Streams OS populairder dan gedacht

Icoon SchaatsenDe internetstreams met live beelden van de Olympische Winterspelen in Turijn worden deze week nog voorzien van tv-commercials door de STER. De kosten voor de streams lopen namelijk behoorlijk uit de hand. Het vooraf vastgestelde budget van 35.000 euro voor het project blijkt veel te mager, verklaarde directeur G. Dielessen vandaag.

Maandagmiddag tijdens de 500 meter schaatsen voor mannen was de toeloop op de site zo groot dat de server van de publieke omroep even plat ging. Er keken toen tegelijkertijd meer dan 15.000 mensen. Dat is opgelost door de kwaliteit van de streams wat lager te zetten.

"Vanaf woensdag gaat de STER adverteren op de streams. We bieden op de Winterspelen-site al voor het eerst grootschalig web-adverteren aan in een pakket in combinatie met tv- en radiotreclames. Daar voegen we nu de reclames in de streams aan toe. Dinsdag werden 500 duizend Olympische streams aangeklikt. We hadden wel bedacht dat er veel belangstelling zou zijn, maar dit is extreem veel", zo zegt Dielessen.
______________
Meer op de speciale winterspelensite van FOK!