Launch control oorzaak problemen bij Jaguar

little2little wist ons vandaag het volgende te melden:

De launch control bij Jaguar werkt niet zoals zou moeten. Ook het startongeluk bij de Grand Prix van Spanje waarbij Kimi Räikkönen tegen Antonio Pizzonia aanreed is mede door het weigeren van de launch control veroorzaakt.

Dit is, zo werd bevestigd door David Pitchford, niet de fout van Pizzonia. Jaguar heeft op Paul Ricard uitgebreid getest met de launch control. Ook in de fabriek is veel getest en "we denken dat we de oorzaak hebben gevonden", aldus Pitchford.

Mark Webber steunt zijn teamgenoot, die een paar weken terug erg dicht bij een ontslag leek te zijn. "Dat was heel frustrerend. Dat zou voor mij ook zo zijn als Antonio derde of vierde op de grid was en ik twaalfde of dertiende. Dan zou ik ook aan mezelf gaat twijfelen", meldde Webber.

Webber verwacht dat Pizzonia wel zal verbeteren. "De auto's zijn heel lastig af te stellen, en dat leert hij nog, maar het zal niet lang duren tot hij het beste uit hemzelf en de auto kan halen."

"Je kunt best zeggen dat het een zware last op het team is geweest. Het is niet lekker om zo'n sfeer binnen jouw kamp te hebben. Het was bepaald geen gezonde stemming. Maar daar zijn we nu doorheen en ik denk dat er voor dit jaar geen scenario's zijn die ons buiten het circuit nog problemen op zullen leveren."