Glazenhuis-actie 3FM zonder eten start weer

Icoon RadioVandaag start 3FM voor de vierde keer de Serious Request-actie voor het goede doel. Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom worden deze ochtend door Prins Willem-Alexander voor zes dagen opgesloten in een glazen huis zonder eten.

Collega Gerard Ekdom denkt niet dat Stenders het gaat trekken. "Ik ken hem al heel lang en ik weet precies wat hij rot vindt: de continue aandacht en het gebrek aan privacy. Hij wil nu al het liefst alle interviews skippen, en we zijn nog niet eens begonnen. Het kan best zijn dat Stenders alleen zijn programma doet en zich dan terugtrekt in de slaapkamer", aldus Ekdom in de Volkskrant.

Hoewel niet iedereen de DJ's steunt, Hans Teeuwen noemde de actie vorige week bijvoorbeeld flauwekul, wordt er toch massaal gedoneerd. De actie bracht vorig jaar 2,6 miljoen euro op. Eťn miljoen kwam van de regering. Het goede doel van dit jaar is een drinkwaterproject van het Rode Kruis voor onder meer in Afrika. Laat ook weten wat jij van de actie vindt en doe mee aan de Glazen Huis-poll

(c) FOK!
Gerard Ekdom: 'Rob Stenders gaat het niet trekken.'