[Vooruitblik]PSV - AS Monaco

Woensdagavond staat de eerste speelronde voor de Poules A, B, C en D op het programma. PSV, in Poule C, speelt dan thuis tegen AS Monaco.

PSV - AS Monaco zal om 20:45 uur beginnen, de gebruikelijke tijd. De wedstrijd wordt gespeeld in Eindhoven, en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Stephen Bennett. Deze Engelsman floot nog nooit een Champions League wedstrijd. Het is voor de dertigste maal dat PSV onafgebroken Europees speelt, een Nederlands record.

PSV speelde dit weekend nog voor de Nederlandse competitie tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen, alhoewel de uitslag anders deed vermoeden. 2-1, Kezman en van Bommel scoorden beiden op aangeven van Rommedahl. AS Monaco speelde dit weekend nog gelijk tegen Lille met 1-1. Doelpuntenmaker voor Monaco was Giuly, die zijn 3de doelpunt van de competitie maakte. AS Monaco staat wel 2de met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Beide teams hebben geen geschorste spelers, maar beide teams hebben wel wat spelers die onzeker zijn wat betreft meespelen. Enkele spelers van de Eindhovense club kampen namelijk met buikloop. Waterreus, Ooijer en van Bommel konden de training niet afmaken. Enkele andere spelers konden de training wel afmaken, ondanks de buikloop. Verder trainden Bogelund, Vogel en Park niet met de groep mee. Bogelund en Vogel hebben echter goede vertrouwen dat ze we mee kunnen doen met de wedstrijd. Anders zijn Colin en van der Schaaf waarschijnlijk hun vervangers.

AS Monaco kan in zijn sterkste opstelling spelen, onder leiding van de trainer Didier Deschamps. De nog maar 34-jarige oud Franse speler laat zijn team in een 4-2-2-2 opstelling spelen. 4 man achterin vormen het verdedigings blok, met Squillaci en Rodriquez centraal. Daarvoor spelen 2 controlerende middenvelders, Bernardi en Zikos, en er zijn 2 aanvallend ingestelde buitenspelers (Giuly en Rothen). In de spits spelen Morientes, die tegen Lille nog geen potten kon breken, en de lange Adebayor. Vooral Giuly is een goede speler. Hij maakte al 3 goals, en er gaat geen aanval voorbij of hij is erbij betrokken.

PSV speelt waarschijnlijk in een 4-5-1 opstelling, met buitenspelers; Waterreus op goal; Bogelund, Ooijer, Bouma, Lee; Park, van Bommel, van der Schaaf, Vogel, Robben; Kezman.

Uitzendingen van de NOS woensdagavond :

20.25: Voorbeschouwing
20.40: Wedstrijd PSV - AS Monaco
22.35: Nabeschouwing
22.50: Champions League samenvattingen

Bronnen: PSV Netwerk, VI, NOS teletekst