur.

"Terwijl de cultuurpolitiek zich alleen richt op gesubsidieerde 'hochcultur', worden de clubcultuur en openbare muziekmanifestaties bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt. In een demografisch veranderd Duitsland wordt de jeugdcultuur als uiting van een minderheid gemeenschappelijk steeds meer in de hoek gedrukt", aldus de organisatoren.

De demonstratie begint op de de Adenauerplatz, de plaats waar de eerste Loveparade in 1989 begon. Via de KurfŁrstendamm en langs de Gedšchniskirche voert de tocht naar de Nollendorfplatz. De route van zo'n 3,5km is ongeveer net zo lang als de route die de Loveparade over de Strasse des 17. Juli aflegt.

De organisator van deze parade Partysan zegt in een interview op de website van de Loveparade dat zich al 5 trucks aangemeld hebben. De organisator roept iedereen op om op 10 juli, de oorspronkelijke dag van de Loveparade, naar Berlijn te komen om van deze demo een groot feest te maken.

Iran opent eerste zelfmoordacademie

fversteegen en Kofkof hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDuizenden vrijwilligers hebben zich onlangs in Iran aangemeld om zelfmoordaanslagen te plegen in Irak en IsraŽl. Ze zullen officieel getraind worden op Irans eerste zelfmoordacademie die onlangs in Teheran geopend werd. De jongste vrijwilliger is zeven jaar oud en 25 procent van de kandidaten is jonger dan 18 jaar. Volgens Ali Rasul, het hoofd van het centrale wervingskantoor in Teheran, staan de vrijwilligers te trappelen om zelfmoordacties uit te voeren.

Op een conferentie die op twee juni begon, meldden zich kandidaten uit de hele wereld. ''Onze doelwitten zijn de coalitietroepen in Irak, IsraŽlische bezettingstroepen in Palestina en Salman Rushdie'', aldus Mohammed Ali Samadi, een woordvoerder van het Comitť ter herdenking van martelaars van de Wereldwijde Islamitische Campagne. Samadi heeft er geen moeite mee dat onschuldige burgers worden gedood. ''Het is niet onze schuld dat de zionisten hun vrouwen en kinderen naar de bezette gebieden hebben gebracht om als schild te fungeren. Als ze waarde aan hun leven hechten, moeten ze vertrekken. Salman Rushdie is ons enige niet-militaire doelwit, en toch moet hij uitgeschakeld worden. We zijn van mening dat De Satanische Verzen van Salman Rushdie de Islam meer schade hebben berokkend dan om het even welke militaire aanval.''

Er hebben zich ook verschillende Iraanse overheidsfunctionarissen voor zelfmoordbomaanslagen aangemeld, zoals het Iraanse parlementslid Mahdi Kuchek-zadeh. Hamid Reza Assefi, de woordvoerder voor het Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, meldde dat de Iraanse wervingscampagne voor zelfmoordaanslagen in het Midden-Oosten 'geen verband houdt met het Iraanse regeringsbeleid. Het is een uiting van de gevoelens van het volk jegens onze vijanden IsraŽl en de Verenigde Staten.'

De Iraanse schrijver en politieke activist Sharam Almasi is een andere mening toegedaan. Hij zegt dat de wervingscampagnes voor zelfmoordacties zijn georganiseerd en financieel worden gesteund door het Iraanse regime. ''De Iraanse mullahs zijn de grondleggers van het Islamitisch terrorisme,'' aldus Almasi. ''De afgelopen 25 jaar hebben ze overal in het Midden-Oosten terroristische bewegingen opgeleid en gefinancierd. Ze gebruiken nog steeds dezelfde methode voor het werven van terroristen. Iedereen die zich aanmeldt voor een zelfmoordaanslag ontvangt een voorschot van 5.000 dollar. Wanneer de zelfmoordactivist daadwerkelijk op een missie wordt gestuurd, ontvangt zijn familie nog eens 10.000 dollar van de Iraanse regering. Het gaan om gewone mensen die wanhopig en gehersenspoeld zijn, in armoede leven en vrijwel niets te verliezen hebben.''

KNVB nodigt Erkel uit

De KNVB heeft Arjan Erkel uitgenodigd de wedstrijd Nederland - TsjechiŽ op 19 Juni bij te wonen.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft hiertoe besloten nadat Erkel vrijwel direct na z'n vrijlating vroeg of het Nederlands elftal zich geplaatst had voor het EK in Portugal.

Arjan Erkel werd op 12 Augustus 2002 ontvoerd in Dagestan. In de nacht van 10 op 11 april dit jaar werd Erkel vrijgelaten nadat de overheid losgeld had betaald.

FOK! Prijswinnaars

We gaan vandaag een heleboel mensen blij maken. Jullie hebben namelijk van 3 prijsvragen nog de winnaars tegoed.

The Day After Tomorrow
Een pakket van The Day After Tomorrow gaat naar:

ThE_ED
Girly
johannesmvp2

Gefeliciteerd! Zodra de pakketten binnen zijn, gaat het op de post naar jullie.

Basement Jaxx
Twee kaarten voor Basement Jaxx in Nighttown op 23 juni a.s. gaan naar:

Gwunnik
raphidae
Rainman2000

Gefeliciteerd! Jullie ontvangen vandaag nog een mailtje hoe je in het bezit komt van die twee kaarten.

Metallica
Deze zeer gewilde kaarten gaan naar:

Mea.Culpa
Kreeltje
Mok

De kaarten komen binnenkort per post naar jullie toe! Gefeliciteerd en heel veel plezier er mee.

''Laat Saddam vrij of klaag hem aan''

Icoon Buitenlands nieuwsEen woordvoerster van het Internationale Comitť van het Rode Kruis (ICRC) heeft tegen de Britse krant 'The Guardian' gezegd dat de voormalige Iraakse leider Saddam Hussein voor 30 juni, de dag waarop de Verenigde Staten de macht overdragen aan een voorlopige Iraakse regering, moet worden vrijgelaten of aangeklaagd.

Volgens het internationale recht moeten krijgsgevangenen aan het einde van de bezettingsperiode worden vrijgelaten, mits zij geen aanklacht tegen zich hebben horen uitspreken, zo citeert de Guardian van maandag Nada Doumani van het ICRC. Saddam Hussein en enkele andere hoge leden van het voormalige regime zijn door de Verenigde Staten aangeduid als krijgsgevangene.

Van Buyten naar HSV

De 26-jarige Belg Daniel van Buyten speelt de komende vier jaar voor het Duitse Hamburger SV.

Van Buyten stond de afgelopen 3 jaar onder contract bij Olympique Marseille, maar daar was hij op een zijspoor beland. De Franse club verhuurde hem afgelopen seizoen aan de Engelse club Manchester City.

Bij HSV moet de Belg in de centrale verdediging de opvolger worden van de naar Heracles vertrekkende Nico Jan-Hoogma .

Opstelling ItaliŽ bekend

Totaal onverwacht heeft Giovanni Trapattoni de opstelling van het Italiaanse elftal bekend gemaakt.

De 65-jarige gaf tijdens een persconferentie zondag de elf namen die maandag tegen Denemarken zullen spelen, niet vanwege overmoed of een overdosis zelfvetrouwen maar omdat hij een man is met een heldere visie volgens Trapattoni zelf.

De opstelling : Buffon; Panucci, Cannavaro, Nesta en Zambrotta; Zanetti, Perrotta, Camoranesi en Totti; Del Piero en Vieri.

Tunnicliff wint op Gleneagles

De Engelsman Miles Tinnicliff heeft nadat hij vanaf het begin de wedstrijd leidde het Diageo Championship op Gleneagles gewonnen.

Met een ronde zonder ook maar ťťn bogey van 68, vier onder par, won hij met vijf slagen voorsprong, de grootste voorsprong op de European Tour van dit jaar. De 35-jarige haalde uiteindelijk 13 onder par op een par 275 baan met de Ier Graeme McDowell op de tweede plaats en gedeeld derde de Schot Steven O'Hara en de AustraliŽr Nick O'Hern.

Aanpak Vlaams Blok onder vuur

Na de enorme winst gisteren van het Vlaams Blok in BelgiŽ bij regioverkiezingen, wordt vandaag in de kranten volop de afwerende opstelling van politieke partijen jegens het Blok bekritiseert. Het Vlaams Blok werd gisteren in Vlaanderen de tweede partij van het land, en in diverse plaatsen zelfs de grootste; In Antwerpen werd 35% gescoord. In Totaal stemden ťťn miljoen Vlamingen op het Blok.

Het Blok haalde in heel Vlaanderen een score van ruim 24%. Regeringsmacht is echter uitgesloten voor de grote overwinnaar. Gťťn enkele gevestigde partij wil met het Vlaams Blok samenwerken. Tegenstanders van het Vlaams Blok spraken over een 'pikzwarte zondag'. De Belgische oud-premier Martens noemde het Blok een 'angstwekkend fenomeen', dat bestreden moet worden door verdere partijhervormingen.

De Belgische krant De Tijd kopt vandaag: ''Het Vlaams Blok is de winnaar en paars ligt in puin''. De Standaard noemt het anti-Blokbeleid ontploft: ''De uitspraak van premier Verhofstadt dat men zijn beleid zou kunnen afmeten aan het resultaat van het Vlaams Blok, is in het gezicht van de premier ontploft. Verhofstadt is de grote verliezer van deze stembusslag.''

Dagblad het Laatste Nieuws schrijft dat ''de heersende politieke klasse en hun sla-dood-aanpak van het Blok'', tot de huidige siuatie heeft geleid. In de Gazet van Antwerpen valt te lezen: ''De overwinning van het Blok afdoen als een loutere uiting van antipolitiek is te simpel. Men hoorde ook zeggen dat het de schuld van de media is. Als we op dit niveau voortgaan, wint het Vlaams Blok bij de volgende verkiezingen opnieuw 5 procent'', aldus het commentaar in de krant.

In april bepaalde het Hof van Beroep in Gent dat het Vlaams Blok zich schuldig heeft gemaakt aan racisme. Mocht deze uitspraak ook in hoger beroep blijven bestaan bestaat de mogelijkheid dat de partij ontbonden moet worden.

BelgiŽ - Filip de Winter (Vlaams Blok)
Vlaams Blokleider Filip Dewinter

Honden moesten gevangenen Abu Ghraib breken

Haspel33 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Amerikaanse geheime dienst heeft in de Abu Ghraib gevangenis opdracht gegeven honden te gebruiken om Irakese gevangenen te intimideren. Dit blijkt uit verklaringen van hondentrainers aan militaire onderzoekers van het schandaal. De hoogste militaire inlichtingenofficier in de Abu Ghraib gevangenis heeft deze methode destijds goedgekeurd.

De verklaringen leveren concrete bewijzen dat de militaire inlichtingendienst achter de mishandelingen zit. Het gebruik van honden om gevangenen bang te maken wordt in het Verdrag van GenŤve als een schending van mensenrechten beschouwd.

Een van de gevangenen, Ballendia Sadawi Mohammed, verklaarde dat hij 's nachts van zijn bed werd gelicht en geboeid op de gang werd gezet. ''Ze stuurden de honden op me af. Ik was bang", aldus Mohammed tegen onderzoekers. ''De eerste hond beet me in mijn been en dat was pech. Die beet kostte me twaalf hechtingen. Ik heb veel bloed verloren.'' Sabrina D. Harman, lid van de 372ste Militaire Politie eenheid, geeft echter een andere uitleg van het incident. Zij zegt dat de gevangene wegrende en daarna gebeten werd. De hondenbegeleider liet de hond los omdat hij dacht dat de gevangene aan het vechten was met een collega.

Het voorval was echter geen incident. John Harold Ketzer, een ondervrager van de militaire inlichtingendienst, verklaart dat hij op 13 januari 2004 zag dat een hondenteam twee gevangenen in de hoek dreef. Een van de gevangenen gilde, zo vertelde hij de onderzoekers. ''Toen ik vroeg wat er aan de hand was in de cel, antwoordde een van de hondenbegeleiders dat ze hem alleen bang maakten en dat ze een wedstrijdje hielden om te kijken hoeveel gevangenen het in hun broek deden.''

De hondenteams waren onderdeel van de beveiliging van de gevangenis en voerden controles uit op explosieven en wapens. Volgens een verantwoordelijke generaal stonden de hondenteams onder gezag van de militaire geheime dienst, maar hadden ze geen speciale training gehad om ingezet te worden bij ondervragingen. De hondenbegeleiders zeggen zelf dat hun inzet van hogerhand werd goedgekeurd.

De documenten, door de Washington Post gepubliceerd, versterken het beeld van systematische mishandelingen. Er waren twee categorieŽn: seksuele vernederingen en mishandelingen en intimidatie door het gebruik van honden. Voor beide lijkt de militaire inlichtingendienst verantwoordelijk.


Subheader
Een gevangene wordt geїntimideerd door een hond

Nieuw wereldrecord tabaksnuiven

Op het wereldkampioenschap tabaksnuiven in het Duitse Kucha is gisteren een nieuw record behaald. Titelverdediger Heinrich Kugler uit Duitsland wist in ťťn minuut tijd 4,995 gram tabak naar binnen te snuiven. Een verbetering van het oude record met 0,015 gram.

Op het WK tabaksnuiven krijgen deelnemers ťťn minuut de tijd om zoveel mogelijk van de gekregen vijf gram tabak op te snuiven. Elke kruimel die naast het papiertje valt levert minpunten op en niezen leidt tot diskwalificatie.

De deelnemers aan de veertiende editie van deze wedstrijd, waaronder vijftig vrouwen, kwamen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Vooral in de Duitse deelstaat Beieren, waar de recordhouder vandaan komt, is het tabaksnuiven tot een kunst verheven, gepaard gaande met een speciale techniek.


Tabak snuiven is een kunst op zich

Garcia wint The Buick Classic

Sergio Garcia heeft na een Sudden death play off met Padraig Harrington en Rory Sabbatinbi de Buick CLassic weten te winnen.

De spanjaard won van Sabbatini op de derde extra hole nadat Harringon al afgevallen was op de tweede door een bogey, alledrie de spelers waren na de vier reguliere rondes op 12 onder par uitgekomen.

Garcia wist de leider na drie rondes, Loren Robert, in te halen met een ronde van 67 waarmee hij de basis legde voor een herhaling van zijn overwinning in 2001. De leider na twee rondes, Fred Couples, eindigde na een drie onder par 68 ronde vier gelijk te komen op toen onder par met de nummer drie van de wereld Vijay Singh en de amerikaan Tom Byrum.

Sorenstam wint in Delaware

De Zweedse Annika Sorenstam heeft in Delaware de zevende titel van haar carriere van de LPGA tour gewonnen.

Nadat de vrijdag compleet verregend was moesten de laatste 36 holes op zondag gespeeld worden, tijdens de derde ronde sloeg Sorenstam 64 keer en wist daarmee de basis voor haar overwinning te leggen met een voorsprong van zes slagen op de Mexicaanse Lorena Ochoa.

Maar de Mexicaanse blunderde in de vierde ronde met 75 slagen waardoor de Koreaanse Shi Hyun Ahn tweede werd met drie slagen achterstand na een afsluitende ronde van 66, ze is twee keer op twee slagen achterstand van Soreenstam geweest maar deze wist de aanval af te slaan met birdies op de 12, 14, 16 en 17de hole. Grace Park werd derde met een laatste ronde van 68 slagen.

Sorenstam voelde zich zeer goed na de overwinning ondanks dat het op en neer ging met haar slagen, smorgens was het goed maar smiddags ging het stukken slechter doordat ze vermoeid was maar ook teveel met de overwinning bezig was volgens de speelster.

Europese Volkspartij blijft grootste

Na de Europese verkiezingen blijkt uit een prognose van onderzoeksbureau Gallup dat de Europese Volkspartij (EVP) veruit de grootste fractie blijft in het Europese parlement. De EVP, waarin de christen-democraten samenwerken met de Britse Conservatieven, zou op 269 zetels uitkomen.

Tweede fractie blijft die van de socialisten, met 199 zetels. De Liberalen, waarin onder meer VVD en D66 zitten, zou uitkomen op 66 zetels, en daarmee de derde fratie zijn. Vierde fractie met 39 zetels zijn de Groenen, met onder meer GroenLinks in de gelederen. Vijfde fractie is die van de Communisten en klein links, waarin onder andere de SP zitting heeft. Deze fractie komt uit op 37 zetels.

De overige 122 zetels worden ingenomen door twee rechtse nationalistische fracties en Eurosceptische partijen. Zo'n 77 daarvan zouden naar de Eurosceptische gaan, die geen gezamenlijke fractie vormen. Alleen al in Groot-BrittanniŽ kreeg de eurosceptische UKIP, die wil dat de Britten meteen de EU verlaten, zo'n 17% van de stemmen. Leider van die partij is de wegens racistische opmerkingen jegens Arabieren aan de kant gezette voormalige BBC-talkshowpresentator Robert Kilroy-Silk.

De prognose van Gallup is gebaseerd op voorlopige uitslagen. De officiŽle uitslag wordt dinsdag pas gepubliceerd.

De opkomst was overigens een laagte record: ongeveer 44,2% van de kiesgerechtigden in Europa nam de moeite om te gaan stemmen, terwijl dat vijf jaar geleden nog 49,8% was. In de tien nieuwe lidstaten lag dat percentage op slechts 28,7%.

-
Prognose nieuwe Europarlement:

EVP - 269
Socialisten - 199
Liberalen - 66
Groenen - 39
Communisten e.a - 37
Overigen - 122
(Overigen zijn rechts nationalisten en eurosceptici)

Supermarkten rekenen op 50 miljoen euro meer omzet

Keukenprinsesje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalDe Nederlandse supermarkten verwachten 50 miljoen euro meer omzet te draaien tijdens het Europees kampioenschap voetbal. Hoe verder Nederland komt, hoe meer de branche zal profiteren. Dit heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBl) bekendgemaakt.

"Hoe verder we komen, hoe meer de oranjekoorts zal toeslaan. De ervaring leert dat Nederlanders vooral bij elkaar thuis gaan zitten om de wedstrijden te bekijken. Daarbij wordt natuurlijk ook altijd lekker gegeten en gedronken", aldus een woordvoerster van het CBL.

Icon EK 2004 Portugal
Foto: P. Sta, Vlaardingen

Doden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

In de ochtendspits is vanmorgen in een drukke winkelstraat in de Iraakse hoofdstad Bagdad een autobom ontploft. Er zouden minstens zeven doden zijn gevallen, ongeveer vijftig mensen raakten gewond. Het gaat om een zelfmoordaanslag.

De explosie vond plaats op een druk drukke weg nabij het Tahrirplein, een drukke winkelwijk in het centrum van de Iraakse hoofdstad. Op het moment dat een konvooi van buitenlanders - waarschijnlijk medewerkers van de Coalition Provisional Authority - voorbijreed blies de zelfmoordactvist zichzelf op. Zeker vijf andere auto's werden vernield door de explosie, ook de gevel van een naburig pand werd verwoest.

Na de aanslag verzamelden tientallen mensen zich om de beschadigde auto’s heen. Zij sloegen vervolgens op de auto's, zwaaiden met puinstukken, sprongen op het dak en riepen “Amerika is de vijand van God.” Daarna staken ze de auto’s en een Amerikaanse vlag in brand. Door de politie werd in de lucht geschoten om de menigte uiteen te drijven. Amerikaanse troepen hebben zich tijdelijk teruggetrokken om de gemoederen te bedaren.

Bom Bagdad

Portugal hanteert gedoogbeleid tijdens EK

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

De Portugese politie zal zich tijdens het EK voetbal tolerant opstellen ten aanzien van met name Britse voetbalfans die op straat een jointje opsteken. Dat meldde de Britse krant The Guardian vrijdag op gezag van de Portugese hoofdstedelijke politie.

Op basis van de adviezen van de Nederlandse autoriteiten, die de Portugezen adviseren met de tijdens het EK 2000 opgedane ervaringen, zijn de Portugezen tot de conclusie gekomen dat een menigte Britse fans die stoned is makkelijker in bedwang is te houden dan een dronken menigte. Daarbij heeft de wedstrijd Engeland-Portugal, die vier jaar geleden in Eindhoven werd gespeeld, als voorbeeld gediend.

Ook de ervaringen bij de wedstrijd Engeland-Duitsland, destijds in het Belgische Charleroi, worden hierbij meegenomen. Door toedoen van overmatig drankgebruik liep het hier rond deze wedstrijd helemaal uit de hand. Volgens de Guardian zat 't verschil hem in het progressieve Nederlandse drugsbeleid waar veel supporters van profiteerden, waardoor een ontspannen sfeer de boventoon voerde.

Ook zal de Portugese politie een oogje toeknijpen ten aanzien van Nederlandse fans en hun rookwaren, mits ze het niet al te gek maken. Het bezit van een kleine hoeveelheid cannbis is niet illegaal in Portugal, maar technisch gezien kan het gebruik daarvan wel strafbaar worden gesteld. Voor overlastveroorzakers is men minder tolerant. Die worden direct voorgeleid.

Man koprolt 254 kilometer

De 44-jarige Belg Marcel Waeytens is zondagavond teruggekeerd van een zeer ongewone tocht. Hij is namelijk koprollend van Rotterdam naar het West-Vlaamse Dadizele gegaan, een afstand van 254 kilometer. De opbrengst van de tocht gaat naar het Vlaamse Kinderkankerfonds.

Waeytens' tocht begon anderhalve week geleden in de buurt van stadion De Kuip in Rotterdam. Hij had zich in een speciaal pak met een dik kussen op zijn rug gehesen en op zijn hoofd droeg hij een skateboardhelm. Zondagavond laat werd hij met lichte verwondingen aan hoofd, polsen en knieŽn ontvangen door tientallen symphatisanten.

Vorig jaar kroop Waeytens nog van Rotterdam naar Dadizele, dit jaar wilde hij het dus nog gekker doen. Eerdere opmerkelijke acties van de man waren het honderd uur wakker blijven voor een goed doel en het lopen van 500 kilometer in vijf dagen, op een loopband.

Koprol
Marcel Waeytens ©PDW

Koprol
In actie.

Bijbaantje?

joogdepoog had ons via de submit te melden:

Je ontkomt er niet aan. Pubers. Bijna even lastig als vierjarigen die alles in hun mond stoppen. Alleen stoppen pubers het niet alleen in hun mond. Ze slikken het in en noemen het drugs. En die drugs ( alcohol, wiet, paddo’s, the usual) kost geld. Handenvol geld. En dat hebben ze niet. Nee nee, de puber van tegenwoordig heeft nooit genoeg geld. En de enige alternatief op criminaliteit is het nemen van een bijbaantje. En uit welk assortiment van baantjes kan de hedendaagse jeugd een keuze maken?
- “ Wil je naast school nog wat geld verdienen? Hou je van mensen? Hou je van uitdaging? Hou je van intensief melkpakken in de koelkast zetten? Droom je al weg van het uren achter elkaar spullen langs een bliepje halen? We need YOU for de Albert Heijn. De Enige Supermarkt Met Actie!”.

Jammer genoeg is dit verre van de waarheid. De hedendaagse bijbaantjes zijn nog interessanter dan Frank de boer een strafschop te zien nemen. (Lat of erger) Van vroeg in de ochtend opstaan om een krant te bezorgen die iedereen toch gelijk aan de hond geeft, tot in de gietende regen fijn in het boerenland aardbeien plukken. Wie, o wie kiest er voor hun tijd zo te verdoen?( verdoen ja, want zo goed betaald het niet.) Onzer Eigenen Neerlandsche Jeugd! Die hebben het geld zo hard nodig om hun behoeften te voorzien: ZuIpUuH! FeEsTuUh! Om 5 uur ‘s nachts kotsend in de wc hangen bedoel je!
Koest joog… verschillende mensen, verschillende smaken moet je maar bedenken.

Maar dan vraagt mijn persoontje zich af: beÔnvloed al dat gezwoeg het schoolwerk dan niet? Nou ja, volgens mij is de hedendaagse werkjeugd zo vief en fit dat het na een harde dag werken dan toch wel een flinke huiswerk sessie kan houden. Hoewel, misschien ook niet. Want ’s ochtends in de klas zie je dan toch weer al die slaperige gezichtjes en denk je.. ‘Jeetje meisje… ik dacht dat je van al die alcohol zo goed kon slapen?’
“Nu vraagt u zich natuurlijk af: Alcohol? Is Nederland zo’n tolerante samenleving geworden dat men drinken tijdens het werk duld? Nee, natuurlijk niet! Maar na het werk word er hevig rondgeŽssenmest om te kijken wie er allemaal naar die vette party gaat. En dan word het motto van Onzer Eigenen Neerlandsche Jeugd – ‘leef voor het moment, een fatale overdosis schuilt in een klein hoekje’ - in praktijk gebracht. Wie geeft er een neuk om huiswerk! Vanavond gaan we weer precies zoals de afgelopen weken FeEsTuH1!!1! Last one there betaald de xtc!!
En ja, dan krijg je slaperige gezichtjes in je klas.

Maar nu ik er over nadenk… hoe komt Onzer Eigenen Neerlandsche Jeugd aan zoveel vrije tijd? Ik bedoel, heeft een mens geen doel in zijn leven? Geen ik wil in ieder geval dit gedaan hebben voordat ik sterf door een terreuractie van de ‘Meer Vrijheid voor Hamsters Bond’?
Ik persoonlijk wil op zijn minst president van een onbewoond eiland worden of zo. Of een rijke stinkende alles ( inclusief gezond tandvlees) bezittende yup. Maar, hoe word je zo rijk? Erfenissen zijn schaars, en er word toch over gevochten door opeens uit de dood wederkerende achterneven. Neen, wie rijk wil worden moet voorbeeld nemen aan Dagobert Duck! Das pas een stinkende eend! Ik bedoel, deze vent baddert in geld. Moet je nagaan waar al die muntjes zijn geweest! Maar vies of niet, hij houd er wel de goeie tactiek op na. Deze ‘4 gazirillion dollar man’ is zou een hart aanval krijgen bij het aanschouwen van Onzer Eigenen Neerlandsche Jeugd. Hoe een verspilling! Wie kan er nou ongedwongen tot diep in de nacht zich de benen uit het lijf hoppen, tientallen euro’s per persoon uitgeven aan verslavende drankjes, doof en scheel thuis komen en de volgende dag met grafkop aan school beginnen? Zo bouw je toch nooit een toekomst op!

‘Rare jongens, die Hollanders’ zou Obelix zeggen.. en groot gelijk heeft ie!

Biertje?

Schietpartij in Amerikaanse McDonalds

Icoon Buitenlands nieuwsTijdens het feestje van zijn zoon in McDonalds heeft een Amerikaanse man, Lorenzo Walker, de zwangere zus van zijn vriendin beschoten. Volgens getuigen hadden de twee ruzie en haalde de man opeens een pistool tevoorschijn. Hij begon in het wilde weg te schieten en klanten moesten in allerijl dekking zoeken.

Het incident deed zich voor in Selma (Alabama).''Hij richtte niet, hij was gewoon aan het schieten'', aldus een getuige. De man raakte de zwangere vrouw, Latoya Powell, in haar nek en bovenlijf. Zes kogels kwamen in geparkeerde auto's voor de McDonalds terecht. ''Het glas achter ons brak en een vrouw zei dat ze geraakt was'', aldus Brian Sharpe die net met zijn familie aan een tafeltje was gaan zitten. ''We probeerden de kinderen zo snel mogelijk naar buiten te krijgen.''

De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is niet kritiek. De man werd gearresteerd.

''Soldaten gebruiken dieren als schietschijf''

Icoon Buitenlands nieuwsDe IsraŽlische dienst voor natuurbescherming heeft zich bij de IsraŽlische legerleiding beklaagd omdat het legerweekblad 'Bamahane' meldt dat IsraŽlische soldaten wilde dieren, waaronder beschermde soorten, als schietschijf gebruiken. Volgens de dienst gebruiken soldaten hun dienstwapen voor de jacht en schieten ze er ook mee op dieren om te oefenen met richten.

Een half jaar geleden werd een soldaat tot een gevangenisstraf veroordeeld omdat hij een beschermd 'Golan-hoogte hert' doodschoot. Ook werd een kapitein van een torpedoboot voor de kust van de Gazastrook betrapt terwijl hij op vogels schoot, meldt het weekblad. Volgens het weekblad wordt er amper opgetreden tegen deze soldaten.

Williams, Toyota gediskwalificeerd

Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya van Williams BMW en de Toyota-coureurs Cristiano da Matta en Olivier Panis zijn enkele uren na afloop van de Grote Prijs van Canada gediskwalificeerd.

Hun auto's zouden niet hebben voldaan aan de technische eisen. Bij de technische controle na afloop van de GP zijn bij deze twee teams te grote remducts geconstateerd. Zowel Williams als Toyota zeggen de beslissing te accepteren en deze niet aan te zullen vechten.

Door deze diskwalificatie schuift Rubens Barrichello op naar de tweede stek en slaat Ferrari alsnog een dubbelslag. Jenson Button van BAR Honda eindigt nu als derde. Coulthard, Glock en Heidfeld komen door deze beslissing ook in de punten.

De nieuwe uitslag:

01. M. Schumacher - Ferrari
02. Barrichello - Ferrari
03. Button - BAR Honda
04. Fisichella - Sauber Petronas
05. Raikkonen - McLaren Mercedes
06. Coulthard - McLaren Mercedes
07. Glock - Jordan Ford
08. Heidfeld - Jordan Ford
09. Klien - Jaguar Cosworth
10. Baumgartner - Minardi Cosworth

Topdiplomaten en militairen beginnen 'anti-Bush-campagne'

Icoon Buitenlands nieuwsZesentwintig voormalige Amerikaanse topdiplomaten en militairen uit Amerika, IsraŽl, Groot-BrittanniŽ en Rusland, gaan deze week een offensief beginnen tegen de Amerikaanse president George Bush om te voorkomen dat hij herkozen wordt. Volgens de diplomaten doen ze dit omdat Bush met zijn huidige beleid de nationale veiligheid op het spel zou zetten.

De groep, die benoemd is door zowel Democratische als Republikeinse presidenten, geeft woensdag een persconferentie om de 'anti-Bush-campagne' te lanceren. De groep is het niet alleen oneens met de oorlog in Irak. Ze keuren de manier waarop Bush met milieuvraagstukken, het Midden-Oosten, aids, etnische en religieuze conflicten en wapenbeheersing omgaat ook af.

Onder de topmilitairen zijn onder meer generaal Joseph Hoar, die onder president George Bush sr. de bevelhebber van de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten was en admiraal William Crowe jr., onder president Ronald Reagan voorzitter van de gezamenlijke chefs van staven.

Normaal onthouden militairen en diplomaten zich van politieke uitlatingen in een verkiezingsjaar maar de groep wil per se een nieuwe president. Zij hopen hier met deze campagne aan bij te dragen. Het kamp van president Bush reageert pas woensdag op de ongebruikelijke actie.

Ingeslagen meteoriet 6300 dollar waard

Wetenschappers hebben bevestigd dat de steen die door het dak van een huis in Nieuw-Zeeland viel echt uit de ruimte komt. Experts schatten dat de meteoriet, een neergekomen asteroÔde, meer dan 6300 dollar waard is.

De meteoriet van 1,3 kilo viel zaterdag uit de lucht op het dak van een huis in Auckland. Hij kwam door het plafond, stuiterde op een bank en kwam tot rust onder de computer. De zoon van inwoonster Brenda Archer speelde enkele minuten voor de meteoriet door het dak kwam op de plek waar het neerviel.

Het is de negende meteoriet die in Nieuw-Zeeland gevonden is, en de eerste die een huis geraakt heeft. De familie Archer is van plan de ruimterots te verkopen of aan een museum te geven. Eerder deze week werd Nieuw-Zeeland ook al opgeschrikt door een enorme explosie die veroorzaakt werd door een meteoor.

De New Zealand Herald schrijft dat er wereldwijde interesse is in de meteoriet. Volgens wetenschappers bestaat de meteoriet uit chrondiet, en is ouder dan enig ander iets dat zich op aarde bevindt. De schade die door de meteoriet veroorzaakt is wordt door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

Klik hier voor een video waarop te zien is waar de meteoriet door het dak kwam, en een interview met de inwoners.

''Sharon wordt niet vervolgd''

Icoon Buitenlands nieuwsDe IsraŽlische televisie heeft zondag op basis van bronnen bij justitie gemeld dat het IsraŽlische openbaar ministerie geen strafzaak begint tegen de IsraŽlische premier Sharon. Een woordvoerder van het ministerie van justitie zei zondag dat eind deze week bekend zal worden gemaakt of de zaak tegen de van corruptie beschuldigde Sharon inderdaad wordt geseponeerd.

Het Openbaar Ministerie verrichtte de afgelopen maanden onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van Sharon bij een onroerend goedproject op een Grieks eiland, waarvoor de zakenman David Appel steekpenningen zou hebben betaald aan Sharon en ťťn van diens zonen.

Als er een strafzaak zou komen wegens corruptie dan zou dat tot een crisis binnen de regering leiden en waarschijnlijk sowieso het politieke einde van Sharon betekenen. Er loopt nog een ander strafrechtelijk onderzoek tegen de premier. Dit onderzoek heeft te maken met de vermoedelijke illegale financiering van zijn eigen verkiezingscampagne in 1999.

Subheader
De IsraŽlische premier Ariel Sharon

Moore: geen documentaire over Blair

Na een film over president Bush gaat filmmaker Michael Moore nu een documentaire maken over de Britse premier Tony Blair. De film moet gaan over de rol van Blair in de oorlog in Irak. Dat heeft Moore, die onlangs een Gouden Palm won in Cannes met 'Fahrenheit 9/11', vrijdag gezegd in een interview met het persbureau Reuters.

Blair is altijd voorstander geweest van het Irak-beleid van Bush. "Persoonlijk houd ik Blair meer verantwoordelijk voor deze oorlog in Irak dan George W. Bush. De reden daarvoor is dat Blair beter weet. Blair is geen idioot", aldus Moore. Tijdens het maken van de documentaire vond Moore het moeilijk te bepalen op wie van de twee hij zich moest richten. Daardoor besloot de regisseur een aparte film over Blair te maken.

In Fahrenheit 9/11 wordt de Amerikaanse president Bush in verband gebracht met enkele prominente Saudi's. Zo ook met de familie van Osama Bin Laden, die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Ook wordt door Moore het optreden van Bush voorafgaand aan de aanslagen stevig in twijfel getrokken.

Update 14 juni, 00.28 uur
Op de website van Michael Moore is te lezen dat het om een grap ging. Hij maakte de grap in een interview en dit werd door media als serieus overgenomen.

Man vast in kofferbak auto

ronduit84 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen geintje leidde in Schagen in de nacht van zaterdag op zondag tot een paar hachelijke uurtjes voor een 22-jarige Almeerder. De man liep met vrienden langs een Mercedes, toen hij zag dat de kofferbak open stond. De eigenaar van de auto was niet in de buurt. In een opwelling besloot de Almeerder in de kofferbak te gaan liggen.

Zijn vrienden gooiden de klep dicht, maar kregen deze tot hun schrik vervolgens niet meer open. De opgesloten man probeerde het van binnenuit met een schroevendraaier, maar ook dat lukte niet. Na tussenkomst van de politie en hulp van een bergingsbedrijf lukte het de geschrokken man te bevrijden.

Schade: een ingeslagen ruit en een vernield slot. De man had daarbij zelf vanuit de kofferbak een paar flinke deuken in de auto getrapt. De eigenaar, een toerist uit Zelhem, meldde zich in de loop van de ochtend bij de politie. De schade zal op de onfortuinlijke Almeerder worden verhaald.
©FOK.nl e.a.