Zwembad vol wiet ontdekt en geruimd

Icoon BuitenlandsNederlandse wietkwekers die vluchten voor het steeds strenger wordende regime in Nederland worden ook steeds inventiever. Dit maal was een oud zwembad in Hechtel(België) de klos. Het pand was van boven tot onder volgestouwd met wietplanten. De politie die afgelopen week een inval deed, telde zo’n 15.000 planten die meteen gerooid werden.

Omwonenden van het pand zagen voor het pand ‘De Koekoek’ regelmatig een wagen met Nederlands kenteken staan. Hieruit stapte dan een vrouw met twee kinderen. Zij kwam waarschijnlijk de plantage inspecteren om direct daarna weer te verdwijnen. In de plantage werd elke zes weken geoogst; elke oogst was goed voor zo’n half miljoen euro aan omzet. De opbrengst op jaarbasis bedroeg zo’n 4.4 miljoen euro.

Het pand in Hechtel is eigendom van een Nederlands bouwbedrijf uit Eeksel. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Het is in korte tijd het zesde bedrijf wat naar het zuiden is gevlucht dit jaar. Het lijkt een hausse te worden voor vooral Nederlanders om naar Vlaanderen te vluchten: in 2006 werden er 246 plantages ontmanteld in Vlaanderen, tegen 37 plantages in 2002.