Minardi start in oude wagens

[b]mvt herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

[/url]In de strijd om het Fighting Fund, het noodfonds voor kleinere teams, zet Minardi een nieuwe grote stap.

Eerder werd al beweerd dat Minardi de 2001 Arrows in zou zetten in zijn strijd om punten. In Engeland zet Stoddart echter de 2001 Minardi in. Dit is mogelijk aangezien de reglementen over de afgelopen jaren stabiel zijn gebleven.

Om de topteams te dwingen mee te werken met het Fighting Fund had Stoddart al aangegeven de komende race al te rijden zonder traction control en andere electronische middelen. Dit omdat het verbod op deze hulpmiddelen alleen zou worden opgeheven, als de topteams goedkope motoren zouden gaan leveren en Minardi en Jordan financieel zouden helpen.

Door de vele tegenwerkingen door onder andere McLaren en Ferrari is dit fonds nog niet van de grond gekomen, waardoor het volgens Stoddart illegaal is om met electronische hulpmiddelen te rijden. Tegen alle teams die voor de Minardi eindigen en wel gebruik maken van de hulpmiddelen zal Stoddart een klacht indienen bij de FIA.

Stoddart droomt al van zijn eerste overwinning, maar dan moeten Verstappen en Wilson wel de Jaguars en Jordans voorblijven. Verwacht wordt dat ook zij de electronische hulpmiddelen uit zullen schakelen.