Ook Montoya wil niet langzamer

Ook Juan Pablo Montoya heeft zich nu kritisch uitgelaten over de roep om een verlaging van de snelheden in de Formule 1.

Deze week is het tien jaar geleden dat Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van San Marino om het leven kwam. In de aanloop naar die herdenking kwam de FIA met het idee om de snelheidsregels te veranderen. Montoya is hier echter verbaasd over. "Op Silverstone raakte ik met 280 kilometer per uur een muur en ik ben hier nog steeds. Je kan de circuits veiliger maken, je kan auto's veiliger maken en wat zou je nog meer moeten doen, een schietstoel in de auto maken?"

Sinds de opening van het nieuwe seizoen zijn er al diverse snelheidsrecords gebroken. Rondetijden zijn naar beneden gegaan, deels door de voortdurende bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin. Voor Montoya geen reden voor aanpassingen. "Ik wil niet langzamer. Als iemand niet het gevoel heeft dat hij de wagen kan besturen zou hij hier niet moeten zijn," zei de Braziliaan, in navolging van mensen als Michael Schumacher en Mark Webber. Volgens hen zijn de circuits voor de huidige snelheden ontworpen.