FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 februari 2006

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup

Icoon UEFA CupAZ en SC Heerenveen zijn het vervolg van de UEFA Cup-campagne met een nederlaag begonnen. Respectievelijk Betis Sevilla en Steaua Boekarest bleken te sterk in de heenwedstrijd.

AZ verloor met 2-0 bij Real Betis Sevilla, dat in het najaar nog uitkwam in de Champions League. De Spanjaarden waren in het eerste bedrijf de betere ploeg, en tweemaal werd een inzet van de lijn gekeerd. AZ kende zijn beste fase vlak voor rust, maar een doelpunt leverde dit niet op. In de laatste twintig minuten heerste Betis en doelpunten van Tardelli en Robert (de huurling van PSV) beslisten de confrontatie.

SC Heerenveen kon het in het eigen Abe Lenstra Stadion niet bolwerken tegen Steaua Boekarest: 1-3. Via Arnold Bruggink openden de Friezen de score. Helemaal verdiend was dit niet, want Steaua had het overwicht. Nog voor rust werd het dan ook 1-1. In het tweede bedrijf drukte SC Heerenveen de Roemeense opponent naar achteren, maar kansen werden moeizaam gecreëerd. De grootste mogelijkheden waren voor Steaua en uit twee daarvan scoorde de Roemeense topclub, zodat SC Heerenveen met een moeilijk te repareren achterstand naar Boekarest afreist.

--
Een uitgebreid verslag van SC Heerenveen - Steaua Boekarest lees je op FOK! Sport.

Klik hier voor een verslag van Real Betis Sevilla - AZ.

Uitslagen UEFA Cup 15/02/2006

Vanavond werden er dertien duels gespeeld in de derde ronde van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

Litex Lovech – Racing Strasbourg 0-2
2. Le Pen 0-1
82. Diane 0-2

Lokomotiv Moskou – Sevilla 0-1
74. Jordi 0-1

Artmedia Bratislava – Levski Sofia 0-1
9. Angelov 0-1

FC Basel – AS Monaco 1-0
78. Degen 1-0

Hertha BSC – Rapid Boekarest 0-1
67. Negru (pen) 0-1

Lille – Shakhtar Donetsk 3-2
19. Fauvergue 1-0
57. Dernis 2-0
78. Odemwingie 3-0
88. Brandão 3-1
89. Marica 3-2

SC Heerenveen – Steaua Boekarest 1-3
23. Bruggink 1-0
29. Dica 1-1
76. Goian 1-2
78. Paraschiv 1-3

Rosenborg BK – Zenit St. Petersburg 0-2
22. Arshavin 0-1
32. Kerzhakov 0-2

Schalke 04 – Espanyol 2-1
34. Garcia 0-1
66. Bordon 1-1
88. Ernst 2-1


Bolton Wanderers – Olympique Marseille 0-0

Club Brugge – AS Roma 1-2
45. Panucci 0-1
61. Portillo 1-1
74. Perrotta 1-2

Udinese – RC Lens 3-0
35. Di Natale 1-0
61. Barreto 2-0
82. Barreto 3-0

Real Betis Sevilla - AZ 2-0
70. Tardelli 1-0
78. Robert 2-0

Morgen:
FC Thun – Hamburger SV
Slavia Praag – Palermo
VfB Stuttgart – Middlesbrough


Returns op 23 februari

Uitslag Real Betis Sevilla - AZ

AZ is het vervolg van de UEFA Cup-campagne met een nederlaag begonnen. De nummer twee van de Eredivisie ging onderuit tegen Real Betis Sevilla: 2-0.

AZ startte met Kew Jaliens in de basis, omdat Van Gaal ontevreden is over de prestaties van Barry Opdam. Betis moest het onder meer doen zonder Marcos Assunçao. PSV-huurling Robert prijkte wel in de basisopstelling van de Spaanse equipe.

Betis Sevilla nam het initiatief in de openingsfase. De nummer zestien van de Primera Division creëerde al na drie minuten een open schietkans, maar Edu faalde. AZ herpakte zich langzaam in het Ruiz de Lopera stadion. Meerdink kreeg de nodige ruimte op de rechterflank, maar zijn voorzetten kwamen niet aan. Molhoek, Van Galen en Landzaat leden veel balverlies, omdat Betis snel druk zette. Corners van de Spanjaarden leverden gevaar op: tot tweemaal toe moest een kopbal van Juanito van de lijn worden gehaald. Joaquin bewees bovendien zijn status als handenbinder.

AZ meldde zich pas na zo’n twintig minuten in de wedstrijd. Een lange pass van achteruit bereikte Meerdink, die tegen het gezicht van de uitlopende keeper Contreras schoot. Scheidsrechter Ivanov gaf een gele kaart aan de doelman. Dit incident leidde een AZ-fase in. Vlak voor rust kwam dit tot uiting in mogelijkheden. De Zeeuw – de vervanger van de tegenvallende Molhoek – scoorde bijna van afstand en uit de ontstane corner was Meerdink dichtbij de 0-1. Zijn kopbal werd van de lijn gekeerd.

Arveladze, tot dan toe anoniem, miste vlak na rust een open kans. De Georgiër liep vrij op een steekpass van Perez, maar zag een poging om Contreras te passeren mislukken. Even later zeilde een vrije trap van Perez bijna in het doel. Betis kon offensief niet veel meer brengen, op een kopbal van Edu op de paal na. Het duel bloedde wat dood en de defensie van AZ had het een stuk rustiger dan in de eerste helft. Tegelijkertijd slaagden de Alkmaarders er niet in veel gevaar te stichten.

De 1-0 van Tardelli viel enigszins uit de lucht. Na balverlies van Perez kwam de bal via Joaquin bij de jonge Braziliaan terecht. Tardelli schudde Steinsson van zich af en schoot hard binnen. AZ speelde aangeslagen verder na de tegenvaller. Voorin werd de bal niet vastgehouden en de combinaties stokten snel. De 2-0 ontstond na een groteske blunder. Timmer speelde Mathijsen aan, die bij Robert in de dekking stond. De Braziliaan veroverde de bal en scoorde eenvoudig. Een gedemoraliseerd AZ speelde vervolgens de wedstrijd uit, ondertussen ontsnappend aan een ruimere nederlaag.

Real Betis Sevilla – AZ 2-0
70. Tardelli
78. Robert

Arbiter: Ivanov (Rus)
Contreras, Arzu, Melli (Real Betis Sevilla), Perez, De Cler, Steinsson* (AZ)

* = mist return


Opstellingen:

Real Betis Sevilla: Contreras, Fernández, Juanito, Fernando, Melli, Arzu, Joaquin, Alberto, Rivera, Edu, Dani ( 63. Tardelli), Robert ( 80. Israël).

AZ: Timmer, Steinsson, Jaliens, Mathijsen, De Cler, Landzaat, Perez, Molhoek ( 32. De Zeeuw), Meerdink ( 80. Meerdink), Arveladze, Van Galen ( 64. Huysegems).

Italianen maken jacht op zwarte panter

Wij hadden de poema op de Veluwe, in Italië hebben ze de panter. Het dier werd dinsdag gezien en sindsdien is een gebied rond een dorpje vlakbij Rome helemaal afgezet. De zwarte panter was een woning in aanbouw ingevlucht. Ondanks de in groten getale opgetrommelde politie en de aanwezigheid van een dierenarts en een roofdierdeskundige wist de panter te ontvluchten. Inwoners van het gebied zijn opgeroepen thuis te blijven en op hun kinderen te letten.

Sinds het begin van de jaren negentig gaat er in de omgeving van Rome al een verhaal rond dat er een rondzwervende panter zou zijn. Tot dusver werden die afgedaan als 'broodje-aap-verhalen'.

Het dier is gisteren op de foto gezet en volgens deskundigen gaat het inderdaad om een panter. Bij de politie van Rome zijn al diverse meldingen binnengekomen dat een grote katachtige was gezien.

Foto: natuurfotograaf Otto Faulhaber
De Veluwse poema bleek een grote kat te zijn

Uitslag SC Heerenveen - Steaua Boekarest

Het is SC Heerenveen niet gelukt om thuis te imponeren in het UEFA Cup-duel met Steaua Boekarest. In het eigen Abe Lenstra-stadion ging de Friese ploeg met 1-3 onderuit.

De gehele eerste helft hadden de Roemenen het beste van het spel. De nummer twee van de competitie liet Heerenveen niet voetballen, en was gewoon beter. Toch was een klein foutje genoeg om de Friezen op een voorsprong te brengen. Lasse Nilsson mocht in een flitsende actie ontsnappen en van dichtbij kon Arnold Bruggink intikken.

Zes minuten later was het al weer gelijk. De Roemenen bleven druk zetten tot hij erin ging. Uiteindelijk stiftte Nicolae Dica de bal erin, op aangeven van Sorin Paraschiv. Vanaf dat moment leek Heerenveen beter te gaan spelen.

Maar na een uur spelen nam Steaua het initiatief weer, en dat leide uiteindelijk tot twee snelle goals. Een kwartier voor tijd maakte Nicolae Goian de 1-2 met een kopbal vanuit een vrije trap. Paraschiv maakte vlak daarna met een afstandsschot de beslisser.

Heerenveen moet nu drie keer scoren in Roemenië om nog een ronde verder te kunnen komen. "Ze zijn iets beter dan wij, daar moet je reëel in zijn", zegt coach Gertjan Verbeek. "Dit is einde Europees voetbal."

Diana Roelofsen stopt als handbalinternational

Diana Roelofsen stopt met onmiddellijke ingang als international bij de Nederlandse handbaldames.

De 31- jarige basisspeelster kwam in totaal 212 keer uit voor het Oranje van bondscoach Sjors Röttger.

In haar interlandcarrière scoorde de cirkelloopster 300 doelpunten. Haar laatste optreden voor Oranje was tijdens het succesvol verlopen WK waar een vijfde plaats werd behaald.

Roelofsen blijft nog wel actief voor haar Duitse club Rostock, dat in de Bundesliga uitkomt.

Riep daar iemand kuthoer?

Na ons gevoelsmatig dik honderd jaar getergd te hebben met hun weerzinwekkende palingsound is het dan eindelijk voorbij, BZN kapt ermee. BZN, bestonden die dan nog....??? Inderdaad, maar nu kennelijk niet meer. En voor jullie van alles beginnen te roepen: "Gemeten naar het aantal top 40-hits zijn de Volendammers de populairste Nederlandse band aller tijden..."
Nou geweldig, maar nu opzouten met die zooi en opgeruimd staat netjes.

Wee, oh wee, oh when my name is Dan
I'm the banjo man, I'm the banjo man
Playing when I can
Dee dee dee dee dum, you hear the drum
Of the banjo man
Oh, the banjo man is back in town again
Oh, the banjo man is back
Oh, the banjo man is back in town again.

Ik bedoel maar...

Oh ja, en Annie Schilder was toch leuker.

Voorarrest Willem Holleeder verlengd

Icoon MisdaadHet voorarrest van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder en tien medeverdachten is vandaag met dertig dagen verlengd. De elf zitten sinds dertig januari vast op verdenking van afpersing, bedreiging en lidmaatschap van een criminele organisatie. Ondanks deze verlenging worden er donderdag drie verdachten op enkele voorwaarden vrijgelaten.

Eén van de mensen die volgens justitie afgeperst werd, was vastgoedhandelaar Willem Endstra die in mei 2004 bezweek aan schotwonden die hij had opgelopen in Amsterdam-Zuid. Vermoedelijk zijn ook de vorig jaar vermoorde Cees Houtman en enkel andere vastgoedhandelaren afgeperst door de verdachte mannen.

De rechtbank honoreerde de eis van het Openbaar Ministerie (OM), dat slechts om dertig dagen verlenging vroeg terwijl het ook om negentig dagen had kunnen vragen. Het OM ondersteunde de eis met een 27 pagina's tellende toelichting.

Pennings plaatst zich ook voor EK Atletiek

Nadat eerder al Jan Peter Larsen zich kwalificeerde voor de Europese kampioenschappen atletiek outdoor in Zweden, heeft nu ook hoogspringer Wilbert Pennings een startbewijs bemachtigd voor het EK.

Wilbert Pennings, met 2,30 meter in het bezit van het Nederlands record, sprong in het Tsjechische Brno over 2,26 meter. Die hoogte is één centimeter boven de limiet.

De atleet is de afgelopen jaren veelvuldig geblesseerd geweest en was dan ook opgetogen over zijn prestatie: "Dit is echt geweldig. Eindelijk heb ik het gevoel weer terug te zijn."

Vogelgriep?

Vandaag is bekend geworden dat de vogelgriep nu ook in Duitsland is geconstateerd. Minister Veerman van Landbouw heeft een ophokplicht afgekondigd.
De vogelgriep is de laatste tijd een veel besproken onderwerp, niet zo zeer de vogelgriep zelf, maar de gevolgen voor de mens. De vogelgriep heeft namelijk ook al doden geeist bij de mens. Maar wat is de vogelgriep eigenlijk en vanwaar alle paniek?

Wat is vogelgriep?
De naam van de vogelgriep zegt het al, de vogelgriep is een griepvirus die voornamelijk voorkomt bij vogels. Sommige vogels sterven direct na besmetting, andere vogels sterven later aan de gevolgen van de vogelgriep.
De ziekte is een variant op het influenzavirus, dit virus staat bij de meeste mensen bekend als de griep. Dit virus verandert snel en kent ook veel varianten. Het probleem van het virus is dan ook dat het erg moeilijk te bestrijden is. De virussen delen zichzelf namelijk constant, bij deze delingen worden soms fouten gemaakt waardoor er mutaties ontstaan, die het virus gevaarlijker kan maken. In het geval van de vogelgriep muteerd het virus zich soms zo dat het ook besmettelijk en zelfs dodelijk kan zijn voor de mens. Als het muteren vaak genoeg gebeurt kan er een zeer besmettelijke variant ontstaan met een epidemie of nog erger een pandemie kan veroorzaken.

Hoe verspreidt vogelgriep zich?
Het virus kan zich verspreiden via de lucht, direct contact tussen vogels en indirect contant via uitwerpselen en transportmiddelen. Een uitbraak wordt vaak veroorzaakt door trekvogels rond een boerderij. Deze raken besmet via uitwerpselen en vliegen vervolgens door waar ze weer andere vogels besmetten. Ook wordt verspreiding veroorzaakt door het vervoeren van besmet pluimvlee of vlees van pluimvee.

Vogelgriep en de mens.
Er zijn verschillende soorten vogelgriep geweest die bij mensen het leven hebben gekost. De meeste bekende was de Spaanse griep van 1918. Deze werd veroorzaakt door het virus H1N1. Het gevolg van deze griepgolf was enorm, er stierven ergens tussen de 20 en de 40 miljoen mensen. Hierbij moet wel gezegd worden dat Europa in crisis verkeerde en mensen vaak ongezond en ondervoed waren. Hierdoor was het afweersysteem erg laag en konden veel mensen het virus niet meer te boven komen.
H2N2 is bekend als de Aziatische groep van 1957 en 1958, deze griepgolf eiste maarliefst 1 miljoen levens.
H3N2 veroorzaakte de epidemie van 1968 en 1969 in Hong Kong met 750.000 doden.

Begin dit jaar stierven in Turkije drie kinderen uit één gezin aan de vogelgriep H5N1. Dit virus is waarschijnlijk afkomstig uit Azië en heeft nu Europa bereikt, waar het zich langzaam maar zeker verspreidt.

Bestrijding van vogelgriep.
Een manier om de epidemie tegen te gaan is het doden van de besmette dieren. Als er een besmet dier wordt gevonden worden alle dieren binnen een bepaalde straal gedood, pluimvee en hobbydieren. In 2003 gebeurde dit erg veel tijdens de toen uitgebroken vogelpest.

Op dit moment is er gekozen voor een diervriendelijkere methode, namelijk de ophokplicht. Al het pluimvee en hobbydieren moeten binnengehouden worden. Zo wordt contact met wilde vogels beperkt. Dit klinkt allemaal een stuk vriendelijker, maar dat is het absoluut niet. De dieren raken zeer gestressed en vallen elkaar vaak aan tijdens de ophokplicht.

Een laatste maar zeer dure oplossing is het inenten van de volges. Vaak kiest de overheid hier niet voor vanwege de kosten en het feit dat sommige landen zoals Duitsland, geen eieren willem importeren van gevaccineerde kippen.

Is er reden tot paniek?
Nee, absoluut niet zelfs. Ondanks dat de vogelgriep soms besmettelijk is voor de mens, is het gevaar erg klein. Mensen worden niet snel aangestoken door de vogelpest en daarbij komt dat de meeste mensen een goed afweersysteem hebben en er goede medicijnen op de markt zijn.

Testdag 15-02-06

Vandaag werd op drie banen getest. In Barcelona testte BMW, op Valencia kwamen vijf teams in actie en in Bahrein reden Ferrari, Honda en Scuderia Toro Rosso.

Op het circuit van Valencia bleek Nico Rosberg de snelste coureur, voor Kimi Räikkönen en Heikki Kovalainen. Räikkönen kon maar 21 ronden afleggen toen zijn Mercedesmotor het begaf. Kovalainen kon een complete racesimulatie doen, maar teamgenoot Giancarlo Fisichella werd gehinderd door kleine problemen met de auto.

In Barcelona reden Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve samen 160 probleemloze ronden, in voorbereiding op de racesimulaties die morgen zullen worden uitgevoerd.

Op het circuit van Bahrein had Michael Schumacher geen probleemloze testdag. Hij moest de middag uitzitten nadat zijn Ferrari aan het einde van de ochtend was stilgevallen. Felipe Massa kon zijn testwerk op het gebied van banden, afstelling en electronica wel afmaken.

Valencia

poscoureurautosnelste tijdaantal ronden
1Nico RosbergWilliams FW281:10.994121
2Kimi RäikkönenMcLaren MP4-211:11.18521
3Heikki KovalainenRenault R261:11.380115
4Giancarlo FisichellaRenault R261:11.43884
5Mark WebberWilliams FW281:11.56933
6Christian KlienRed Bull Racing RB21:11.79163
7Juan-Pablo MontoyaMcLaren MP4-211:12.46285
8Christijan AlbersMidland M161:12.91166
9David CoulthardRed Bull Racing RB21:13.60114
10Robert DoornbosRed Bull Racing RB21:14.64828
11Giorgio MondiniMidland EJ15B1:14.65584

Barcelona

poscoureurautosnelste tijdaantal ronden
1Nick HeidfeldBMW Sauber F1.061:16.37473
2Jacques VilleneuveBMW Sauber F1.061:16.55187

Bahrein

poscoureurautosnelste tijdaantal ronden
1Felipe MassaFerrari F20041:30.02992
2Jenson ButtonHonda RA1061:31.278140
3Rubens BarrichelloHonda RA1061:31.640102
4Michael SchumacherFerrari 248 F11:32.22937
5Neel JaniScuderia Toro Rosso RB11:33.02876

Ignition gaat Rhythmic Star uitgeven

Uitgever Ignition heeft aangekondigd Rhythmic Star van Namco uit te gaan geven. Rhythmic Star is een EyeToy-only game, waarin het de bedoeling is om de sterren die in het scherm verschijnen "aan te raken" op het ritme van de muziek. Dit is vergelijkbaar met het concept van een dancing game. Bekende songs zullen in de game te vinden zijn; zo kan er onder andere aan het sterretje van Madonna (Material Girl) en aan die van Kylie gezeten worden (Can't get you out of my head). De game komt uit op 10 maart van dit jaar.

Australiërs woedend na veroordeling Bali Nine

Icoon AlgemeenDe Australische regering ligt onder vuur nadat is gebleken dat de Australische politie Indonesië heeft geholpen bij het arresteren van negen Australische drugskoeriers. Twee van de negen werden gisteren in Indonesië ter dood veroordeeld, de andere zeven moeten levenslang de cel in. Veel Australiërs zijn woedend.

De jonge drugssmokkelaars, in de Australische media de 'Bali Nine' gedoopt, werden in april vorig jaar opgepakt op het Indonesische eiland Bali. Ze wilden in totaal 8,3 kilo heroïne smokkelen in een vliegtuig naar Sydney. Sommigen werden opgepakt op de luchthaven van Denpasar op Bali, terwijl anderen werden gearresteerd in een nabijgelegen hotelkamer. Indonesië kon de drugssmokkelaars oppakken na een tip van de Australische Federale Politie. Het Australische volk snapt echter niet waarom men de jongeren niet naar hun thuisland liet terugkeren om hen in Sydney op te pakken. De Australische regering is namelijk tegen de doodstraf, een veelvoorkomende straf voor drugssmokkelaars in Indonesie.

Er is echter geen reden voor excuus, zo meent de Australische politiecommissaris Mick Keelty: "We vertrouwen op het Indonesische rechtssysteem. Ik maak geen excuses voor wat we hebben gedaan. We werken altijd op deze manier en zouden het in de toekomst niet anders doen." Premier John Howard was gisteren na de veroordeling zichtbaar emotioneel aangedaan en zei de "juiste actie" te ondernemen om de Indonesische regering op andere gedachten te brengen. "Maar hoe kan iemand zo dom zijn om drugskoerier te worden?", vroeg Howard zich hardop af. Enkele smokkelaars beweerden te zijn gedwongen en dat hun familie bedreigd werd, de rechter in Indonesië achtte dit echter niet bewezen.

De Australische minister voor Buitenlandse Zaken Alexander Downer zal volgende week naar Indonesië afreizen. Verwacht wordt dat hij de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zal vragen de twee terdoodveroordeelden clementie te verlenen. Yudhoyono heeft echter nog nooit drugssmokkelaars gratie verleend en lijkt dit ook niet snel van plan. "Wij willen ons land vrijwaren van drugs en drugssmokkelaars", zo zei hij onlangs in het parlement.

Overigens kunnen de Bali Nine nog in hoger beroep gaan, maar sommige advocaten hebben hen dit afgeraden. Het vonnis zou namelijk nog wel eens verhoogd kunnen worden, waardoor ook anderen de doodstraf kunnen krijgen. De twee die nu tot het vuurpeloton zijn veroordeeld, Andrew Chan en Myuran Sukumaran, zijn respectievelijk 22 en 24 jaar oud en worden gezien als de leiders van de Bali Nine.


De terdoodveroordeelde Andrew Chan

Midnight Club 3: DUB Edition Remix trailer

Rockstar heeft een trailer online gezet van Midnight Club 3 DUB Edition Remix. Midnight Club 3 DUB Edition Remix is een nieuwere versie van Midnight Club 3: DUB Edition die onder andere een extra stad bevat, meer auto's en een uitgebreidere soundtrack.



Behalve de nieuwe features is het ook erg leuk dat de game gelijk als budget/ Platinum / Greatest hits uitkomt op de Xbox en PS2.

De trailer is te zien in de "Videos" sectie van de Website van de game .

Streams OS populairder dan gedacht

Icoon SchaatsenDe internetstreams met live beelden van de Olympische Winterspelen in Turijn worden deze week nog voorzien van tv-commercials door de STER. De kosten voor de streams lopen namelijk behoorlijk uit de hand. Het vooraf vastgestelde budget van 35.000 euro voor het project blijkt veel te mager, verklaarde directeur G. Dielessen vandaag.

Maandagmiddag tijdens de 500 meter schaatsen voor mannen was de toeloop op de site zo groot dat de server van de publieke omroep even plat ging. Er keken toen tegelijkertijd meer dan 15.000 mensen. Dat is opgelost door de kwaliteit van de streams wat lager te zetten.

"Vanaf woensdag gaat de STER adverteren op de streams. We bieden op de Winterspelen-site al voor het eerst grootschalig web-adverteren aan in een pakket in combinatie met tv- en radiotreclames. Daar voegen we nu de reclames in de streams aan toe. Dinsdag werden 500 duizend Olympische streams aangeklikt. We hadden wel bedacht dat er veel belangstelling zou zijn, maar dit is extreem veel", zo zegt Dielessen.
______________
Meer op de speciale winterspelensite van FOK!

Nieuwe mishandelfoto's Abu Ghraib

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

OorlogEr zijn nieuwe foto's opgedoken van mishandelingen in de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis. De beelden werden vandaag vertoond door de Australische publieke omroep SBS. Het gaat waarschijnlijk om foto's uit 2004, genomen in dezelfde periode als de eerder gelekte foto's van mishandelingen waarover een enorme ophef ontstond.

Het is bekend dat er meer materiaal is uit die periode. Een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie probeert al langere tijd om die openbaar te krijgen. Vooralsnog zit er echter een publicatieverbod op. Onbekend is hoe de Australische zender SBS aan de beelden is gekomen.

De nieuwe foto's en vier videofilmpjes tonen onder meer een groep gevangenen die onder dwang aan het masturberen is. Een andere opname toont een vermoedelijk zwakbegaafde gedetineerde die met zijn hoofd tegen een celdeur bonkt. Nog schokkender zijn foto's van lijken die op de grond liggen. Ook is nieuw beeldmateriaal te zien van de Amerikaanse soldaat Charles Graner, die vorig jaar tot 10 jaar werd veroordeeld in de VS wegens het misbruiken van gevangenen. Dat deed hij samen met zijn toenmalige vriendin Lynndie England. Zij kreeg 3 jaar cel.


Meer foto's bij de BBC, die er een aantal te gruwelijk vindt om te publiceren

Ophokplicht in Nederland per direct ingevoerd

sannr had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaVoor pluimvee is per direct de ophokplicht voor geheel Nederland ingevoerd door minister Veerman. Dat vanwege het steeds dichterbij komende vogelgriepvirus. Nadat het gisteren nog niet helemaal duidelijk was, is het nu ook zeker dat de dode zwanen ook het vogelgriepvirus hadden.

Officieel geldt de maatregel vanaf komende maandag, 20 februari. Vanaf die dag wordt het strafbaar gesteld als het pluimvee niet binnen is. In Duitsland is ook een ophokplicht ingesteld. Alle vogelmarkten in Nederland zijn ook met directe ingang verboden, behalve die voor kleine zangvogels.

Mantelzorg.

Volgens Balkenende en Zalm moeten we meer om onze naaste familie bekommeren, onze ouders of zieke familieleden helpen.
Anders gezegd, we moeten meer aan mantelzorg doen.

En dat doe ik dan ook, ik zorg voor mijn kind met autisme, ik zorg voor mijn ouders en zo nu en dan help ik ook mijn zus met reuma.
Intussen werk ik fulltime en ja dat moet ik, want alleen rondkomen van de WSW uitkering van partner is onmogelijk. Partner werkt op een sociale werkplaats en heeft longemfyseem, nog meer zorg dus.

Ik help ouders bij het ziekenhuisbezoek en dat kost vaak een snipperdag, want je baas heeft er geen oren naar dat je aan mantelzorg doet.

Verder doe ik regelmatig boodschappen, vul allerlei aanvraagformulieren in, want er is nog steeds geen centraal punt, waar alle eerdere gegevens staan opgeslagen, sluit video en tv aan en ga op bezoek, want ja ze zitten toch vaak alleen en zijn sociaal geïsoleerd.

Dan heb ik nog mijn zoon, die heeft extra zorg nodig, elke 6 weken evaluatiegesprek op school, het taxivervoer van en naar school regelen en dat is een klus, want dat gaat via twee taxibedrijven en de gemeente.

Ik doe het met liefde, maar het is zwaar en eigenlijk heb ik geen keus, want wat voor opties zijn er ?
Verzorgingshuis, eerst ellenlange wachtlijsten en het nieuws van de laatste tijd, maakt je toch niet gelukkig om je ouders daar achter te laten.
Kind uit huis plaatsen, is voor mij niet bespreekbaar.

Wat mij kwaad maakt, is het feit dat Zalm uitgebreid op de tv vertelt, dat hij geen twijfels heeft om zijn ouders te verzorgen.
Nee Zalm, dat geloof ik best, een best betaalde baan en dus in staat om hulp te betalen, een groot huis ( ik kan in mijn huiskamer niet eens een eettafel kwijt) en een vrouw die niet werkt.

Ja Zalm, ik geloof best dat mensen voor hun geliefden willen zorgen, maar je moet ook begrijpen dat niet iedereen de mogelijkheden heeft.

Dus praat geen schuldgevoel aan bij die mensen waarbij het niet lukt, het feit dat je wilt helpen, maar er niet toe in staat bent, geeft je al een groot schuldgevoel.

Burgemeester Leeuwarden wedt om bier

De Leeuwarder studentenvereniging Osiris heeft een opmerkelijke weddenschap afgesloten met Burgemeester Geert Dales van Leeuwarden. Als Dales vaker positief in het nieuws komt dan de studentenvereniging Osiris, mag hij een jaar lang gratis bier komen drinken in de sociëteit aan het Herenwaltje. Verliest de burgemeester, dan draait hij op voor de bierrekeningen.

De weddenschap ging de burgervader gisteren met de studenten aan, tijdens een korte toespraak op het Waagplein. Dales deed dat om de feestweek van Osiris officieel te openen. De studentenverenigingen hebben onderling ook al een weddenschap wie het meeste in het nieuws kan komen.


Nieuwe screenshots Chronicles of Spellborn

Van de MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) the Chronicles of Spellborn, dat momenteel in ontwikkeling is bij het Nederlandse Khaeon zijn weer een aantal nieuwe screenshots verschenen. The Chronicles of Spellborn zou zich moeten onderscheiden van de concurrentie door een origineel verhaal, een originele setting en een aparte grafische stijl.

The Chronicles of Spellborn zou in het 2e kwartaal van dit jaar moeten verschijnen voor de PC.








Beyoncé volkomen naakt op filmset

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangeres en actrice Beyoncé Knowles heeft een keer naakt gedanst in een kamer vol mannen. Tijdens de opnames van de videoclip voor het toepasselijke liedje Crazy in love viel haar jurk ineens van haar schouders. Volkomen blootgesteld aan een mannelijk publiek stond ze figuurlijk gezien behoorlijk voor Jan met de korte achternaam.

"Ik had het echt niet door! Ik was veel te druk bezig met mijn dansje. Zo snel mogelijk probeerde ik mijn jurk weer omhoog te trekken, maar iedereen had het al in de gaten", aldus de zangeres.



Beyoncé Knowles

Cohen sluit supportershome van Ajax

Icoon VoetbalHet Ajax-supportershome bij de Amsterdam ArenA moet dicht van burgemeester Cohen van Amsterdam. In het clubhuis trof de politie zaterdagavond tientallen wapens en harddrugs aan. Daarna is het supportershome onderzocht omdat mogelijk een confrontatie tussen Ajax-fans en ADO-aanhangers op stapel stond.

De ME onderwierp alle aanwezigen aan een grondige controle. Daarbij arresteerde ze zeven personen wegens belediging of omdat zij zich niet wilden of konden legitimeren. Alle supporters moesten verder hun auto een nachtje achterlaten. Bij nader onderzoek in het supportershome trof de politie tientallen wapens aan, waaronder slag- en stootwapens en een ploertendoder, en zwaar vuurwerk. Ook nam ze een grote hoeveelheid harddrugs in beslag.

Eerder vandaag werd al bekend dat Ajax-supporters de komende vijf jaar niet welkom zijn in het Zuiderpark, en ADO Den Haag-aanhangers niet in de Arena.

Nederland blijft derde op wereldranglijst

Het Nederlands elftal staat nog steeds derde op de wereldranglijst van de wereldvoetbalbond FIFA. Nederland staat nog slechts twee punten achter op de nummer twee Tsjechië. Vorige maand stond Nederland nog zes punten achter.

Alleen voor de Afrikaanse landen is veel veranderd. Door de Afrika Cup zijn veel landen gestegen. Zo zijn Nigeria (twaalfde), Kameroen (zestiende) en Egypte (zeventiende) de top 20 binnengedrongen. Ivoorkust, tegenstander van Oranje op het komende WK, is tien plaatsen gestegen naar de 32e plaats. Argentinië en Servië en Montenegro, ook tegenstanders van Oranje op het WK in Duitsland, staan momenteel op de respectievelijk vierde en 47e plek.

Top 20 FIFA wereldranglijst:

PlaatsLandVerschil PlaatsTotaal PuntenVerschil Punten
1Brazilië0837-2
2Tsjechië0793-3
3Nederland0791+1
4Argentinië0769-3
5Frankrijk0766-2
6Spanje-1765-3
6Mexico+1765-2
6Verenigde Staten+1765-2
9Engeland0758+1
10Portugal0756+3
11Turkije0746-2
12Nigeria+12738+46
12Italië0738-3
14Denemarken-1735+2
15Zweden-1729-2
16Kameroen+7727+33
17Egypte+15714+48
18Japan-3712-2
19Griekenland-3706-2
19Duitsland-2706-1

Legge maakt ChampCar-debuut

Katherine Legge heeft getekend bij het PKV-team in de ChampCar World Series. Ze is de eerste vrouw in de raceklasse sinds 1995.

De Britse heeft getekend bij PKV, het team van oud-kampioen Jimmy Vasser. Legge was in 2005 een van de verrassingen in de Toyota Atlantic-serie, waar Nederlander Charles Zwolsman overigens kampioen werd. Legge won afgelopen jaar drie races in deze opstapklasse naar de ChampCars.

Naast Danica Patrick in de Indy Racing League is Legge een van de weinige vrouwen die in een topklasse in de autosport zal gaan racen. De laatste vrouw die in de ChampCar-serie uitkwam, was Lyn St. James. Zij stopte met racen aan het einde van 1995.

Legge had haar pijlen niet alleen op de ChampCar World Series gericht. Zo reed ze eerder al in een Minardi, waarmee ze overigens al na twee ronden crashte, en reed ze een aantal ronden tijdens een testsessie in de A1GP.

Dierenbescherming wil grote grazers bijvoeren

DaanA had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon AlgemeenWaar mensen als het vriest lekker bij de kachel chocolademelk gaan drinken, is de winter voor veel grote grazers in natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland ieder jaar weer fataal. Toen het vorig jaar maart opeens begon te sneeuwen en het 20 graden vroor, stierven honderden dieren, omdat ze al hun vetreserves al verbruikt hadden. De Dierenbescherming heeft er bij Staatsbosbeheer op aangedrongen de grazers, zoals edelherten, runderen en paarden, dit jaar op tijd bij te gaan voeren, maar Staatsbosbeheer, bij wie het natuurgebied in beheer is, weigert.

T. Posthumus Meysjes, directeur van de Dierenbescherming, legt uit dat het meningsverschil vooral om cijfers gaat. Voor de Dierenbescherming is het niet acceptabel dat meer van 15 % van de dieren aan de kou sterft, terwijl Staatsbosbeheer 60 % nog acceptabel vindt. Staatsbosbeheer is eigenlijk helemaal tegen bijvoeren. In de winter staat de energiestand van de dieren immers op een laag pitje; te veel eten betekent een vervroegde bronst en dus te vroeg geboren kalveren, die dan weer kwetsbaarder zijn dan normaal.

Overigens houden veeartsen van Staatsbosbeheer de dieren goed in de gaten. Als het te slecht gaat met een dier, wordt het afgeschoten. Ook blijft de populatie vooralsnog stabiel. De laatste tellingen leverden 1530 edelherten, 954 konikpaarden en 554 Hechrunderen op, ongeveer hetzelfde als vorig jaar.

-
Submit zelf ook eens een herschreven bericht! Dit kan via de nieuws-submit.

Gentenaar naar Ajax

Vanaf aankomend seizoen komt Dennis Gentenaar uit voor Ajax. Woensdag tekende de keeper een driejarig contract bij de Amsterdammers. De 30-jarige keeper komt transfervrij over van het Duitse Borussia Dortmund, daarvoor speelde hij tien seizoenen voor NEC.

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, is erg blij met de komst van Gentenaar. "Met Dennis Gentenaar trekken wij een keeper aan die zeer veel ervaring heeft. Met Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer maakt Dennis Gentenaar het trio keepers voor de eerste selectie compleet."

Overgang 'Barney' naar PDC bevestigd

De overgang van darter Raymond van Barneveld van dartbond BDO naar concurrent PDC is bevestigd. Het gerucht over de stap van 'Barney' zoemde deze week al nadrukkelijk rond, maar nu is het officieel. De PDC was "blij om te melden dat Raymond van Barneveld, de grootste Nederlandse darter uit de geschiedenis" de switch heeft gemaakt.


Van Barneveld zei zelf zijn beslissing als een nieuwe, frisse stap in zijn carrière te zien. "De belangrijkste reden? Phil Taylor verslaan", aldus de Hagenaar. De Engelsman Taylor staat bekend als de beste darter ter wereld en is al jaren zo goed als ongenaakbaar. Van Barneveld trof 'The Power' Taylor al meerdere malen in het verleden, maar wist hem pas twee keer te verslaan. Op het Masters of Dartstoernooi in Hengelo verloor hij vorig jaar nog kansloos van de Brit. "Veel mensen roepen al jaren dat ik de beste darter ter wereld ben. Alleen zie ik dat zelf helemaal niet zo. Phil is namelijk ook een fantastische speler. Hem verslaan is de grootste uitdaging", aldus de 38-jarige Van Barneveld tegen De Telegraaf.

Barney treedt morgenavond al aan tegen Ronnie Baxter, in de Premier league Darts. In deze competitie met de zeven sterkste darters van de PDC komen naast Van Barneveld, Taylor en Baxter ook Colin Lloyd, Peter Manley, Wayne Mardle en de Nederlander Roland Scholten in actie. De competitie heeft een prijzengeld van bijna 260.000 euro. Op 20 april, de dag dat Van Barneveld 39 jaar wordt, treft Barney Phil Taylor.

Verkerk niet op ABN Amro-toernooi

Tennisser Martin Verkerk heeft zich afgemeld voor het ABN Amro-toernooi. De Nederlander heeft nog te veel last van de naweeén van de ziekte van pfeiffer.

Eerder zeiden de Zwitserse nummer één van de wereld, Roger Federer, en Peter Wessels al af. Verder is het nog onzeker of Marat Safin en Tim Henman in Rotterdam zullen verschijnen. Beiden moesten wegens blessures afzeggen voor het toernooi in het Franse Marseille dat maandag van start ging.

Van der Hoeven: Taida mag van mij blijven

Maria van der HoevenMinister Van der Hoeven van Onderwijs is van mening dat Taida Pasic haar school in Nederland mag afmaken. Als reactie op de vele e-mails en brieven die ze over deze kwestie heeft ontvangen, zegt ze 'sympathiek te staan tegenover hun wens om Taida in Nederland haar diploma te laten halen'.

Van der Hoeven heeft dit minister Verdonk van Vreemdelingenzaken laten weten. Ze kan daarbij niet vaak genoeg onderstrepen dat Verdonk en niet zij het laatste woord heeft. "Zij is het, die namens het kabinet de besluiten neemt en ik zal me daar onder alle omstandigheden naar voegen. Ik heb er geen enkele zeggenschap over", aldus Van der Hoeven.

Vorige week kwam naar buiten dat de politie een gesprek met de school van Taida en de Integratie- en Naturalisatiedienst wilde, om na te gaan welke fouten er zijn gemaakt wat betreft de wijze waarop Taida is behandeld door de autoriteiten.

Heeft Taida fraude gepleegd?
Verdonk meent dat het niet de bedoeling is dat een lid van een gezin dat Nederland vrijwillig verlaten heeft later terugkomt om haar studie af te maken. Volgens de advocaat van Taida is hier wettelijk gezien niets mis mee, en staat de deur gewoon open. Hetzelfde geldt voor au pairs, studenten, tijdelijke werknemers of buitenlandse partners, aldus haar advocaat.

Het is nadrukkelijk niet de wens van de achttienjarige vwo-scholiere om voor altijd in Nederland te blijven, maar een visum te krijgen voor de vier resterende maanden voor haar examen. Daarna zal ze vrijwillig uit Nederland vertrekken om internationaal recht te studeren.

De Nederlandse wet verbiedt dat men verschillende asielszoekers gelijk behandelt. Elke asielaanvraag moet volgens de wet voor elke persoon persoonlijk worden bekeken. In het geval van Taida is dit volgens de rechter niet voldoende gedaan, zodat de verantwoordelijke instantie haar zaak opnieuw moet bekijken.


Taida Pasic

Bomberman gerestyled voor de 360

In het laatste nummer van het Japanse blad Famitsu wordt een aantal nieuwe beelden getoond van Hudson Softs nieuwste versie van Bomberman, Bomberman Act Zero voor de Xbox 360. Het eerste wat opvalt is de totale make-over, pimpstijl van zowel het futuristische en meer volwassen universum als Bomberman himself. Het spel staat gepland voor 25 mei in Japan.


Zoals we onze vriend kennen:

De 360 variant:

Marc Ecko gaat niet down-under

Het Australische bureau dat de ratings van games in de gaten houdt, het Office of Film & Literature Classification (OFLC), staat de Australische gameshops niet toe de game Marc Ecko's Getting Up te verkopen. Deze beslissing is genomen omdat, ondanks dat de OFLC in november nog wel akkoord ging wel de rating van 15+, de game volgens hen te veel geweld bevat.

Maureen Shelly zei in een interview dat de game niet geschikt was omdat het criminele activiteiten als graffiti spuiten promoot, en het de gamer zelfs leert op een manier die volgens hen te veel de realiteit benadert. Atari heeft afkeurend gereageerd op het besluit van het OFLC.

Australië is berucht om haar harde positie ten opzichte van games die seksualiteit en geweld bevatten. Zo zijn onder andere games als Leisure Suit Larry en GTA:3 destijds verboden in Australië (voor de verkoop).

Darts: Overgang 'Barney' naar PDC bevestigd

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon DartsDe overgang van darter Raymond van Barneveld van dartbond BDO naar concurrent PDC is bevestigd. Het gerucht over de stap van 'Barney' zoemde al maanden rond, maar nu is het officieel. De PDC was "blij om te melden dat Raymond van Barneveld, de grootste Nederlandse darter uit de geschiedenis" de switch heeft gemaakt.

Van Barneveld zei zelf zijn beslissing als een nieuwe, frisse stap in zijn carrière te zien. "De belangrijkste reden? Phil Taylor verslaan", aldus de Hagenaar. De Engelsman Taylor staat bekend als de beste darter ter wereld en is al jaren zo goed als ongenaakbaar. Van Barneveld trof 'The Power' Taylor al meerdere malen in het verleden, maar wist hem pas twee keer te verslaan. Op het Masters of Dartstoernooi in Hengelo verloor hij vorig jaar nog kansloos met 4 sets tegen 0 van de Brit. In de halve finale van hetzelfde toernooi ging hij opnieuw onderuit, toen met 5-2. "Veel mensen roepen al jaren dat ik de beste darter ter wereld ben. Alleen zie ik dat zelf helemaal niet zo. Phil is namelijk ook een fantastische speler. Hem verslaan is de grootste uitdaging", aldus de 38-jarige Van Barneveld tegen De Telegraaf.

Het gaat bij zijn overstap echter niet alleen om Taylor, zo zegt Barney. "De PDC (Professional Darts Corporation, red.) gaat als een komeet omhoog momenteel, is enorm in ontwikkeling. Dat kan ik van de BDO (British Darts Organisation) niet zeggen, helaas. Daar draait het toch vooral om de Lakeside. Verder verandert er weinig, de bond komt niet met nieuwe dingen. Bij de PDC blijven ze niet stilzitten en gaan ze op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor de sport." De darter doelt hiermee onder meer op de toernooien in bijvoorbeeld Japan en de Verenigde Staten die de bond opzet.

Van Barneveld wist al tijdens de laatste Lakeside, waar hij in de finale ten onder ging tegen Jelle Klaasen, dat het de laatste keer zou zijn dat hij zou aantreden op het prestigieuze toernooi. "Daarom baalde ik na mijn nederlaag tegen Jelle ook zo. Ik wist namelijk dat het mijn laatste kans zou zijn. Toen speelde dit hele verhaal al." De Hagenaar noemt zijn overstap dus ook geen vlucht, zoals door sommigen gesuggereerd wordt. "Dat heeft er niets mee te maken. Ik zou juist graag sportieve revanche nemen." Van Barneveld heeft de Lakeside, vroeger de Embassy, in totaal vier keer gewonnen. Een vijde keer zou een evenaring van het record van Eric Bristow zijn geweest.

Barney treedt morgenavond al aan tegen Ronnie Baxter, in de Premier league Darts. In deze competitie met de zeven sterkste darters van de PDC komen naast Van Barneveld, Taylor en Baxter ook Colin Lloyd, Peter Manley, Wayne Mardle en de Nederlander Roland Scholten in actie. De competitie heeft een prijzengeld van bijna 260.000 euro. Op 20 april, de dag dat Van Barneveld 39 jaar wordt, treft Barney Phil Taylor. SBS 6 heeft de rechten voor vijf jaar de wedstrijden verworven, maar zal deze uitzenden via UPC.


Raymond van Barneveld


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Oostenrijk: Mohammed niet afbeelden

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

'Mag niet'Volgens de president van huidig EU-voorzitter Oostenrijk mogen media geen afbeeldingen van de profeet Mohammed afdrukken als de islam dat verbiedt. Een cartoon over Mohammed is dan dubbel fout aldus president Heinz Fischer, die vandaag sprak in het Europees Parlement over de spotprentenkwestie.

Fischer tot de EU-parlementariërs: ''Respect voor religieuze gevoelens van wat mensen heilig vinden is een belangrijk element in het samenleven. Het is geen onaanvaardbare beperking van een fundamenteel recht. Journalistieke vrijheid vraagt bedachtzaamheid en respect. Als miljarden mensen op deze aarde vreedzaam willen leven, is het geen overbodige luxe om rekening te houden met de waarden van anderen. Dat geldt uiteraard ook in andere richtingen.''

De Oostenrijker zegt vaak in kranten te lezen dat de vrijheid van meningsuiting boven alles gaat: ''Ik zie dat anders. De vrijheid van meningsuiting is verweven met andere vrijheden. Ze functioneren in relatie met elkaar.'' Fischer sprak zich wel uit tegen een gedragscode voor de media, omdat niet alle karikaturen over één kam te scheren zijn.

OIC

'Bescherm profeet Mohammed'
Volgens de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) moeten Europese landen als Nederland het beledigen van de profeet Mohammed voor de wet gelijkstellen met bijvoorbeeld majesteitsschennis, het gebruik van nazisymbolen of het ontkennen van de holocaust. De baas van het OIC, de Turk Ekmeleddin Ihsanoglu, liet dat vandaag aan CDA-minister Ben Bot weten. Bot zei de zaak binnen het kabinet te zullen bespreken.

De OIC, waarbij 57 islamitische landen zijn aangesloten die 1,3 miljard moslims in de wereld vertegenwoordigen, zegt niet te willen tornen aan de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. Wel roept de OIC Europa op het heiligste van het moslimgeloof, de profeet Mohammed, te beschermen.

Joden
Volgens Ihsanoglu is het niet nodig om antisemitische uitingen in de pers in het Midden-Oosten aan te pakken: ''Arabieren zijn zelf semieten. Daarin worden de joden niet beledigd, maar Israël. Het zijn politieke cartoons tegen Israël.'' De internationale positie van moslims vergeleek Ihsanoglu weer wel met die van de Joden voor de Tweede Wereldoorlog: ''We moeten nu samenwerken om te voorkomen dat met de moslims gebeurt, wat er met de Joden is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog.''


Spotprent uit 2005, gepubliceerd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Een Jood houdt de wereld aan een touwtje (Joden regeren dan wel bespelen de wereld). Niet nodig om aan te pakken volgens OIC, want zou gericht zijn tegen Israël.

Meer anti-Joodse prenten uit de Arabische media.

Zeeuwen strijden voor stations

Icoon VervoerZeeuwen voeren actie voor het openhouden van drie treinstations in hun provincie. In Arnemuiden, Krabbendijke en Kapelle-Biezelinge willen de Nederlandse Spoorwegen vanaf 2007 de treinen niet meer laten stoppen.

Vanavond zal actievoerster A. Joosse-Joosens burgemeester J. Schouwenaar 1700 handtekeningen overhandigen die ze verzamelde in Arnemuiden. De burgemeester zorgt weer dat die bij de NS komen.

Joosse benadrukt dat in Arnemuiden, met circa 5700 inwoners, heel veel gebruik wordt gemaakt van de trein. Nog op de dag van de bekendmaking van de plannen in januari startte een jonge inwoner uit Krabbendijke ook een actie. Het resultaat: 1750 handtekeningen in een dorp van 4800 inwoners. Deze zijn twee weken geleden overhandigd aan burgemeester A. Huisman.

Kapelle blijft een beetje achter. Wethouder J. Herselman vindt een handtekeningen niks. Hij heeft burgers gevraagd met alternatieven te komen. "Ik betwijfel of een handtekeningenactie iets uithaalt. Als je met iets komt waarmee de NS iets kan, zal het bedrijf eerder luisteren." De wethouder heeft inmiddels zestig tot zeventig voorstellen ontvangen.

Aliens in Xbox Live reclame

Op Joystiq is een nieuwe reclame te vinden van Microsoft, waarin drie verschillende aliens het tegen elkaar opnemen via Xbox Live. Deze aliens zitten allemaal op een andere planeet, maar spelen toch gezellig een potje Project Gotham Racing 3 tegen elkaar. Waarschijnlijk wil Microsoft hiermee demonstreren dat het erg makkelijk is om een potje racen op te zetten en dat het gewoon heel erg leuk is om met anderen te spelen.



Een filmpje zegt soms meer dan 87 woorden, dus je kunt het filmpje hier vinden.

'Geliquideerde Hingst was AIVD-infiltrant'

Evert Hingst, de Amsterdamse ex-advocaat die vorig jaar oktober geliquideerd werd voor zijn woning in Amsterdam Oud-Zuid, was een AIVD-infiltrant. Dat meldt Vrij Nederland deze week. De AIVD wil niet op het bericht reageren.

Twee weken geleden bleken stukken van de geheime dienst over een infiltrant in de onderwereld te zijn uitgelekt. In die stukken stond dat er sprake was van een infiltrant in de onderwereld met de naam Sentaro, die doorgedrongen was tot de drugs- en wapenbende van topcriminelen Mink K. en Stanley H.

Meerdere bronnen binnen Justitie zouden nu bevestigd hebben dat de betreffende undercover Evert Hingst was.


De geliquideerde Evert Hingst

Nog geen einde rond soap Kalou

De Raad van State heeft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie vandaag teruggefloten in de zaak rond de versnelde naturalisatie van voetballer Salomon Kalou. De minister moet opnieuw bekijken of Kalou versneld in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort, zo besliste de Raad van State.

Verdonk wees vorig jaar meerdere malen een verzoek van Kalou om een versnelde naturalisatie te krijgen, af. De voetballer, geboren in Ivoorkust, is volgens haar te kort in Nederland (drie in plaats van vijf jaar) en nog onvoldoende ingeburgerd. Bovendien ziet zij geen uitzonderlijk Nederlands belang. De Feyenoord-spits ging echter niet akkoord en daagde Verdonk voor de rechter. De rechtbank in Rotterdam besliste in december voorts dat de minister de afwijzing onvoldoende had gemotiveerd. Verdonk stapte vervolgens naar de Raad van State. Deze heeft het hoger beroep van Verdonk vandaag dus afgewezen.

Volgens de Raad van State heeft Verdonk het verzoek van de 20-jarige Kalou onzorgvuldig voorbereid en deels ongemotiveerd afgewezen. Het rechtscollege wees er, net als de Rotterdamse rechtbank eerder, op dat er een speciale regeling voor topsporters is die ruimte biedt om een vreemdeling sneller een Nederlands paspoort te verstrekken. Verdonk sloeg bij haar beslissing onder meer adviezen van Johan Cruijff en Marco van Basten in de wind.

Het is niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de beslissing van Raad van State. Verdonk moet binnen zes weken een nieuw besluit nemen over het paspoort voor Kalou. Als dat opnieuw negatief is, kan Kalou daartegen nog één keer beroep aantekenen. De algemene verwachting is echter dat het besluit van Verdonk niet nogmaals negatief zal zijn, waardoor het WK lonkt voor Kalou.

Feyenoord, Salomon Kalou en voetbalbond KNVB zijn opgelucht over de uitspraak. "De minister moet nu nog wel een nieuwe beslissing nemen, maar nu zij voor de tweede keer door de rechter in het ongelijk is gesteld, wordt erop gerekend dat haar besluit dit keer positief zal zijn", aldus een verklaring woensdag van het kamp-Kalou op de website van Feyenoord. Advocaat Kroes van Kalou denkt dat Verdonk op korte termijn een nieuwe beslissing zal nemen. "Ik heb een tevreden gevoel. We hebben definitief gelijk gekregen van de rechter en dat is altijd plezier", zo zei hij.

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde positief: "Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk ernaar uit met hem te gaan werken.". De bondscoach gaf eerder al aan dat Kalou zeker is van een plek in de selectie voor het WK Voetbal, dit jaar in Duitsland, als hij Nederlander wordt. Hij zou dan in actie kunnen komen tegen zijn broer Bonaventure, die voor Ivoorkust speelt.

Vijf jaar geen uitsupporters bij Ajax-ADO

De komende vijf jaar zijn Ajax-fans niet welkom in het Zuiderpark, en ADO Den Haag-aanhangers niet in de Arena. Dat hebben beide clubs in overleg met de gemeenten en de KNVB besloten. Aanleiding zijn de aanhoudende spanningen tussen de harde supporterskernen van de clubs.

Directe aanleiding voor de maatregel is de overval van 70 Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO, afgelopen vrijdag. Maar het botert al langer niet tussen de hooligans uit Amsterdam en de Hofstad. Volgens burgemeester Wim Deetman van Den Haag hebben de supporters het verbod aan hun eigen gedrag te danken. Na drie jaar bekijken Amsterdam en Den Haag of het verbod kan worden opgeheven.

Verdonk verliest opnieuw in zaak-Kalou

paddy, Baloetjuh, Sloper, calvobbes, Pieter-utd, Longmen en SykWitIt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieDe Raad van State heeft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie vandaag teruggefloten in de zaak rond de versnelde naturalisatie van voetballer Salomon Kalou. De minister moet opnieuw bekijken of Kalou versneld in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort, zo besliste de Raad van State.

Verdonk wees vorig jaar meerdere malen een verzoek van Kalou om een versnelde naturalisatie te krijgen, af. De voetballer, geboren in Ivoorkust, is volgens haar te kort in Nederland (drie in plaats van vijf jaar) en nog onvoldoende ingeburgerd. Bovendien ziet zij geen uitzonderlijk Nederlands belang. De Feyenoord-spits ging echter niet akkoord en daagde Verdonk voor de rechter. De rechtbank in Rotterdam besliste in december voorts dat de minister de afwijzing onvoldoende had gemotiveerd. Verdonk stapte vervolgens naar de Raad van State. Deze heeft het hoger beroep van Verdonk vandaag dus afgewezen.

Volgens de Raad van State heeft Verdonk het verzoek van de 20-jarige Kalou onzorgvuldig voorbereid en deels ongemotiveerd afgewezen. Het rechtscollege wees er, net als de Rotterdamse rechtbank eerder, op dat er een speciale regeling voor topsporters is die ruimte biedt om een vreemdeling sneller een Nederlands paspoort te verstrekken. Verdonk sloeg bij haar beslissing onder meer adviezen van Johan Cruijff en Marco van Basten in de wind.

Het is niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de beslissing van Raad van State. Verdonk moet binnen zes weken een nieuw besluit nemen over het paspoort voor Kalou. Als dat opnieuw negatief is, kan Kalou daartegen nog één keer beroep aantekenen. De algemene verwachting is echter dat het besluit van Verdonk niet nogmaals negatief zal zijn, waardoor het WK lonkt voor Kalou.

Feyenoord, Salomon Kalou en voetbalbond KNVB zijn opgelucht over de uitspraak. "De minister moet nu nog wel een nieuwe beslissing nemen, maar nu zij voor de tweede keer door de rechter in het ongelijk is gesteld, wordt erop gerekend dat haar besluit dit keer positief zal zijn", aldus een verklaring woensdag van het kamp-Kalou op de website van Feyenoord. Advocaat Kroes van Kalou denkt dat Verdonk op korte termijn een nieuwe beslissing zal nemen. "Ik heb een tevreden gevoel. We hebben definitief gelijk gekregen van de rechter en dat is altijd plezier", zo zei hij.

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde positief: "Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk ernaar uit met hem te gaan werken.". De bondscoach gaf eerder al aan dat Kalou zeker is van een plek in de selectie voor het WK Voetbal, dit jaar in Duitsland, als hij Nederlander wordt. Hij zou dan in actie kunnen komen tegen zijn broer Bonaventure, die voor Ivoorkust speelt.


Salomon Kalou


Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Philips neemt 900.000 keukenmixers terug

Icoon AlgemeenPhilips neemt wereldwijd 900.000 keukenmixers terug. De mixers kunnen bij verkeerd gebruik verwondingen aan handen veroorzaken. Als iemand de kloppers of deeghakkers van de mengmachine verwisselt, kan per ongeluk de turboknop worden ingedrukt, waardoor de mixer wordt geactiveerd.

Een woordvoerder van het elektronicaconcern meldde dat de productie van de mixers inmiddels is aangepast. Bij de nieuwe serie is het verwisselen van de onderdelen veilig, ook wanneer het apparaat is aangesloten op stroom.

De bewuste mixers zijn verspreid over landen in Europa en Azië. Mensen die een keukenmixer uit de serie Cucina en Essence bezitten, worden verzocht het apparaat op te sturen naar Philips. Ze zullen dan een nieuw apparaat krijgen, waarna ze weer zonder vrees kunnen gaan mixen.

Wat is Dit opgave 3 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Naam online service voor PS3 bekend

Next-gen.biz meldt dat de online service die Sony zal gaan aanbieden op de PS3 de naam PS3 HUB zal dragen. De service zal in grote lijnen hetzelfde brengen als Xbox Live: centraal geregelde online gaming, voice chat, downloadbare demo's en waarschijnlijk ook iets dat zal lijken op Xbox Live Arcade. Voor de service zal waarschijnlijk maandelijks betaald moeten worden aangezien het een 'subscriber service' wordt genoemd.

Verschillende developers zouden suggereren dat de PS3 in september gelanceerd zal worden in Japan. Ook in Amerika moet in die maand de console beschikbaar zijn. Men speculeert dat de launch-datum voor Japan 16 september zou zijn , omdat dat de zaterdag voor een nationale feestdag is. Amerika zou op 21 september moeten volgen. SCEA wilde niet op de geruchten reageren, maar volgens de bronnen van next-gen.biz zou Sony in de komende weken de online service officieel aankondigen.

BZN stopt ermee

De Band Zonder Naam (BZN) gaat ermee stoppen. In het najaar begint de band aan een afscheidstournee. Dat hebben de leden van de Volendamse band zojuist bekend gemaakt op een persconferentie in hotel Spaander in hun woonplaats. De groep bestaat nu veertig jaar. Bassist Jan Tuijp voerde tijdens de bijeenkomst het woord. "Een tijd geleden vertelde Jan Keizer ons dat hij het na veertig jaar welletjes vond en dat hij wilde stoppen met BZN".

"Wij schrokken in eerste instantie wel, maar hebben respect voor de beslissing", zo zegt Tuijp. "Jan heeft zich per slot van rekening veertig jaar lang in het zweet gewerkt voor BZN en hij is van buitengewoon grote waarde geweest voor de groep. In goed overleg hebben wij daarom besloten dat de volgende tour de laatste zal zijn. We zullen dan op grote schaal onze fans bedanken voor alle support die wij mochten ontvangen al die jaren."

Gemeten naar het aantal top 40-hits zijn de Volendammers de populairste Nederlandse band aller tijden. BZN heeft 54 top 40-hits op zijn naam staan, waarvan er overigens maar twee een nummer 1 hit werden.

Het meest bepalende gezicht van de band is Jan Keizer. Hij was er echter niet vanaf het begin bij, maar sloot zich in 1969 als drummer aan. Vijf jaar later trad hij aan als zanger. BZN sleepte verschillende prijzen in de wacht. Zo kreeg Jan Keizer een koninklijke onderscheiding en de groep onder meer een Gouden Harp (1983) en een Edison Music Award (2001).


De nummer 1 hit 'Mon Amour'

Uwe Boll stopt met verfilming games?

Filmregisseur Uwe Boll heeft in een interview met de Engelse website Eurogamer aangegeven dat hij er serieus aan denkt om te stoppen met de verfilming van videogames. En het is allemaal de schuld van de games-pers.

In het interview zegt Uwe Boll dat het hem vooral steekt dat het tegenwoordig mode lijkt te zijn om hem af te zeiken, en niet te letten op de kwaliteit van de films. Daarbij komt dit afzeiken vooral van de games-pers in tijdschriften en op internet.

Omdat hij hier genoeg van heeft overweegt hij om na de filmversie van Far Cry geen licenties meer van bekende games te kopen met als doel deze te verfilmen.

Het volledige interview met Uwe Boll kun je hier lezen. Uwe praat onder andere over de geruchten dat hij Metal Gear Solid zou verfilmen en welke rol Osama Bin Laden zal spelen in de filmversie van Postal.

Standen NHL per 14 februari

Nu de Olympische Spelen zijn begonnen zal de NHL twee weken stil liggen. Vanaf 1 maart spelen de teams nog rond de 25 wedstrijden om de Stanley Cup-playoffs te bereiken.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers583515 87818914219-6-516-9-38-1-1
Philadelphia583316 97519618616-8-617-8-34-5-1
New Jersey583022 66617016618-8-312-14-35-4-1
N.Y. Islanders562527 45416520012-13-213-14-25-3-2
Pittsburgh591434 11391652367-16-67-18-53-5-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa563714 57922313722-6-115-8-45-4-1
Buffalo563615 57718615818-7-318-8-27-1-2
Montréal562622 86016018016-7-410-15-45-3-2
Toronto572725 55917819117-10-210-15-33-5-2
Boston582424 105816818011-11-613-13-45-3-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina573914 48221517624-5-115-9-37-3-0
Tampa Bay583222 46818016816-9-216-13-27-2-1
Atlanta582626 65819420314-11-412-15-23-7-0
Florida572227 85215417815-7-47-20-44-5-1
Washington561932 54315621713-14-46-18-12-8-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit573913 58320814220-8-219-5-37-1-2
Nashville583418 67418316922-6-112-12-54-6-0
Columbus582333 24814720915-13-08-20-26-4-0
Chicago571831 84414519910-13-38-18-52-6-2
St. Louis561631 9411532109-15-37-16-66-2-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary573317 77315314420-5-313-12-45-3-2
Vancouver593321 57119818020-5-313-16-25-5-0
Colorado593221 67021318718-8-514-13-15-2-3
Edmonton583020 86819218613-11-417-9-45-3-2
Minnesota592925 56317615317-12-112-13-45-4-1
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas583817 37919215620-10-118-7-27-2-1
Los Angeles603223 56920320019-9-113-14-43-5-2
Anaheim572719 116516815917-8-410-11-76-3-1
San Jose562721 86217417116-7-511-14-34-4-2
Phoenix592728 45817119215-14-312-14-13-5-2

Voor ijshockey- en ander wintersportnieuws uit Turijn kan je natuurlijk terecht op onze OS-subsite.

15 jaar eis voor doden cafébaas Hoorn

MisdaadDe 20-jarige Brayn Cliff S. uit Hoorn hoorde gisteren 15 jaar cel tegen zich eisen voor de rechtbank in Alkmaar. Volgens justitie is S. de moordenaar van de Hoornse cafébaas Mustafa Kaplan. De 39-jarige uit Turkije afkomstige Kaplan werd vorig jaar doodgeschoten voor zijn zaak café Harem aan het Nieuwland.

Volgens S. liep hij rond 05.00 uur langs het café toen hij een bekende zag zitten die hij een lift wilde aanbieden. Toen hij op het raam klopte van de gesloten kroeg, kwam eigenaar Kaplan met een honkbalknuppel en nog een man naar buiten. Na wat geschreeuw volgden enkele schoten waarbij de café-eigenaar dodelijk werd geraakt.

S., (kind van Surinaams/Marokkaanse ouders) ontkent in alle toonaarden. Een getuige beweert echter dat de 'kabouter' heeft geschoten. Met kabouter wordt de 1 meter 58 kleine S. bedoeld.

Na de moord dook S. onder. Op de vraag waarom hij dat had gedaan als hij toch onschuldig is, antwoordde de verdachte dat hij heel bang was voor dreigementen uit de kring van het slachtoffer. Bovendien had hij geen zin om te gaan zitten. Na twee maanden meldde hij zichzelf bij de politie. De uitspraak is over 14 dagen.

Lego maakt weer winst

Icoon EconomieHet gaat weer goed met het Deense Lego. De speelgoedfabrikant heeft vorig jaar een winst behaald van 702 miljoen kroon (94 miljoen euro). Het jaar ervoor maakte het bedrijf nog een verlies van 1,7 miljard kroon. De omzet steeg in het afgelopen jaar met 12 procent tot 7,1 miljard kroon (948 miljoen euro). Vooral de verkoop van de vier Legoland-pretparken zorgde voor de winst.

Vooral in Duitsland en Midden-Europa deed het bedrijf goede zaken met een omzetstijging van 19,3 procent tot 1,6 miljard kroon (213 miljoen euro). Daarmee veroverde Lego zijn leiderspositie op die markten terug van de Amerikaanse concurrent Mattel. Mattel nam deze plek sinds 2003 in.

Vijf jaar lang geen uitfans bij ADO-Ajax

VoetbalDe komende vijf jaar zijn Ajax-fans niet welkom in het Zuiderpark, en ADO Den Haag-aanhangers niet in de Arena. Dat hebben beide clubs in overleg met de gemeenten en de KNVB besloten. Aanleiding zijn de aanhoudende spanningen tussen de harde supporterskernen van de clubs.

Directe aanleiding voor de maatregel is de overval van 70 Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO, afgelopen vrijdag. Maar het botert al langer niet tussen de hooligans uit Amsterdam en de Hofstad. Volgens burgemeester Wim Deetman van Den Haag hebben de supporters het verbod aan hun eigen gedrag te danken. Na drie jaar bekijken Amsterdam en Den Haag of het verbod kan worden opgeheven.

Nieuwe Lara Croft

Eidos heeft vandaag via een persbericht laten weten dat game personage Lara Croft een nieuw gezicht zal krijgen. Karima Adebibe, een onbekend model uit Engeland zal de rol vervullen. Karima is uit duizenden gegadigden uitgekozen en zal dan ook binnenkort als wereldbekende ster door het leven gaan.

Karima is in het dagelijks leven een medewerker in een Top Shop winkel en zal nu ook fysiek het uiterste van haarzelf moeten vergen. Zo zal ze een SAS survival training moeten volgen, maar ook gevechtstraining en ze zal moeten leren omgaan met semi-automatische wapens. Ook mentaal zal ze op de proef gesteld worden aangezien ze ook veel van archeologie moeten leren, alsmede spraak- en etikettelessen moeten volgen om Lara Croft neer te kunnen zetten.

In ieder geval de komende twee jaar zal ze in de voetstappen treden van o.a. Angelina Jolie. Dit jaar zal de Lara Croft-serie 10 jaar bestaan en is één van de meest succesvolle series ooit. Een aantal "specs" van deze dame:

Naam: Karima Adebibe
Leeftijd: 20
Sterrebeeld: Leeuw
Kleur ogen: blauw-grijs/groen
Haarkleur: bruin

En aangezien beelden vaak meer zeggen dan woorden een foto van de nieuwe Lara Croft:



''Spetterpoepje' raarste koosnaam'

AlgemeenCultureel antropologe Marijke Naezer (23) van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar koos- en bijnamen die scholieren elkaar geven. Het gebruik van bijnamen is zeer populair onder jongeren, maar de meesten zijn negatief bedoeld. Naezer onderzocht haar eigen vriendenkring en later een havo- en een vmbo-klas van het Etty Hillesum Lyceum

Uit het onderzoek 'Zij is een hoer, hij is stoer' blijkt dat koosnaampjes veel minder voorkomen dan bijnamen. De merkwaardigste koosnaam die Naezer tegenkwam was die een havo-scholiere voor haar vriendje had verzonnen: 'spetterpoepje'. 'Beertje' als koosnaam komt geregeld voor.

Ingeburgerde kwalificaties zijn er volgens Naezer veel. Zo staat 'kipje' of 'pussy' voor een bangelijk meisje. Een eenzaam meisje, dat anders is dan anderen, heet een 'doos'. En een 'basiskind' is een scholiere die zich nog kinderlijk gedraagt. Dit zijn alleen kwalificaties die jongens gebruiken om meisjes te typeren.

Meisjes zelf gebruiken ook veel bijnamen. Een 'anuskrekel' of een 'reetkevertje' is een seksegenote die bekend staat als meeloopster. Een jongen die zich zo gedraagt is een 'wannabee'. Een niet zo subtiele jongen of meisje is een l.e.o. (lomp en onbenullig). Een 'player' kun je als jongen door meisjes beter niet genoemd worden, want dat staat voor een verkeerde jongen die te veel meisjes pakt en die denkt dat hij knap is. Onder jongens is 'player' overigens wel een positieve bijnaam.

Jongeren die elkaar mogen, noemen elkaar bij het begroeten ook wel 'klootzak' of 'eikel' (of 'bitch' dan wel 'trut' bij meisjes). Maar dan betekent het juist dat je op extra goede voet staat met zo iemand; die kunnen zoiets tegen elkaar zeggen.

Marijke Naezer kreeg in december de prof. dr. Halkes Scriptieprijs uitgereikt voor haar scriptie 'Zij is een hoer, hij is stoer. Gender en bijnamen onder Nederlandse scholieren.'

DS game nieuws

Tijdens de DS lite persconferentie zijn er naast een aantal nieuwe features ook wat game-nieuwtjes verteld.

Allereerst is meegedeeld dat Tetris DS 3800 yen (nog geen 30 euro) gaat kosten en dat Mario Bros in mei uitkomt voor 4800 yen (ongeveer 35 euro). Er zijn tevens een drietal nieuwe games aangekondigd: Winning Eleven (Pro Evolution Soccer in het Westen), Super Robot Wars (een game met robots) en Dynasty Warriors (een strategische hack 'n slash).

De eerste beelden van deze games en een aantal beelden van andere games vind je hieronder:


Winning Eleven


FFIII en Mario Basketball


Mario Bros en Tales of the Tempest

Vakkenvullers onwel in Coevorden

Icoon GezondheidIn het Drenthse Coevorden zijn gisteravond vier medewerkers van een buurtsupermarkt onwel geworden. Doordat koelvloeistof was weggelekt werden ze misselijk en kregen ze braakneigingen. Ook hadden ze last van prikkende ogen. Twee personeelsleden moesten naar het ziekenhuis.

De supermarkt in Coevorden was op het moment van het incident dicht. Er waren zo'n twintig mensen aan het werk, vooral vakkenvullers. De supermarkt is ontruimd en afgesloten. Metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaar bestaat voor de omgeving. De winkel kan woensdag de deuren weer gewoon openen, aldus de brandweer.

Nieuwe features DS Lite persconferentie

Directeur van Nintendo Satoru Iwata heeft op een DS Lite persconferentie in Tokio zojuist enkele nieuwe features voor de Nintendo DS aangekondigd. De verkoop van het nieuwe design start in Japan op 2 maart en zal lichter en kleiner zijn.

In juni zullen er onder andere een Internet browser, interactieve software voor recepten en een woordenboek worden toegevoegd om het apparaat nog aantrekkelijker te maken.

"Our aim is to expand the gaming population to attract people of all ages, genders and gaming experience. The DS encompasses that.''

De web browser wordt ontwikkeld door het bedrijf achter Opera en gaat 3,800 yen kosten (zo'n 29 euro). Later dit jaar komt er ook een digitale televisie tuner, en Japanse zenders beginnen in april met gratis uitzendingen. Iwata liet al wel een proef-versie van de tuner card zien, het apparaat zal in de GBA-slot passen.

Er is nog geen datum bekend gemaakt waarop de DS Lite buiten Japan te koop zal zijn.




THQ kondigt nieuwe FPS aan

Publisher THQ heeft een nieuwe First Person Shooter aangekondigd. De game heeft nog geen naam maar wordt ontwikkeld door People Can Fly, het team dat ook PC-hit Painkiller maakte. De game wordt echter geen sequel, maar een op zichzelf staande game met een eigen verhaal en setting.

De game van People Can Fly zal in 2007 in ieder geval naar de next-gen consoles komen, te weten de Xbox 360 en de PlayStation 3. Overige informatie is nog niet gegeven door THQ.

[Gerucht] Controller voor je voeten?

De speculaties over mogelijke uitbreidingen op de Nintendo Revolution controller houden niet op. Kotaku heeft een artikel geplaatst waarin ze aangeven dat ze een anonieme tip gekregen hebben dat een 3d party bedrijf bezig zou zijn met een controller voor je voeten.

De codenaam is de "Kick Stick" Het apparaat wordt voor je stoel op de grond geplaatst. Er zijn twee verstelbare plekken om je voeten in te plaatsen en je kunt je voeten afzonderlijk verschuiven. Waarvoor zou dit in hemelsnaam te gebruiken zijn? Neem als voorbeeld een FPS. In je handen heb je de controller om rond te draaien en te kijken, te richten, te zoomen en te schieten. De Kick Stick zou er dan voor dienen om daardwerkelijk voort te bewegen. Duw beide voeten naar voren en je loopt vooruit. Duw beide voeten naar achteren en je loopt achteruit. Hou één voet stil en beweeg de andere naar links of naar rechts om te strafen. Of dit net zo bizar speelt als het klinkt zal afwachten worden.






Zouden dit mogelijke designs zijn?

Activision schrapt banen

Gisteren was nog te lezen dat Atari in financiële problemen zit. Zo ver is het met Activision niet, ze hadden zelfs 20% meer netto opbrengsten in het derde kwartaal van het fiscale jaar (679,8 miljoen Euro in vergelijking met 566,4 miljoen in dezelfde periode van het vorig jaar). Toch is besloten om het hoofdkantoor in Santa Monica te verkleinen. Zo'n 150 banen worden geschrapt, wat 7% procent is van het volledige personeel daar.

Het moet een strategische zet zijn om het voortbestaan en marktaandeel te kunnen handhaven. Activision verwacht dat de vraag naar produkten voor de huidige generatie consoles laag zal blijven en de beperkte levering van de Xbox 360 levert voorlopig nog te weinig op. Door deze kostenbesparing hoopt Activision genoeg reserves op te kunnen bouwen om de next-gen markt voorzichtig, maar goed aan te kunnen pakken. Zodoende moet het fiscale jaar 2007 goed door te komen zijn en moet in het jaar 2008 een flinke groei haalbaar zijn.



Kartelpolitie doet inval bij KLM

Icoon VervoerDe Europese kartelpolitie heeft invallen gedaan bij een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Nederlandse KLM. De Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie verdenken de maatschappijen van het maken van prijsafspraken bij het vrachtvervoer. KLM heeft gezegd volledig mee te werken.

De invallen waren in Amstelveen en op Schiphol. De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) en het Duitse Lufthansa worden ook verdacht van kartelactiviteiten. Als de Europese Commissie de bedrijven schuldig bevindt, kunnen zij een boete krijgen ter hoogte van tien procent van de jaarlijkse omzet. In de Verenigde Staten staan lange gevangenisstraffen op het overtreden van de kartelwetgeving.

Valentijnsdag

Gisteren was het Valentijnsdag. Misschien heeft je lover je wel schandalig verwend of heb je allerlei anonieme bosse bloemen en kaarten gekregen. Vandaag de dag wordt Valentijn beschouwd als een commerciele feestdag om de kas een beetje bij te spekken. Bloemen, cadeau's en kaarten vliegen de deur uit en de restaurants zitten volgeboekt. Maar waar komt dat Valentijnsgedoe nu eigenlijk vandaan?

Waar Valentijnsdag op gebaseerd is, is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is dat het vernoemd is naar Sint Valentijn, het probleem is echter dat er twee Sint Valentijns zijn geweest, de één een priester in Rome de andere een bisscjop van het plaatsje Ternis.
Het bizarre van het verhaal is dat beide Sint Valentijns in de 3e eeuw op 14 februari werden gedood. Sommige mensen denken daarom dat beide Sint Valentijns eigenlijk dezelfde persoon was en dat niets in hun leven te maken heeft met hetgeen we nu Valentijnsdag mee associëren.

Één van de vele legendes van Valentijn gaat als volgt. Valentijn was een arts naast de kerkelijke diensten die hij deed. Als iemand hem om raad vroeg, gaf hij deze persoon een bloem. Na zijn dood op 14 februari ontving één blind meisje een brief van Valentijn waaruit een bloem viel, die ze wonderbaarlijk kon zien.
Volgens de legende is het bloemengeven hierop gebasseerd. Of de legendes waar zijn of dat ze bedacht zijn door de detailhandel om geld binnen te halen is onduidelijk, maar het is waarschijnlijker dat de detailhandel de legendes heeft bedacht.

Eeuwig Duister

quote:
Alright its 4:30pm class is finally over! You’re walking to your car to head home when you run into your friend Jamie. "Hey I just heard about this new club, The Underground, in the city that recently opened. I am going to go with Kimberly and Derrick tonight to check it out! Would you like to come?" It sounds fun but you have made plans to study for your US History test you have to take on Thursday. What do you want to do?
"Eternal Darkness" is een vreemd spel waar je keuzes moet maken.

Deze dus, succes...

Lifestyle: Naughty Naughty Pets

Dacht je dat knuffels altijd zacht, schattig en lief waren? Nou, nee dus. Naughty Naughty Pets zijn nieuw in Nederland, maar wereldwijd al langer een rage. De karakters zijn geïnspireerd op echte levende dieren in de straten van New York. Ze hebben elk hun eigen verhaal dat geschreven werd door Wendy Ann Gardner, het brein achter de Naughty Naughty pets. Naast knuffels zijn er ook veel andere producten van te koop en ziet binnenkort zelfs een tv-serie rondom de Pets het levenslicht.

Super Aguri bevestigt Sato en Ide

Super Aguri F1 heeft haar twee coureurs voor dit jaar aangekondigd: Takuma Sato en Yuji Ide, beide Japanners. Sato was al geen verrassing meer en ook Ide was een naam die al langere tijd genoemd werd in verband met het nieuwe team.

Sato werd gisteren al gesignaleerd in de nieuwe bolide van Super Aguri F1, tijdens een shakedown op een Brits vliegveld. Teambaas Aguri Suzuki prees zijn twee coureurs als "uitermate ervaren coureurs". Wel verwacht Suzuki een moeilijk eerste jaar in de Formule 1.

Internetverslaafden vaker depressief

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon InternetJongeren die aan internet verslaafd zijn, voelen zich vaker depressief dan leeftijdgenoten. Dat blijkt uit een onderzoek van het IVO, een instituut dat het verband tussen leefwijzen en verslaving onderzoekt, onder 500 jongeren van 13 tot en met 15 jaar. De jongeren werden ondervraagd over hun internetgebruik. Een conclusie is dat ouders een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van verslaving.

Om verslaving te voorkomen zouden ouders duidelijke regels moeten stellen, bijvoorbeeld over welke sites ze mogen bezoeken. Ook moeten ze met hun kind over het surfgedrag praten. Al te streng zijn en internetten helemaal verbieden is ook niet goed, zo zegt het IVO.

Uit verder onderzoek moet nog blijken hoeveel jongeren precies verslaafd zijn aan internetten. Jongeren vallen onder verslaafden als ze zo'n 26 uur per week internetten.

Film: Brokeback Mountain

Oké, dus ik ben een watje als het verboden liefdes betreft. En niet alleen heb ik twee uur lang naar het scherm gestaard maar tevens liep ik bijna apathisch de bioscoopzaal uit. Het onderwerp homoseksualiteit is in de Verenigde Staten reden tot oproer en homoseksuele mannen worden in films zelden realistisch maar vaak als hysterische relnichten neergezet. Gelukkig was ik aangenaam verrast door deze Bareback..uh.. Brokeback Mountain.

Barry Opdam niet in de basis

AZ-coach Louis van Gaal heeft in zijn opstelling voor het UEFA Cup-duel met Real Betis Sevilla geen plaatsje ingeruimd voor Barry Opdam. De verdediger wordt gepasseerd ten faveure van Kew Jaliens.

Van Gaal is ontevreden over de recente prestaties van Opdam: ”Na een heel goed begin is Barry zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. Daarna is hij niet meer in zijn oude vorm gekomen. De concurrentie is hevig bij ons achterin. Ik kies voor de beste spelers en daar hoort Barry even niet bij.”

Opdam is logischerwijs niet blij met zijn plaats op de bank: ”Als dit een manier is om mij te prikkelen, is hij bij mij aan het verkeerde adres. Dan heb ik liever dat hij me dat even uitlegt in een persoonlijk gesprek.” De Oranje-international erkent dat hij na zijn kwetsuur niet zijn beste vorm heeft benaderd: ”Ik weet ook wel dat ik in een mindere periode zit. Maar dat geldt voor het hele team. Mede daardoor heb ik na mijn blessure mijn draai nog niet helemaal gevonden.”


Vermoedelijke opstelling AZ:
Timmer, Steinsson, Jaliens, Mathijsen, De Cler, Landzaat, Perez, Molhoek, Meerdink, Arveladze, Van Galen.

De confrontatie tussen Real Betis en AZ gaat om 21.30 uur van start.

Zege Nadal bij comeback

Rafael Nadal heeft zijn rentree gevierd met een zege. De Spanjaard versloeg de Belg Olivier Rochus in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Marseille.

Nadal had het niet makkelijk tegen de taaie Rochus: 4-6, 6-2 en 7-5. Op 4-5 in de derde set werkte de winnaar van Roland Garros zelfs een matchpoint weg. Het was voor Nadal zijn eerste partij van 2006. Door een voetblessure kon hij geen acte de présence geven op de Australian Open. Komende week prijkt Nadal ook op de deelnemerslijst van het ABN Amro World Tennis Tournament.

Nikolai Davydenko – een van de beulen van het Nederlandse Davis-Cupteam – kwalificeerde zich eveneens voor de volgende ronde. De als derde geplaatste Rus rekende af met Christophe Rochus: 6-1 en 6-2. Greg Rusedski en Mikhail Youzhny wisten zich ook te scharen onder de laatste zestien.

Riep daar iemand kuthoer?

Het was al belachelijk dat Erwin Koeman in eerste instantie werd aangehouden omdat hij met een slok op 10 meter had gereden over de Feyenoord-parkeerplaats, maar het feit dat hij hiervoor vervolgens ook werd veroordeeld, leek toch wel het dieptepunt van deze weinig verheffende zaak. Niets is echter minder waar, want het openbaar ministerie heeft besloten om er nog meer gemeenschapsgeld doorheen te jagen en gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Waarschijnlijk vindt het openbaar ministerie het gezichtsverlies dat Koeman slechts voorwaardelijk is veroordeeld en wordt er daarom een erezaak van gemaakt. Een woordvoerster van het openbaar ministerie in Rotterdam liet weten "vanwege grote drukte de motivatie van het OM niet onmiddellijk te kunnen toelichten". Ja vind je het gek dat je het druk hebt als je bij dit soort belachelijke zaken ook nog eens in beroep gaat. Oh ja,en ze zijn natuurlijk nog druk met de speurtocht naar een koffertje...

Minister Italië drukt T-shirts spotprenten

Icoon AlgemeenDe Italiaanse minister van Bestuurlijke Vernieuwing Roberto Calderoli heeft T-shirts laten drukken waarop de inmiddels beruchte spotprenten van de profeet Mohammed afgedrukt staan. Calderolli meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag de shirts zelf te zullen gaan dragen. Iedereen die een shirt wil, mag er een hebben, zo zei de minister.

"Ik zou dit initiatief geen provocatie willen noemen, maar ik zie er ook geen heil in om nog meer toe te geven aan de extremisten", aldus Calderoli, lid van de de rechts-populistische partij Lega Nord. "We moeten stoppen met denken dat we met deze mensen kunnen praten. Ze willen alleen maar mensen vernederen. (...) En wat worden wij? De beschaving van gesmolten boter." Eerder deze maand reageerde Calderoli ook al op de spotprentrellen. "Dit is slechts de top van de ijsberg van de religieuze oorlog die islamitische extremisten ons verklaard hebben", zo zei hij toen.

Calderoli had dinsdag ook een mening over de Italiaanse premier Berlusconi, die zichzelf afgelopen weekend met Jezus Christus vergeleek. "Aangezien hij zichzelf vergelijkt met Jezus Christus, roep ik hem op om het voorbeeld van Christus te volgen en de leer van de bijbel uit te dragen, in plaats van overspoeld te worden door de Islam", aldus de minister.

Iwan Redan weer bij selectie Willem II

Vanaf donderdag maakt Iwan Redan weer deel uit van de selectie van Willem II. Vorig jaar werd de aanvaller door de clubleiding uit het eerste elftal verbannen omdat hij volgens hen zowel mentaal als fysiek niet op het vereiste niveau zat.

Redan probeerde daarop weg te komen uit Tilburg en werkte bij verscheidene Engelse clubs proefstages af, maar de spits kon geen contract bij die clubs afdwingen. In de Eredivisie bestond ook belangstelling voor de aanvaller, maar Willem II wilde de concurrentie niet versterken.

Het terughalen van Redan houdt mogelijk verband met de zwakke prestaties van de Hongaarse aanvaller Zsombor Kerekes, die de laatste weken dan ook geregeld meevoetbalt bij Jong Willem II en in het eerste elftal niet veel speelminuten krijgt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.