FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 juli 2007

Vader-zoon tocht op motor eindigt fataal

Icoon OngelukIn Californië (Amerika) is de politie op zoek naar een trucker die een jongeman van Engelse afkomst heeft doodgereden. De 18-jarige Cai Ap Leslie was net gestart met een motortocht door Amerika samen met zijn vader. De reis zou tien maanden duren, na afloop zou Cai aan zijn studie medicijnen beginnen.

Vader en zoon hadden voor hun speciale tocht beiden een splinternieuwe Kawasaki 650 motor aangeschaft. De tocht die ze wilden maken was 45.000 kilometer lang en zou door de VS, Mexico en Zuid-Amerika heen voeren. Ze waren net aan hun tocht begonnen toen de 47-jarige vader van Cai een aantal kilometer vooruit gereden was en Cai een ongeluk kreeg. Zijn vader had niets door en bleef een stuk verderop wachten. De motor van Cai kreeg problemen en een vrachtwagenchauffeur die of niet goed uitgekeken had of gewoon niet meer uit kon wijken reed plompverloren over de 18-jarige jongen heen.

De vader van Cai die verderop geduldig had staan wachten op zijn zoon, ging spoorslags terug toen hij van een medeweggebruiker te horen kreeg dat een stuk terug een ernstig ongeluk had plaatsgevonden. "Ik reed snel terug en zag dat andere motorrijders zich over mijn zoon ontfermd hadden. Hij wilde dat ik hem zelf vasthield. Cai had veel pijn", zegt de vader tegen de Daily Express. Cai is in het ziekenhuis in Los Angeles overleden. Hij overleefde een vier uur durende operatie om zijn leven te redden helaas niet.

De plaatselijke politie verklaart dat het gewoon een tragisch ongeluk is geweest, maar de familie wil toch dat de trucker opgespoord wordt. In een e-mail aan zijn familie schrijft zijn van verdriet verscheurde vader: "Hij was de beste vriend die ik ooit had"

Ondanks zijn jonge leeftijd had Cai er al duizenden kilometers opzitten met zijn motor in Wales (Engeland). Op internet hield de knul een weblog bij over zijn ‘reis der reizen’. Hierop schreef hij onder meer dat hij gek was op motorrijden en dat hij in de komende tien maanden de motivatie voor zijn studie medicijnen hoopte te vinden.

Harry Potter wil geen actrice als vriendin

Icoon ShockingHarry Potter-ster Daniel Radcliffe wil geen actrice als vriendin. "Ik denk dat het heel moeilijk zou zijn om een relatie te hebben met actrices, want ze zijn compleet gestoord", zegt de acteur in de nieuwste editie van het Amerikaanse tijdschrift Details.

"Sommigen zijn gewoon gek. Ik heb nog nooit met een vervelende actrice gewerkt, ze zijn juist allemaal verrukkelijk. Maar wel krankzinnig." Radcliffe mijdt, in tegenstelling tot veel van zijn jonge collega's, het wilde uitgaansleven. "Als ze me al zien praten met een meisje verzinnen ze er wel een verhaal bij dat ik een dekhengst ben of hoe ze het ook noemen." Radcliffe zou er overigens wel 'zin in hebben'.

'Actrices zijn compleet gestoord.'

Wil jij wel een acteur of actrice als partner? Stem in de poll!

Moeder achtergelaten kind gevonden

Icoon BuitenlandsDe moeder die haar zoontje Ryan in een fastfoodrestaurant achterliet is weer terug in Frankrijk. Zij kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag aan en heeft zich meteen bij de politie gemeld waar zij onder toezicht is gesteld. Zaterdag aan het eind van de dag concludeerde een dokter dat haar geestelijke toestand niet goed was. Daarop werd zij in een psychiatrische kliniek opgenomen. De moeder kwam in opspraak nadat zij haar kind had achtergelaten in een Quick, in Frankrijk. De politie begon een uitgebreide zoekactie om de moeder te kunnen achterhalen.

De 34-jarige vrouw bevond zich inderdaad in Casablanca zoals eerder werd verondersteld. Zij was werkeloos en heeft een tijd in Parijs gewoond. Volgens haar advocaat heeft zij nooit haar kind achter willen laten. Zij is teruggegaan naar het restaurant, maar haar kind was al aan de politie overgedragen. Zij zou volledig overstuur zijn geraakt en hebben besloten om met haar kleinste kindje naar Marokko te gaan, om bij haar familie te wonen. De vader van Ryan is nog altijd niet gevonden. De moeder riskeert een geldboete van 10.000 euro en een celstraf van zeven jaar voor verwaarlozing.

Vrouw riskeert celstraf door mp3-speler

Icoon MisdaadEen Britse vrouw die was opgeroepen als jurylid bij een rechtbank in Groot-Brittannië is aangehouden op verdenking van het beledigen van de rechterlijke macht. Tijdens de behandeling van een moordzaak zou de vrouw naar haar mp3-speler geluisterd hebben. Ze zou het apparaatje onder haar islamitische hoofddoek verborgen hebben.

De vrouw was al herhaaldelijk te laat gekomen in de rechtszaal. Dit werd echter nog door de vingers gezien door de hoge heren. Toen een mede-jurylid het verhaal over de mp3speler vertelde was de maat vol voor de rechters. Hierop werd alsnog de politie ingeschakeld.

De vrouw riskeert een celstraf wegen minachting van het hof. In Groot-Brittannië kunnen mensen worden opgeroepen om zitting te nemen in een jury. Daar moeten ze zich echter wel aan de regels houden.

Britney Spears Nieuwe Album

Britney Spears. Ze was eerst jong en onschuldig, de natte droom voor vele tieners en oude mannen. Door de jaren heen veranderde ze in een "blonde stoot", tot uiteindelijk in een kale geflipte crahuzy biatch. Haar muziek bleeft echter al die tijd hetzelfde: shit.

Britney Spears is nu echter bezig met een nieuw album en de fans mogen de naam kiezen! Ik zou voor optie A gaan!

YOU DRIVE ME CRAAAAAAAAZY!

Hollandse zuinigheid levert celstraf op

Een Nederlander die dacht goedkoper vanuit Düsseldorf naar de Caraïbische Zee te kunnen vliegen, ziet zijn zuinigheid niet beloond. Hij mag nu anderhalf jaar op water en brood.

De 51-jarige drugsdealer heeft eerder al eens moeten zitten voor zijn daden. Hij werd toen vervroegd vrijgelaten, maar moest toen wel beloven nooit meer een stap op Duits grondgebied te zetten. Nu de man zijn belofte heeft geschonden, mag hij de resterende 567 dagen alsnog uitzitten.

Uiteraard vroeg de Polizei hem nog waarom hij niet gewoon vanaf Schiphol was gevlogen, want dan was er immers niets aan de hand geweest. Hierop antwoordde de man droog dat het reizen vanuit Düsseldorf veel goedkoper is.

Weening wint opmerkelijke prijs

Icoon Tour de FrancePieter Weening heeft vandaag een bijzondere prijs gewonnen. De Rabobank coureur kreeg in het rennershotel een tegoedbon voor 50 kilo mosterd.

Weening dankt zijn prijs aan het feit dat hij door een sanitaire stop als laatste renner van het peloton een bepaald punt op de route passeerde. Weening kon de bon en het bijbehorende gebrandschilderde bord niet persoonlijk in ontvangst nemen, aangezien hij al aan het diner zat. Zij droegen de prijs later over aan de verraste Weening. “Hij was vooral blij met het heupflaconnetje oude jenever dat er ook nog bij zat”, aldus een woordvoerder van de ploeg.

Nick Nuyens overkwam iets vergelijkbaars, omdat hij de laatste Belg was die door Diksmuide reed, kon hij 250 kilogram boter in ontvangst nemen. De organisator had echter op voorhand de winnaar al opgeroepen de prijs bij opbod te veilen.

Meer serieus Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

WK zeilen: Brons voor Booth/Nieuwenhuis

De zeilers Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis hebben op het wereldkampioenschap zeilen op een ongebruikelijke manier brons gewonnen in de Tornado klasse.

Het duo lag tot vandaag derde en de medal races van vandaag moesten de beslissing brengen. Door een te harde wind werden echter alle wedstrijden van vandaag afgelast en was de bronzen plak een feit. Het goud ging naar Fernando Echavarri en Anton Paz uit Spanje, het zilver ging naar het Belgische duo Sebastian Godfroid en Carolijn Brouwer.

Weening wint 50 kilo mosterd

Pieter Weening heeft vandaag een bijzondere prijs gewonnen. De Rabobank coureur kreeg in het rennershotel een tegoedbon voor 50 kilo mosterd.

Weening dankt zijn prijs aan het feit dat hij door een sanitaire stop als laatste renner van het peloton een bepaald punt op de route passeerde. Weening kon de bon en het bijbehorende gebrandschilderde bord niet persoonlijk in ontvangst nemen, aangezien hij al aan het diner zat. De prijs werd daarom overhandigd aan begeleiders van de ploeg. Zij droegen de prijs later over aan de verraste Weening. “Hij was vooral blij met het heupflaconnetje oude jenever dat er ook nog bij zat”, aldus een woordvoerder van de ploeg.

Nick Nuyens overkwam iets vergelijkbaars, omdat hij de laatste Belg was die door Diksmuide reed, kon hij 250 kilogram boter in ontvangst nemen. De organisator had echter op voorhand de winnaar al opgeroepen de prijs bij opbod te veilen.

Interview met de wind...

Wind. Sommige haten het en anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. In een zeilboot is wind een vereiste. Maar dezelfde zeiler zal op fiets naar huis de wind vervloeken als hij/zij er tegenin moet trappen. Hetzelfde geldt voor het kind dat lekker aan het vliegeren is op het strand en dan zand in de ogen krijgt, van dezelfde wind.
Nee, de wind heeft geen makkelijk bestaan. Tijd voor een interview:

De Jong één jaar langer bij PSV

John de Jong is ook volgend seizoen in het shirt van PSV te bewonderen. De middenvelder tekende in Eindhoven een contract voor de duur van één seizoen. Hierin zal hij zich opnieuw moeten gaan bewijzen.

Ongeveer drie jaar geleden liep De Jong een zware blessure aan zijn knie op. In de twee seizoenen die hierop volgden kwam de 30-jarige speler geen enkele keer in actie.

PSV had het voornemen om De Jong een proefperiode aan te bieden, maar dit was juridisch niet mogelijk. Dit was ook de reden waarom de Eindhovense club de middenvelder een nieuwe verbintenis aanbood.

Bennati valt op heup in Gent

Daniele Bennati heeft zich maandagavond, na afloop van de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk, in een ziekenhuis laten onderzoeken. Een scan moet duidelijkheid geven omtrent de ernst van een kwetsuur aan zijn heup.

De sprinter van Lampre heeft namelijk een blessure aan het gewricht opgelopen. Het is echter nog niet duidelijk hoe ernstig het is. Bennati kwam, in de slotfase van de tweede etappe, samen met tientallen anderen ten val.

Punten negende ronde

De Grand Prix van Engeland is gewonnen door Kimi Räikkönen, maar beide McLarencoureurs stonden wederom op het podium. Wat dat voor de punten in de F1manager betekent, lees je hieronder.

We hadden deze keer maar liefst vierentwintig rondewinnaars. 907, abitu, Agusta953, Almighty, Binki, djk1974, Droid, DTiGerr, JoeSixpack, Kritje, MadKiloClosed, marcelvries, MellowYellow, peterdecock, Ramonzin, Reservoir_Dogs, Schimmelracer, silverwings, Swink, Teddi, Tha_BlonT, Wazaa, WEST en wsgeertsma hebben allemaal in Engeland 326 punten gescoord.

In het totaalklassement blijft Almighty aan de leiding met 2527 punten. Swink stijgt met 2516 punten naar de tweede plaats, Binki en MadKiloClosed stormen met 2488 punten naar een gedeelde derde plaats.

Bij de subleagues was het Team holland die de ronde won. Zij scoorden 303 punten, slechts eentje meer dan Racing Team X-fi. Hattrick F1 scoorde 290 punten.

Voor de tussenstand in het klassement blijft Team holland aan de kop, met 2392 punten. Racing Team X-fi staat tweede met 2361 punten en _amsterdam open stijgt met 2151 punten naar de derde plaats.

De volgende race is de Grand Prix van Europa. Wisselen voor deze ronde kan tot 21 juli 00.01u.

Peter Wessels naar tweede ronde Siemens Open

Peter Wessels heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Siemens Open in Scheveningen. De Amsterdammer versloeg Victor Hanescu met 3-6, 7-6, 6-3.

Hanescu werd dankzij zijn protected ranking toegelaten aan de Scheveningse Challenger. Wessels verbaasde enkele weken geleden vriend en vijand met een finaleplaats op de Ordina Open.

In de tweede ronde speelt Wessels tegen de als tweede geplaatste Nicolas Devilder.

Fred Hemmes uitgeschakeld op Siemens Open

De Nederlander Fred Hemmes verloor in de eerste ronde, hij speelde tegen de sterke Fransman Olivier Patience en wist slechts 2 games te bemachtigen. 6-1, 6-1.

'Publiekslieveling' Daniel Köllerer verloor in de eerste ronde van de qualifier Dominik Meffert, 7-6, 6-3. Michel Koning heeft in de eerste ronde van de Siemens Open de Slovaak Lukus Lacko verslagen. Koning had drie sets nodig, de eerste verloor hij: 2-6, 6-4, 6-3.

Nicolas Devilder versloeg Bjorn Phau met 6-1, 6-4 en Daniel Gimeno-Traver versloeg Denis Gremelmayr met 7-6, 6-2.

"We're boring people to death", aldus EA CEO

In een interview met de Wall Street Journal heeft EA's nieuwe CEO John Riccitiello voor het eerst sinds hij in april is aangenomen zich uitgesproken over de toekomst van de gameindustrie.

Riccitiello maakt zich vooral zorgen over de afnemende innovatie in gameland. EA staat natuurlijk bekend om hun succesformule: elk jaar een nieuwe sequel met kleine veranderingen. Games als Madden en Fifa verkopen puur en alleen op naam elk jaar weer miljoenen exemplaren, en de algehele industrie heeft nu deze manier van games uitbrengen overgenomen.

Nu wordt het echter tijd voor een omschakeling, want "We're boring people to death and making games that are harder and harder to play," aldus Riccitiello. Hij wil graag meer innovatie zien, en prijst daarom ook games als Guitar Hero, World of Warcraft en het aankomende Rock Band.

"For the most part, the industry has been rinse-and-repeat. There's been lots of product that looked like last year's product, that looked a lot like the year before." EA merkt het ook aan hun portemonnee, aangezien de nieuwe generatie consoles tot een minder grote stijging in gamesverkopen heeft geleidt dan gebruikelijk. Zo is afgelopen fiscaal jaar een omzetstijging van maar 5% gerealiseerd, tegenover een winstdaling van 68%, een trend die al drie jaar voortzet.

EA, en de rest van de industrie, zal dus buiten de buiten de traditionele €50-60 games die 40 uur vermaak bieden moeten denken en meer inoovatie bieden voor de "casual" consument. Anders zullen games namelijk minder interessant zijn dan "Facebook and iPods and the next cool cellphone."


Innovatie FTW!

Chinezen bestrijden muizenplaag met visnetten

Dorpen rond het beroemde Chinese Dongting-meer gaan gebukt onder een heuse muizenplaag. Net als wij worden ze geteisterd door enorme regenval, en naar aanleiding van de regen zijn diverse eilanden overstroomd. En die lieve muisjes zijn met het water meegestegen en houden de eilanden nu in hun ijzeren greep.

De Chinezen weten van gekkigheid niet meer hoe de beesten af te maken. Chinese media berichtten zelfs al van Chinezen die met enorme visnetten de muisjes te lijf gingen. The China Daily meldde dat er inmiddels al twee miljoen muizen zijn gedood.

Volgens de autoriteiten zijn die twee miljoen dode muizen een druppel op een gloeiende plaat. Volgens hen zijn de 22 gemeenten overspoeld met maar liefst twee miljard muizen. Vele oogsten zijn al verloren gegaan door de muizenplaag. Ook diverse dijken zijn al aangevreten door de beestjes.

Normaal is het beroemde meer zo'n 2800 vierkante kilometer groot. Het meer kan in regenperiodes echter wel tien keer zo groot worden. Het meer is overigens beroemd geworden door de drakenbootraces.


Wellicht een idee om de gestampte muisjes te verwerken in de nasi?

Roemeense barbecue loopt uit de hand

Een Roemeense leerling van een politieschool, ging een gezellig weekendje weg met vrienden in een vakantiehuisje in het Roemeense Comanesti. Totdat een van de vrienden met het briljante idee kwam gezellig te gaan barbecueën.

Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want net nadat het vuur was aangestoken, klonk een enorme knal. Ze hadden per ongeluk het vuurtje gemaakt boven de plek waar een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog lag. De rondvliegende scherven doodden de agent in spe, acht anderen raakten ernstig gewond.

Het gebied is inmiddels afgezet. De politie onderzoekt of er zich nog meer explosieven bevinden in het gebied.

De aarde groeit

De Pangaea theorie dicteert dat er ooit een super-groot continent was, Pangaea genaamd. Alle continenten zoals we die nu kennen zaten aan elkaar vast en de rest van de aarde was oceaan. De beweging van deze continenten zijn we continentale drift gaan noemen. Hierbij wordt er ook van uitgegaan dat de continenten vervormen en dat de aardlagen onder en over elkaar schuiven.

Maar is dit wel zo? Volgens het onderstaande filmpje passen de continenten nog steeds in elkaar als de aarde maar kleiner was!

FOK!radio: Britney, Paris en nieuw zomerforum

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er kwam vorige week ineens een nieuw subforum: Het Strandhuisje. Een echt zomerforum. Maar wat is de bedoeling verder? En is er niet heel veel overlap met andere subfora als Travel en het Weerforum? We gaan het proberen te vragen aan moderator Dizer. Anders zit in ieder geval Forum Admin Shmoopy live in onze uitzending. Het begint allemaal zoals gebruikelijk om 20:00 uur!

Tienduizenden mensen lezen dagelijks het nieuws op de Frontpage van FOK! Dus vangt die crew ook veel kritiek en FB-topics. Onlangs kwam er een nieuwe eindredacteur. Iemand die eerst bij Games betrokken was en daarna naar de FP kwam. We praten vanavond met hem. Kunnen we meteen horen wat hij van de kritiek over Paris Hilton / Britney Spears nieuws vindt en hoe hij in Feedback zal gaan reageren.

Of Live Earth nou goed of slecht was voor het klimaat en of je er nu wel of niet over bent gaan nadenken, er traden wat toffe artiesten op. We kijken er even op terug.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA shmoopy neemt de week op het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Wij hebben jullie hulp nodig...!

We vinden regelmatig de meest leuke, vreemde, grappige of soms stomme linkjes in de submit. Maar soms weten de FOK!kertjes ook ons nog te verbazen.

Na een uitgebreide analyse achter de schermen zijn wij er nog steeds niet helemaal uit wat Crashcat ons wilde mededelen.

Dus daarom hebben wij jullie hulp nodig. Wat bedoelt Crashcat met het volgende:

Vlieg de ROFLCOPTER en haal alle LMAOPLANES en LOLLERSKATERS neer met OMGMISSILES en WTFBOMBS. Dismissed!

Is hij gewoon dronken, is het een verwijzing naar een briljant spelletje, pleegt één of andere Moslim morgen een aanslag in Nederland? Wij weten het niet....

Naughty Dog erg blij met PS3-technologie

De vraag of CELL en BluRay een toegevoegde waarde hebben is door de ontwikkelaar van Uncharted: Drake's Fortune, Nauhgty Dog, beantwoord met een volmondig "ja". De game is inmiddels meer dan 9GB groot, wat zou betekenen dat het op meerdere DVD's geperst zou moeten worden, en volgens Naughty Dog is het disc-swappen niet meer de manier waarop je games wilt spelen. Daarnaast maken ze momenteel gebruik van ongeveer 30% van de totale capaciteit van de CELL-processor.

''Absolutely, we're leveraging every bit of technology in the PlayStation 3, from the blu-ray drive, I mean our game would just not fit in single DVD, it will have to be in multiple DVD's which isn't the way you want to play games anymore.''




Eye Of Judgement Pack in beeld

In The Eye Of Judgement kun je met echte kaarten spelen. De monsters die op die kaarten afgebeeld staan hoef je echter niet meer bij elkaar te fantaseren, die worden met behulp van een barcode die door de PlayStation Eye wordt gelezen op je TV getoverd. Het spreekt voor zich dat je nogal wat nodig zult hebben om het spel te kunnen spelen, en daarom laat Sony ons nu zien wat we in het basispakket mogen verwachten.




We kunnen uiteraard de game zien, maar ook het speelveld, het starterdeck, de speciale PS Eye arm en de PlayStation Eye. Een prijs voor dit geheel is nog niet officieel bekendgemaakt.

Waarom Medal of Honor: Airborne later uitkomt op de PS3

Het volgende deel in de populaire WW2-shooterserie Medal of Honor, Medal of Honor: Airborne, komt ongeveer drie maanden later uit op de PlayStation 3 dan op de Xbox 360 of de PC. Next-Gen heeft voor ons uitgezocht hoe dit nu zit.

Uit een interview met heeft Patrick Gilmore, executive producer van de game, blijkt namelijk dat de PlayStation 3 dev kits wat langer op zich hebben laten wachten dan verwacht was, waardoor de game vertraging oploopt voor de PlayStation 3. Dit omdat EA de game niet wil rushen voor de PS3, ze willen goed gebruik maken van de Sixaxis en van de hardware zelf.

“I think it’s a great machine. We haven’t had as long [on the PS3], but the Cell processor is very, very powerful, and the challenge for any developer is figuring out how to leverage all that extra power… We’re a platform-agnostic company, so the challenge for Medal of Honor Airborne is always fully leveraging the platform, and not doing what some of our competitors do, which is cater to the lowest common denominator.”

Het voornaamste verschil zal hem uiteindelijk gaan zitten in het gebruik van de Sixaxis, de motion-sensing zal onder andere gebruikt worden voor het besturen van de parachute waarmee elk level begint. Naast de parachute zal de motion-sensing ook gebruikt worden voor de iron sight, en voor een andere ervaring bij het engageren van de tegenstander.

De game wordt hier op 31 augustus verwacht voor de PC, Wii en Xbox 360, en ergens in november voor de PlayStation 3.


Lekker zweven met je Sixaxis

Prijsvragennieuws week 28!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win een Como flexfit cap!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon 2 weken geleden weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij dezen weer een overzicht met de prijswinnaars:

Rituals pakket

Mimi_Rei
Timmetjuh.
AlttC
remcoharmsen
sweetmirrie


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen worden binnen enkele weken verzonden. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Bromfietsers tanken duur op snelweg

Icoon FinancieelTwee bromfietsers uit Drachten hebben afgelopen nacht wel een erg duur tankje benzine gehaald. Toen ze hadden getankt bij een benzinestation op de A7 bij Beetsterzwaag werden ze verklikt door een automobilist die hen zag staan. Gewaarschuwde agenten troffen de bromfietsers nog aan bij het tankstation.

De mannen, 27 en 23 jaar oud, waren naar de A7 gegaan, omdat alleen daar nog een benzinestation was dat open was op dat late tijdstip. De brommers van het duo waren bijna leeg. De mannen wilden voorkomen dat ze onderweg naar Drachten zouden stranden. Daarom gingen ze even via de snelweg naar de pomp. De mannen kregen ieder een bekeuring van 140 euro. Onder politiebegeleiding verlieten ze daarna met een volle tank via de eerste afslag de snelweg.

Zwembad vol wiet ontdekt en geruimd

Icoon BuitenlandsNederlandse wietkwekers die vluchten voor het steeds strenger wordende regime in Nederland worden ook steeds inventiever. Dit maal was een oud zwembad in Hechtel(België) de klos. Het pand was van boven tot onder volgestouwd met wietplanten. De politie die afgelopen week een inval deed, telde zo’n 15.000 planten die meteen gerooid werden.

Omwonenden van het pand zagen voor het pand ‘De Koekoek’ regelmatig een wagen met Nederlands kenteken staan. Hieruit stapte dan een vrouw met twee kinderen. Zij kwam waarschijnlijk de plantage inspecteren om direct daarna weer te verdwijnen. In de plantage werd elke zes weken geoogst; elke oogst was goed voor zo’n half miljoen euro aan omzet. De opbrengst op jaarbasis bedroeg zo’n 4.4 miljoen euro.

Het pand in Hechtel is eigendom van een Nederlands bouwbedrijf uit Eeksel. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Het is in korte tijd het zesde bedrijf wat naar het zuiden is gevlucht dit jaar. Het lijkt een hausse te worden voor vooral Nederlanders om naar Vlaanderen te vluchten: in 2006 werden er 246 plantages ontmanteld in Vlaanderen, tegen 37 plantages in 2002.

Trailer van Resident Evil: Umbrella Chronicles

Capcom heeft vandaag wat meer beeldmateriaal vrijgegeven van Resident Evil: Umbrella Chronicles voor de Wii, en wel in de vorm van een trailer.

Deze exclusieve on-rails shooter voor de Wii zal een mengelmoes van scenes uit andere Resident Evil bevatten, waardoor het spel een feest der herkenning zal zijn voor de fans. Daarnaast zal de game ook co-op te spelen zijn.

De game heeft nog geen officiële releasedatum, maar het collectieve water van de FOK!games crew zegt dat hij voor het einde van het jaar in de winkel ligt.

Met dank aan Mr.N en Netsplitter voor de submits.

Sakaguchi werkt aan MMORPG voor de Xbox 360

Sakaguchi, één van de bedenkers van Final Fantasy, heeft bekend gemaakt dat hij bezig is met een MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) voor de Xbox 360.

Sakaguchi heeft een aantal jaar geleden de studio Mistwalker opgericht die nu vooral games ontwikkelt voor de Xbox 360, zoals bijvoorbeeld Lost Odyssey en Blue Dragon. Maar nu is Mistwalker dus onder andere bezig aan een nieuwe game voor de Xbox 360, die 50% MMO is en 50% RPG. Op dit moment zijn er nog weinig details bekend over de game, maar het is in ieder geval geen Blue Dragon 2 of Cry On.

Zwangere Charlotte Church bedrogen

Icoon MuziekDe vriend van de zes maanden zwangere zangeres Charlotte Church is vreemdgegaan met een Ierse blondine. Rugbyspeler Gavin Henson was met zijn team uit in Belfast toen hij een opgewonden Tracey tegenkwam. De 24-jarige Tracey geeft in het Britse magazine The People toe te hebben gezoend met Gavin.

Eerst hadden de twee gedanst en gedronken. Daarna nam Gavin de blondine mee naar het hotel waar hij met zijn team verbleef. De portier herinnerde Gavin aan zijn vrouw, maar de 25-jarige rugbyer trok zich daar niets aan. In de eetzaal verstopte het koppel zich onder tafel waar ze hebben gezoend.

Gavin zou volgens Tracey het initiatief hebben genomen. Tracey is niet bang dat het uitgaat tussen Gavin en de inmiddels 21-jarige Charlotte Church. Volgens haar gaat iedereen wel eens vreemd als ze dronken zijn. Het Britse nachtegaaltje Charlotte brak als kind door met nummers als ‘All love can be’ en ‘Crazy Chick’. Ook had ze haar eigen tv-serie The Charlotte Show.


Zwangere Charlotte is bedrogen



Gavin Henson, Charlotte’s vriend

PSTwo doet de Sonja Bakker

De PSTwo is al een flinke slag kleiner dan de oorspronkelijke versie van de PS2, maar Sony heeft nu bekend gemaakt dat de nieuwste versie van de PSTwo een stuk lichter zal zijn.

Het gewicht van de console zelf gaat van 900 gram naar 600 gram en het gewicht van de AC-adapter gaat van 350 gram naar 250. De reden voor deze afvalbeurt is het verminderen van het aantal onderdelen in de PSTwo en hierdoor zijn ook de productiekosten omlaag gegaan. De nieuwe hardware wordt nu al verscheept, maar het is niet helemaal duidelijk of deze hardware ook buiten Japan beschikbaar zal komen.

Maar dan nog lichter

Need for Speed: Pro Street screenshots

Op Computer and Videogames is een preview van het nieuwste deel in de Need for Speed serie, Need for Speed: Pro Street, verschenen. Direct in de preview wordt duidelijk dat dit deel niet is zoals zijn voorgangers. EA Black Box, de ontwikkelaar van dit deel, zegt het genre vooruit te willen pushen. Men wil ook meer het échte racen in de games gaan benaderen. Zo tune je je auto niet langer om een respect-metertje te verhogen, je tuned om zo snel mogelijk de finish over te knallen. Bodykits en dergelijke, in voorgaande delen puur nog cosmetisch, zullen in dit deel dan ook invloed uitoefenen op de prestaties van je scheurijzer.

Een andere grote verandering is dat je niet langer door een fictionele stad zal scheuren. Net als in veel andere racegames zal je in Need for Speed: Pro Street het grootste deel van de tijd over circuits mogen gaan scheuren waaronder een deel van de officiële circuits uit het US Formula Drift kampioenschap. Het is echter allemaal ook niet exact zoals in andere racegames. Je komt niet naar een circuit voor één race. Je moet meer denken aan een festival per circuit dat bestaat uit meerdere evenementen om aan deel te nemen. Het gaat puur om het winnen hier, de afgezaagde verhaallijnen uit vorige delen heeft men dan ook overboord gezet.

De designer van de game liet CVG ook weten dat men hard bezig is geweest om het driving model van de game zo te krijgen dat het zowel de hardcore racefan als de casual gamer kan bekoren. De previewer kwam er wel snel achter dat men het driving model van NFS: Carbon naar de eeuwige jachtvelden heeft gezonden en dat de auto's een stuk geloofwaardiger sturen. Voor de casual gamer is er echter altijd nog een grote hoeveelheid driver assists om het rijden weer meer die richting op te sturen.

In NFS: Pro Street zal je kunnen gaan scheuren met auto's van 26 verschillende fabrikanten die je ook allemaal volledig de vernieling in zal kunnen rijden. NFS: Pro Street bevat namelijk zoals eerder al aangekondigd was een realistisch schadesysteem.

Als laatste nog de beloofde screenshots:






Top of Flop: Ben jij de BOB vandaag?

De Top of Flop van vorige week wist ook niet iedereen te overtuigen: Bring The Boys Back Home van Harry Loco was een flop, dus. Jordy-B wist jullie mening opnieuw het best te verwoorden: "Het idee achter het liedje is goed, maar het lied zelf niet."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Antko en Sylvia met Johnny. Het drietal vormt volgens hun eigen website "de gezelligste band van het Noorden". Antko en Sylvia spelen al tien jaar samen, aanvankelijk als duo, later kwam Johnny erbij als drummer. Hun nieuwste CD heet "Ben jij de BOB vandaag?". De clip van de gelijknamige single werd eind mei opgenomen in de Feesttent te Burum.

12-jarige jat tas 93-jarige

Icoon MisdaadEen jonge knaap van 12 jaar zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de kinderrechter voor een brutale straatroof die hij gistermiddag pleegde. Op de Scheveningseweg in Den Haag jatte hij de tas van een 93-jarige vrouw die daar in een scootmobiel reed.

De jonge crimineel wist echter niet ver te komen, hij werd in de kraag gegrepen door een 34-jarige man uit Den Haag die het zag gebeuren. Omdat het ventje nogal agressief was, werd de man geholpen door diverse omstanders om hem in bedwang te houden tot de politie gearriveerd was.

Bank door boom overvallen

Bankovervallers lijken wel steeds vindingrijker te worden. Berichtten we vorige week nog over bankovervallers gekleed in boerka, ditmaal is een bank overvallen door een man verkleed als boom.

De Amerikaan had zijn armen versierd met takken met de bladeren er nog aan. Hij stond eerst een poosje keurig in de rij te wachten. Toen de man aan de beurt was, sommeerde hij een bankmedewerker zijn tas te vullen met geld.

Ondanks de bladeren, was het gezicht van de man duidelijk te zien op de monitor. Het was dan ook een koud kunstje voor de politie de man thuis op te pakken.

Gerucht: Mario Kart in 2007, Super Smash naar 2008?

Zo vlak voor de E3 met zijn vele bekendmakingen draait de geruchtenmolen op volle toeren. Komende woensdag is de persconferentie van Nintendo en zoals elk jaar zullen ze hier vertellen welke games we de komende tijd kunnen verwachten. Volgens N-Europe hoort Super Smash Bros. Brawl daar echter niet bij, deze game zal worden uitgesteld. Als goedmakertje kunnen we echter een Mario Kart versie voor de Wii verwachten.

Hoewel het bericht uit de duim gezogen lijkt, zei Nintendo zelf afgelopen maand iets soortgelijks. Patrick Nagel, PR manager bij Nintendo zei dat we Mario Kart Wii en Metroid Prime 3 in 2007 konden verwachten, maar over Super Smash Bros. Brawl en Super Mario Galaxy deed hij geen uitspraken, wat erop kan duiden dat deze games 2007 helaas niet meer gaan halen en dit gerucht waarheid wordt.



"Albers rijdt niet in Duitsland"

De toekomst van Christijan Albers bij Spyker F1 lijkt in gevaar te zijn. Volgens hardnekkige geruchten zou de race van gisteren de laatste voor de Nederlander zijn geweest. Geldproblemen zou de voornaamste reden zijn om Albers uit de wagen te zetten.

Het Spykerteam zou niet tevreden zijn over de prestaties van Albers. Tevens zou het team een ultimatum hebben gesteld voor het inlossen van Albers' betalingsachterstand. Pieter Leeuw, woordvoerder van het team, bevestigt dat er een betalingsprobleem bestaat, maar wil niet ingaan op de gevolgen. Het zou om een bedrag van miljoenen euro's gaan. Albers zelf ontkent de hele kwestie: "Ik heb hier niets mee te maken. Ik ben in dienst van het team en houd me alleen bezig met rijden en tachtig dagen per jaar in actie te komen voor de sponsors."

Geruchten gaan dat Albers over twee weken, als de Duitse Grand Prix op de Nürburgring wordt verreden, vervangen wordt. Namen die genoemd worden als vervanger zijn onder andere Christian Klien, Marc Gené en Narain Karthikeyan, al is het waarschijnlijk dat laatstgenoemde in de GP2 instapt voor de gewonde Ernesto Viso. Ook Giedo van der Garde wordt genoemd. Wellicht dat de tests op Spa-Francorchamps van morgen en woensdag een indicatie geven over een nieuwe coureur.

Het management van Spyker zou inmiddels al verregaande plannen hebben gemaakt voor de rijderswissel, maar de teambaas van Spyker, Colin Kolles, weigerde commentaar te geven over de kwestie.

Lijk blijkt zweetvoeten te zijn

De politie van het Duitse Kaiserslautern was gisteren in rep en roer. Er zou namelijk een lijk liggen in een flat. De stank die het lijk zou verspreiden, was volgens de omwonenden niet te harden.

Eenmaal op de trappen hielden de dappere dienders het bijna niet meer van de stank. De gordijnen van het appartement waren al in geen tijden van elkaar geweest en ook was er voor de postbode geen ruimte meer om de post in de brievenbus kwijt te kunnen. Het kon dus niet anders of de bewoner van de flat moest al wel een hele poos dood zijn.

De verbazing moet dan ook groot zijn geweest voor de agenten toen ze eenmaal binnen gedrongen in de woning, de bewoner hen doodleuk opwachtte. Levend en wel. Alleen had de man enorm veel last van zweetvoeten.

Zijn voeten waren overigens niet de enige oorzaak van de lijkenlucht. Want naast de man stond ook nog een flinke wasmand vol met stinkend wasgoed.


De buren gaan nu met de pet rond voor geurvreters

Tour de France: Steegmans wint in Gent

Icoon Tour de FranceDe tweede etappe in de Tour de France, van Duinkerken naar Gent over 168,5 kilometer, is gewonnen door Gert Steegmans. Fabian Cancellara blijft in het geel.

Om 13.25 uur vanmiddag werd het startsein gegeven. Na achttien kilometer koersen tekende Marcel Sieberg voor de eerste aanval. De Duitse Milram-renner kreeg gezelschap van de Fransman Cédric Hervé en de Spanjaard Ruben Perez. Na 37 kilometer koersen had het trio een voorsprong van 2.40 op het peloton, waarin de CSC-ploeg van gele-truidrager Fabian Cancellara het tempo bepaaltde. De voorsprong van het trio liep langzaam verder op.

Zeventig kilometer voor de finish ging het peloton iets harder rijden. De voorsprong van de koplopers liep daardoor langzaam terug. Frank Schleck, vooraf genoemd een van de outsiders in deze Tour, komt bij een rotonde ten val. De CSC-coureur reed even op achterstand, maar dankzij één helper wist hij weer bij het peloton te komen.

Dertig kilometer voor de finish maakt het peloton echt vaart en was de voorsprong in korte tijd al weer teruggelopen naar iets meer dan twee minuten. De samenwerking in de kopgroep lijkt nu zijn langste tijd wel te hebben gehad. Met nog tien kilometer was de voorsprong nog geen 45 seconden. De sprintersploegen kwamen nu ook naar voren, met onder meer Bram Tankink, Vansummeren en Barredo die het tempo bepalen.

Vier kilometer voor de streep sprintte Perez weg uit de kopgroep, maar Sieberg en Hervé wisten weer aan te sluiten. Een kilometer daarna werden de koplopers ingerekend door het peloton en leek niets een massasprint meer in de weg te zitten. Een massale valpartij een kilometer voor de meet gooide wat roet in het eten. De sprinters konden die echter omzeilen en in de laatste meters was het Gert Steegmans, die de sprint te hard aantrok, waardoor teamgenoot Boonen hem niet meer voorbij kon.

Gele-truidrager Fabian Cancellara, betrokken bij de valpartij, kwam op ruim 2 minuten achterstand over de finish, met één hand aan het stuur, de andere hand leek pijn te doen. Omdat de valpartij in de laatste drie kilometer plaatsvond, heeft de valpartij geen consequenties voor het algemeen klassement. Iedereen krijgt dezelfde eindtijd als winnaar Steegmans.
Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Internetoplichter achter tralies

Vorige week heeft de politie van Roermond een 28-jarige man opgepakt die mensen via internet zou hebben opgelicht. De politie kwam vandaag met het nieuws naar buiten.

De man zou meerdere mensen via Marktplaats.nl hebben gedupeerd. Hij bood er onder anderen spelcomputers, navigatiesystemen en gsm's te koop aan. Maar toen de man eenmaal zijn geld binnenhad, liet hij vervolgens niets van zich horen.

Al 38 gevallen van oplichting zijn door de man bekend. Met zijn oplichtingspraktijken zou de man een goede veertigduizend euro hebben buitgemaakt.

Steegmans wint verrassend in Gent

De tweede etappe in de Tour de France, van Duinkerken naar Gent over 168,5 kilometer, is gewonnen door Gert Steegmans.

Om 13.25 uur vanmiddag werd het startsein gegeven. Na achttien kilometer koersen tekende Marcel Sieberg voor de eerste aanval. De Duitse Milram-renner kreeg gezelschap van de Fransman Cédric Hervé en de Spanjaard Ruben Perez. Na 37 kilometer koersen had het trio een voorsprong van 2.40 op het peloton, waarin de CSC-ploeg van gele-truidrager Fabian Cancellara het tempo bepaaltde. De voorsprong van het trio liep langzaam verder op.

Zeventig kilometer voor de finish ging het peloton iets harder rijden. De voorsprong van de koplopers liep daardoor langzaam terug. Frank Schleck, vooraf genoemd als een van de outsiders in deze Tour, komt bij een rotonde ten val. De CSC-coureur reed even op achterstand, maar dankzij één helper weet hij weer bij het peloton te komen.

Dertig kilometer voor de finish maakt het peloton echt vaart en is de voorsprong in korte tijd al weer teruggelopen naar iets meer dan twee minuten. De samenwerking in de kopgroep lijkt nu zijn langste tijd wel te hebben gehad. Met nog tien kilometer is de voorsprong nog geen 45 seconden. De sprintersploegen komen nu ook naar voren, met onder meer Bram Tankink, Vansummeren en Barredo die het tempo bepalen.

Vier kilometer voor de streep sprint Perez weg uit de kopgroep, maar Sieberg en Hervé weten weer aan te sluiten. Een kilometer daarna worden de koplopers ingerekend door het peloton en lijkt niets een massasprint meer in de weg te zitten. Een massale valpartij een kilometer voor de meet gooit wat roet in het eten. De sprinters konden die echter omzeilen en in de laatste meters is het Gert Steegmans die de sprint te hard aantrekt, waardoor teamgenoot Boonen hem niet meer voorbij kan.

Gele-truidrager Fabian Cancellara, betrokken bij de valpartij, kwam op ruim 2 minuten achterstand over de finish, met één hand aan het stuur, de andere hand leek pijn te doen. Omdat de valpartij in de laatste drie kilometer plaatsvond, heeft de valpartij geen consequenties voor het algemeen klassement. Iedereen krijgt dezelfde eindtijd als winnaar Steegmans.



Uitslag
#NaamTeamTijd
1Gert SteegmansQSt3.48.22
2Tom BoonenQStz.t.
3Filippo PozzatoLiqz.t.
4Robert HunterBarz.t.
5Romain FeilluAgrz.t.
6Robbie McEwenPrLz.t.
7Erik ZabelMilz.t.
8Heinrich HausslerGstz.t.
9Oscar FreireRabz.t.
10Sebastien ChavanelFdJz.t.

Gele trui

#NaamTeam
1Fabian CancellaraCSC
2Andreas KlödenAst
3David MillarSau
4George HincapieDis
5Bradley WigginsCof
6Vladimir GoesevDis
7Vladimir KarpetsCai
8Thor HushovdCré
9Aleksander VinokoerovAst
10Thomas DekkerRab

Nieuwe vlam voor Britney

Al dat gezuip van Britney Spears heeft haar toch nog iets opgeleverd. Ze heeft nu een relatie met de 38-jarige vastgoedmagnaat John Sundahl. De nieuwe vlam van Britney is tevens voorzitter van haar praatgroep van de Alcoholics Anonymous, kortweg AA.

De handelaar in onroerend goed is helemaal in de zevende hemel met zijn nieuwe liefde. De gevallen zangeres heeft hem namelijk heel goed gesteund tijdens de perikelen rond zijn zware darmoperatie. "Ze zat al die tijd naast mijn bed en hield mijn hand vast. Britney zong zelfs liedjes voor me", aldus een dolgelukkige Sundahl.

Het stel wist hun relatie twee maanden buiten de media te houden. Helaas werden ze betrapt toen de nieuwe Mr Britney dit weekend naar de bakker ging om broodjes te halen.

Slecht nieuws voor Spears' ex Kevin Federline trouwens, die nieuwe relatie van Britney. Zijn advocaten hebben Sundahl onlangs gevraagd mee te werken als getuige in de echtscheidingsprocedure tegen Britney. Maar naar die medewerking kan Kevin nu fluiten natuurlijk.

Dikke kinderen vallen af voor de tv

Speelgoedfabrikant Fisher Price heeft dé oplossing gevonden voor dikke kinderen die niets anders willen dan tv kijken. Ze hebben een fiets ontwikkeld waarop het kind moet trappen om beeld op de televisie te krijgen. Oftewel, voor tv moet hard worden getrapt.

Terwijl deskundigen nog aan het discussiëren zijn of de uitvinding dé oplossing is voor overgewicht of slechts een excuus voor luie papa's en mama's, prijst de fabrikant de 'Smart-cycle' einde deze maand aan. Voor honderd dollar wordt hij verkocht. De fiets is voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar.

Engelse media vinden de kinderfiets maar niets. Trokken de kinderen er vroeger nogeens met vader en moeder op uit naar het park om daar te rennen en te spelen, nu blijven de ouders lekker lui in bed liggen en mogen de kinderen voor de tv fietsen. Ze vinden dat ouders hun verantwoordelijkheden moeten nemen tegenover hun kinderen.

De fabrikant is juist dolblij met hun uitvinding, die dikkerdjes weer van de bank haalt en ze flink laat zweten. "Het is voor veel kinderen niet mogelijk om buiten te spelen", meldt Phil Hooper van Fisher Price. Eerdere onderzoeken wezen al uit dat de helft van de koters tegenwoordig te weinig beweegt. Het aantal gevallen van ernstig overgewicht stijgt dan ook bedroevend.

De fiets wordt aangesloten op de televisie. Al trappend moeten ze raadsels oplossen en puzzels maken. Op de fiets in het bos zou dit niet kunnen, want die combinatie is levensgevaarlijk.


Hard doortrappen voor Sesamstraat

Professor Donald Michie overleden

De beroemde professor Donald Michie die in de Tweede Wereldoorlog slim genoeg was om de grootste geheimen van de Duitsers te ontcijferen, was afgelopen zaterdag niet in staat om een dodelijk ongeluk te voorkomen. Hij reed met zijn ex-vrouw Anne McLaren, eveneens een bekende wetenschapper, in de omgeving van Londen op de snelweg M11 tegen een boom aan.

Bij het ongeval, waarvan nog niet bekend is hoe het heeft kunnen gebeuren, kwamen zowel de professor als zijn ex-vrouw om. Dit meldt de Daily Mail vandaag. Michie was in de Tweede Wereldoorlog werkzaam op de militaire basis Bletchley Park, waar wetenschappers zich op de Duitse geheime codes en geheimtaal gestort hadden. Op Bletchley Park werd ook de Enigma codeermachine gekraakt. Dit zou volgens deskundigen de oorlog bespoedigd hebben.

De laatste jaren van zijn leven was professor Michie afdelingshoofd op de Universiteit van Edinburgh. Met name kunstmatige intelligentie was zijn specialisme. Michie is 83 jaar geworden, zijn ex-vrouw bereikte de leeftijd van 80 jaar.

Professor Donald Michie
Professor Donald Michie: 11 november 1923 – 7 juli 2007


Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Franse minister: 'Bush brein achter 9/11'

Icoon BuitenlandsDe Franse minister van Huisvesting, Christine Boutin, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de leider van bondgenoot Amerika betreffende de aanslagen op de Twin Towers. Volgens haar zat president Bush erachter. "Ik denk dat het mogelijk is, ik denk dat het kan."

Boutin deed de uitspraak al in 2006, maar haar uitlatingen werden destijds niet opgemerkt. Sinds ze minister is zijn haar uitspraken echter een tweede leven gaan leiden. Zo zei ze tot twee keer toe, bloedserieus, dat ze het mogelijke achtte dat Bush achter de aanslagen zit. Ze heeft geen concrete bewijzen, maar denkt dat de vele mensen die op internet over de ''ware oorzaak achter 9/11'' speculeren reden genoeg zijn.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Acht jaar cel voor verkrachtende tbs'er

Icoon JustitieDe tbs'er die eind vorig jaar ontsnapte en zich daarna in Hoogvliet schuldig maakte aan gewelddadige berovingen en een verkrachting, is hiervoor vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging.

De 32-jarige Satyanand B. wist op 6 oktober 2006 's middags tijdens een uitje naar een winkelcentrum aan zijn begeleiders te ontkomen. Tijdens zijn ontsnapping verkrachtte hij een 20-jarige vrouw. Daarvoor had hij al een automobiliste beroofd en had hij een student ernstig mishandeld om zijn pinpas te kunnen gebruiken.

De politie kon de man 's avonds weer oppakken. Later mishandelde B. ook nog een medepatiënt in tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, waar hij al vijf jaar verblijft. B. zit in de kliniek vast omdat hij zich al eens eerder had vergrepen aan een vrouw.

Koné ontbreekt op eerste training PSV

Arouna Koné was vandaag de grote afwezige op de eerste training van landskampioen PSV. De Ivoriaanse spits dacht dat hij nog vakantie had en ontbrak daarom op De Herdgang.

"Hij dacht dat we later zouden beginnen. Heel onprofessioneel. Hij had er gewoon moeten zijn", aldus trainer Ronald Koeman.

Ongeveer duizend supporters verwelkomden de aanwinsten Danko Lazovic, Bas Roorda, Mike Zonneveld en Tommie van der Leegte. Jonathan Reis, Slobodan Rajkovic en Vagner waren ook afwezig, omdat zij nog geen werkvergunning hebben. Carlos Salcido, Manuel da Costa, Edison Mendez, Otman Bakkal en Ismail Aissati kregen langer vrijaf omdat zij internationale toernooien speelden en Jason Culina is momenteel met Australië actief bij de Azië Cup.

[Update] PS3 100 dollar goedkoper en 80GB-versie binnenkort

Nadat Sony eerst ontkende dat er een prijsverlaging aan zat te komen is het nu toch bekend geworden. Sony laat de prijs van de 60GB versie van de PS3 met 100 dollar zakken vanaf dinsdag. Vanaf augustus zal ook een 80GB versie verschijnen die gebundeld zal worden met MotorStorm en deze bundel zal wel gewoon 599 dollar blijven kosten.

Voorlopig is deze prijsdaling alleen voor Amerika, wanneer en of we de prijsdaling ook mogen verwachten in Europa is nog niet bekend.


Update 14:20

Sony wist aan de website Gamesindustry te vertellen dat Sony tijdens de E3 iets zal aankondigen over de PS3 in Europa. Ze wisten ook nog eens te vertellen dat dit te maken zal hebben met de prijsdaling in Amerika, maar meer wilden ze logischerwijs nog niet vertellen. Nog een paar dagen wachten, want de Sony-presentatie op de E3 is pas woensdagavond (Nederlandse tijd).

Met dank aan Parajeweet en Renzokuken voor het submitten van dit nieuws en Cyberia18 voor de update.

Fans willen 7 jaar oud nummer in de charts

Icoon MuziekFans van de Britse rockband Muse worden vaak obsessief genoemd. Dat de fans veel over hebben voor hun favoriete band blijkt wel, nu een van de grootste Musefansites, Muselive.com, samen met haar gebruikers een soort wedstrijd heeft georganiseerd om een zeven jaar oud nummer van hun helden in de Britse Top 40 te krijgen.

De Musers, zoals de leden van de site zichzelf noemen, zijn van plan om het lied Citizen Erased, een nummer van het album Origin of Symmetry de Top 40 binnen te krijgen. Hiervoor zijn zo'n 3.000 à 4.000 verkochte nummers nodig. Aangezien het ruim 7-minuten durende lied nooit als single is verschenen beperken de fans zich tot de aankoop van het nummer op internet.

Het is mogelijk om vanuit het buitenland het nummer te kopen en deze mee te laten tellen in de Britse hitlijsten. Eenieder die dan ook mee wil helpen kan de single kopen via deze site.

MuseCitizen Erased

De Mul naar Sevilla

De afgelopen weken werd er al druk over gespeculeerd, en nu is het officieel: Ajax en Sevilla FC hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Tom de Mul naar de UEFA Cupwinnaar. De aanvaller, die in Amsterdam een contract had tot medio 2008, tekent bij de Spaanse club voor vijf jaar.

In 2002 maakte De Mul de overstap van het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen naar de jeugdopleiding van Ajax. Op 25 januari 2004, in de wedstrijd Ajax - NEC(1-0), maakte De Mul zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal speelde De Mul 52 wedstrijden voor Ajax waarin hij vijf doelpunten maakte.

Asielzoeker staat in blote kont te bedelen

Gistermorgen heeft de politie van Assen een 28-jarige Rus opgepakt. De man was piemelnaakt gaan bedelen in een speeltuin. De man vertelde uit protest te handelen, omdat hij een week niet welkom was in het asielzoekerscentrum van Oude Pekela.

Vandaar dat hij maar het besluit nam een poosje van het Drentse landschap te genieten. En om toch wat brood op te plank te krijgen, besloot hij zijn hand op te houden.

Nadat de man werd gehoord, is hij door de politie op vrije voeten gesteld. De politie heeft wel proces-verbaal opgemaakt wegens schennispleging.

Schuster nieuwe trainer Real Madrid

Zoals al werd verwacht, is Bernd Schuster de nieuwe trainer van Real Madrid. De 47-jarige Duitser is de opvolger van Fabio Capello, die eind juni, ondanks het behalen van de Spaanse titel, werd ontslagen.

Schuster, oud-speler van Real Madrid, was in Spanje eerder werkzaam bij Levante en Xerez. Sinds 2005 was hij coach bij Getafe. Met die club verloor hij het afgelopen seizoen de bekerfinale van FC Sevilla.

Getafe heeft inmiddels Michael Laudrup aangesteld als vervanger van Schuster. De Deen was van 2002 tot 2006 trainer van Bröndby IF.

DVD: Our Daily Bread

Een tijdje geleden schreef ik al een review over We Feed the World, een documentaire over de voedselindustrie. Our Daily Bread doet precies hetzelfde, maar pakt het totaal anders aan. Geen diepte-interviews, geen oplossingen, geen commentaar. Enkel de ritmische aaneenschakeling van beelden in de slachthuizen en bij de landbouwvelden. Een indrukwekkende manier om de efficiënte en onmenselijke productieprocessen te bekijken, als een machine die nooit stopt.


Bebaarde baby baart opzien in Indonesië

Icoon BizarDe Jakarta Post maakte vandaag melding van een bijzondere baby in Indonesië. Het kind is pas een maand oud maar heeft nu al een grijze baard en snor van een paar centimeter lang. Het zijn niet de enige geruchten, het jochie zou ook het Arabische woord voor ‘god’ op zijn oor geschreven hebben staan.

Volgens de vader had ook de placenta uitzonderlijke kleuren: rood, wit, en blauw. Er zijn inmiddels honderden bezoekers langsgegaan om het wonder met eigen ogen te aanschouwen. De moeder van het kind, zelf pas 16 jaar oud, hoopt dat haar zoontje over een bijzondere gave beschikt.

Met dank aan Ladylike en NeoGenic1982 voor de submit.

Duitse inbreker jat doos ijsjes

Een Duitser die zo blij was dat het gisteren eindelijk zomers weer was, besefte ineens dat hij was vergeten waterijsjes te kopen. Hij besloot daarom een bezoekje te brengen aan een schuur in het Groningse Wirdum.

In de schuur trof de Duitser tot zijn verrukking een vrieskist aan, met een doos waterijsjes erin. Hij besloot de doos mee te nemen om lekker aan de ijsjes te likken. Helaas werd de man betrapt door de bewoner van het pand en zijn twintigjarige zoon.

De man nam niet alleen ijsjes mee. De man wilde ook andere versnaperingen meenemen. Volgens de politie heeft de man geen vaste woon- of verblijfplaats.

Intertoto: Otelul Galati niet langs Slavija

FC Utrecht is niet zoveel wijzer geworden van de eerste wedstrijd tussen Cork City en Hammerby in de Intertoto Cup. De Zweden en Ieren hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

De winnaar van de confrontatie speelt in de finaleronde van de Intertoto Cup tegen FC Utrecht.

Uitslagen heenwedstrijden 2e ronde:

Slavija Sarajevo (Bosnië) - Otelul Galati (Roemenië) 0 - 0

Makedonija (Macedonië) - Cherno More Varna (Bulgarije) 0 - 4

Maribor (Slovenië)- Hajduk Kula (Servië) 2 - 0

Trabzonspor (Turkije) - Vllaznia (Albanië) 6 - 0

Maccabi Haifa (Israël) - Gloria (Roemenië) 0 - 2

Dacia (Moldavië)- St. Gallen (Zwitserland) 0 - 1

Zalaegerszegi (Hongarije) - Rubin Kazan (Rusland) 0 - 3

Rapid Wien (Oostenrijk) - Slovan Bratislava (Slowakije) 3 - 1

Chernomorets (Oekraïne) - Shakhtyor (Wit-Rusland) 4 - 2

Tobol (Kazachstan) - Slovan Liberec (Tsjechië) 1 - 1

Honka (Finland) - Aalborg (Denemarken) 2 - 2

FK Vetra (Litouwen) - Legia Warschau (Polen) 2 - 0, gestaakt in de rust

AA Gent (België) - Cliftonville (Noord-Ierland) 2 - 0

Cork City (Ierland) - Hammerby (Zweden) 1 - 1

Returns op 14/15 juli.


Programma 3e ronde (21/22 en 28/29 juli):

Maribor/Hajduk Kula - UD Leiria (Portugal)

Makedonija/Cherno More Varna - Sampdoria (Italië)

Maccabi Haifa/Gloria - Atlético Madrid (Spanje)

Sarajevo/Otelul Galati - Trabzonspor/Zagreb

Tobol/Slovan Liberec - OFI Kreta (Griekenland)

Dacia/St. Gallen - Hamburger SV (Duitsland)

Chernomorets/Shakhtyor - RC Lens (Frankrijk)

Rapid Wien/Bratislava - Zalaegerszegi/Rubin Kazan

Vetra/Legia Warschau - Blackburn Rovers (Engeland)

Cork/Hammerby - FC Utrecht (Nederland)

AA Gent/Cliftonville - Honka/Aalborg

Hoogste notering ooit voor Krajicek

Michaëlla Krajicek is op de nieuwste editie van de WTA-ranglijst naar de 32e plaats gestegen. Voor Wimbledon stond de Almeerse nog 45ste, maar door een plaats in de kwartfinales van het Grand Slam-toernooi bereikte ze haar hoogste notering ooit.

Bij de mannen is Robin Haase vijf plaatsen gestegen en is met zijn 122e plaats de beste Nederlander. Novak Djokovic steeg twee plaatsen en staat nu derde achter Roger Federer en Rafael Nadal.

Adriaanse zegt ook FC Utrecht af

Co Adriaanse wordt niet de nieuwe trainer van FC Utrecht.

"De club heeft contact gezocht, maar Adriaanse zal er niet als trainer aan de slag gaan", aldus Willem Zeijlmans, de woordvoerder van Adriaanse, in het Algemeen Dagblad. "Wel is hij bereid FC Utrecht in de toekomst misschien te helpen." Adriaanse bedankte eerder bij Feyenoord voor de eer.

FC Utrecht is op zoek naar een opvolger van Foeke Booy, die vorige week naar de Saudische club Al-Nassr vertrok. Momenteel neemt assistent John van Loen de taken waar. Van Loen is een van de kandidaten om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in de Domstad.

Een rondleiding over het eiland van Crysis

Op IGN is er wéér een nieuwe video van Crysis uitgekomen. In deze video krijgen we een 'rondleiding' (we zien verschillende delen van het eiland) over het eiland door middel van in-game beelden, wat dus betekent dat de uiteindelijke game soortgelijke graphics zal hebben. Verder zien we de 'superkrachten' die gebruikt kunnen worden, en hoe een aantal soldaten gelijk met de grond gemaakt worden.

Een filmpje van wat hogere kwaliteit is hier te vinden.

Argentinië naar halve finales

Argentinië heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve eindstrijd van de Copa América. Peru werd met 4-0 verslagen.

Peru maakte het de Argentijnen lange tijd knap lastig. Nadat Juan Román Riquelme net na rust de 1-0 scoorde, kwam de ploeg van bondscoach Alfio Basile op gang. Lionel Messi en Javier Mascherano schroefden de score op, waarna Riquelme met zijn vierde doelpunt van het toernooi de eindstand bepaalde op 4-0.

Dennis: "Lewis reed met de verkeerde banden"

De teambaas van McLaren Mercedes, Ron Dennis, heeft gezegd dat Lewis Hamilton zijn thuisrace verloren heeft door een verkeerde bandenkeuze. De Britse klassementsleider werd tijdens de eerste pitstops gepasseerd door zowel Kimi Räikkönen als door teamgenoot Fernando Alonso.

"We wisten al vroeg in de race dat er voor Lewis niet meer in zat dan een derde plaats", aldus Dennis. "Daarna vonden we dat het beter was dat hij zijn motor zou sparen. Waarschijnlijk hadden we beter de andere band kunnen nemen voor de race. Zo zag het er zaterdag echter nog niet uit. Ons tempo was verder wel goed en we hebben waardevolle punten gescoord."

Buschauffeur mishandeld en beroofd

Icoon VervoerGistermorgen is een buschauffeur van de RET beroofd nadat hij mishandeld was door één jongeman. Hij maakte deel uit van een groep van vijf jongeren. Op de kruising van de Slinge en de Ooltgensplaatweg in Rotterdam-Zuid liet de chauffeur de vijf instappen. Eenmaal in de bus ontstond er een ruzie, waarbij de chauffeur een klap kreeg van één van de knullen.

Hierna vluchtte het vijftal weg met de kassalade met daarin een nog onbekend geldbedrag. De chauffeur raakte lichtgewond en moest behandeld worden in het Ikazia ziekenhuis. De vijf zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

Gerritsen opnieuw geblesseerd

Patrick Gerritsen zal opnieuw onder het mes moeten. afgelopen donderdag viel de speler van FC Twente geblesseerd uit in de oefenwedstrijd tegen Alstätte.

Vorig seizoen was de 20-jarige spits vanwege een dubbele beenbreuk al acht maanden uit de roulatie. Hoe lang de revalidatie dit keer zal duren is niet bekend. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de pin in het rechterbeen van Gerritsen verbogen is.

Miljoenenbod Liverpool op Babel

Liverpool heeft een bod van rond de tien miljoen euro bij Ajax neergelegd voor Ryan Babel. De 20-jarige aanvaller moet voor de Reds de tweede topaankoop worden na Fernando Torres.

Ajax heeft het bod momenteel in beraad. Babel verlengde zijn contract bij Ajax eerder dit jaar nog tot medio 2011. Bij Liverpool komt hij niet in aanmerking voor een plaats centraal in de aanval, maar net als bij Ajax voor een plaats op de vleugels.

“Op bedragen ga ik niet in,” bevestigde de zaakwaarnemer van Babel het nieuws tegen Sportweek. "Maar ik kan bevestigen dat er bij Ajax een officieel bod is binnengekomen van Liverpool. Ryan heeft zelf nog niet gesproken met die club. Pas als Ajax aangeeft dat de clubs eruit zijn en zegt dat we kunnen gaan praten, breekt fase twee aan. Dat is de fase waarin je gaat kijken wat Liverpool precies wil, wat hun plannen met Ryan zijn. Daarna zouden de financiën pas aan bod komen. Maar zover is het nog niet. We wachten eerst af of de clubs er uit komen of niet.”

TV-debuut Beelen trekt half miljoen kijkers

TelevisieHet debuut van Giel Beelen als talkshowhost op tv heeft gisteren bijna een half miljoen kijkers getrokken. Het nieuwe Vara-programma haalde daarmee plek 17 op de lijst van 25 best bekeken programma's van de zondag.

Beelen, die vooraf aankondigde het programma naakt te willen presenteren, had het blote onderdeel beperkt tot een één op één interview met een gast. Gisteren was dat Beelens vriend Lange Frans. Naakt gezeten achter een tafel - geslachtsdelen bleven buiten beeld - babbelden de twee openhartig over seks, vrouwen en de mens achter Lange Frans.

Ook te gast was André van Duin, maar die hield zijn kleren aan, net als de overige gasten. Hij liet onder meer zijn eerste grammofoonplaatje horen uit 1964. Aan het eind van het gesprek met Van Duin zat een karaokemoment van het nummer Oerend Hard van Normaal.

Verder mocht een meisje haar woede projecteren op serviesgoed. Wie in het publiek als eerste de onbekende inhoud van een doosje, in dit geval een insect, opat kreeg kaartjes voor Lowlands. Ook stelde Beelen zich in een cabine bloot aan uitlaatgassen om te laten zien wat een mens gemiddeld in een stad naar binnenkrijgt.

Giel is de komende zeven weken op zondagavond te zien bij de Vara op Nederland 3.



Giel is terug te zien via Uitzendingemist

Gewonden door vallend balkon

Icoon OngelukDoor een balkon dat naar beneden viel zijn vanmorgen twee mensen gewond geraakt. De twee mannen waren onder het balkon een paar kozijnen aan het vervangen. Het ongeluk gebeurde in de Beukenhorstlaan te Wassenaar.

"Het balkon bleek op de kozijnen te steunen en was niet verankerd. Daarom kwam het naar beneden" aldus een woordvoerder van de brandweer.

Een man kon nog wegspringen en raakte lichtgewond. De andere man werd bedolven onder het puin en hij brak daarbij vermoedelijk een aantal ribben. Hij is door zijn collega's onder de brokstukken vandaan gehaald en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Moordenaar nam fiets slachtoffer mee

Icoon MisdaadIn tegenstelling tot wat we eerder berichtten, zijn er geen computers gestolen uit de school waar Henk Koop werd doodgestoken. De fiets van het slachtoffer is het enige dat vermist wordt. Wat buurtbewoners veronderstelden, dat de man werd overlopen door een inbreker, is daarmee onwaarschijnlijk geworden. De vermiste fiets is donkerblauw van kleur en had donkere tassen. Iedereen die een dergelijke fiets gezien heeft, wordt door de politie opgeroepen om zich te melden.

Het lichaam van Koop werd vorige week vrijdag gevonden door een leraar van de openbare basisschool Het Stadsveld in Enschede. Koop, vader van twee zoons en opa van drie kleinkinderen, was al zo’n 25 jaar werkzaam als schoonmaker in de school. Zijn dood is hard aangekomen bij de sociale werkvoorziening DCW. Directeur M. Vos zegt tegen een regionale krant: “Hij was een zeer aimabel man. Dit heeft een grote impact”. Alle 200 schoonmakers komen vandaag bij elkaar om hun gevoelens te delen.

Langste man krijgt gratis bed

Icoon OpmerkelijkBao Xishun, met zijn 2 meter 36 de langste man ter wereld heeft een gratis bed gekregen. Naar aanleiding van zijn komende huwelijk volgende week, schonk een meubelbedrijf hem het bed. Het aanstaande echtpaar was bang dat ze niet naast elkaar konden slapen, omdat ze geen bed konden vinden dat groot genoeg was voor de man.

De 56-jarige Bao Xishun woont in China. Hij stapt binnenkort in het huwelijksbootje met de 29-jarige Xia Shajuan. "Na een lange zoektocht en met de hulp van vrienden vonden we eindelijk een meubelbedrijf dat bereid was om speciaal voor ons een aantal meubelen te maken", laat Xishun weten. "We hadden vooral een nieuw bed nodig, aangezien ik al twee bedden vernield heb." Het meubelbedrijf heeft besloten het bed gratis aan te bieden, nadat bekend werd dat Xishun door het Guinness Book of Records wordt erkend als langste man ter wereld.

'Duivelse' naam leerling gaat school te ver

Een Australische school heeft een jongen met een 'duivelse' naam afgewezen als leerling. De jongen, zoon van een Oostenrijkse immigrant, heet Max Hell. De in het Duits gebruikelijke achternaam, stuitte de leiding van de Heilige Apostel Petrus-school in Melbourne echter tegen de borst.

Zij wilden de jongen (5) alleen aannemen als zijn ouders hem aanmeldden onder de meisjesnaam van de moeder. ''We handelen in de belang van het kind'', verdedigde de schooldirecteur zich vandaag tegen het persbureau AAP. Hij zei bang te zijn dat het kind wordt gepest. De ouders van de jongen willen echter niets van de ''middeleeuwse'' voorwaarden weten. Zij zoeken een andere school.

Radiopiraten zetten zendmast voor gemeentehuis

RadioRuim honderd aanhangers van zendpiraten hebben gisteren in Tubbergen actie gevoerd tegen het strenge gemeentelijke beleid aangaande de illegale zenders en vooral hun hoge uitzendmasten. Voor het gemeentehuis werd een hoge zendmast neergezet.

Op straat werd vervolgens een kleine 'studio' gebouwd en muziek uitgezonden. De live muziek en dito uitzending trok een paar honderd belangstellenden. De politie kwam een kijkje nemen, maar trad niet op tegen de ludieke actie.

Een woordvoerder van de piraten zei tegenover RTV Oost: ''De gemeente is zoe streng, as ze de mast'n zien ligg'n kum'n zie van te veuren zeur'n en dramm'n dat de mast wegmoet'', of woorden van gelijke strekking.



Zie ook video-verslag RTV Oost

Met dank aan devian voor de submit.

Bange inbreker belt zelf de politie

Icoon MisdaadEen 22-jarige inbreker was zo bang voor de politiehonden dat tijdens zijn nachtelijke klus zelf contact opnam met de meldkamer. Dit maakte de politie vandaag bekend. Hij werd ‘s morgens vroeg betrapt terwijl hij in zijn woonplaats Leidschendam een woning binnengedrongen was. Toen agenten een kijkje kwamen nemen zagen ze een man wegrennen en zich in de bosjes verstoppen.

De man, bang dat hij gegrepen zou worden door de aanwezige politiehonden, belde zelf de meldkamer nadat de politie het perceel had afgezet. Op aanwijzingen van de meldkamer kon de man vervolgens aangehouden worden. Gelukkig voor de man kwamen de honden niet in actie.

Chinezen opgelicht met vetuitperser

OpmerkelijkGewiekste oplichters hebben in China miljoenen verdiend met een afslankapparaatje dat het vet uit het lichaam zou persen. Het zou werken op acupunctuurpunten in het lichaam. Goedgelovige Chinezen bestelden omgerekend voor zo'n 20 miljoen euro het wondermiddel.

In advertenties werd gezegd dat het apparaatje uit Amerika kwam en dat het daar een geweldig succes was. Bill Clintons dochter Chelsea zou er veel baat bij hebben gehad.

In feite stond de fabriek gewoon nabij industriestad Tianjin. In het apparaatje - een metalen plaatje - zat het vet al opgeslagen. Want als je het aan iets warms bevestigt, bijvoorbeeld een kopje koffie, loopt het vet er ook uit.

Prinselijke ruzie op circuit Assen

OpmerkelijkPrins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven heeft het gisteren in Assen tijdens de Samsung BMW 130i Cup aan de stok gekregen met coureur Hans Rutte. De twee knalden met een gangetje van 160 km/u tegen elkaar en vlogen van de baan. Rutte betichtte de 37-jarige prins van bot rijgedrag, waarop Bernhard antwoordde dat Rutte hem op topsnelheid vol had geramd.

Na de race ontstond een opstootje. Bernards broer prins Pieter Christiaan trad daarbij op als vredesstichter.

Volgens schaatser Rintje Ritsma, die getuige was van het voorval, probeerde Bernhard iets wat eigenlijk niet kon. ''Toen kreeg hij een kleun terug van Rutte en vervolgens gingen ze zij aan zij het rechte eind over, terwijl ze elkaar steeds vol in de zijkant beukten, tot ze er beiden afvlogen. Waar gaat het in 's hemelsnaam over, de strijd om de veertiende plaats of zo.''



Links prins Pieter, daarnaast Rutte en met helm prins Bernhard

CD: Whitesnake - Whitesnake 1987

SubheaderZodra je de cd opzet keer je voor je gevoel meteen weer terug naar de jaren tachtig. Stevige gitaarrock annex heavy metal klinkt uit de speakers en een aantal bekende en minder bekende hits stromen de kamer in. De bands die dit soort muziek maakte leefden vaak volgens het motto "doe je haar met een gitaar", en daarop was Whitesnake geen uitzondering. Met stevig getoupeerde haardossen zongen ze onder de leiding van David Coverdale meerdere songs de hitparades in, waarvan Here I go again mogelijk de bekendste is.

Centrum New York wordt burcht van camera's

Icoon FileNaar Londens voorbeeld krijgt het centrum van de Amerikaanse metropool New York eind dit jaar ook camera's die het verkeer nauwkeurig in de gaten houden. Het wordt het Beneden Manhattan Veiligheidsinitiatief genoemd.

Dit soort bewaking is het eerste in zijn soort in de VS. De camera's kunnen onder meer registreren welke auto's in en uit zuidelijk Manhattan rijden, zo berichtte vandaag The New York Times.

Volgens de plannen worden de honderd camera's van dit initiatief gekoppeld aan 3000 andere bewakingscamera's in het stadsdeel. Politiemensen en werknemers van particuliere bewakingsfirma's werken samen in een centrum waar ze de informatie analyseren. Het moet zo erg moeilijk worden onopvallend Manhattan binnen te dringen of te verlaten.

Landelijke actie tegen rookverbod in cafés

De Stichting Rokersbelangen is een landelijke handtekeningenactie begonnen tegen het naderende rookverbod in cafés. In Amsterdam werd gisteren het officiële startsein gegeven, zo liet een woordvoerder van de stichting weten.

Het kabinet besloot onlangs dat vanaf juli 2008 een rookverbod in de horeca geldt. De actievoerder zijn het niet eens met deze beslissing. ''Het verbod is zowel voor de cafébezoekers vervelend, die graag willen roken, als voor de café-eigenaren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zij 15 procent minder bezoekers zullen krijgen door het rookverbod'', aldus een woordvoerder van de stichting.

Samen met de Partij tegen Betutteling en Forces Nederland heeft de stichting de afgelopen twee weken 15.000 handtekeningen verzameld. De lijsten lagen verspreid over 190 sigarenzaken in de hoofdstad. ''We zijn een flitsactie begonnen in Amsterdam. Vanaf nu richten wij ons tot de rest van Nederland'', aldus een woordvoerder. De organisaties zetten in op 300.000 handtekeningen.


Moet volgens regering 'roken verboden' worden

Met dank aan mouthman voor de submit.

Knut-show in Berlijnse dierentuin voorbij

Icoon OpmerkelijkIn de dierentuin in Berlijn was gisteren voor het laatst de beroemde Knut-show te zien. De ijsbeer zal vanaf vandaag niet meer twee maal per dag met zijn stiefvader en verzorger Thomas Dörflein voor de bezoekers optreden.

Knut is nog wel gewoon te zien op de berenrots, waar hij zich als een vis in het water voelt, aldus een berenverzorger. De geliefde witte beer Knut is inmiddels geen baby meer, maar met zijn bijna 50 kilo al een sterk jong dier.

De zeven maanden oude beer is sinds maart in de dierentuin te zien. Dörflein heeft Knut direct nadat hij verstoten was eigenhandig grootgebracht. Nu moeten vooral de vrouwelijke bezoekers de optredens van stiefpapa missen, die ontelbare liefdesbrieven kreeg.

Dörflein zei achter de schermen nog wel langer bij Knut te blijven, maar wanneer Knut later met oudere beren in een andere dierentuin verblijft, komt hij hem niet meer opzoeken. ''Als hij mij dan ziet, zal hij eronder lijden. Dat wil ik hem en mezelf niet aandoen'', aldus de verzorger.


IJsbeertje wordt langzaam aan ijsbeer

Prins Tomohito: ik ben alcoholist

Icoon OpmerkelijkPrins Tomohito, neef van keizer Akihito van Japan, heeft het keizerlijk hof in diepe verlegenheid gebracht door openlijk voor zijn alcoholverslaving uit te komen. Het hof heeft neiging elk smetje, wat de keizerlijke familie kan schaden, te verdoezelen.

De prins, die vijfde in de lijn van troonopvolging is, maakte zijn verslaving vorige maand bekend, ondanks tegenstand van zijn artsen: “omdat ik niets te verbergen heb” aldus de prins. Volgens Tomohito heeft zijn openheid zijn medepatiënten moreel gesteund: “Ze zijn buiten zichzelf van vreugde dat zij een vriend hebben in de keizerlijke familie

Tijdens een speech voor een welzijnsorganisatie had de prins de lachers op zijn hand door zich met de woorden: “Ik ben prins Tomohito, de alcoholist” voor te stellen. De 61-jarige Tomohito is al tientallen jaren verslaafd: “Ik dronk als student al te veel. U moet niet denken dat ik zo maar ineens een probleem had.” De prins is sinds hij zijn verslaving bekend heeft gemaakt onder behandeling. 800.000 van de 127 miljoen Japanners zijn volgens officiële schattingen verslaafd aan drank.

Prins Tomohito
Prins Tomohito, de alcoholprins

Viertal 3D screens Halo 3

Deze week zullen er hopelijk bewegende beelden getoond worden van de single player, maar voorlopig moeten we het doen met de 3D-screens. Halo 3 is een game waar veel mensen op zitten te wachten en we hebben een paar weken de multiplayer al kunnen proeven.

Bungie heeft nu een aantal 3D-screenshots vrijgegeven. In deze screens kun je bijvoorbeeld de Brute Chopper eens goed bekijken, en twee verschillende wapens. Daarnaast heeft Bungie ook nog een nieuw stukje art-work uitgegeven. Het spel zal vanaf eind september in de winkels liggen.

Chopper 1
Chopper 2
The C.Q.B. Spartan Variant
The E.V.A. Spartan Variant



WK vrouwen dragen in Finland

Icoon Opmerkelijk In een week waarin alles qua sport draait om Wimbledon en de Tour de France, komt Finland met een tegenhanger: het Wereldkampioenschap Vrouwen dragen. Het is een jaarlijks evenement in het Finse Sonkajarvi. Een man moet 250 meter afleggen met een vrouw van minstens 49 kilo op zijn rug. Bovendien zijn er horden om de baan lastiger te maken.

In totaal deden er gisteren 44 koppels uit 12 landen mee aan de looptocht. De gouden en zilveren prijs gingen naar koppels uit Estland. Beide koppels hebben een plasmatelevisie gewonnen en 49 kilogram aan bier.

Spanjaarden winnen European League

De Spaanse volleyballers hebben in Portugal de finale gewonnen van het gastland. In de groepsfase eindigden de Spanjaarden boven het Nederlandse team dat de vorige editie van de European League nog had gewonnen.
De eindstand tussen Spanje en Portugal was 3-2 (21-25, 25-18, 25-22, 19-25, 20-18). De strijd om het brons werd door Slowakije gewonnen van Slovenië met 3-1 (25-18, 20-25, 25-19, 25-18).

Boek: Joyce Pool - Groeten uit Londen

SubheaderJamal, Jim voor zijn maties op school, is met de klas op een schooltrip in Londen. Dan raakt hij samen met zijn vriendin Sanne achter bij de groep omdat een deur bij het toilet klemde. Niet erg, ze nemen een bus later. Daar worden ze door een aantal mannen aangesproken en krijgt Jamal een boek in zijn handen geduwd, "een cadeau, moet je aannemen". De mannen zijn uitgestapt, en Jamal hoort wat rammelen. Hij opent het boek en tot zijn ontsteltenis zit er een bom in. Jamal en Sanne worden beide aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een gevangenis.

Vrouw gearresteerd vanwege slecht onderhouden tuin

Icoon OpmerkelijkDe 70-jarige gepensioneerde Betty Perry uit de Amerikaanse staat Utah wist niet wat haar overkwam toen de politie aan de deur stond. Ze werd gearresteerd omdat ze haar tuin niet goed bijhield, wat in strijd zou zijn met een lokale richtlijn. Een agent wilde haar een waarschuwing geven voor de dorre bruine tuin die om haar huis lag, maar omdat ze zich niet wilde identificeren, werd ze in de boeien geslagen.

Ze zei later dat de agent haar met de handboeien had geslagen, waarbij haar neus werd geraakt, maar de politie benadrukt dat ze uitgleed en viel. Perry is teleurgesteld in de gang van zaken. "Hij wil de schade beperken door dat te zeggen." Ze ontkende zich te hebben verzet tegen haar arrestatie en verklaarde dat ze naar binnen wilde gaan om haar zoon te roepen zodat hij de situatie kon uitleggen.

Na de arrestatie werd ze in het ziekenhuis behandeld aan de bloedende neus en blauwe plekken. Later werd ze naar de gevangenis gebracht.

Ze werd vrij gelaten toen de politie zich realiseerde dat er ook andere manieren waren om haar identiteit te achterhalen. De agent die Perry heeft gearresteerd is niet bij naam genoemd en op verlof gestuurd.

De vrouw zegt dat ze nooit eerder met de politie in aanraking is geweest. De locale kerkgemeenschap heeft aangeboden haar te helpen met het schoonmaken van haar tuin.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.

Geboren voor het geluk

Icoon OpmerkelijkAls je bijgelovig bent en denkt dat het getal 7 geluk brengt, dan zal de pasgeboren dochter van het Thaise echtpaar Japian wel heel veel geluk moeten hebben. Het meisje werd namelijk op 07-07-07 geboren op de achterbank van taxi 7777.

Saiyon Opas, de chauffeur van taxi 7777, werd om vier uur ‘s middags aangehouden door het echtpaar Japians met het verzoek zo snel mogelijk naar Bhumibol Ziekenhuis te rijden. Toch nog te langzaam want de hoogzwangere Anchalee Japian beviel op de achterbank van haar dochter. Een gealarmeerde verpleegster knipte de navelstreng door op de achterbank van de auto.

Opas straalt: "Ik dacht vanochtend nog bij het starten van de motor: taxi 7777, die gaat me vandaag geluk brengen". Moeder en kind maken het goed.

[CCWS] Uitslag Toronto

Robert Doornbos is in de stand om het kampioenschap in Champ Car alleen aan de leiding gekomen. De Nederlander eindigde weliswaar in het Canadese Toronto als zesde, maar Sebastien Bourdais, met wie hij gedeeld eerste stond, werd slechts negende.

Bourdais, die vanaf poleposition startte, moest enkele plaatsen inleveren nadat zijn auto licht was geraakt door de bolide van Doornbos. "Robert maakte een kleine fout, maar dat had voor mij grote consequenties", aldus de Fransman. "Maar na de botsing kon ik zien dat het niet zijn bedoeling was geweest om me te raken en na de race heeft hij zijn excuses aangeboden."

De Australiër Will Power won de race en staat nu tweede in de stand, twee punten achter Doornbos.

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand/ uitvalreden
1. Will Power Team Australia 73
2. Neel Jani* PKV Racing 73 + 2.972
3. Justin Wilson RSPORTS 73 + 3.480
4. Simon Pagenaud* Team Australia 73 + 5.643
5. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 73 + 20.738
6. Robert Doornbos* Minardi Team USA 72 + 1 ronde
7. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 72 + 1 ronde
8. Alex Tagliani RSPORTS 71 + 2 ronden
9. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 67 crash
10. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 56 crash
11. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 52 ophanging
12. Dan Clarke Minardi Team USA 43 crash
13. Jan Heylen Conquest Racing 1 crash
14. Paul Tracy Forsythe Racing 0 crash
15. Tristan Gommendy* PKV Racing 0 crash
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 0 crash
17. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 0 crash

Stand kampioenschap

poscoureurpunten
1. Robert Doornbos* 164
2. Will Power 162
3. Sebastien Bourdais 161
4. Justin Wilson 138
5. Alex Tagliani 127
6. Simon Pagenaud* 120
7. Neel Jani* 116
8. Oriol Servia 102
9. Graham Rahal* 101
10. Bruno Junqueira 91
* rookie

Mexico naar halve finale Copa America

Mexico heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de halve finales van de Copa America. De formatie was in de kwartfinale veel te sterk voor Paraguay: 6-0. Bij rust stond het al 3-0.

Paraguay moest nagenoeg de hele wedstrijd met tien man spelen, nadat Bobadila in de tweede minuut de rode kaart kreeg. Castillo was de grote man bij Mexico, hij scoorde tweemaal.

Bij Paraguay speelde middenvelder Edgar Barreto van NEC de hele wedstrijd. Hij werd bekeken door scouts van Benfica.

Boonen vol vertrouwen

Na het uitstapje naar Groot-Brittannië gaat de Tour vandaag al weer op bezoek in een ander land. Terwijl de karavaan gisteravond via tunnel en boot het vasteland opzocht, maakt Gent zich op voor de ontvangst van Tom Boonen.

Gisteren moest de Belgische ex-wereldkampioen het in Canterbury nog afleggen tegen Robbie McEwen en Thor Hushovd. "We hadden de koers volledig in handen, tot er een kilometer of vijf voor de finish van her en der cowboys kwamen opdagen die blijkbaar gingen meesprinten en vervelend doen. Toch kijk ik vol vertrouwen uit naar Gent,” aldus de Belg.

De rit gaat vandaag van Duinkerken naar Gent. Onderweg zijn er drie tussensprints, het parkoers is volledig vlak.

Dag na huwelijk doodgereden

Icoon OngelukDe 28-jarige Lee Ann Miller uit Colorado (Amerika) heeft maar heel kort van zijn huwelijksgeluk mogen genieten. De dag nadat hij getrouwd was met zijn Katy werd hij doodgereden toen hij de huwelijkscadeaus in zijn auto aan het inladen was.

Op het moment dat Miller bij zijn schoonouders voor de deur bezig was de cadeaus in te laden werd zijn auto geramd door de 56-jarige Connie Petit. Miller werd nog wel overgebracht naar het ziekenhuis maar dat heeft niet mogen baten. De schoonfamilie kon alleen nog maar afscheid nemen van hem.

Petit verklaarde tegenover de politie dat zij ‘even afgeleid’ was. De vrouw was waarschijnlijk onder invloed. Zodra zij aan haar hoofdwonden is behandeld zal ze worden gearresteerd. Miller was journalist en werkte sinds kort bij een organisatie die met een basketbalclub rondtrekt om Amerikanen van een gezondere levensstijl te overtuigen.

Räikkönen: "Het was vrij eenvoudig"

Kimi Räikkönen behaalde gisteren op Silverstone zijn derde zege van het seizoen, door zich via de pitstops te ontdoen van de beide McLarens. Het leek erop alsof de Fin zijn longen uit zijn lijf reed, maar naar eigen zeggen had de Ferrari-rijder het niet heel zwaar.

"Ik had het hele weekend al een goede auto", aldus Kimi. "Toen ik achter Lewis reed, besloot ik brandstof en banden te sparen door niet vol in de aanval te gaan. Toen Lewis naar binnen ging, voerde ik het tempo op en kwam ik voor hem weer naar buiten. Fernando maakte vervolgens een erg korte stop, maar we wisten dat we langer dan hem konden doorrijden. Toen ik na de tweede stop voor hem lag, was het verder vrij eenvoudig."

"Ik probeerde Lewis in de eerste stint wel te passeren, maar ik wilde ook niet teveel risico's nemen. Het is een goed gevoel om deze race te winnen. Ik ben er wel vaker dichtbij geweest, maar vandaag lukte het dan eindelijk. Het is een van de beste races op de kalender om te winnen."

Doelman Veenboer van AFC naar Vitesse

Stephan Veenboer verhuist van de amateurs naar de Eredivisie. De 19-jarige doelman van de zondagamateurs van AFC uit Amsterdam zal een contract tekenen bij bij Vitesse. In Arnhem moet hij de plaats innemen van Raymond van Driel, die overstapt naar VVV.

Veenboer verdedigde het afgelopen seizoen dertien wedstrijden het doel van AFC. Hij speelde in de jeugd voor SV Diemen, FC Omniworld en Amstelveen/Heemraad. Twee seizoenen geleden maakte bij zijn debuut in het eerste van AFC.

AFC is niet te spreken over het moment waarop Vitesse zich voor Veenboer heeft gemeld. "AFC wordt ernstig gedupeerd. Spelers uit het amateurvoetbal mogen tot uiterlijk 31 mei van club veranderen, terwijl clubs uit het betaalde voetbal tot 15 juli spelers uit het amateurvoetbal mogen aantrekken".

Federer nog geen recordhouder

Roger Federer won gisteren voor de vijfde keer op rij Wimbledon. Met die prestatie evenaarde de Zwitser Björn Borg die van 1976 tot 1980 de beste op het belangrijkste grastoernooi was.

Federer brak met zijn vijfde eindzege geen record op Wimbledon. William Renshaw en Pete Sampras wonnen het grastoernooi in Londen zeven keer. De Brit Renshaw was de beste in 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886 en 1889. De Amerikaan won in 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999 en 2000.

Tieners Indonesië dood door zwaveldampen vulkaan

Icoon RampOp het Indonesische eiland Java zijn zeker zes schoolkinderen om het leven gekomen doordat ze giftige zwaveldampen van een vulkaan hadden ingeademd. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De schoolkinderen waren met een grote groep tieners aan het kamperen op een helling van de vulkaan Salak, ten zuiden van de hoofdstad Jakarta. Ze waren dichtbij de krater aan het spelen waardoor ze de giftige dampen inademden. Een van hen had schuim om de mond, hetgeen duidt op zwaveldampen, aldus de politie. Enkele anderen raakten bewusteloos.

Rookverbod op schoolpleinen

Icoon BinnenlandsScholen moeten leerlingen verbieden te roken op schoolpleinen. Dat heeft de Besturenraad, een organisatie die 2250 onderwijsinstellingen en 800.000 leerlingen in het christelijk onderwijs vertegenwoordigt, gezegd in het AD van vandaag.

Volgens het onderwijsorgaan is het niet meer van deze tijd dat scholieren een sigaret kunnen opsteken op schoolpleinen. Na de zomervakantie bespreekt de Besturenraad het rookverbod met schooldirecties. De maatregel zou moeten ingaan op 1 juli 2008. Op die datum komt er ook een rookverbod in de horeca.

Geen sigaretje meer in de pauze 

Duitse jongen in Turkse cel krijgt 'tip'

Icoon BuitenlandsDe Duitse jongen die opgesloten zit in een Turkse cel krijgt een onverwachte tip van een moeder van een jongen die voor hetzelfde vergrijp is veroordeeld. De moeder van Inti Haase, Brigitte, zegt dat de in Turkije veroordeelde Marco W. absoluut niet moet vragen om in Duitsland veroordeeld te worden. "Ze luisteren alleen naar één partij, het meisje en haar moeder." aldus Brigitte. Haar zoon Inti had 4 jaar geleden, op zijn vijftiende, ook sex met zijn toenmalige vriendin. De moeder van het meisje zei dat ze verkracht was en Inti werd veroordeeld tot 5 jaar cel. Inti komt dit jaar vrij.

Brigitte Haase:
"Duitse rechters hebben mijn 15 jarige-zoon tot 5 jaar cel veroordeeld. Ze luisterden niet eens naar Inti. Er is alleen gekeken naar wat het meisje en haar moeder zeiden. Nu is Marco W. veroordeeld in Turkije en ik vind dit terecht. Ik snap niet waarom mensen negatieve uitspraken doen over het Turkse rechtssysteem. In Duitsland zou hij een veel zwaardere straf krijgen. Dat hebben wij meegemaakt met Inti. Daarom moet Marco W. niet vragen om een veroordeling in Duitsland."

Met dank aan Guildwars voor de vertaalde submit.

Politie houdt boekenwurm aan

Bij een grootscheepse controle op de A7 bij het Groningse Scheemda heeft de politie zeker vijftien vakantiegangers met caravan aangehouden. Deze hadden hun sleurhut veel te zwaar beladen. Eentje spande de kroon. Deze caravan was met 215 kilo overladen. Het overgewicht zat met name in de hoeveelheid boeken die de vakantieganger in de caravan had opgestapeld.

De vakantieganger was niet alleen bang voor heel lange nachten zonder vertier, ook was hij bang om te komen van de dorst. De caravan bevatte namelijk ook grote hoeveelheden water. Van de politie mocht de man die de Hamsterweken bij 's lands grootste kruidenier wat al te letterlijk nam, de boeken overstapelen in de auto. Het water moest hij echter teruggeven aan Moeder Natuur.

Bij de controle tussen Groningen en de grens met Duitsland werden 43 caravans staande gehouden. De meeste mensen hadden hun zaakjes goed in orde. De politie hoefde daarom ook geen bonnen te schrijven.

Bij Heerenveen was het echter wel raak. Hier werden zeventien bekeuringen uitgedeeld, met name aan chauffers die de hulpkoppeling niet in orde hadden. Negen caravanbezitters werden hiervoor bekeurd. Verder kampten veel campinghuisjes met gladde banden, slechte verlichting of ze waren overbeladen. Ook beschikte een aantal bestuurders niet over het juiste rijbewijs.

Bejaarde klimt bijna 3000 meter

Icoon Opmerkelijk De Italiaan Piero Paci heeft op bijna negentigjarige leeftijd de de Gran Sasso van Abruzzo (in midden Italië) beklommen. Deze berg is 2.914 meter hoog. Dit heeft hem een vermelding in het Guinness Book of World Records opgeleverd. Er is nog niet eerder iemand van zijn leeftijd geslaagd om zo’n afstand te klimmen.

Piero werd op zijn tocht vergezeld door zijn zoon en vrienden die allen ook lid zijn van een vereniging om het buitenleven te promoten. De man wordt op 6 oktober 90 jaar, en wilde eigenlijk op die dag zijn tocht voltooien. Helaas moest hij daar vanaf zien, omdat de tocht dan belemmerd zou worden door de sneeuw.

Vrouw krijgt betonblok op hoofd

Icoon OpmerkelijkEen zestigjarige vrouw uit het Gelderse Zevenaar is gisternacht gewond geraakt toen ze in haar slaap een betonblok tegen haar hoofd kreeg. Een nog onbekende dader gooide het blok door een raam.

Dat gebeurde in een woning aan de Wittenburgstraat. Het betonblok raakte het hoofd van de vrouw. Ze moest zich in het ziekenhuis laten hechten. Het incident gebeurde om 3.50 uur. De politie zoekt nog getuigen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.