Koranfilm Wilders verschijnt in maart

Icoon BinnenlandsDe film van Geert Wilders over de islam wordt in maart uitgezonden. Dat zegt de PVV-leider†vandaag in De Telegraaf.

De film waar Wilders aan werkt, moet zijn opvatting uitbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Hij heeft het openingsshot al aan de krant gestuurd. Daarop is de kaft van de Koran te zien, met daarnaast de tekst 'Waarschuwing: dit boek bevat schokkende beelden'.

Na dit shot gaat het boek volgens Wilders open en verschijnen beelden van een onthoofding in Irak, een steniging in Iran en een executie in Saoedi-ArabiŽ. ''Wie dat schokkend vindt, moet niet boos worden op mij maar op de mensen die deze dingen hebben gedaan'', aldus het Tweede Kamerlid.

Crisissituatie
VVD-leider Mark Rutte vindt het ''ongepast'' dat premier Jan Peter Balkenende de komst van de film van Geert Wilders heeft getypeerd als ''een crisissituatie''.

Het is volgens hem ''een gebrek aan leiderschap'' dat de premier wel ''op grote toonhoogte'' over de film praat maar over echte problemen als de internationale kredietcrisis zwijgt. Rutte zei dat vanochtend in het radioprogramma Tros Kamerbreed op Radio 1.


FOK!poll: Wat vind jij van Wilders' filmplannen?