FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 september 2003

Oplossing in Italië

De chaos in de Italië lijkt bedwongen.

Aan de Italiaanse Serie B kreeg werden jaar 4 extra teams toegevoegd. Hierdoor spelen er nu 24 teams in plaats van de gebruikelijke 20. Dit leidde tot een boycot in de Serie B omdat vele clubs het er niet mee eens waren.

En dus werd er om de tafel gezeten en gepraat. Dit lijkt geholpen te hebben want er ligt een oplossing op tafel: volgend seizoen wordt de serie B weer ingeperkt. De huidge 24 zullen er volgend jaar 22 worden. Het verschil gaat naar de Serie A. Die gaat dan van 18 naar 20 clubs.

Aan het einde van het seizoen zullen er daarom 5 clubs direct promoveren en slechts drie degraderen tussen de beide Series. Verder zal er een play-off plaatsvinden tussen de nummer 6 van de Serie B en de nummer 15 van de Serie A. De crisis lijkt met deze oplossing bezworen en er kan dus volop gevoetbald worden in Italië.

Berger vertrekt uit F1

Gerhard Berger, directeur van BMW Motorsport, gaat de Formule 1 verlaten. Het komende raceweekend in Monza zal zijn afscheidsweekend worden.

Al aan het begin van het seizoen werd aangekondigd dat de nu 44-jarige Oostenrijker zijn contract bij BMW niet gaat verlengen. Het contract loopt aan het eind van deze maand af. Berger wil een rustiger leven gaan leiden.

Berger was coureur van 1984 tot en met 1997. In 1984 reed hij alleen vier van de laatste vijf races. Hij heeft onder andere voor Ferrari, McLaren en Benneton gereden.

Völler heeft spijt

Na zijn publieke woede uitbarsting toonde de Duitse bondschaoch Rudi Völler spijt. Niet over wat hij gezged heeft, maar over de manier waarop.

"Dat was te veel voetbaltaal. Zulke woorden horen in de kleedkamer thuis en niet op de televisie." Hij deed deze bekentenis in het Duitse blad Bild. Völler zei verrast te zijn dat hij zichzelf zo liet gaan. Het was zijn bedoeling om over het slechte Duitse spel te praten, maar nadat hij enkele zinnen kritiek van Günter Netzer hoorde toen hij binnen kwam ontploft hij publiekelijk in de ARD studio.

Völler wil niets weten van verwijten dat vroeger alles beter zou zijn geweest. "'We hadden vroeger voetballers van wereldklasse. Maar ik verweer me tegen het creëren van legendes, dat vroeger alles beter was."

Günter Netzer, Franz Beckenbauer en Paul Breitner kregen er zaterdag flink van langs van Völler, maar desondanks zei hij geen problemen met de heren te hebben. Hij had zelfs nog een beetje advies voor ze: "Ik hoop maar dat die experts in de toekomst iets verantwoordelijker met hun mening omgaan."

Moens en AZ zijn er nog niet uit

Oscar Moens en zijn huidige werkgever AZ hadden twee weken de tijd gekregen van de KNVB om hun geschil op te lossen. Gisteren was de deadline en nog steeds zijn ze er niet uit.

Patrice van Oostaijen, de raadsman van Moens, heeft verlenging van de bemiddelingsperiode gevraagd om zo tot een totaaloplossing te kunnen komen. Eind deze week zal er waarschijnlijk nog een gesprek plaats vinden. Als dat niks oplevert zal er aan de arbitragecommissie van de KNVB worden gevraagd om een bindende uitspraak te doen.

Het conflict draait ondertussen om twee contracten die Moens afsloot. Zowel het reguliere contract met AZ dat tot 2007 loopt als het imagecontract dat hij sloot met DSB, hoofdsponsor van AZ en de holding van AZ-directeur Scheringa. Er wordt gesproken over een miljoenenbedrag als afkoopsom en schadevergoeding.

Basisplaats voor Overmars

Over het spitsenduo dat tegen Tsjechië in de basis zal beginnen liet Advocaat zich nog niet uit. Wel verklapte hij al dat Marc Overmars vanaf de eerste minuut erbij zal zijn.

Overmars dankt zijn basisplaats aan een goede invalbeurt tegen Oostenrijk. Verder wil Advocaat een ervaren elftal in de cruciale wedstrijd op het veld hebben. Een basisplaats voor Patrick Kluivert lijkt hierdoor redelijk waarschijnlijk.

Verder wordt gesuggereerd dat Van Nistelrooy weer terug zal zijn in de basis, dat Davids ten koste van Cocu samen met Van Bommel op het centrale middenveld zal spelen en dat Cocu op een door hem niet geliefde linksachter positie zal spelen.

Van der Vaart, die in een voortreffelijk optreden tegen Oostenrijk zijn klasse bewees, wordt genoemd als eventuele linker vleugelspeler. Overmars zal dan vanaf rechts beginnen.

De centrale verdediging met Stam en Frank de Boer lijkt zeker. Net als de rechtsback positie van Reiziger en het doel voor Van der Sar.

Pavel Nedved, ploeggenoot van Davids bij Juventus en morgen een belangrijke man bij de tegenstander, had een persoonlijke boodschap voor Davids: "Ik hoop dat hij niet speelt. Edgar is voor mij echt een superspeler. Hij zet zich altijd voor meer dan 100 procent in. Edgar is voor mij een van de beste spelers ter wereld."

Radio 538 wil klassieke zender beginnen

f1sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 538 gaat proberen om ook een klassieke radiozender op te zetten. Het heeft zich ingeschreven om het laatste overgebleven frequentiekavel te krijgen. Dit kavel was eigenlijk bedoeld voor Classic FM van Sky Radio. Maar aangezien Sky al twee pakketten kreeg (Sky Radio en Radio Veronica), bleef het kavel onverdeeld. Het moederbedrijf van Radio 538, VRON BV, zal deze week een verzoek in dienen bij de overheid voor een etherfrequentie voor haar nieuwe klassieke radiostation Classic4U.

Directeur Lex Harding van Radio 538: "De gemiddelde leeftijd van luisteraars naar klassieke radiostations in Nederland is rond de 62 jaar. Door een eigentijdse, minder formele en vooral minder saaie aanpak denken wij met Classic4U die gemiddelde leeftijd aanzienlijk te kunnen verlagen. Wij willen klassieke muziek ook toegankelijk maken voor een jonger luisterpubliek en wie zou dat beter kunnen dan wij?"

Mocht Classic4U inderdaad in de lucht komen, dan heeft het station al twee presentatoren. Pianist Wibi Soerjadi heeft al laten weten graag het programma 'Wibi's Musical World' te willen maken. "Een inspirerende en onderhoudende klassieke radiozender die zich richt op een jonger publiek is een welkome aanvulling op het huidige aanbod van radiostations Ik heb altijd al met een dergelijk idee rondgelopen en krijg nu zelfs de kans er aan mee te werken".

Ook radiopresentator Adam Curry zal dagelijks een programma gaan maken op de zender als deze een frequentie krijgt toegewezen: "Wat weinigen van mij weten is dat ik naast mijn popverleden een speciale voorkeur heb ontwikkeld voor klassieke muziek. Thuis luister ik nooit ergens anders naar. Het is voor mij een welkome afwisseling om nu eens voor een klassiek radiostation te mogen werken".

Beoogd programmaleider van Classic4U is Sigrid van der Linden, dochter van componistdirigent Nico van der Linden. Sigrid heeft haar sporen op het gebied van klassieke muziek ruimschoots verdiend. Onder andere was zij ruim vijftien jaar werkzaam bij de TROS radio als adjunct hoofd klassieke muziek.


Mochten Classic4U een frequentie krijgen dan zal de eerste uitzending waarschijnlijk op 1 december starten.

Game Review: Aliens vs. Predator Extinction

Publisher:EA Games
Developer:Zono Inc.
Website:Aliens vs. Predator Extinction
Platform:XBox


Onlangs kwam het meest recente deel in de Aliens versus Predator serie uit, voor de Xbox: Aliens versus Predator: Extinction. Dit keer geen First Person Shooter, maar een Realtime Strategy spelvorm! Vooraf was ik vooral bang voor de bediening van het spel, maar er zijn meer dingen die deze titel tot een aparte RTS game maken...

Cineaste Leni Riefenstahl overleden

Daffodil31LE, Beetle, gathering_storm en Massive hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beroemde en omstreden cineaste Leni Riefenstahl is gisteren op 101-jarige leeftijd overleden. Volgens haar levensgezel Horst Kettner overleed ze thuis in haar woonplaats Pöcking aan een hartstilstand in haar slaap.

In de jaren dertig raakte ze bevriend met Adolf Hitler en maakte ze enkele propaganda-films voor de nazi's, waaronder Triumph des Willens, de documentaire over een NSDAP-bijeenkomst en Olympia, de registratie van de Olympische Spelen van 1936.

Vanwege haar werk voor de nationaal-socialisten kwam ze na de oorlog niet meer aan het werk als cineaste. In de jaren zestig legde ze zich toe op de fotografie.

Vorig jaar raakte Riefenstahl in opspraak, omdat zij ontkende dat zigeuners, die in één van haar films figureerden, iets was overkomen in de oorlog. Later bood ze haar excuses aan aan zigeunerorganisaties. Ze heeft echter nooit afstand gedaan van haar werk tijdens het nazi-regime. Riefenstahl heeft altijd volgehouden dat haar films geen politieke boodschap uitdragen. Wel verklaarde ze vorig jaar dat haar ontmoeting met Hitler "de grootste ramp van haar leven was".

Vorig jaar vertoonde het Frans/Duitse filmkanaal Arte Impressionen unter Wasser, een documentaire die Riefenstahl maakte over het leven in de oceaan. De cineaste was tot op hoge leeftijd een fervent duikster.

Hier is een filmoverzicht van Riefenstahl te lezen.

Doden bij terreuraanslag Tel Aviv

rotem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een explosie naast een Israëlische legerbasis bij Tel Aviv zijn zeker drie doden, onder wie de dader, en tientallen gewonden gevallen. Een bom ontplofte bij een liftersplaats voor de Tzrifin-basis. Volgens de politie is er sprake van een zelfmoordaanslag.

De dader was vermoedelijk een Palestijnse vrouw. Volgens reddingswerkers zijn er zeker dertig mensen gewond geraakt, van wie vijftien ernstig. Er stonden veel soldaten bij de liftersplek, die zowel dicht bij de basis als bij een ziekenhuis is.

Eerder vandaag werd in Jeruzalem groot alarm geslagen na aanwijzingen dat daar een aanslag gepleegd zou worden. Israël is sinds het weekeinde extra alert op aanslagen sinds het vergeefs probeerde Hamasleider sjeik Yassin te liquideren.

Marokko overweegt executies terroristen

Marokko overweegt om de doodstraf weer te gaan uitvoeren. Onlangs werd een aantal islamitische terroristen ter dood veroordeeld wegens hun medewerking aan de zelfmoordaanslagen in Casablanca, waarbij 33 omstanders en 12 zelfmoordterroristen om het leven kwamen. Maar sinds het begin van de jaren 90 voert Marokko de doodstraf niet meer uit.

Volgens de Marokkaanse minister van justitie, Mohammed Bouzoubaa, heeft zijn land de doodstraf tot nu toe alleen toegepast in zeer extreme zaken. ''We moeten bekijken wat voor aanpak nodig is voor dit nieuwe type misdaad''.

Sinds de aanslagen zijn er in Marokko 906 verdachten gearresteerd. Toch zouden er volgens Bouzoubaa nog veel leden van islamitische gewapende groeperingen vrij rondlopen, ''dus er bestaat nog steeds een fundamentalistische dreiging'', aldus de minister. Eerder maakte het land bekend dat achter de serie aanslagen in Casablanca de moslimbeweging 'Salafia Jihadia' zat; een radicale groepering die tot geweld oproept tegen de Amerikaanse en joodse belangen in Marokko

Marokko kondigde vlak na de aanslagen al aan het terrorisme keihard te zullen aanpakken. Daartoe werden onder meer nieuwe antiterreurwetten aangenomen.

Galásek speelt mee tegen Oranje

Tomás Galásek kan woensdag aantreden met Tsjechië tegen het Nederlands Elftal.

De middenvelder is op tijd hersteld van de dijbeenblessure die hem tegen Wit-Rusland (1-3 uitzege) nog aan de kant hield. Gelukkig wel, want ik zou het duel met Nederland namelijk niet graag willen missen", zei Galásek tegen het ANP.

"Ik heb zondag voor het eerst getraind. Daarna heb ik geen last meer van mijn dijbeen gekregen. Ik ga er dus vanuit dat ik mee kan doen."

Galásek speelde ook mee in het EK-kwalificatieduel met Oranje in De Kuip. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

86 jaar wachttijd voor rechtszaken in Bangladesh

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat haast onmogelijk lijkt, bij het lezen van de titel van dit bericht, blijkt toch mogelijk te zijn. Criminelen, die in Bangladesh worden aangeklaagd, hebben een behoorlijke kans om niet achter de tralies terecht te komen. De reden is dat de rechtbanken in het Zuid-Aziatische land de vele rechtszaken niet aankunnen. Hierdoor moeten er nog één miljoen achterstallige rechtszaken behandeld worden.

De minister van Justitie, Moudud Ahmed, zei dinsdag in de krant Bangladesh Today dat er 86 jaar nodig is, om alle achterstallige rechtszaken af te handelen. De minister is van mening dat de slepende zaken vooral worden veroorzaakt door advocaten en hun ,,gevestigde belangen''. Vorig jaar zette de overheid van Bangladesh speciale tribunalen op, die rechtszaken binnen drie maanden moeten afhandelen.

Migrant die taal niet leert wordt gekort

Uit uitgelekte vertrouwelijke plannen van de ministers Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) én De Geus (Sociale Zaken), blijkt dat allochtonen die al langere tijd in Nederland wonen, gekort gaan worden op hun WW- of WAO-uitkering indien zij hun inburgeringsexamen niet halen.

Aan oudkomers (dat zijn immigranten die voor 1998 naar Nederland zijn gekomen) met een WW- of WAO-uitkering, wordt binnenkort dezelfde verplichting opgelegd als aan nieuwkomers. De nieuwkomers worden nu al getest op taalvaardigheid en kennis van de cultuur; oudkomers wacht zo'n zelfde test.

De immigrant moet voortaan overigens zelf zien hoe hij aan zijn kennis komt. Als de nieuwkomers en oudkomers slagen voor de toets, kunnen zij een deel van de eventueel gemaakte kosten voor de opleiding terugkrijgen.

Het Nederlands Centrum Buitenlanders (NCB) dat momenteel inburgeringscursussen geeft, noemt het kabinetsplan ,,zeer ongewenst''. Volgens het NCB zijn er veel te weinig plekken voor immigranten die Nederlands willen leren spreken.

Berlusconi: "Mijn vrouw gaat vreemd"

Icekool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er gaan al langer geruchten dat de vrouw van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi vreemdgaat, maar nu heeft hij het zelf ook toegegeven. Zijn vrouw blijkt een relatie te hebben met Massimo Cacciari, een hoogleraar filosofie.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Deense premier Rasmussen, zei Berlusconi: "Rasmussen is de meest aantrekkelijke premier van Europa. Misschien moet ik hem eens aan mijn vrouw voorstellen, hij is toch echt veel knapper dan Cacciari." Tegen de stomverbaasde Rasmussen zei hij: "Je kent het verhaal niet. Ik zal het je straks vertellen."

In een cultuur waar overspel van zijn vrouw het ergste is dat een man kan overkomen, is de bekentenis van Berlusconi opmerkelijk. De eerste roddels over de huwelijksproblemen van de premier en zijn vrouw, Veronica Lario, ontstonden in 2001. Vanaf toen verscheen het echtpaar steeds minder vaak samen in het openbaar.

De geruchten laaiden verder op toen Lario zich openlijk tegen de oorlog in Irak uitsprak, terwijl haar man juist helemaal voor de oorlog was. Toen de krant La Repubblica haar vroeg of ze haar man nog vaak sprak, antwoordde ze: "Er is niet alleen de telefoon. Soms zie ik hem nog op televisie." De laatste keer dat Berlusconi in het openbaar over zijn vrouw sprak, was in augustus.

Paauwe verlengt contract bij Feyenoord

Patrick Paauwe heeft zijn contract met Feyenoord met drie jaar verlengd. De verdediger blijft nu tot medio 2007 aan de Rotterdammers verbonden.

"Ik ben er hartstikke tevreden mee en ik heb er ook heel veel zin in", zegt Paauwe op feyenoord.nl. De oud-speler van PSV, De Graafschap en Fortuna Sittard kwam in 1998 naar De Kuip.

Het afgelopen seizoen stond de huidige aanvoerder van Feyenoord bloot aan de nodige kritiek. Hij werd noodgedwongen opgesteld als linksback, terwijl dat niet zijn favoriete positie is. Dat liet hij vervolgens een aantal maal blijken in de media. "Ik heb inderdaad een minder half jaar achter de rug, maar dat neemt niet weg dat ik het bij Feyenoord ontzettend naar mijn zin had en heb. En zeker nu we een compleet vernieuwd team hebben, voelt het ook allemaal weer fris aan", verklaarde de vijfvoudig international op de website van zijn club.

De 27-jarige Paauwe speelde tot dusver 238 Eredivisiewedstrijden en scoorde daarin 23 keer. Hij kwam inmiddels 152 competitieduels uit voor Feyenoord.

Veel Finnen onder Puttense dierenactivisten

brighton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de 49 dierenactivisten die afgelopen weekeinde zijn opgepakt in Putten, bevindt zich een grote groep actievoerders uit Finland.

De politie hield de activisten aan nadat zij bij een nertsenfokkerij zo'n 6000 dieren hadden vrijgelaten en enkele auto's van de eigenaar hadden vernield. Een groot deel van de actievoerders wist te ontsnappen, maar te hulp geschoten buurtbewoners wisten er enkele tientallen tegen te houden.

De politie vermoedt dat de buitenlandse activisten, waaronder dus Finnen, naar Nederland zijn gekomen om elkaar te ontmoeten.

134 suggesties voor naam nieuwe gemeente

brighton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de gemeenten Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede zijn 134 naamsuggesties binnengekomen voor de nieuw te vormen gemeente die uit de vier bovenstaande plaatsen zal bestaan.

Sommige inzenders bleken erg creatief te zijn geweest en stuurden namen in als 'Gemeente Weltevree', 'Berk el Dorado' en 'B(i)erkelderland'.

Een plaatsnaam met daarin 'Berkel' lijkt echter de meeste kans te maken, aangezien meer dan de helft van de inzenders naar het Achterhoekse riviertje verwees.

Frankrijk: kopieerbeveiliging is illegaal

-=Chuckie=- en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week heeft een Franse rechtbank beslist dat de platenindustrie geen cd's met kopieerbeveiliging op de markt mag brengen.

Het proces was aangespannen door de consumentenorganisatie UFC- Que Choisir, naar aanleiding van een cd van de Franse zanger Alain Chuson. Zijn cd, uitgebracht door EMI Frankrijk, was door de kopieerbeveiliging in veel gevallen niet af te spelen op computers en in autoradio's. EMI is door de uitspraak verplicht de kopers van de cd schadeloos te stellen.

De UFC wees op het feit dat alleen in Europa kopieerbeveiligingen worden aangebracht. In de VS zou dit worden nagelaten uit angst voor rechtzaken.

Ook de Nederlandse Consumentenbond heeft in het verleden geprotesteerd tegen de kopieerbeveiliging op cd's. Tot rechtszaken is het echter nooit gekomen.

Tweede motorrijder overleden na ongeluk A28

tippy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 52-jarige man uit Westervoort is maandagavond overleden aan de verwondingen die hij zondagochtend bij het ongeval op de A28 bij Zwolle had opgelopen. Net als het 42-jarige slachtoffer dat zondag al overleed, reed ook deze man op een motor.

Het ongeval gebeurde zondagochtend toen rond zeven uur een paardentrailer van een auto losraakte. Bij het ongeluk raakten negen mensen gewond. Vijf van hen waren motorrijders, de andere vier zaten in een auto die achterop een vrachtwagen reed en in brand vloog.

Politie houdt verdachte kogelbrieven aan

j0han, Juusjuh en Tippy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend heeft de politie Rotterdam-Rijnmond een man aangehouden die wordt verdacht van het versturen van kogelbrieven. De man zou verschillende mensen hebben bedreigd met de kogelbrieven, maar het is niet duidelijk om wie het daarbij precies gaat. Vanmiddag zullen politie en justitie de zaak toelichten.

Sinds de moord op Pim Fortuyn kregen verschillende BN'ers een dreigbrief in de bus, sommige met een kogel daarbij. Onder meer Mat Herben (LPF), premier Balkenende (CDA), Frank Rijkaard (destijds trainer bij Sparta), Bert van Marwijk (Feyenoord), Guus Hiddink (PSV) en officier van justitie Plooy (officier van justitie in de zaak tegen de Volkert van der Graaf) waren slachtoffer.

EA Gamescape uitgesteld

Electronic Arts was van plan dit weekend flink uit te pakken met EA Gamescape, een eigen game-event in het MECC in Maastricht: Junkie XL was gecontracteerd, de landmacht zou komen, de nieuwste EA-games zouden vertoond worden en er zouden finales van toernooien plaatsvinden met een vette prijzenpot. Mede door dat laatste zijn er ook internationaal flink wat toegangskaartjes verkocht.

Vandaag is echter plotseling bekend gemaakt dat het hele feest verschoven wordt naar 27 en 28 maart volgend jaar. De website wil niet meer kwijt dan dat dit "om organisatorische redenen" gebeurt, maar op het forum van EA Gamescape doet het gerucht de ronde dat Electronic Arts zich teruggetrokken heeft als sponsor. Kaartjes en vliegtickets worden vergoed, maar vele gedupeerden zitten nu met onnodig opgenomen vrije dagen en overbodige hotelboekingen. Velen van hen zijn dan ook niet bijzonder te spreken over de gang van zaken.

Firman is weer fit

Ralph Firman is klaar voor de GP van Monza.

Na een hevige crash tijdens de training op de Hungaroring had Firman erge last van zijn enkel. De Hongaar Baumgartner reed daarom voor hem de zaterdagkwalificatie en de race.

Firman zal er komend weekend zo goed als zeker zelf weer bij zijn. Vandaag onderging hij een medische test bij FIA dokter Sid Watkins en kreeg op voorwaarde van een laatste test op donderdag, goedkeuring om te racen.

Door zijn blessure miste Firman de training van afgelopen weekend en zal naar eigen zeggen dan ook flink zijn best moeten doen op de vrijdagochtend. Hij wil een solide prestatie leveren zo vlak voor het einde van het seizoen. Firman heeft namelijk slechts 1 WK punt behaald en heeft nog geen nieuw contract voor volgend jaar.

Advocaat positief over Stam en Davids


Dick Advocaat verwacht dat hij woensdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd bij Tsjechie over Edgar Davids en Jaap Stam kan beschikken.

Davids kampt sinds de zege van zaterdag op Oostenrijk (3-1) met een liesblessure. Hij trainde maandag in Katwijk nog aangepast maar dinsdag in Praag doet hij weer met de selectie mee.

'Over Edgar ben ik positief. Al weten we pas dinsdag tijdens de training hoe zijn lies reageert op zware inspanningen', aldus de bondscoach. Ook Jaap Stam verliet de training maandag voortijdig. De voorstopper kreeg weer last van een oude rugblessure. 'Maar Jaap kan gewoon spelen', verzekerde Advocaat.

SARS-geval Singapore bevestigd

De Chinese man in Singapore die mogelijk besmet zou zijn met het SARS-virus, is positief getest op de ziekte. Dit hebben de Singaporese gezondheidsautoriteiten bekend gemaakt.

Sinds juli waren er geen nieuwe gevallen van de dodelijke longziekte gemeld. De ziekte van de Chinees, die werkte in een laboratorium van de Nationale Universiteit, werd ontdekt bij een controle in het ziekenhuis in Singapore. Vooralsnog gaat men er vanuit dat het zich om een geïsoleerd geval handelt. De man wordt, samen met 25 anderen die met hem in aanraking zijn geweest, in quarantaine gezet.

De voorzitter van de Wereld Gezondheids Oraganisatie (WHO) waarschuwde eerder deze week al voor de terugkeer van het virus. "We moeten er op voorbereid zijn dat de ziekte terugkeert. De uitdaging voor ons is nu SARS op tijd te ontdekken en behandelen als het terugkomt." Vermoedelijk dragen wilde dieren in het zuiden van China het virus nog met zich mee.

Sinds het eerste SARS-geval eind vorig jaar zijn ongeveer 8500 mensen met het virus besmet geraakt. SARS dook voor het eerst op in Zuid-China, vanuit daar werd het door reizigers wereldwijd verspreid. Achthonderd mensen stierven aan de ziekte.

Zeldzaam insect broedt in Melbourne

Insect In een dierentuin in Melbourne heeft een 'Lord Howe Island Stick' haar eitjes gelegd en is nu aan het broeden. Al eerder legde het zeldzaamste insect ter wereld eitjes, waarvan de eerste zondag uitkwam.

De insecten zijn vernoemd naar het zevenhonderd kilometer ten oosten van Australië liggende eiland 'Lord Howe'. De dieren behoren tot de oudste bewoners van de aarde. Tachtig jaar geleden werden echter ratten op het eiland losgelaten, waardoor een groot deel van de insecten werd opgegeten. Tijdens een wetenschappelijke expeditie in 2001 werden nog enkele exemplaren gevonden.

Davids houdt vast aan Juve

Edgar Davids is niet van plan Juventus te verlaten, hij wil graag blijven bij de Oude dame.

Davids contract loopt aan het einde van dit seizoen af en hij wil het graag verlengen. De middenvelder zou dan wel niet goed in de groep liggen en daardoor de teamspirit verpesten, trainer Marcello Lippi daarentegen is bijzonder gecharmeerd van de voetballer Davids en wil hem daarom graag behouden voor de club.

Davids zaakwaarnemer Robert Geerlinks beaamt dat Juventus de absolute kandidaat is: "hoe graag Roma-voorzitter Sensi Davids ook wil hebben. Davids wil gewoon bij Juventus blijven."

Heerenveen wil Barsom slijten

Heerenveen wil af van aanvaller Abgar Barsom. De Zweed, die al weinig speelde bij de Friezen, had vorige week in het blad Voetbal International naar zijn coach uitgehaald.

Barsom heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij SC Heerenveen. Maar de club ziet het niet meer zitten, "diverse strubbelingen tussen de (technische) leiding van de club enerzijds en de speler anderzijds liggen hieraan ten grondslag".

Volgens Barsom ligt het echter puur aan zijn lange haardracht. Toen de Zweed vorig jaar van Djurgårdens IF was overgekomen, vertelde trainer Foppe de Haan hem al snel dat qua uiterlijk en persoonlijkheid eigenlijk niet bij een club als Heerenveen paste.

De Haan: "Belachelijk. Dat zou betekenen dat ik discrimineer en daar is absoluut geen sprake van. Wat maakt het mij nu uit hoe een speler eruitziet? Als een voetballer goed presteert, stel ik hem altijd op. De club hanteert echter regels op dat gebied, en dat heb ik hem een keer gemeld. Ik vind dat Barsom voetballend nog tekort komt voor een basisplaats."

Koffer na 24 jaar terug

Beetle en R@ndy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 61-jarige man uit Düsseldorf heeft gisteren zijn zoekgeraakte koffer teruggekregen. De man raakte de koffer in 1979 kwijt op het vliegveld.

De koffer werd teruggevonden in de berm. Door het visitekaartje kon de eigenaar achterhaald worden. De man was blijverrast en vond het wel grappig zijn koffer na al die jaren weer terug te hebben. Aangezien de kleren hem niet meer pasten, heeft hij de koffer met inhoud weggegeven.

Nieuw! 'Fok! Radio' volgende week van start

We gaan iets nieuws doen! Nou zijn die woorden sinds het begin van Sport7 niet echt veelbelovend, maar bij ons wel. Fok! krijgt namelijk een eigen programma op het internet radiostation Protune Live Radio! Nou is Fok! wel eens eerder op de radio geweest, maar dit keer gaan we het echt goed aanpakken. Zet je radio maar alvast op scherp want volgende week dinsdag (16 september) om 20:00 uur is de eerste uitzending, helemaal LIVE! De uitzendingen zijn in 128 kb/s. Dus met de kwaliteit zit het wel goed! Deze eerste uitzending is voor ons als test over wat jullie en wij van dit idee vinden. Laat ons dus vooral weten hoe je de uitzending gevonden hebt.

Wat gaan we doen in die uitzending?
Iedere week zal één van de crewmembers zich aan je voorstellen. Wat doet hij of zij in de vrije tijd? Wat voor werk? En is hij of zij echt verslaafd aan Fok!? Je komt het allemaal te weten.

Natuurlijk kun je ook in de uitzending reageren. Zo hebben we een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen die aan een voicemail gekoppeld is. Op deze voicemail kun je inspreken wat je ook maar aan ons kwijt wil. Wil je klagen? Je vriendin ten huwelijk vragen? Je overpeinzingen met ons delen of een verzoekplaatje aanvragen? Het kan allemaal. Vooral dat laatste, want we draaien de hele uitzending muziek die door jullie als users is uitgezocht. Het nummer is 06 - 458 66646 (normaal tarief) en is nu al operationeel! De leukste en origineelste reacties pikken we er in ieder geval uit en laten we in de uitzending horen. Je kunt de hele week nog reageren!

Verder maken we een selectie van het meest opvallende nieuws van deze week en laten we je horen wat de heetste topics waren op het Fok! forum.

Ook gaan we iedere week een user in de schijnwerpers zetten. Wil je dus laten weten dat je op Fok! zit, mail dan even je telefoonnummer naar nolius@fok.nl. Misschien bellen we je dan live in de uitzending.

Over de stream
Het nadeel van internetradio is dat de server vol kan zitten. Mocht dit gebeuren, dan gaan we meteen op zoek naar meer bandbreedte. Maar toch is de uitzending voor iedereen nog te beluisteren. De MP3 van de uitzending zal namelijk via de website van Protune te downloaden zijn.

Luisteren kan via Winamp. Klik daarvoor op deze link. Wil je via de Realplayer of Windows Mediaplayer luisteren? Kijk dan op bovengenoemde website. Overigens kun je nu al luisteren, want dit internetstation zendt de hele dag non-stop muziek uit. In de avonduren zijn er ook dj's en kun je live op de uitzendingen reageren.

En nog via het forum
Reageren en ideeën spuien kan ook via het forum. We hebben een speciale topic geopend. Deze kun je hier vinden.

Gestolen nazi-kunst op internet

Tippy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf vandaag kan op internet worden gezocht naar kunstwerken die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werden gestolen. Op www.nepip.org maken Amerikaanse musea het mogelijk snel te zoeken in hun belangrijke openbare collecties. Naast het Metropolitan Museum of Art in New York en het Institute of Art uit Chicago werken nog 64 andere musea mee aan het initiatief.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de nazi's op grote schaal geplunderd in de door de Duitsers bezette gebieden. De bezetters hadden het vooral gemunt op goud en andere kostbaarheden. Het nieuwe portaal stelt de rechtmatige eigenaren in staat om gericht naar verloren kunstwerken te zoeken.

In totaal staan er in de database 5761 schilderijen, beelden, terracotta en andere kunstwerken waarvan de herkomst onduidelijk is. Alle stukken zijn tussen 1932 en 1946 in de bezette Europese gebieden van eigenaar gewisseld. De website zal nog met 1600 kunstwerken worden uitgebreid.

Haagse vrouw rijdt zichzelf aan

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Haagse vrouw heeft zichzelf aangereden. Dit kon gebeuren omdat haar auto in z'n achteruit stond. Toen ze de auto wilde starten en zij de koppeling niet indrukte, schoot deze achteruit. Uit paniek sprong ze uit haar auto die de 30-jarige vrouw vervolgens aanreed.

De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een 'Hagenaartje'. De achterbumper en het kofferbakdeksel liepen lakschade en een deuk op. De vrouw klaagde over een pijnlijk been en moest naar de dokter.

V&D sluit twaalf vestigingen

Viper® had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er gaan twaalf warenhuizen van Vroom & Dreesmann dicht. Daarnaast gaan er nog eens 1800 van de 8500 banen verloren. Dat heeft moederconcern Vendex KBB vanochtend bekend gemaakt. Daarnaast wil het bedrijf ook de lonen bevriezen. Voor de werknemers zal dit inhouden dat ze niet de afgesproken loonsverhoging van 1,25 procent krijgen op 1 september 2004.

V&D lijdt verlies. Volgens de directie zijn de ingrepen dan ook nodig om in het boekjaar 2004/2005 weer quitte te kunnen draaien.

Onder de twaalf vestigingen die gaan sluiten zitten de warenhuizen in Almelo, Geleen, Heerenveen, Kerkrade, Rotterdam-Oosterhof, Helmond, Middelburg, Sneek, Tiel, Valkenswaard, Venlo en Vlaardingen.

Drie films over voetbal op komst

Tippy en Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komen drie films uit die over voetbal zullen gaan. Daarvoor heeft de Wereld Voetbalbond FIFA een contract afgesloten met enkele producers uit Hollywood. Een van die producers is Oscarwinnaar Lawrence Bender (Pulp Fiction). De wereldvoetbalbond spreekt in een vooraankondiging van een van de beste voetbalfilms aller tijden.

Dinsdag worden tijdens een persconferentie in Zürich meer bijzonderheden en details gegeven. Het eerste deel van de trilogie moet in de herfst van 2004 in de biocoop te zien zijn.

NAVO-baas: "De Hoop Scheffer geschikt"

Het kabinet nam gisteren met een koninklijk lintje en een lunch in intiem gezelschap officieel afscheid van Lord Robertson, de secretaris-generaal van de NAVO. Robertson liet na afloop van de maaltijd weten dat hij minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken een geschikte opvolger zou vinden. Officieel is er echter geen Nederlandse belangstelling voor de vacature. "Als hij kandidaat wordt, zou hij een goede secretaris-generaal zijn," aldus Robertson, die gisteren van de koningin het Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje Nassau ontving.

Tijdens de lunch zelf is de NAVO-vacature niet besproken. Woordvoerders van de kabinetsleden die met Robertson aan tafel zaten, melden allemaal dat er over koetjes en kalfjes gesproken werd. Bij de lunch waren naast premier Balkenende ook de ministers Kamp van Defensie en De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken aanwezig. "Zo'n afscheidslunch is een ceremoniële bijeenkomst. Dan wordt er meestal niet over iets inhoudelijks gesproken," aldus de woordvoerder van Kamp.

Kandidatuur wordt geheimgehouden

Het is gewoonte om dat soort vacatures niet groepsgewijs te bespreken. Dat gebeurt alleen via gesprekken onder vier ogen en telefoontjes tussen premiers en ministers onderling. De Hoop Scheffer zelf antwoordt op alle vragen over zijn kandidatuur dat hij geen gegadigde is. Kandidaten voor zo'n functie maken zich meestal niet van tevoren bekend, uit angst voor een afgang als ze het niet worden. Op de vraag of De Hoop Scheffer een baan als secretaris-generaal van de NAVO wel ziet zitten, geeft hij geen antwoord.

Andere mensen die als kandidaten worden genoemd zijn de Poolse president Kwasniewski en de Portugese Eurocommissaris Vittorino. Polen heeft dit weekend nog laten weten dat haar president geen officiële kandidaat is. De enige die tot nu toe openlijk voor zijn kandidaatschap uitkomt, is de Canadese minister van Financiën Manley. Hij spot met het internationale gebruik om jezelf niet in de schijnwerpers te plaatsen.

"Bedreiging Plooy niet te tolereren"

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen vrijdag werd bekend dat huurmoordenaars zijn ingeschakeld om een moordaanslag te plegen op de Amsterdamse officier van Justitie Koos Plooy. In een reactie daarop noemt het College van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie (OM), die bedreiging "niet te tolereren".

"De bedreiging van Plooy draagt bij aan de constatering dat verdachten er steeds minder voor terugdeinzen om vertegenwoordigers van het Nederlandse strafrechtssysteem verbaal of fysiek persoonlijk aan te vallen," aldus het College. Het is van mening dat de rechtsorde niet goed kan functioneren als functionarissen van het rechtssysteem bang zijn om persoonlijk aangevallen te worden.

Plooy is onder meer bekend omdat hij onderzoeken leidde naar Heineken-ontvoerder Willem Holleeder en de Hell's Angels. Onlangs kwam hij weer in de publiciteit omdat hij aanklager is in de zaak van Volkert van der Graaf.

Plooy is boegbeeld van Justitie

Het Parool meldt verder dat Plooy een erg belangrijke rol speelt bij het OM in Amsterdam. Als hij zijn werk niet meer zou kunnen doen, zouden vele onderzoeken ernstig verstoord worden.

Plooy bemoeit zich graag persoonlijk met alle delen van onderzoeken van de sectie Zware Criminaliteit, zoals het onderzoek naar de reeks liquidaties in Amsterdam. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat sommige mensen hem uit de weg willen ruimen. "Amsterdam heeft best meer goede officieren, maar niet van het kaliber van Plooy. Hij is met afstand de belangrijkste man die zich met de zware criminelen bezighoudt. Hij bemoeit zich, anders dan sommige collega's, met alles," aldus Peter Klerks, criminoloog en Amsterdams gemeenteraadslid.

Er zijn al eerder officieren bedreigd, zoals Fred Teeven en Jo Valente. Op Valente werden zelfs aanslagen gepleegd, en nadat een laatste aanslag op hem verijdeld werd, werd hij overgeplaatst naar Middelburg. Als datzelfde met Plooy zou gebeuren, zou het Amsterdamse OM in problemen komen. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak en vice-president van de Amsterdamse rechtbank, Wil Tonkens-Gerkema, vindt dat er onderzocht moet worden hoeveel gevaar mensen in de rechterlijke macht lopen.

"Dancepop stopt vanwege te weinig publiek"

Moreno en Viper® hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gelderlander meldt dat het muziekfestival Dancepop volgend jaar niet meer terug komt. Volgens De Gelderlander heeft de organisatie van het festival dit besloten omdat het evenement aan de Rijkerswoerdse Plassen (tussen Arnhem en Nijmegen) afgelopen weekend te weinig bezoekers trok. In totaal werden er 8500 kaarten verkocht, zeker 4000 te weinig om uit te kosten te komen. Hierdoor is er dit jaar een verlies geleden van 120.000 euro.

Staal van WTC verwerkt in marineschip

Tippy en DR.GooDMaN hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staal van de zuidtoren van het World Trade Center in New York, zal worden verwerkt in een nieuw Amerikaans marineschip, de USS New York. Dinsdag, 9 september, wordt de 24 ton staal op een smelterij in de vorm van een scheepsboeg gegoten.

Het staal lag tot voor kort op een vuilnisbelt in New York, waar wel meer puin van 'ground zero' is gedumpt. De zuidtoren, waar dit staal van afkomstig is, werd op 11 september 2001 als tweede door een vliegtuig geraakt, en stortte als eerste in.

De hele USS New York is waarschijnlijk over drie jaar klaar, de totale productiekosten worden geschat op 850 miljoen dollar. "Het staal van het WTC wordt symbolisch het voorste deel van het schip, dat door het water snijdt," aldus een woordvoerder van de werf in New Orleans waar het schip gebouwd wordt.

Chelsea strikt directeur ManUnited

Chelsea blijft ook na het sluiten van de transfermarkt de headlines domineren.

De Londenaars staan volgens de Evening Standard op het punt om Peter Kenyon, de voetbalbaas van Manchester United, aan te trekken. Kenyon volgde in augustus 2000 Martin Edwards op als eindverantwoordelijke bij United. Hij was sinds 1997 in dienst van de Mancunians.

Kenyon bepaalde samen met Sir Alex Ferguson de laatste jaren het beleid bij 's werelds rijkste voetbalclub en onder zijn bewind opende United de Aziatische markt en toog United naar de Verenigde Staten.

Harry Potter en de Slechte Vertaler

Harry Potter en de Slechte Vertaler klinkt misschien als een, vrij slechte, titel voor een nieuw Harry Potter boek. Het was echter geen nieuw boek van Harry Potter wat op de straten van Venezuela te koop was, maar een heel erg slecht vertaalde, illegale, versie van 'Harry Potter and the Order of the Phoenix'.

De illegale kopie van het boek mist de magie van het origineel, en de vertaler biedt dan ook op vrijwel elke pagina zijn excuses voor het slechte vertaal werk aan.

In het naar het Spaans vertaalde boek van J.K. Rowling staat her en der commentaar van de vertaler die blijkbaar niet zo heel goed in het vertalen was. Omdat hij hele zinnen niet snapte liet hij die dan ook maar gewoon staan. Om dan daaronder in het Spaans uit te leggen dat hij die zin niet snapte, en zijn verontschuldigingen daarvoor aan te bieden. Andere zinnen gaf hij weer met andere woorden weer, of vatte hij samen. Telkens met zijn excuses erbij.

Ook al was de vertaling niet best, de boeken gingen als de spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank. Kosten voor een boek waren rond de, omgerekend, 25 dollar per stuk.

Het boek verscheen voor het eerst in het Engels in juni, de Spaanse versie ervan zou nog lang niet in de verkoop gaan. De persoon die deze vertaling heeft uitgegeven wilde duidelijk alles en iedereen voor zijn, aldus Jose Farres, die de rechten bezit om het boek in het Spaans uit te mogen geven.

Irak is welkom bij Arabische top

Tijdens de Arabische top in Caïro zal ook een afgevaardigde van Irak aanwezig zijn. Acht ministers van Buitenlandse Zaken van verschillende landen hebben hiermee ingestemd, na lang vergaderen.

Deze beslissing is opmerkelijk te noemen, omdat de Iraakse afgevaardigde door de Verenigde Staten is aangesteld. De Verenigde Staten verzocht nogmaals de Arabische landen om de voorlopige regering van Irak te erkennen.

De voorlopige regering van Irak bestaat uit 25 ministers, afkomstig uit alle Iraakse bevolkingsgroepen. Tot de verkiezingen in 2004 blijft deze regering aan het bewind.

Hangbuikzwijn valt agente aan

Een politieagente van de Politie Twente is gisteren aangevallen door een hangbuikzwijn. De politie had op maandagochtend een melding gekregen van het dier dat losliep op de openbareweg in Vroomshoop. Het hangbuikzwijn had echter geen zin om weer gevangen te worden en werkte tegen toen de politie probeerde het dier te vangen.

Doordat een dierenambulance geen vee mag vervoeren probeerde de agenten het dier maar te vangen met een lassostok. Het hangbuikzwijn had hier echter helemaal geen zin in en werkte tegen, ook was het dier te zwaar en de lus te klein. Tijdens een daaropvolgende onstane schermutseling ging het hangbuikzwijn achter een van de agenten aan. Die raakte hierbij niet gewond.

Toen het dier eenmaal was teruggedreven naar zijn weiland heeft de politie de 14 jaar oude eigenaar uit Vroomshoop een waarschuwing gegeven.

AEL noemt spreiding kansarmen racisme

Het plan om kansarme allochtonen over Rotterdam te spreiden, evenals het invoeren van een allochtonenstop, stuit op zwaar verzet van de Arabisch Europese Liga (AEL).

De partij zegt dat er sprake is van "racisme en schending van de mensenrechten". Ze is van mening dat er in het verleden ook nooit sprake is geweest van het verdelen van kansarme Nederlanders over achterstandswijken. Daarom zou dit ook bij allochtonen niet moeten gebeuren, aldus de partij.

De AEL is van mening dat er geen causaal verband bestaat tussen de problematiek in arme wijken en de ethnische samenstelling ervan. De gemeente Rotterdam bekijkt op dit moment de mogelijkheden om de problematiek van de hoge concentraties kansarmen in bepaalde wijken aan te pakken

Docenten krijgen antirook therapie

Docenten die op het Groningse Augustinuscollege lesgeven krijgen vanaf volgende week een lasertherapie om te stoppen met roken. Op het Augustinuscollege heerst vanaf nu een streng anti-rook beleid, en daarbij moeten de leraren het goede voorbeeld geven, aldus de adjunct-directeur, R. Eikenhout.

Het Augustinuscollege is de eerste school in Nederland die haar docenten de lasertherapie aanbiedt. Kosten voor de behandeling bedragen 115 euro per docent. "We hebben het hele gebouw rookvrij verklaard, dus ook de docentenkamer en de leerlingenkelder." Op dit moment mogen alleen de leraren niet roken, en proberen die de leerlingen te waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van het roken.

Met lasertherapie zou een lichamelijk en geestelijk evenwicht tot stand worden gebracht. Door met de laser bepaalde zenuwpunten te stimuleren die in verband staan met de drang voor nicotine moet de drang tot roken afnemen. Ook stimuleert de laser zenuwpunten voor wilskracht en de stofwisseling.

Golfveteranen klagen Nederlandse banken aan

Amerikaanse Golfveteranen hebben 44 bedrijven van over de hele wereld aangeklaagd. Ook zijn de Nederlandse banken Rabobank en ABN Amro aangeklaagd. Dit wordt gemeld door NOVA. De oud-militairen vinden dat de bedrijven verantwoordelijk zijn voor hun ziekte, het Golfsyndroom.

Onder de 44 bedrijven die worden aangeklaagd door de veteranen, zijn er elf chemische concerns. De veteranen stellen ze aansprakelijk, omdat die Saddam Hoessein voorzagen van grondstoffen voor de chemische wapens die hen ziek zouden hebben gemaakt.

De 33 banken zijn aangeklaagd, omdat zij, volgens de veteranen, de productie van deze wapens financierden. Ruim eenderde van de Golfveteranen van 1991 lijdt aan het Golfsyndroom.

Begrotingstekort VS neemt toe door Irak

Het Amerikaans begrotingstekort zal aanzienlijk toenemen, mocht president Bush zijn voornemen doorzetten, om 87 miljard dollar extra uit te geven voor Irak en Afghanistan. Bush wil dit extra geld uittrekken voor de strijd tegen het terrorisme. De extra geplande uitgaven stuwen het begrotingstekort op tot een recordhoogte. Zo zal het tekort naar alle waarschijnlijkheid in 2004 zeker 525 miljard dollar bedragen. Dit komt overeen met 4,7 procent van het bruto binnenlands product.

Zonder de extra uitgaven zou het tekort 4,2 procent zijn geweest.De cijfers zijn door een hoge ambtenaar bekendgemaakt. Afgelopen zomer werd al bekend dat de oorlog in Irak alleen al 48 miljard dollar heeft gekost.

De Republikeinen in het Congres willen het geld snel beschikbaar hebben. De Democraten daarentegen hebben minder haast.Ze wijzen ook op binnenlandse problemen, die geld en aandacht vragen. Desalnietemin prijzen ze Bush voor de erkenning dat samenwerking met de VN noodzakelijk is.

SARS mogelijk terug in Singapore

Toad en The_Wolf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Singapore is mogelijk een Chinese man besmet met de dodelijke longziekte SARS. De eerste tests duiden erop dat hij dit dodelijk virus draagt. In de loop van de komende uren zullen meer tests worden gedaan om te verifiëren of de patiënt daadwerkelijk met SARS besmet is. Het zou het eerste SARS geval zijn sinds 30 mei. Op deze dag werd Singapore 'SARS vrij' verklaard.

De Wereld gezondheid organisatie (WHO) waarschuwde onlangs nog voor het gevaar dat de longziekte terug kan komen. In China zijn er nog een hoop speculaties welk dier er mede voor heeft gezorgd dat zoveel mensen besmet raakten. De laatste berichten zijn dat SARS afkomstig is van een civetkat.

PvdA vindt Leefbaar R'dam ''racistisch''

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA-top in Rotterdam vindt dat Leefbaar Rotterdam (LR) er racistische standpunten op nahoudt. Wethouder M. G. T. Pastors van LR wordt door de PvdA in de havenstad er zelfs van beschuldigd ''in feite racistisch te zijn''.

Pastors pleitte afgelopen week in een interview met het Rotterdams Dagblad voor een stop op de instroom van kansarme allochtonen. Die mogen onder meer niet worden toegelaten als ze een strafblad hebben. PvdA-raadslid Moti stoorde zich hieraan. ,,Dat betekent dat een blanke crimineel met een enorm strafblad welkom is en een allochtoon die veel minder op zijn kerfstok heeft niet''. Wethouder Pastors wil ook dat allochtonen die in Rotterdam wonen, geen andere huisvesting in de stad krijgen als ze verhuizen. Moti (zelf van allochtone komaf): ,,Dat betekent dat ik de stad uit moet op het moment dat ik bij mijn ouders wegga en op mijzelf ga wonen''.

PvdA-fractieleider H. P. L. Cremers zei het met Moti eens te zijn en kondigde aan komende donderdag in de gemeenteraad van leer te zullen trekken tegen de wethouder. Cremers vond ook dat Leefbaar Rotterdam populistisch bezig is. ,,Het is weer de tijd van Jacobse en van Es: Geen gezeik, iedereen rijk''.

De Charloise deelraadsbestuurder D. Schrijer verweet het college van Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD te laks te zijn bij de bestrijding van de problemen waarmee een aantal wijken worstelt. Schrijer zwengelde onlangs zelf de discussie over de instroom van allochtonen aan. Hij zei dat er in de wijken die al grote problemen hebben geen kansarme nieuwkomers bij kunnen. De PvdA'er wil daarbij niet spreken van allochtonen. Het gaat hem om alle mensen aan de onderkant van de samenleving.

Schrijer wil daarbij overigens wel heel erg ver gaan. Te ver naar de zin van PvdA-leider Cremers, die een uitzondering wil maken voor huwelijksmigratie.

Minister ziet niets in spreiding

Vandaag was overigens VVD-minister Sybilla Dekker van VROM in Rotterdam op werkbezoek. Zij zei niets te voelen voor gedwongen spreiding van kansarmen over Rotterdam en daar buiten. Ook voelt zij niets voor plannen om mensen met lage inkomens geen woning in probleemgebieden toe te wijzen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.