Wilders veegt vloer aan met islamnota VVD

De VVD is afgehaakt als partij die een zinnige bijdrage levert aan de discussie over de islam. Dat laat PVV-leider Geert Wilders weten in een reactie op de 'nota Islam' van VVD'er Henk Kamp. "Het lijkt het dagboek van Ella Vogelaar wel."

Kamp wil dat de islam een normale plaats binnen de samenleving krijgt. "De islam is een wereldgodsdienst; dat moet erkend worden. Zoals voor andere culturen is er ook ruimte voor de islamitische cultuur in Nederland", schrijft Kamp in zijn nota. Hij wil de integratie van moslims in Nederland bevorderen door de invloed van de islam in het openbare leven in te perken.

Wilders laat weinig heel van de voorstellen van Kamp. "De nota Islam staat vol politiek-correcte rimram", vindt de PVV-leider. "Na een uurtje op Wikipedia komt Kamp tot wat flauwe feitjes over de islam. Maar hij sluit de ogen voor wat er echt aan de hand is", stelt hij. "Met het instellen van begeleiders voor risicogezinnen, de aanleg van een elektronisch dossier, meer voorschoolse opvang en andere zweverige GroenLinks-achtige voorstellen lossen we problemen niet op".

De 'ruk naar links' binnen zijn voormalige partij is een feit, constateert Wilders. "De Nederlandse cultuur en identiteit gaan bij de VVD in de uitverkoop. Voor de bühne zijn er soms stoere praatjes, maar de realiteit is dat de VVD nu een pro-islam partij is."