Onzekerheid rondom Silverstone

Na een vijftienjarige contract in 1999 lijkt de toekomst van het Engelse Silverstone nu toch weer onzeker.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone maakt zich vooralsnog geen zorgen, maar geeft toe dat de toekomst twijfelachtig is nu Octagon Motorsports in de verkoop is gedaan door moederbedrijf Interpublic. De Amerikaanse media gigant kampt met schulden en verkoopt daarom al haar motorsport onderdelen.

Ecclestone vertelde in een interview met de BBC dat degene die Octagon zal overnemen de race zal organiseren. Verder geeft hij toe dat het contract niet levensvatbaar was toe het getekend werd. Hij noemt het jammer dat Octagon onwetend het contract afsloot, maar hij vertrouwd erop dat ze de verwachting zullen nakomen. En anders, zo stelt hij, zal er geen Grand Prix zijn op Silverstone.

Ecclestone wijst verder de British Racing Drivers Club (BRDC) aan als schuldige mocht de GP niet door gaan. Zij weigerde een contract, voordat Octagon het kreeg, omdat het te duur was. Ooit was het plan om Silverstone te verkopen, maar de BRDC verhuurde het om zo de huur als inkomsten te hebben. "Als de Britsche Grand Prix verdwijnt, dan zal dat zijn omdat niemand zich de huur kan veroorloven," zo zei Ecclestone.

Martin Brundle, bestuurslid van de BRDC, geeft Ecclestone ongelijk. "Ik ken de cijfers en wat Bernie zegt is absoluut niet waar." Brundle, die zelf ooit Formule 1 reed, zegt dat het lang niet alleen de huur is dat een probleem is. "De huur van BRDC ... is insignificant vergeleken met de reclame en bijkomende kosten die aan FOM [Ecclestone's bedrijf] betaald moeten worden.

Geruchten dat Ecclestone het contract wil overnemen ontkent de F1 baas: "Ik heb nooit de verantwoordelijkheid willen hebben over een race. Het maakt mij niet uit wie de verantwoordlijkheid heeft."