Basisplaats voor Overmars

Over het spitsenduo dat tegen Tsjechië in de basis zal beginnen liet Advocaat zich nog niet uit. Wel verklapte hij al dat Marc Overmars vanaf de eerste minuut erbij zal zijn.

Overmars dankt zijn basisplaats aan een goede invalbeurt tegen Oostenrijk. Verder wil Advocaat een ervaren elftal in de cruciale wedstrijd op het veld hebben. Een basisplaats voor Patrick Kluivert lijkt hierdoor redelijk waarschijnlijk.

Verder wordt gesuggereerd dat Van Nistelrooy weer terug zal zijn in de basis, dat Davids ten koste van Cocu samen met Van Bommel op het centrale middenveld zal spelen en dat Cocu op een door hem niet geliefde linksachter positie zal spelen.

Van der Vaart, die in een voortreffelijk optreden tegen Oostenrijk zijn klasse bewees, wordt genoemd als eventuele linker vleugelspeler. Overmars zal dan vanaf rechts beginnen.

De centrale verdediging met Stam en Frank de Boer lijkt zeker. Net als de rechtsback positie van Reiziger en het doel voor Van der Sar.

Pavel Nedved, ploeggenoot van Davids bij Juventus en morgen een belangrijke man bij de tegenstander, had een persoonlijke boodschap voor Davids: "Ik hoop dat hij niet speelt. Edgar is voor mij echt een superspeler. Hij zet zich altijd voor meer dan 100 procent in. Edgar is voor mij een van de beste spelers ter wereld."