Minardi zal gewoon het seizoen afmaken

Minardi zal het seizoen gewoon afmaken, ondanks de geruchten dat het geld op zou zijn.

"We zijn bij met onze betalingen aan Cosworth en dat zal het hele jaar zo blijven", zegt teambaas Paul Stoddart. "Berichten dat Imola onze laatste race zou zijn, zijn onzin. Die verhalen vinden hun oorsprong bij een fout, onverantwoord en leugenachtig magazine en is zonder ook maar iets te checken overgenomen door andere bladen en websites."

"Het is geen geheim dat we weinig geld hebben, net als andere teams. Maar zoals ik vanaf de eerste dag al heb gezegd: Minardi heeft genoeg geld om het seizoen af te maken. Maar uiteraard willen we meer geld hebben. Wie niet?"

Stoddart denkt ook al vooruit naar het volgende seizoen. Justin Wilson heeft een drie-jarig contract met Minardi en ook Jos Verstappen zullen we volgend jaar terug zien bij het Italiaanse team, volgens Stoddart. Hij wil dezelfde rijders houden omdat de teambaas veel waarde houdt aan continuïteit.

Dat er geen geld probleem is blijkt ook uit het feit dat Minardi denkt naar Zandvoort te komen. Ze hopen daar met hun tweezitter te komen, als ze het eens kunnen worden met het circuit. "We moeten een datum zien te vinden waarop we kunnen komen. Wat mij betreft in juni. Dat zou fantastisch zijn! Zeker als we onder de mensen die een kaartje kopen een ritje in de tweezitter met Jos kunnen verloten."

Toch blijft Minardi met ideeën komen om geld te besparen of zelfs te verdienen. Stoddart spreekt over het eventueel laten meedraaien van een testrijder van een ander team bij Minardi, de tweezitter aanbieden voor relaties van andere teams of het aanbieden van goedkopere vluchten aan andere teams dooe met een Minardi vleigtuig te vliegen.