BAR presenteert BAR006

BAR heeft vandaag op het circuit van Barcelona de nieuwe auto, de BAR006, gepresenteerd.

Gisteren kwamen de eerste foto's al naar buiten, maar nu is de auto dan ook echt gepresenteerd. Met dezelfde kleurstelling en sponsors als vorig jaar gaat de auto het nieuwe seizoen in.

De nieuwe auto is een evolutie van de BAR005 en heeft daar ook veel kenmerken van. Aan de neus en de achterkant zijn wel wijzigingen te zien als je goed kijkt. De belangrijkste wijziging is echter niet van buitenaf te zien. De versnellingsbak is dit jaar bijna volledig uit koolstofvezel vervaardigd. Andere wijzigingen zijn een stijver chassis, een lager zwaartepunt, een kortere wielbasis en een kleinere tankinhoud.

Teambaas David Richards vertelde over komend seizoen: "We staan aan de vooravond van ons derde seizoen onder mijn leiding en ik denk dat we stilaan klaar zijn om de drie topteams op regelmatige basis het leven zuur te maken. Onze relatie met Honda is ook weer sterk verbeterd en we hebben hen volledig in ons team geïntegreerd en deze 006 is het resultaat van die samenwerking. Met Jenson Button en Takuma Sato hebben we ervaren rijdersduo dat toch nog vrij jong is, maar veel ambitie heeft. Bijna iedere week zie ik mijn team een nieuwe stap richting ons ultieme doel zetten."

BAR006 specificaties:
Chassis: Carbon-fiber hongraatstructuur
Versnellingsbak: 7 versnellingen
Wielen: voor 312 mm, achter 360 mm
Remschijven: Carbon schijven
Brandstofcapaciteit: 150 liter
Motor: Honda RA004E 3 liter V10 90 graden
Lengte: 4465 mm
Hoogte: 950 mm
Breedte: 1800 mm
Wielbasis: 3140 mm