Man bijt 10-jarige dochter

De 36-jarige B.A. uit Kockengen is tot 150 uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, veroordeeld vanwege mishandeling van zijn 10-jarige dochter. De man woonde tot 2006 met zijn vrouw en twee kinderen in Woerden, maar ze gingen uit elkaar en hij vertrok naar Kockengen. Sinds de scheiding waren de kinderen veranderd, aldus de man. "Ze hebben geen respect voor hun vader", zei hij.

Toen eind vorig jaar zijn oudste dochter brutaal tegen hem deed tijdens een autoritje sloegen de stoppen door. Hij stopte de auto en pakte het kind hard beet in haar gezicht, aldus A. De dochter vertelde later echter tegen haar moeder dat de man haar had geslagen, geknepen en gebeten. Een arts constateerde tandafdrukken in haar arm.

De vrouw dreigde het contact te verbreken met haar ex-man, waarop hij een dreigend sms-je naar haar stuurde. Ook bezocht hij de vrouw op haar werk en er ontstond een woordenwisseling. Hij greep haar bij het haar en dreigde dat hij haar en de kinderen zou 'doodmaken'. Dat zorgde voor veel paniek binnen het gezin.

De officier van justitie D. Terporten vond het echter positief dat de man zijn fouten erkende en hulp was gaan zoeken. De eis was 180 uur werkstraf, maar de rechter besloot dit iets te matigen vanwege de vaste baan van de man. Wel werd er een extra voorwaarde opgelegd dat de man contact moet houden met de reclassering.