Jong straattuig jaagt Prem Katendrecht uit

NPS-presentator Prem Radhakishun heeft weer eens aan den lijve ondervonden hoe het er in Nederlandse aandachtswijken aan toe kan gaan. In zijn programma PREMtime was gisteravond te zien hoe Prem uiterst agressief werd benaderd in de Rotterdame wijk Katendrecht door vooral Antilliaanse en Marokkaanse  kansenjongetjes van rond de twaalf, dertien jaar.

Prem was in Katendrecht bezig een item te draaien om te laten zien welke problemen de bewoners daar zoal hebben. Al snel werd hij uitgescholden en  bedreigd door jongens van nog geen drie turven hoog. Al spoedig werden er stenen naar hem en zijn cameraman gegooid. Toen een klein jochie met een stok de cameraman te lijf wilde gaan, hield Prem het voor gezien. ''Ik sta hier met trillende benen'', zei hij.

De uitzending ging vooral over de hoop van achtergebleven bewoners die de strijd proberen aan te gaan met de 'kleine straatterroristen' die kennelijk zonder enige begeleiding opgroeien. Het plaatselijke jeugdhonk was vanwege ziekte van een jongerenwerker gesloten. Eén van de weinige hoopvolle straatprojecten wordt, zo bleek verder in de uitzending, binnenkort gesloten.

Een samenvatting van de beelden staat op Dumpert.nl. De volledige uitzending staat hier.

Vorig jaar maakte Prem ook al kennis met de straatcultuur in de 'prachtwijken'. Zo kreeg hij in de Haagse Transvaalwijk een colablikje tegen zijn hoofd gegooid en dreigde jong straattuig van Noord-Afrikaanse komaf in Rotterdam-Zuid zijn camera te vernielen en de auto van het programma in brand te steken.

Met dank aan FOKwa voor de submit.